alterego72 07.02.23, 20:36 Kulinarnej. Na jutro. Dla 4 dorosłych osób Pożywnie. Nie wege. Do przygotowania i podania w 1,5 godziny. Bez udziwnionych składników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Podpowiedzi szukam 07.02.23, 20:47 Najprostszy, najszybszy, pełnowartościowy posiłek, uwlebiany przez moje dzieci: Ryż. Pierś z kurczaka pokrojona w kostke, podduszona z przyprawami na tłuszczu (masło lub olej) Sos czosnkowy (jogurt naturany, śmietana, łyzka majonezu, czosnek, sól, pieprz) Warzywa - pomidory, ogórki, sałata lodowa, moze byc wszystko, może byc jedno, w zależnosci od zasobów (u mnie od sezonu). Zanim ugotuje sie ryż (około pół godziny z gotowaniem wody), reszta jest gotowa. Można na talerzu podac wszystko osobno, mozna jedno na drugie wtedy najpierw ryz, potem mięso, warzywa, na góre sos. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Podpowiedzi szukam 07.02.23, 20:54 No tak. Wpadłam na to, jak mi się nie chciało tego wszystkiego w tortille zawijać. Ja wolę w tortilli, ale dzieci nawet wola wersje z ryżem (może dlatego, ze kebaby im nie dziwne, ja tylko jem jak sama zrobię, "na mieście" nie bywam Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Podpowiedzi szukam 07.02.23, 20:59 pieczony losos, ryz jasminowy i micha salaty 'strogonow' (bez pieczarek) z kluseczkami tylko surowka mi nigdy nie gra bœuf bourguignon, czasochlonne ale praktycznie samo sie robi Odpowiedz Link Zgłoś
nojabrina88 Re: Podpowiedzi szukam 07.02.23, 21:36 Soczysta karkówka duszona olalalchf.pl/soczysta-karkowka-duszona-lchf-paleo-keto/ Nie wiem o co chodzi z tymi dietami keto paleo coś tam, ale karkówka z tego przepisu jest po prostu obłędnie smaczna Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Podpowiedzi szukam 07.02.23, 21:40 Kupujesz udziec z Indyka posypujesz przyprawą do kurczaka złocistego Kamisa I wkładasz na godzinę do piekarnika. Aktywnej pracy przy tym jest 10 min Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 00:05 Udziec to chyba jednak sporo dłużej niż godzina w piecu? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 00:10 Po serdelku na gorąco, i jajecznica, i do tego po chrupiącej, złocistobrązowo wypieczonej bułce pszennej. I surówka z pomidorów, ogórków kiszonych i pora. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 01:16 Ja bym zadzwonila po pizza albo Indian food - zdecydowanie delivery mniej czasu zajmie niz 1.5 hr, a o ilez bardziej jedno badz drugie mniam niz ktorekolwiek z sugerowanych opcji (sorry, ja wiem, ze emamy kochaja "domowe" - ja NIE ). Sorry encore - nie chce psuc watku - gotujcie ile Wasze dusze zpragna Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 05:01 Niektórzy ludzie lubią swoich gości i nie chcą ich faszerować przesolonym, sztucznie dosladzanym, z założenia niezbyt zdrowym jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 12:23 No bo jak goście to zamawiamy z najpodlejszej knajpy jaka znamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 04:59 Zrobiłabym zapiekankę makaronowa z kurczakiem i warzywami albo spaghetti. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 05:48 Polędwiczka wieprzowa w sosie Grzybowo -smietanowym z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. Jadłam wczoraj na obiad, pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Podpowiedzi szukam 08.02.23, 12:26 Kurczak po koreańsku z Kwestii smaku. Odpowiedz Link Zgłoś