Dodaj do ulubionych

Znowu pitbulle

14.01.23, 15:50
Kiedy wreszcie zlikwidują tę rasę psów dla morderców, oprawców, psychopatów i innych wykolejeńców?
Przecież chyba żaden normalny człowiek nie chce mieć w domu takiego psa?

wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-usa-pitbulle-zaatakowaly-11-latka-wszedzie-byla-tylko-krew,nId,6534363
Obserwuj wątek
    • kozica111 [...] 14.01.23, 15:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • basiastel Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 16:05
        A u nas miłośników pitbulli to nie ma? Są i to liczni. Sama kiedyś stałam się ofiarą takiego, kupionego przez idiotów dla dziecka. Zaatakował mojego psa, łamiąc mi przy okazji staw skokowy w kilku miejscach. rasy agresywne powinno się absolutnie wygaszać.
        • yadaxad Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 16:16
          Nie ma agresywnych ras. Agresywność się wypracowuje. Są psy reagujące na temat, genetycznie prowadzony. Czy wilczury są agresywną rasą rasistowską, choć mają faszystowską przeszłość?
          • basiastel Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 10:23
            Istnieje nawet lista ras agresywnych ( w Polsce jest to bodajże 12 ras) i w wielu krajach ich hodowla jest zabroniona, w innych, by takiego bydlaka posiadać, trzeba przejść badania psychologiczne. W Polsce posiadaczy ras agresywnych obowiązuje OC i inne są dla tych psów przepisy dot. ich przebywania w przestrzeni publicznej. Bo, ale wiesz lepiej, zdaje się.
            • yadaxad Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 10:41
              Bulki nie należą do ras agresywnych. To pies rodzinny. Zresztą agresja jest indywidualna. Psy niebezpieczne to psy specjalizowane hodowlą do pewnych zadań. Psy profilowane na stróżujące, pasterskie będą bardziej genetycznie nieufne do istot spoza ich "rodziny".
      • yadaxad Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 16:06
        Nie da się zlikwidować rasy, której nie ma. To nadpobudliwe psy, które mieszano, a że mają bokserowskie pyski, bo tak jest łatwiej gryźć.
        • 1matka-polka Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 16:49
          Proponuję zlikwidowac wszystkie rasy psów powyzej 10 kg.
          • ajaksiowa Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 16:52
            Dobrze że moja nie rasowa..
          • kamin Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:25
            Zlikwidować nie, ale drastycznie ograniczyć możliwość trzymania większych psów przez amatorów. Do głaskania wystarczy jamnik czy spaniel. Owczarki niemieckie, wyżły, amstaffy i mieszańce wystarczająco duże, aby zabić człowieka powinny być dostępne tylko jako psy pracujące i rejestrowane podobnie jak broń palna. Z obowiązkiem odbycia szkolenia przez psa razem z właścicielem.
            • daszka_staszka Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:38
              Wszyscy opiekunowie psów powinni odbywać szkolenie, wtedy nie byłoby tyle "agresywnych psów", które tak naprawdę mają niezaspokojone potrzeby i są niepotrzebnie przez panciów stresowane
            • la_felicja Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 21:17
              Ale są przecież duże rasy psów łagodnych. Takie labradory albo golden retrievery bywają łagodniejsze od spaniela czy jamnika.
              • nieeznaajoomaa Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 21:32
                Są udokumentowane liczne przypadki pogryzień, i to również śmiertelnych, przez labradora. Takie szufladkowe myślenie pod tytułem: pitbull niebezpieczny, labrador nieszkodliwy, może być bardzo mylące i zwodnicze.
                • arthwen Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 02:23
                  Bo ludzie nie szkolą chyba labradorów, bo po co, skoro to taka "przyjazna" rasa. A niewyszkolony i niewychowany pies zwyczajnie jest niewyszkolony, niewychowany i może byc groźny.
                  • ajaksiowa Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 07:28
                    Był już wątek na ten temat,bullki są fantastyczne,jedyne psy z groźnych ras do których podchodzę z uśmiechem i jak opiekun pozwoli to głaszczę i głaszczę i gła.....😄
                • samawsnach Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 11:23
                  Bez przesady. W żadnym z artykulow nie występują labradory jako potencjalnie niebezpieczne rasy, zawsze są to psy ras niebezpiecznych. Więc gdzie te liczne przypadki?
                  • yadaxad Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 11:42
                    Psy gryzą cały czas, akurat pewne rasy robią tytuł. Jak psy pogryzą, nie pisze się, że kundle zaatakowały, tylko przypisuje się im rasę, choć suka dwa wieki temu stała obok psa tej rasy. Tak jak pijaczkowi uciekł bulterier i pogryzł dziewczynkę na placu zabaw. Akurat jakiś menel, co leży pijany w sztok w niezamkniętym mieszkaniu miał rasowego bulka, którego cena jest bliżej dziesięciu tysi.
    • berdebul Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 17:22
      O kurła, zostałam mordercą, oprawcą i psychopatką, mimo że mój pit to była (bo już za TM) największa przylepa ever, nawet się bronić przed kundlami bez smyczy srednio umiał.
      • hanusinamama Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 20:12
        Jeden z sąsiadów ma. Najspokojnieszy pies ze wszystkich. Inna rzecz, ze wytresowany i ułożony.
        Za to w łydkę dziabną mnie ratlerek ...
        • kamin Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 20:22
          Ugryzienie ratlerka jest wkurzające, ale nie stanowi zagrożenia dla życia. A wielkiego, niestaliblengo psychicznie psa bez problemu, bez wiekszych kosztow i bez żadnych warunkow dostaniesz w prawie kazdym schronisku. Bez opcji zwrotu, bo wtedy będziesz złym człowiekiem.
          • berdebul Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 10:26
            Każdy pies może zostać mordercą, jeżeli trafi na głupich ludzi. Widziałam już labradory rzucające się na właścicieli i gryzące ich dzieci, nikt nie zgłaszał bo to „lablador pies do dzieci…”. tongue_out
            • marion.marion Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 12:04
              Tak, na pewno york może być mordercą.
    • shellyanna Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:34
      Serio? Faktycznie mają mord w oczach, co nie?
      To kwestia właściciela, wychowania, a nie rasy.
      • berdebul Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:36
        Ten mniejszy jedzie na większym, żeby pożreć człowieka wink Twoje?
        • shellyanna Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:41
          Brata smile moja shitzu jest groźniejsza.
      • faustine Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:52
        Nie dość że niebezpieczny, to do tego brzydki. Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać ale te psy są wybitnie mało urodziwe, każdy kundelek ma więcej uroku niż to to.
        • shellyanna Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:56
          One nie są niebezpieczne. Popatrz sobie jakich właścicieli te psy maja przeważnie w Polsce. Stad ich zła sława.
          Uroda to rzecz względna. Mnie wzdryga na widok chartów - zwłaszcza miniaturowych.
        • nenia1 Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 20:03
          Kwestia gustu. Dla mnie piękne. Fakt, że to rasa zniekształcona przez człowieka. Ale psy mi się bardzo podobają. Są jak prosta, geometryczna rzeźba, z mięśniami pod skórą.
        • arthwen Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 20:07
          Bo to ma być takie brzydkie, że aż ładne wink
        • nieeznaajoomaa Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 20:18
          Też mi to rzuciło w oczy, że wyjątkowo brzydki pies. Ale nie neguję tego, że akurat ten może być przyjazny i łagodny.
      • alfa36 Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 20:23
        Dlaczego akurat psa tej rasy kupiłaś? Tak zwyczajnie zastanawiam się, czy ludzie się nie boją, czy nie będzie dla nich problemem wyjazd. Bo owszem, z psem można jechać ale z takim psem chyba gorzej?
        • shellyanna Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 21:07
          Te dwa psy podróżują bardzo często. Bez problemu. Musiałabyś widzieć jak dogadują się z kotami, innymi psami i z dziećmi.
        • yadaxad Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 09:48
          Od szczeniaka do mojego bulka łaszą się ludzie, bo taki śliczny. Nie ma spaceru, by ktoś się nie dał od niego wycałować.
      • marion.marion Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 21:18
        Sorry, ale te psy są tak brzydkie, że aż się nie chce na nie patrzeć. Co ludzi skłania do trzymania takich brzydali? Ma mordę jak swinia.
    • nenia1 Re: Znowu pitbulle 14.01.23, 19:34
      wrzuciłam z ciekawości w google "owczarek niemiecki pogryzł". W cholerę przypadków i trochę.
      • awf-33 Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 11:11
        nenia1 napisała:

> wrzuciłam z ciekawości w google "owczarek niemiecki pogryzł". W cholerę przypad
        > ków i trochę.

To prawda, ale jak mijam owczarki w drodze do pracy, to żaden nawet się mną nie zainteresuje.

Pitbul sąsiadów z daleka warczy i szarpie się na smyczy, widząc ludzi. To nie jest normalne zachowanie. Każdy omija tego psa szerokim łukiem.
        • yadaxad Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 11:23
          Musieli go tego nauczyć. Nauczyli by pewnie i jamnika. W końcu pitbul ma się rzucać na psy, a ludziom dać się opatrzyć, jeśli do sensu walk psów wracamy. Nieumiejętność wychowywania psów jest nagminna. Spotkałam młodych ludzi ze szczeniakiem, którzy ukarali go za socjalizowanie się z moim psem, bo chcą by pies ignorował inne psy. A takim sposobem wychowają sobie psa, który jak dojrzeje, spacer z nim będzie męką, bo będzie się rzucał na każdego spotkanego psa.
        • daszka_staszka Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 22:01
          4 kilowy kundelek sąsiadów po 80-tce wyrywa się jak szalony warczy i szczeka jak szalony. Czemu mnie to nie dziwi, bo znam go od szczeniaka i widzę jak po kolei popełniali wszystkie możliwe błędy przy tym piesku. Ich poprzednia suka też malutki kundelek była identyczna.
          • 1matka-polka Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 22:17
            daszka_staszka napisał(a):

> 4 kilowy kundelek sąsiadów po 80-tce wyrywa się jak szalony warczy i szczeka ja
            > k szalony.

Kogo obchodzi, ze niewychowany, wazne, ze ma wartosc bojową chomika.
    • anomaliapogodowa81 Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 11:51
      Znam cztery pitbulle - wszystkie kochane, łagodne, przyjazne i ciapowate. Ale wszystkie cztery mają normalnych właścicieli, którzy od szczeniaka je normalnie układali i nie wychowywali na agresorów.
      Nie ma ras z założenia agresywnych tylko takie, które lubią być wybierane na agresywne, ze względu na siłę szczęki i ogólną masę.
      • yadaxad Re: Znowu pitbulle 15.01.23, 12:01
        Jak manipulacja rasą nie zdegenerowała psich szczęk, to siła psich szczęk jest podobna, te opowieści, że rotwacz ma tyle ton i nie umywa się do niego husky, to mity. Może jamniki mają nieproporcjonalną siłę do swojej postury.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka