Dodaj do ulubionych

Ludzie są głupi

21.12.22, 23:25
Jak w tym kraju może być dobrze, jak "ludzie takie głupie"?
Trafiłam sobie w ramach rozrywki na Facebooku na grupę o biologii totalnej, pojęcie mi obce, ale perły intelektu wypowiadające się tam błyszczą na kilometr. Jest sobie post, kobiety, która pisze, że bardzo nie lubi się myć, że kapie się raz w tygodniu, bo tak ja mycie się męczy, i pyta, o czym ów problem może świadczyć.
Na co zamiast dostać odpowiedzi: jesteś fleja, brudasem, śmierdziuchem, padają złote myśli "to konflikt z matką. Woda to mama. Czy kochasz swoją mamę? Czy masz od niej miłość i ciepło? "
No ludzie, w śmierdzącym dupsku doszukiwac się konfliktów z rodziną? To chyba były krańce internetu.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Ludzie są głupi 21.12.22, 23:31
      Nasza wspaniała Tamara "Heyoo" Gonzales ma certyfikat z biologii totalnej 😉
      • gorzka.gorycz Re: Ludzie są głupi 21.12.22, 23:33
        Co to w ogóle jest „biologia totalna”? Kto to wymyślił??
        • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 21.12.22, 23:36
          Jakieś pierdu pierdu o tym że każda choroba czy dolegliwośc to konflikt z kimś
          • hanusinamama Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 14:15
            Ale to raczej antybiologia!!!
        • borsuczyca.klusek Re: Ludzie są głupi 21.12.22, 23:42
          Nurt medycyny alternatywnej, który ani z medycyną, ani z biologią za wiele wspólnego raczej nie ma 🤷‍♀️
        • sferoplast Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 00:05
          Sposób na golenie naiwnych i/lub przyspieszenie zgonu u chorych na raka.
          • zerlinda Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 06:41
            sferoplast napisała:

> Sposób na golenie naiwnych i/lub przyspieszenie zgonu u chorych na raka.

Podpisuję się. Uważam identycznie.
      • latarnia_umarlych Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 10:25
        borsuczyca.klusek napisała:

> Nasza wspaniała Tamara "Heyoo" Gonzales ma certyfikat z biologii totalnej 😉
        >

Hohohihi, to z tych wypierdów są certyfikaty? 🤣
        Ciekawe, do czego taki certyfikat daje uprawnienia. 🤔

Swoją drogą, co poszło nie tak. Dziewczyna była blogerką od kolorowych, wesołych stylizacji. Inne szafiarki z tamtych czasów poszły w jakieś modowe biznesy, a ta we wciskanie ludziom szkodliwego p...lenia.
        • daszka_staszka Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 11:13
          Jak nie tak. Tamte muszą produkować a ta sprzedaje ludziom ideę - taki model zaczerpnięty z dowolnego kościoła. Świetny biznes i brak reklamacji
        • borsuczyca.klusek Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 11:18
          Certyfikat = papier wydrukowany w kolorze na domowej drukarce 😉

Jessica Mercedes (ta od afery metkowej) też lekko odleciała w horoskopy, czakry i spirytualizm. Tylko połączyła to wszystko ze sprzedażą ciuchów. Za to jej brat, który też tam swego czasu próbował orbitować w szołbizie, odleciał totalnie. Ostatnio na swoim insta ogłosił, że jest aniołem 🤷‍♀️
          • latarnia_umarlych Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 13:51
            borsuczyca.klusek napisała:

> Certyfikat = papier wydrukowany w kolorze na domowej drukarce 😉
            >

Wiem, ale wyobrazilam sobie ten certyfikat wpisany w CV albo pracodawcow, które coś takiego honorują i chichoczę.

> Jessica Mercedes (ta od afery metkowej) też lekko odleciała w horoskopy, czakry
            > i spirytualizm. Tylko połączyła to wszystko ze sprzedażą ciuchów. Za to jej br
            > at, który też tam swego czasu próbował orbitować w szołbizie, odleciał totalnie
            > . Ostatnio na swoim insta ogłosił, że jest aniołem 🤷‍♀️
            >

Ooo, myślałam, że JM nadal metki wypruwa, a jej brata w ogóle nie znam. To jakiś zbiorowy odlot, może wszyscy byli na tej samej domówce u Tamary a cholera wie, co podała do picia.
            Idę śledzić.
            • borsuczyca.klusek Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 14:25
              Brat to tak na jej plecach trochę usiłował wejść do szołbizu. Najpierw był w hell's kitchen a później jakieś rapsy tworzył. Nic z tego nie wyszło, ale dorobił dupie uszy, że oto on jest stworzony do wyższych celów i dzielenia się energią ze światem.
              Na moje to facet bełkocze jakby był w jakiejś ostrej fazie.
    • gorzka.gorycz Re: Ludzie są głupi 21.12.22, 23:33
      Aż zajrzałam, co to jest. Tam ktoś twierdzi, że wrastające paznokcie u stop to wynik wewnętrznego konfliktu z matką i uczuć do niej…. 😲😲😲
      • mama-ola Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 06:32
        > wrastające paznokcie u stop to wynik wewnętrznego
        > konfliktu z matką i uczuć do niej

Tak! Mojemu nastoletniemu synowi wrósł raz paznokieć, a my się często kłócimy. I widzisz? Pasuje big_grin
        • hanusinamama Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 14:52
          Czy za cokolwiek są odpowiedzialni ojcowie? Czy wszystkie bolączki tego świata to wina matek?
    • zuzanna_a Re: Ludzie są głupi 21.12.22, 23:41
      O tak, znam. Ba, mam znajomą ktora w to wierzy.
      Czasem czytam jej posty na fb i mysle sobie, ze internet mial byc narzedziem ktore pchnie ludzkość ku rozwojowi, tymczasem popularyzuje i mnoży idiotów.
      Cytujac klasyka : „zanim powstał internet, tylko najblizsza rodzina wiedziala żeś debil”
    • hddvhiklggtg Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 00:02
      Czy są to osoby które równolegle są nadal praktykującymi chrześcijanami?
      Czy są to są osoby które nigdy nie były wierzące? Dajcie znać jeśli znacie takie osoby i wiecie jakie były ich wcześniejsze doświadczenia związane z duchowością. Lub jeśli same indentyfiujecie się z tym nurtem, choć post startowy nie zachęca do dzielenia się własnymi doświadczeniami, ale może ktoś się odważy.
      • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 00:08
        Nie wierzę w biologię totalna, uważam to za nawiedzone bzdury, tak samo jak chrześcijaństwo uważam za bajki.
      • zuzanna_a Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 08:31
        Sluszne spostrzezenie.
        Ta znajoma od biologii totalnej jest katoliczka.

Znam tez 4 osoby bedace foliarzami, specjalistami z szurologii jutubowej, wszystkie bardzo gleboko wierzace.
        Co ciekawe zawsze na fb wklejaja jakies teksty by otworzyc oczy, przejrzec, przestac soba manipulowac, wlaczyc myslenie itp - a nigdy im nie przyszlo do glowy by zrobic to w kontekscie wlasnej wiary wink

Wiec tak, zauwazam scisla korelacje pomiedzy wiarą i uwazam ze ktos kto w mozgu ma aktywny ten obszar ktory pozwala siebie bezgranicznie robic w uja - to bedzie wierzyc po prostu we wszystko jak leci, od boga, przez plaska ziemie, na totalnej biologii konczac. Lub w wybrane. Ale jakby wystarczajaco dlugo go ktos urabiał - uwierzy. Jednym wystarczy filmik na yt, innym rozmowa z kims kto opowiada o cudach, udrowieniach. O, te osoby sa tez sfokusowane na zdrowiu. Dlatego np wierza w lewoskretne witaminki zięby, w uzdrowienia od modlitwy i ckliwe historyjki.

Ba, mam nawet anegdotke. U matki wlasnie jednej znajomej wykryto nowotwor, ktory lekarz ocenil ze wzbudza niepokoj onkologiczny i cos my sie tam mocno nie podoba. Kolezanka trzy tygodnie sie modlila. Az przyszly wyniki z biopsji ze torbiel. Ktos by pomyslal normalna sprawa. Ale nie. Znajoma po dzis dzien uwaza, ze on byl agresywny, a ona sie wymodlila zeby zlagodnial. Do tego matka jadla jakies ziolka typu wyciąg z dupy kojota afrykanskiego, tez uwaza ze guz ustalil po nich. Historia juz zyje swoim zyciem, poszla dalej i kazdy dopisuje sobie kolejne powody „uzdrowienia”

Osoby zdrowo myslace, opierajace sie na nauce i faktach po prostu maja w glowie mur na wszelkie duchowo-spiskowe pitu pitu. Cos nie jest udowodnione naukowo / nie trzyma sie kupy i logiki - to nie wierze, proste. Nie da sie tego mechanizmu zmienic.
        • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 08:47
          Kiedyś trafiłam na jedną wypowiedź jakiegoś fanatyka religijnego który twierdził, że zabronił znajomemu brać chemię, tylko uspokoić rodzinne konflikty i raka nie ma.
          I komentarzy był ogrom że lekarze zabijają itd. Więc ludzie są głupi, nawiedzeni, i bez mózgu.
          • zuzanna_a Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 11:27
            aha. to właśnie jakoś teraz jest zbiórka na siepomaga od babki z rakiem piersi, która zbiera na leczenie konwencjonalne gdyż jej stan jest ciężki.

www.siepomaga.pl/violetta-matusiak-ciepiela

Wcześniej wspólnie małżonkiem odmówili podawania jej chemii oraz przeszli na dietę świętej Hildegardy, która miała raka uleczyć.
            Oczywiście jak zwykle wplątana jest w tkliwa historyjka że rak sie wycofał, co jest oczywiście wyssane z palca.
            Choć babce współczuję - to jest klasyczny dowód tego, co religia robi z banią i jakie ludzie ponoszą koszmarne konsekwencje.
            • dni_minione Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 14:07
              W tej zbiórce jest napisane, że ona przeszła chemioterapię, a teraz zbierają na nierufundowaną immunoterapię.
            • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 22:39
              Ja się zawsze zastanawiam, czy to jest możliwe że tak się cofnął. Czytałam to i u tych oszołomów i u fanatyków religijnych
            • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 22:40
              Btw, gdzie przeczytałaś że ona się nie leczyła?
        • hddvhiklggtg Re: Ludzie są głupi 23.12.22, 17:15
          Zuzanna_a , widze to w ten sam sposób. Często u osób religijnych występuje tendencja do myślenia magicznego, a stąd już krótka droga do wiary w "cokolwiek". U podstaw większości religii leży też odrzucenie/napiętnowanie krytycznego myślenia, a bez tej umiejętności człowiek staje się podatny na manipulacje.
          Miałam taką myśl, że może osoby które z jakiegoś powodu odeszły od kościoła, mając w sobie nadal potrzebe wiary i mocno już rozwinięta przestrzeń duchową, wypełniają ten brak przynależności do wspólnoty kościoła zamiennikami takimi jak ten. Czyli dalej "wierzę" ale w coś innego. Ale to pewnie tylko jakaś niewielka grupa osób, z tego co zrozumiałam to biologia totalna nie stoi w opozycji do nauk kościoła, pewnie można to z powodzeniem równolegle uprawiać.
    • panna.nasturcja Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 00:24
      Pojęcia nie mam co to jest biologia totalna.
      ALE:
      Niechęć do mycia się bywa objawem RAD, w ogóle do dbania o ciało czyli jak nic kwestia matki i pierwotnego opiekuna.
      Oraz jest to klasyczny objaw wykorzystania seksualnego.
      Więc nie śmiałabym się tak od razu z ludzi, którzy wiążą niemycie się z czymś emocjonalnym.
    • sueellen Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 00:35
      Obudziłam się wczoraj że okropnym punktowym bólem między pacha a łopatka. Chętnie zapytalabym z kim mam konflikt ( rano okazało się że cała noc spałam na słuchawce i mi się tam wbiła). Chętnie bym jednak przemilczała przyczynę by posłuchać teorii biologów totalnych 😅
      • ajaksiowa Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 06:21
        1.To że ktoś się kąpie raz w tygodniu nie oznacza że jest śmierdziuchem
        2.teoria o cotygodniowej kąpieli nie jest niczym nowym i ma coraz więcej zwolenników
        • milva24 Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 08:18
          To zależy jeszcze co kto rozumie przez słowo "kąpie się". W poście założycielskim mycie i kąpanie są używane naprzemiennie, natomiast teoretycznie kąpiel jest w wannie. W tym wypadku ja się nigdy nie kąpię albowiem nie posiadam wanny.
          • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 08:48
            Chodzilo mi o jedno i to samo. O korzystanie z wody i mydła.
    • primula.alpicola Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 06:50
      Słuchaj, ludzie to piszą pod własnymi nazwiskami, tak?
      • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 08:48
        Tak
    • woman_in_love Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 07:07
      Nie mycie się to wynik popi**** mentalnego,

a to może być wynikiem wpływu otoczenia i/lub wrodzone.
    • alicia033 Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 07:40
      Ale wiesz, że w innych krajach są takie same grupy i ludzie tak myślący?
    • yannefer Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 08:11
      Mam taką koleżankę, która mnie zdiagnozowała. Strasznie bolały mnie piersi, twardniały, a do okresu było daleko. Wykluczyłam ciążę, zrobilam usg i nic. Po jakimś czasie przeszło a koleżanka powiedziała, że problemy z piersiami to oznaką, że boję się, że nie wykarmie rodziny. I fakt, miałam zawirowania w pracy, zmieniałam, nie odnalazłam się, bałam sir, że finalnie zostane bez pracy. Może to ma coś wspólnego, może.
      • gorzka.gorycz Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 10:07
        Błagam…. Naprawdę w to wierzysz?
        • alpepe Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 10:22
          Mnie tam swędzi prawa ręka na witanie, lewa na pieniądze, moją mamę swędziała dla odmiany pięta na pieniądze, zwykle te niespodziewane. I sprawdza się, więc zaświadczam, że prawda big_grin
          • 3fanta Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 11:20
            Niektórym się chyba nudzi to wymyślają takie głupoty
        • yannefer Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 18:05
          za dużo mam medyków w koło siebie,żeby wierzyć szamanom. Generalnie to przestało jak zaczęłam brać leki przeciwzapalne big_grin
    • hanusinamama Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 14:18
      Ja mam inne krańce internetu. Koleżanka mi mówiła, ze w szoku jest ile na shortach FB jest filmików o tym jak cudne i boskie jest bycie w ciązy oraz mamą nastolatką. Ze cała masa filmików pokazujących w sposób słodko-pierdzący jaka to doskonała drogą dla takich 16-17latek....no i źle zrobiłam. Bardzo źle (tak ciekawość to pierwszy stopien do piekła).
      Wyszukałam sobie...i teraz mi się wyświetla cała masa tego gwna...
      I tak wiem, shorty to w 99% gwno różnej maści...ale ta działka "teen moms" lub "pregnant teens" ....mnie zmiażdżyła.
    • nastjaa Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 18:05
      Aż weszłam poczytać, przy okazji znalazłam paru znajomych 😯

Ktoś pyta o stan zapalny w zębie i dostaje odpowiedź,że to brak poczucia własnej wartości. Co trzeba brać,żeby to wszystko wymyślać?
    • 71tosia Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 19:23
      W szoku jestem, po wpisaniu hasła w Google dowiedziałam się ze totalna biologia mozna leczyc i złamania i nowotwory i depresje. I ze sa już na ten temat podręczniki i kursy (nie tanie)
      • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 20:12
        I taki debil odstawi chemioterapie i zacznie okadzać dupę, bo idioci mu to polecili
    • jozefrobotnik Re: Ludzie są głupi 22.12.22, 22:37
      Wysypka w miejscach intymnych u dziecka oznacza, że tatuś pchał organ swój do innej kobiety. Takie tam mądrości z dziś.
      • gorzka.gorycz Re: Ludzie są głupi 23.12.22, 12:21
        Aaaaaa! 🤦🏼‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka