Dodaj do ulubionych

Hello New Year

30.12.22, 15:10
Choinka, dekoracje w domu, wokol domu itd zdjete, poskladane, zapakowane i odlozone do nastepnego roku. Troche nowych dekoracji zimowych ale nie swiatecznych, dom slni. Przed nami dlugi weekend, party sylwestrowe w jednym z naszych ulubionych barow, w poniedzialek wycieczka rodzinna. A jak tam u ematek?
Obserwuj wątek
    • arista80 Re: Hello New Year 30.12.22, 15:32
      Sylwester w przepięknej miejscowości niedaleko Rzymu. Nocy raczej nie zarwiemy, bo będą też dzieci i ciężarna, ale szykuje się super kolacja w gronie rodzinnym i znajomych. W niedzielę, jak będziemy siłę i ochotę, to czeka nas spacer po Rzymie. Po tygodniach spędzonych na chorowaniu, wizytach na ostrym dyżurze i u innych lekarzy, nie mogę w końcu doczekać się jakiejś dobrej zabawy.
    • primula.alpicola Re: Hello New Year 30.12.22, 15:34
      Choinka, dekoracje nadal tu są, dom lśni, weekend normalny a nie długi, party domowe odwołane z powodu choroby.
    • bergamotka77 Re: Hello New Year 30.12.22, 15:34
      Choinka stoi, dekoracje świąteczne też. Domówka w Sylwestra, potem wyjazd w góry na długi weekend. Life is beautiful, a raczej byłoby gdyby nie dyżur w Nowy Rok 🥳
    • daniela34 Re: Hello New Year 30.12.22, 15:37
      Choinka i dekoracje na miejscu, weekend normalnej długości, za to teraz się obijam. Sylwester jak zwykle pod kocykiem.
    • angazetka Re: Hello New Year 30.12.22, 15:37
      Choinka stoi i postoi jeszcze miesiąc, długi weekend będzie za tydzień (co przy pracy na swoim i tak nie ma znaczenia), a sylwestra nie celebruję.
    • milli40 Re: Hello New Year 30.12.22, 16:08
      A dziś właśnie widziałam jak moja sąsiadka zwijała cały ten świąteczny majdan, i jakoś tak sobie pomyslalam że u mnie jeszcze fajnie, nastrojowo, świątecznie, przynajmniej do 6 stycznia. Ale każdy robi jak lubi. Ja powinnam zwinąć wianek adwentowy, ale wplotlam w niego świerk i tak pachnie, o wiele bardziej jak jodłowa choinka, że też jeszcze postoi. Przed nami też długi weekendsmile, i jak pogoda pozwoli wycieczka do parku narodowego, ale póki co leje.
    • chococaffe Re: Hello New Year 30.12.22, 16:18
      Choinka jest, pięknie się trzyma. Sylwester jednak nie w dresie (ale bez przesady!) . No i rok 2023 - mam nadzieję, że będzie ok. Gdyby nie piekło wojny i ze dwie-trzy osoby, uznałabym 2022 za bardzo udany.
    • homohominilupus Re: Hello New Year 30.12.22, 17:49
      Odprawa zrobiona, karta pokladowa wydrukowana, niespodziankowy tort urodzinowy dla męża gotowy, światełka nadal wiszą w pueblo i czekają razem z kotem. W Nowym Roku jeszcze tydzień wakacji 🥳
    • milin94 Re: Hello New Year 30.12.22, 18:11
      Choinka stoi, dekoracje są, ale po Sylwestrze wszystko składam, choinkę chyba wkopię od razu, bo nie ma póki co mrozów. Nie lubię przedłużać, wszystko w życiu ma swój czas i miejsce. Prawdę mówiąc to czekam już do wiosny, jeszcze przeżyć najgorszy dla mnie miesiąc w roku - styczeń - i już. Mam wtedy urodziny, masakra, w tym roku okrągłe, niech to szlag. Kiedy ten czas minął? Nie mam tak wspaniałych planów, jak ematki, żyję skromnie, ale myślę, że będzie miło. Sylwestra spędzam ze swoim nastolatkiem, no i psem. Mąż przyjedzie na chwilę z dyżuru wypić noworoczny toast Piccolo i jedzie dalej do roboty. Ja wypiję winko musujące, obejrzymy film i pewnie pójdę spać. Przygotowałam dużo dobrego jedzonka, pojedziemy do Otwocka do parku popatrzeć na iluminacje. I tyle. Ale na starość bardzo cenię sobie święty spokój i własne łóżko, nigdy w życiu nie poszłabym na huczną imprezę czy nawet domówkę.
      • panna.nasturcja Re: Hello New Year 30.12.22, 18:21
        Przedłużać? Przecież okres swiąteczny dopiero się zaczyna płynnie przechodząc w karnawał. Do wiosny to jest jeszcze kawal czasu.
        Mam wrażenie, że ludzie pozwolili by handlowcy i spece od reklamy przesunęli im święta. Grudzień, który tradycyjnie był oczekiwaniem na święta stał się miesiącem świętowania, już od listopada w domach stoją choinki.
        A teraz zamiast radości ze świąt, choinki, prezentów jest czekanie na wiosnę.
        Zamiast życia tu i teraz ciągłe czekanie. Jak przyjdzie wiosna to będzie narzekanie kiedy wreszcie przyjdzie lato i naprawdę gorące dni, kiedy wakacje.
        Nie wiem jak można żyć ciągle czekając a życie zńika.
        • ritual2019 Re: Hello New Year 30.12.22, 20:08
          Oczekiwanie na swieta to wlasnie caly grudzien. To tez czas roznych Christmas parties. To jest wlasnie taatmosfera. Natomiast po swietach nie ma atmosfery swiat, a choinka i dekoracje sa nawet irytujace. Ja zmieniam natomiast dekoracje w zaleznosci od sezonu, czesc jest stala a czesc zmienia sie wlasnie sezonowo. Teraz mam wlasnie zimowe, 1 marca zmieniam je na wiosenne. Nie celebruje natomiast Wielkanocy.
          • bergamotka77 Re: Hello New Year 30.12.22, 20:18
            A my celebrujemy big_grin Za to nie celebrujemy zimy tzn.celebrujemy na nartach, gdy jest śnieg ❄️
            • ritual2019 Re: Hello New Year 30.12.22, 20:41
              Tez nie celebruje zimy, natomiast zmieniam dekoracje sezonowo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka