Dodaj do ulubionych

Kanał Alfa.

21.12.22, 21:12
Nie oglądam wiadomości, faktów, wydarzen ani koronki do miłosierdzia Bożego. Ja zresztą nawet telewizora nie mam od +/- 10 lat. Ale kanał alfa odpaliłam z ciekawości, skąd ta krytyka wszędzie. I wiecie co? Moim dzieciakom się podoba. A moje dzieci (jak przystało na dzieci statystycznej ematki) wybredne są strasznie i na większość programów w tv nawet patrzeć nie chcą - bo mówią, że głupie. Póki co, jest to całkiem przyzwoity kanał z jakąś tam "misją" i bez reklam (no i w końcu bez Kurskiego, uff). Jak się kiedyś nie daj borze skiepści, to nie omieszkam dać wam znać 😉

P.S.: wpis niesponsorowany
Obserwuj wątek
    • iwles Re: Kanał Alfa. 21.12.22, 21:19

Gdybym nie miała telewizora od +/-10 lat, to nawet obraz kontrolny by mi się podobał 🤣
      • wisniowy_sad Re: Kanał Alfa. 21.12.22, 21:24
        iwles napisała:

>
        > Gdybym nie miała telewizora od +/-10 lat, to nawet obraz kontrolny by mi się po
        > dobał 🤣
        >

Niby na logikę mogłoby tak być, ale jak bywałam u znajomych i jak odpalali jakieś "życie na kredycie", wspomniane już koronki i absolutny "hit" wszechczasów co się zowie magią nagości to nie wiedziałam gdzie oczy podziać, bo mnie ciarki żenady przechodziły. Co jeden program to głupszy. Na alfie tego (jeszcze) nie ma.
        • iwles Re: Kanał Alfa. 21.12.22, 23:49
          "Na alfie tego (jeszcze) nie ma."

Tak, na alfie to tylko anioł panski, ziarno, koronka, słowo na niedzielę, między ziemia a niebem, transmisja mszy i tak dalej. Same grzeczniutkie programy.
          • arthwen Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:19
            Serio? Transmisje mszy mają w stacji z założenia dla młodzieży?
            • iwles Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:54

Magia nagości też nie jest z założenia dla młodzieży, a padła powyżej.
              • wisniowy_sad Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:58
                Ogólnie z tv to jest jak w ekonomii: gorszy pieniądz wypiera lepszy. Gorsze kanały i programy znają wszyscy, a lepsze mają b. niszową oglądalność.
                • iwles Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 18:04
                  wisniowy_sad napisała:

> Gorsze kanały i programy znają wszyscy, a lepsze mają b. niszową oglądalność.

Mówisz o wiadomościach w tvp? 🤣🤣🤣
    • dreg13 Re: Kanał Alfa. 21.12.22, 23:53
      Kto normalny w ogóle ogląda telewizję?
      Ja ostatnio przypomniałam sobie, że jest coś takiego, jak Polsat. O ile TVN i TVP to wiadomo, to Polsat...
      • wisniowy_sad Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 14:02
        Ja się staram jak najlepiej wychowywać dzieci, ciągam je do kin, muzeów i teatrów, ale fajnie, że zrobili tę alfę właśnie teraz, kiedy mało kto ma na to czas, bo niektórzy szykują święta. I akurat nie ma tam.ani jednego katolickiego programu, bo też mnie wkurzają mocno. Moje dzieci nie bardzo lubią bajki, zwłaszcza te głupie, dlatego fajnie, że jest tam wieczorem pasmo filmowe. I tyle
        • mdro Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:42
          Ale naprawdę chcesz, by dzieci zabawiał ci Cejrowski?
          • wisniowy_sad Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:52
            Cejrowskiego nie widziałam, widocznie leci rano. Jak moja córka wraca że szkoły, to lecą ciągiem programy o historii, fizyce i biologii (nie Cejrowski i nawet nie Rożek). Później wieczorem jakieś fajne seriale, np.o zespole muzycznym grupki nastolatków, dziewczynie budującej roboty czy coś tam z małpim królem w tytule (nie znam fabuły, ale córka byla zachwycona i dzisiaj też oglada). O 21.30 leci program, w którym zawsze jakiś ekspert (najczęściej psycholog) omawia z młodzieżą problemy wychowawcze. Na bajki nie zwróciłam uwagi - u nas i tak nikt ich nie ogląda.
        • panna.nasturcja Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:50
          Święta można szykować razem z dziećmi.
          A jak już chcesz posadzić je przed ekran to wybrać im (lub z nimi, nie wiem jaki wiek) sensowny film.
          Po ci Ci telewizja?
          • wisniowy_sad Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:56
            Coś mi się wydaje, że gros ematek jest uprzedzona do telewizji (szczególnie publicznej) jako takiej czy w ogóle spędzania czasu przed ekranami, a wg mnie taki kanał bez komercji i reklam jest mega potrzebny, szczególnie dla dzieci, które wyrosły już z bajek.
            • iwles Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 18:07

Kanał alfa odpaliłaś z ciekawości i cała rodzina wsiąkła 😂
              Jesteś mocno zorientowana, co gdzie i kiedy leci
    • trzykroc_przedziwna Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 14:10
      Istnieją dwie możliwości.
      1. Piszesz to dla pieniędzy
      2. Jesteś zakładniczką i zmuszają cie do pisania
      • wisniowy_sad Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 14:54
        To w demokratycznym kraju moim dzieciakom i mnie nie ma prawa podobać się kanał telewizji finansowanej z naszych podatków? Jestem pełna zdumienia. Zadziwiające jest tez to, że piszą w tym wątku ci, którzy nie oglądają ani tv, ani nie widzieli tego kanału. Takie tvp abc bije rekordy popularności, a ja tam nic wartościowego nie widzę - same bajędy. To chyba alfa z ciekawymi filmami, wartościowymi programami o psychologii, przyrodzie i fizyce jest dużo lepsza.
        • trzykroc_przedziwna Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 15:08
          Albo ci co od 10 lat nie mają telewizora.

Skłaniam się do wersji, że jesteś zakładniczką.
          • wisniowy_sad Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:04
            Akurat ten kanał jest bez problemu legalnie dostępny w internecie. Zakładniczką? Litości, nie żyjemy w Ukrainie.
            • panna.nasturcja Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:51
              A, troll.
        • panna.nasturcja Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:51
          Reklamujesz albo jesteś nawiedzona, tak brzmią Twoje posty.
    • mdro Re: Kanał Alfa. 22.12.22, 17:39
      Tzn. co konkretnie się dzieciom spodobało? (Bo jakoś nie mogę znaleźć programu). Cejrowski? Bo zdaje się w zapowiedziach był.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka