Dodaj do ulubionych

Makijaż pernamentny brwi

27.01.23, 16:50
Emamy proszę wytlumaczcie mi czy to jest dla mnie. Mam brwi ładne układające się grube ale jasny blond niestety więc farbuje je henna różnymi farbkami i to starcza w dobrym przypadku na 2 tyg.
Czy jeżeli zrobię pernamentny to ona mi wytatuje skórę pod włosami ale jasne włosy i tak będa odrastać i będzie to widać? Nie chce żeby mi coś domalowaka chce mieć taki kształt jak mam więc czy to jest zabieg dla mnie czy raczej nie?
Obserwuj wątek
    • lumeria Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 17:05
      Nie za bardzo widzę jaki jest sens robienia tatuażu pod gęstymi brwiami. Jak to sobie wyobrażasz?
      • lumeria Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 17:08
        Tzn. jak będzie wyglądał ciemny tatuaż z jasnymi włosami z niego wyrastającymi? Albo jasny tatuaż, którego i tak nie widać, bo go jasne włoski zasłaniają.
      • pytajacakinga Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:29
        lumeria napisała:

> Nie za bardzo widzę jaki jest sens robienia tatuażu pod gęstymi brwiami. Jak t
        > o sobie wyobrażasz?

No właśnie nie wyobrażam sobie a ktoś mi zaproponował dlatego pytam czy to ma sens czy jestem skazana na co 2 tyg wywalenie 100zl żeby mieć ładne brązowe brwi nie za ciemne nie za jasne. Już mnie trochę męczy to malowanie co chwila.
        • daszka_staszka Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 19:08
          100 zł za hennę? Henna pudrowa trzyma się dłużej albo tzw. farbka do brwi.
    • koko8 Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 17:15
      PERMANENTNY (sorry).
      Są różne metody makijażu permanentnego brwi, ale generalnie pomoga utrzymac lub nadać kształt brwiom. Przy gęstych jasnych brwiach IMO nie mam sensu, bo białe włoski bedą bardziej wyeksponowane przy pociemnionej tuszem skórze. Chyba, że dodatkowo bedziesz robić hennę.
      • pytajacakinga Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:30
        koko8 napisała:

> PERMANENTNY (sorry).
        > Są różne metody makijażu permanentnego brwi, ale generalnie pomoga utrzymac lub
        > nadać kształt brwiom. Przy gęstych jasnych brwiach IMO nie mam sensu, bo białe
        > włoski bedą bardziej wyeksponowane przy pociemnionej tuszem skórze. Chyba, że
        > dodatkowo bedziesz robić hennę.

Dziękuje Koko za odpowiedź no to faktycznie nie ma u mnie sensu i tak będę musiała farbować.
    • bei Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 17:57
      Pozostaje Ci malowanie włosków, co nie jest czasochłonne. Gdy w PRL mało co było, to jako nastolatka wpadłam na pomysł, by do farbowania brwi wykorzystać czarną farbę do włosów. Rozrabiałem odrobinę, szczoteczką do tuszu malowałam same włoski brwi, zmywałam po 3 minutach, i już farba chwytała. Nie były czarne, raczej ciemna szarość, wyglądały naturalnie. Wiem, i wtedy tez wiedziałam, ze nie powinno się tak farbować, ale henny nie lubiłam, była gęsta, kruszyła się po zaschnięciu…
    • kamin Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:04
      Próbowałaś henny pudrowej?
      Ps. Zawsze możesz golić własne brwi, żeby te wytatuowane było widać
      • pytajacakinga Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:33
        kamin napisał(a):

> Próbowałaś henny pudrowej?
        > Ps. Zawsze możesz golić własne brwi, żeby te wytatuowane było widać

O matko mąż, by mnie, za to zabił gdybym zgoliła swoje 😱 Mam ładne brwi i dobry kształt a pudrowej próbowałam ale często po tygodniu schodzi.
    • konsta-is-me Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:18
      Oczywiście że włoski będą odrastać ,niby dlaczego miałyby nie?
      Chyba że będziesz je golić ale przecież po paru dniach i tak odrosną, to chyba jeszcze gorzej niż farbowanie?
      Możesz farbować farba do włosów, ktoś na dole napisał że nie wolno, ale nie wiem czemu, skoro można wlosy na głowie?
      Poza tym istnieją maskary do brwi, że szczoteczką - parę ruchów i zrobione.
      Generalnie chodzi mi uwierzyć że ten post just prawdziwi- masz gęste brwi ale chcesz zrobić permanentny ,żeby potem do końca życia golić jasne ale gęste brwi ?
      • pasquda77 Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:21
        Borze zielony, co za rozkminy 🙈Mam dokładnie tak jak ty jasne brwi, zrobiłam makijaż permanentny i te moje jasne włoski przeciągam przy porannym makijażu tuszem do brwi Eveline, zajmuje mi to pół minuty, koszt 15 zł w Hebe.
        • konsta-is-me Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:25
          Ale zakladam- masz b.cirnkie i rzadkie włoski ?
          Ja mam jasne i gęste,grube, zakrylyby cały permanentny 😆
          • pasquda77 Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:29
            Właśnie mam grube, gęste, długie i...jasne.Te najdłuższe wyrywam, jasne przeciągam mascarą i jest ok.
            • konsta-is-me Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:31
              To po co permanentny? Nie chwytam...
              Nie prościej przejechać tym tuszem ?
              Albo przez "jasne" masz na myśli co innego niż ja- moje są jasno blond.
              • pasquda77 Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:41
                Bo to, żeby miały fajny kształt i musiałam uzupełnić z przodu, efekty samodzielnej regulacji brwi w młodości 🙈Teraz wyglądają dużo lepiej.
            • snakelilith Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:47
              Też nie chwytam.
              Ja mam też gęste, jasne brwi, może nie jasno blond, raczej ciemny blond, ale ponieważ włoski nie mają jednolitego koloru używam żelu do brwi, który to wyrównuje. Jak piszesz to chwila pracy. Po co więc permanentny pod spodem?
      • pytajacakinga Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:38
        konsta-is-me napisała:
        .
        > Generalnie chodzi mi uwierzyć że ten post just prawdziwi- masz gęste brwi ale c
        > hcesz zrobić permanentny ,żeby potem do końca życia golić jasne ale gęste brwi
        > ?

Nie kochanie ten post nie jest prawdziwy jest na niby😉
        Generalnie chodzi o to że mam ładne jasny blond gęste brwi których nawet regulować nie muszę ale muszę często farbować u kosmetyczki bo sama nie umiem robiły mi już, henny farbki jakieś henny pudrowe itp ale zmywa się wszyko a ktoś mi zaproponował właśnie taki i logika mi podpowiada że blond włosy i tak będzie widać więc pytam Was.
        Teraz jak wytłumaczyłam Ci bardziej mój post wydaje się bardziej prawdziwy?
        • konsta-is-me Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:46
          😁😆
          Nie wiem co mam odpowiedziec.
          Każda farbką się zmywa.
          Włoski odrastają.
          Zostaje ci tylko usunąć włoski na stałe laserem.
        • snakelilith Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 18:55
          To przerzuć się na koloryzujące żele do brwi. To przecież tak jak tusz do rzęs. Też używa się bez problemu codziennie Ja moich relatywnie jasnych brwi w ogóle nie farbuję, bo wszystkie henny były moim zdanie za ciemne, nie pasujące, a żelem w kolorze blondu, czy jasnego brązu/szarości można zrobić efekt jaki się chce.
          • pytajacakinga Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 19:06
            snakelilith napisała:

> To przerzuć się na koloryzujące żele do brwi. To przecież tak jak tusz do rzęs.

O dzięki żeli nigdy nie używałam muszę zobaczyć.
            • lumeria Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 20:42
              Sa tez farby to brwi. Takie, które nakłada się pędzelkiem na same włoski, nie na skórę. Efekt bardziej naturalny niż tatuaż (o lata świetlne)
    • bakis1 Re: Makijaż pernamentny brwi 27.01.23, 19:47
      Mam podobnie jak Ty. Będzie widać, będziesz musiała - rzadziej, ale zawsze - robić hennę i tak.
      • sol_13 Re: Makijaż pernamentny brwi 28.01.23, 00:08
        Też tak mam, robię tą hennę, ale jednak zdecydowanie rzadziej niż wcześniej.
    • mae224 Re: Makijaż pernamentny brwi 28.01.23, 09:36
      kto jeszcze rozwiązał problem blond brwi? ale takich naprawdę blond?
      jak o nie dbacie?
      • konsta-is-me Re: Makijaż pernamentny brwi 28.01.23, 11:04
        Ja farbuje farba do włosów, bo henny są dużo za ciemne i zmywają się niesymetrycznie, ten.kazdy włosek inaczej.
        Ale ja nie potrzebuje permanentnego, bo blond nie oznacza z automatu przerzedzonych albo słabych brwi.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Makijaż pernamentny brwi 28.01.23, 16:43
      Brwi będą optycznie ciemniejsze ale jesli jesteś pedantką to szlak cię trafi, że masz jasne włoski.
      Ja taka jestem, henna, tusz do brwi czy cień do brwi to moja codzienność od 15 lat - wcześniej nosilam swój kolor, bo nie bylo mody na ciemne brwi.
      Moja psiapsi z jasnymi wlosami zrobila sobie brwi metoda dzięki bogu piórkową i po poprawce już więcej nie poszła bo i tak henne musiała nakladać bo te jasne krzaki ją dobijały.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka