Dodaj do ulubionych

Młode laski i starsi panowie przy kasie

28.02.23, 11:26
Dlaczego młode ładne dziewczyny będące w związkach z bogatymi starymi ale nieatrakcyjnymi fizycznie facetami tak nad nimi dominują? Czasami mam wrażenie że pan przy kasie jest na łasce młodej laski, one są bardzo pewne siebie.Czy uroda i sex to aż taka władza? Wydaje mi się że jednak w tym świecie łatwiej jest się zrobić na ślicznotkę niż zarobić milion, tym bardziej że one inwestują w wygląd nie za swoje a później z tego korzystają. Jaki one mają wyjściowo atut? To że są młode? Nie rozumiem.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach_11 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:30
      leokadiaxx napisała:

> Czy uroda i
      > sex to aż taka władza?

Tak
    • triss_merigold6 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:33
      Nie jesteś facetem.
    • anilorak174 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:34
      Myślałam, że będzie kolejny wątek sklepowy o zachowaniu przy kasie 😁
      • heca7 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:41
        Ja też big_grin
        • black_magic_women Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:49
          I ja, tylko nie wiedziałam czy to starzy kasjerzy obczajają klientki, czy młode kasjerki są obczajane przez starych klientów.
          • ichi51e Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:42
            no... byl potencjał...
          • jednoraz0w0 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:44
            Ja też, a konkretnie o facetach chodzących o lasce w kolejce do kasy
      • 21mada Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:30
        Ja też! 🤣
      • iwoniaw Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:45
        anilorak174 napisała:

> Myślałam, że będzie kolejny wątek sklepowy o zachowaniu przy kasie 😁

Tak! 🤣🤣🤣 Już ostrzyłam zęby na jakąs kontrowersje rodem z Lidla, a tu takie coś! #rozczarowanie
      • swiezynka77 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:49
        anilorak174 napisała:

> Myślałam, że będzie kolejny wątek sklepowy o zachowaniu przy kasie 😁

kto kogo powinien przepuścić przy kasie big_grin
      • triismegistos Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:40
        Uwielbiam wątki sklepowe ☺️ zawsze wypatruję drocha z jego gratisami do kapusty ☺️
        • marta.graca Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:15
          Ej, zalinkujesz gratisy do kapusty?
          • triismegistos Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:36
            Nie znajdę, wątek o kasach samoobsługowych w Biedronkach.
      • anorektycznazdzira Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:02
        tak, tyle nadziei i takie rozczarowanie big_grin
      • escott Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 01.03.23, 23:25
        też! byłam ciekawa, czy w sklepach starsi panowie obłapiają lubieżnym wzrokiem te laski czy co, albo laski nie chcą ustąpić miejsca w kolejce, ta dzisiejsza młodzież big_grin
    • aqua48 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:35
      leokadiaxx napisała:

> Czy uroda i sex to aż taka władza?

Zdecydowanie tak. Ale zależy też nad kim.
    • gr.ruuu Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:38
      A dominują? Wiele ma pozycję jak pracownik januszexu - jest dziesięć chętnych na twoje miejsce, a każdego roku na "rynek" wchodzą młodsze
      • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:20
        Właśnie nie bo gdyby tak było to by szanowały pracodawcę a one najczęściej stawiają się wyżej. Czy jest tak tylko dlatego że są młode i atrakcyjne oraz dają sex? Przecież to jest absurdalne, ten stary musiał zrobić w życiu o wiele więcej niż zęby, włosy i paznokcie bo dorobił się dużych pieniędzy a siksa go nie szanuje. Czy może ta starość i brzydki wygląd go przekreśla?
        • gr.ruuu Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:22
          Co to znaczy "stawiają się wyżej"? Jak masz na myśli te modeleczki instagramowe, to dziś ta jutro inna. A jak coś poważniejszego to poczytaj sobie książkę o żonach Konstancina, jaka one płacą cenę za luksus i jak dominują
          • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:24
            Stawiają się wyżej bo są młode i ładne, dominują w takich związkach i traktują faceta trochę jakby był na łasce.
            • gr.ruuu Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:25
              Ale kto konkretnie?
    • borsuczyca.klusek Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 11:41
      Ale masz kogoś konkretnego na myśli? Jakieś przykłady z życia?
    • pepsi.only Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:17
      Ale to może być dokładnie odwrotnie:

Parę jaką ja znałam, oboje atrakcyjni, ale spora różnica wieku rzeczywiście i status majątkowy,
      cóż, to dziewczyna była młoda równało się, że była młodzieńczo zakochana, i niestety dość naiwna, i zakompleksiona, a facet... lekko despotyczny, z ego pod sufit.
      I niestety to on miał nad nią władzę. Bo kasa i wiek to władza uncertain
      • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:28
        Mówisz że kasa i wiek? Ja uważam że kasę w tym świecie przebija uroda a młodość jest stawiana wyżej niż starość, młodość to energia, w d..ie ludzie mają doświadczenie życiowe starca wygrywa witalność.
        • agab51 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:50
          Tak. Tak właśnie mówię. I wiem co mówię, bo widziałam.

Kasa to władza.
          A wiek= doświadczenie życiowe.
          Facet starszy ma więcej obycia i różnych rzeczy wypracowanych, bywał w wielu miejscach, zdążył się już dorobić i pieniędzy, i pozycji (choćby w swoim środowisku), ma więcej do powiedzenia w różnych sytuacjach i na wiele tematów
          w stosunku do tej młodej dziewczyny. W dodatku naiwnie, bo młodzieńczo, zakochanej.

I naprawdę nie trzeba tu rozważać o nie wiadomo jakim starcu bez energii,
          to równie dobrze może być np. 45 latek z 20 latką, u obojga wciąż jest i witalność, i uroda, oboje mogą być atrakcyjni, tylko między nimi duża różnica wieku.
      • afro.ninja Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:31
        Są takie związki, nie przeczę, ale i tak zawsze idzie w kierunku, że w końcu starszy partner się starzeje i jest na łasce i niełasce młodszej partnerki.
        Chodzi mi tu o związki, tak kilkanaście, kilkadziesiąt lat różnicy. Choć dla mnie i osiem lat różnicy w pewnym wieku, to już sporo.
        • gr.ruuu Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:36
          Dlatego panie w eleganckich posiadłościach grzecznie zbierają wpier... I smarują siniaki drogimi podkładami
          • panna.nasturcja Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:05
            Na pewno wszystkie. Strasznie sobie to racjonalizujesz, już w którymś wątku o tym piszesz.
            Ludzie lepiej sytuowani od Ciebie teź mogą być szczęśliwi.
            • gr.ruuu Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:08
              Rozumiesz słowo "racjonalizacja"? Nie ja napisałam książkę o Konstancinie, tylko kobieta, która tam żyła. I nie użyłam słowa "wszystkie". Nie pisałam też nic o ludziach sytuowanych lepiej ode mnie, bo takich to jest większość
            • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:31
              Moim zdaniem proporcje są odwrotne. Tylko promil tych kobiet jest gnębionych i raczej są to długie małżeństwa w których są dzieci, lata zależności, lata wspólnych doświadczeń, to sprzyja przemocy i rzeczywiście tu przewagę może mieć stary tym bardziej że wieloletnia żona też już młodym ciałem nie jest.
              • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:35
                leokadiaxx napisała:

> Moim zdaniem proporcje są odwrotne. Tylko promil tych kobiet jest gnębionych

A tak z ciekawości - na czym opierasz swoje przekonania. Ile takich kobiet znasz na tyle blisko, by móc ocenić, czy są dominujące czy zdominowane?
            • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:52
              Osobną kategorią partnerek milionerów są niewątpliwie telewizyjne gwiazdy, te od tańca z gwiazdami, pytania na śniadanie czy prognozy pogody ich milionerzy patrzą w nie jak w tęcze.
              Tancerka Janachowska chyba tez raczej dominuje nad dziadkiem od zniczy?
              • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:01
                Aha, czyli wiedzę o tym jak funkcjonuje ich związek czerpiesz z pudelka albo sociali. Okeeej. W zasadzie nie mam już pytań.
                • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:05
                  Jeśli masz namyśli celebrytów to tak, bo niby skąd ale na vlogach serio widać energię jaka jest między ludźmi, pewnie nie pokazują wszystkiego ale wystarczy spojrzeć jak dla przykładu pan Brzoska patrzy i jak Omena kwitnie obecnie.
                  • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:08
                    Aha. Jak kwitnie to znaczy, że zdominowała męża. Znów: okeeeeeej. I "na vlogach widać energię." Tak, tak, wiadomo, że social media pokazują samą prawdę o życiu 🤣🤣🤣
                    • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:11
                      No nie, przecież pisałam że celebrytki i gwiazdy tv to osobna kategoria. Wątek jest o młodych, ładnych dziewczynach z tupetem, siksy które dominują nad starymi bo mają władze w postaci urody i sexu, pewność siebie, tak to widziałam na żywo i nie tylko ja.
                      • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:16
                        No ale z tym młodych dziewczyn (owych "siks") to twoje bliskie koleżanki, których związki znasz od środka, tak by ocenić kto nad kim dominuje. Jak często je spotykasz, jak często spotykasz ich mężów, partnerów, ile czasu ze sobą spędzacie? Jakieś wakacje, wyjazdy, mieszkasz z nimi?
                        • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:19
                          Tak i znam i obserwowałam z bliska.
                          • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:33
                            Pytanie zadałam o 15.35 i nadal nie mam odpowiedzi "ile." Interesujący masz sposób odpowiadania na pytania.
                    • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:14
                      Tak jeszcze z czystej ciekawości dopytam: Omena to wg ciebie "młoda dziewczyna" a jej mąż czy tam partner, bo nie nadążam, to "bogaty stary nieatrakcyjny "?
                      Bo Omena Mensah jest dwa lata młodsza od Brzoski, rocznik 1979, on 1977. Hmm...
                      • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:17
                        Bo gwiazdy tv takie jak Omena to inna kategoria przecież to nie jest siksa z facetem w wieku jej ojca.
                        • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:32
                          Aha. Czyli w sumie to podałaś ja jako przykład czego?
                        • iwoniaw Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:32
                          leokadiaxx napisała:

> Bo gwiazdy tv takie jak Omena to inna kategoria przecież to nie jest siksa z fa
                          > cetem w wieku jej ojca.

Skoro to inna kategoria, to z jakiego powodu przywołalas ja jako przyklad na omawiana kategorię?
                          • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:37
                            iwoniaw napisała:

> leokadiaxx napisała:
                            >
                            > > Bo gwiazdy tv takie jak Omena to inna kategoria przecież to nie jest siks
                            > a z fa
                            > > cetem w wieku jej ojca.
                            >
                            > Skoro to inna kategoria, to z jakiego powodu przywołalas ja jako przyklad na o
                            > mawiana kategorię?
                            >
                            >
                            >

Tak dodałam do wątku bo sporo gwiazd telewizyjnych jest partnerkami milionerów ale jak pisałam to zupełnie inna kategoria.
    • iwles Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:22

Młode ładne laski, mające bogatych mężczyzn nie stoją w kolejce do kasy.
      A na pewno nie w sklepach, do których chodzisz ty tongue_out
    • afro.ninja Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:27
      Nie tylko uroda i seks, ale przede wszystkim młodość. Starsi ludzie, nawet z wypchanym portfelem, są już na starcie przegrani z taką młodą, gotową na wszystko partnerką. To samo tyczy się kobiet, które wiążą się z młodszymi facetami. Tak samo w związkach homo.
      • gr.ruuu Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:30
        Ile lat różnicy sprawia że się jest przegranym?
      • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:30
        afro.ninja napisała:

> Nie tylko uroda i seks, ale przede wszystkim młodość. Starsi ludzie, nawet z wy
        > pchanym portfelem, są już na starcie przegrani z taką młodą, gotową na wszystko
        > partnerką. To samo tyczy się kobiet, które wiążą się z młodszymi facetami. Tak
        > samo w związkach homo.

Też tak uważam.
        • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:41
          Na to jest prosta recepta: nie wiązać się z młodą, seksowną. Co to za problem? Starych nieseksownych pełno.
          • gr.ruuu Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:48
            Są też starsze seksowne i młode brzydkie aseksualne, pełen wybór
            • daniela34 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:54
              Tak. Jak ktoś nie chce być zdominowany przez młodą seksowną to wybiera młodą nieseksowną i też może być zdominowany 😁
    • lu_na_be Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:39
      Ja bym to potraktowała jako szczególnego rodzaju dopasowanie - kobiety, która ze względu na pewne deficyty w możliwościach (intelektualnych/poznawczych/osobowościowych) i wysokie potrzeby wie, że nie może liczyć na nic innego niż starszy kasiasty facet oraz mężczyzny, który z kolei ma do zaoferowania duże pieniądze i ma też niewielkie potrzeby (sex i swego rodzaju prestiż(?) w określonym środowisku).
      W mojej ocenie to dwie niepewne siebie osoby, szukające zewnętrznego potwierdzenia własnej wartości.
      • jamnik.ryszard Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 14:50
        Nie mam doswiadczenia w temacie mloda laska/stary facet, ale Twoj komentarz sklonil mnie do refleksji, ze patrzac na moich rownolatkow lub bylych facetow (+/- moj wiek) musialam miec/musialabym miec ogromne deficyty w mozliwosciach, zeby z nimi byc big_grin
    • lauren6 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 12:40
      Z miłości, na pewno z miłości.
    • vivi86 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 14:57
      Skąd wiesz, że dominują?
    • jankasia13 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:38
      Pewnosc siebie (nawet idaca w arogancje) to najbardziej pozadana cecha kobiety.
      Te najbardziej pewne siebie maja najbogatszych facetow. A potem nimi pomiataja.
      • leokadiaxx Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:55
        jankasia13 napisała:

> Pewnosc siebie (nawet idaca w arogancje) to najbardziej pozadana cecha kobiety.
        > Te najbardziej pewne siebie maja najbogatszych facetow. A potem nimi pomiataja.
        Tak, zgadzam się.
        • aandzia43 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:10
          Pewność siebie idąca w arogancję to najbardziej pożądana cecha u dominy. Może panowie amatorzy poniewierania zmienicie forum, bo na tym jakoś domin nie widzę. Przynajmniej nie w tym wątku. No chyba ze jankasie13 to kobieta chętna do takich zabaw, to ok, wycofuję się. A wy przejdźcie na priva. Gratuluję leokadiaxx udanych łowów.
      • waleria_bb Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 01.03.23, 23:50
        Nie, to nie jest najbardziej pożądana cecha.
    • aandzia43 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 15:55
      Nie zauważyłam tej dominacji ale może mało w życiu widziałam. Bogaty facet nie nie pozwala sobie pluć w kaszę, m.in. dlatego jest bogaty. Tylko młode i tylko ładne są wymienialne.
      • jankasia13 Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 01.03.23, 11:49
        Nie ma tak bogatego, zeby nie byl wymienialny na jeszcze bogatszegi.
        I te pewne siebie wiedza ze zawsze stac je nam jeszcze wiecej.
        • waleria_bb Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 01.03.23, 23:53
          Do którego roku życia można tak wymieniać? I pytanie zasadnicze- wymieniać partnera do związku czy seksu? To nie jest żaden wyznacznik, że młoda i atrakcyjna znajdzie kolejnego jelenia do seksu i płacenia za jej przyjemności w mig. Czymś innym jest stworzenie związku i 'omotanie' mężczyzny na dłużej. Zdecydowanie przeceniasz znaczenie młodego ciała.
    • anorektycznazdzira Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 16:05
      Jestem ciekawa jak diagnozujesz tę dominację.
      Dawaj opis, najlepiej tru lajf
    • niebieskie_korale Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 28.02.23, 17:05
      dziwny ten watek...
      sa rozne kobiety. jedne spelniaja sie zawodowo, drugie marza o rodzinie i poswieceniu sie rodzinie, inne szukaja zaspokojenia swoich ambicji w zwiazku ze starszym facetem, a jeszcze inne spelniaja sie w roznej kombinacji ww rzeczy.
      Poza tym mlodosc ma zawsze przewage, juz nie mowia kiedy idzie w parze z uroda. To jest jedna z niewielu rzezcy ktora nie mozna kupiz za zadne pieniadze dlatego jest bezcenna.
    • mrs.solis Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 02.03.23, 00:33
      leokadiaxx napisała:

Jaki one mają wyjściowo atut? To że
      > są młode? Nie rozumiem.

qurestwo we krwi.
    • maly_fiolek Re: Młode laski i starsi panowie przy kasie 02.03.23, 11:34
      Nie wiem o co tyle oburzenia?
      Dawniej, bardzo popularna była żeniaczka młodego chłopaka ze starszą panią przy kasie ( w literaturze Wokulski z Menzlową smile ). Generalnie wdowa po majstrze znała się na rachunkach i handlu, a młody czeladnik na robocie, dlatego po zgonie majstra młody przejmował warsztat starszego. Zwłaszcza jeśli majster nie miał syna, lub syn był nienadający się do roboty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka