01.02.23, 12:19
Pomóżcie i podpowiedzcie.
Jaki zabieg u kosmetyczki albo w domu warto zrobić na szarą, zmęczoną cerę po 40?
Myślałam o kwasach u kosmetyczki, ale może lepiej w domu, sama nie wiem, nie znam się. Myślałam też o masażu kobido. Kiedyś używałam w domu retinolu z ordinary chyba. Działał leciutko, trochę szczypał, nic nie schodziło. Jaki kwas zadziała lepiej? Połączenie kwasów i masażu też może być.
Wszelkie zabiegi medycyny estetycznej, liftingi, botoksy, lasery, mikrodermabrazje odpadają.
Chodzi o klasyczną wizytę u zwykłej kosmetyczki.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Kwasy 01.02.23, 12:23
      Ale to przecież kosmetyczka Ci zaproponuje, kiedy zobaczy skórę.
      • kozaki_za_kolano Re: Kwasy 01.02.23, 13:38
        Wolałabym sama wiedzieć, po co przychodzę
    • simply_z Re: Kwasy 01.02.23, 12:48
      Mezoterapia jest swietna. Ewentualnie odswiezajacy peeling itd. ale takie zabiegi nalezy juz wykonywac seriami.
      • kozaki_za_kolano Re: Kwasy 01.02.23, 13:39
        Mezoterapia to z igłami?
    • barattolina Re: Kwasy 01.02.23, 13:07
      Wszystko zależy od skóry i jej kondycji.
      Kwasy najlepiej działają seriami. Inne robi się na skórę delikatną, naczynkową, a inne na tłustą i grubą.
      Proponuje Ci iść na pierwszy rzut do salonu kosmetycznego, a dopiero potem ew. zrób sobie podobne w domu.

Ja co prawda nigdy w domu kwasów sama nie robiłam, ale w poprzednim wątku dziewczyny pisały że robią tylko wiadomo, trzeba uważać i nie przesadzić ze stężeniami. Moja kosm. zawsze nakłada mi neutralizator, więc nie ma opcji żebym robiła to sama w domu - nie widzę przecież skóry i tego jak ona na te kwasy reaguje. Za to efekt takiego zabiegu jest naprawdę super, skora jest jaśniejsza, bardziej gładka i wydaje się bardziej wypoczęta.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka