Dodaj do ulubionych

Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych

28.02.23, 14:47
Gdzie kupujecie? Gdzie szukać?
Zachorowałam na obrazy Daniela Hockneya. Dawno nie miałam takiego ssania na coś do „powieszenia”. No ale wiadomo, ze to poza moim zasięgiem.
Myślałam o reprodukcji, ale sama nie wiem…
Gdzie mam szukać ciekawych twórców?
Obserwuj wątek
    • gr.ruuu Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 14:50
      bid.desa.pl/auctions/1-74ELWO/moda-sztuka
      • shellyanna Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 15:17
        Fakt smile
        Ale znalazłam tez kilka internetowych galerii.
    • jednoraz0w0 Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 15:24
      Davida.
      Chodzić po galeriach, przecież tam młodzi twórcy tez są.
    • beaucouptrop Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 15:38
      W Desie jest -/+ co miesiąc aukcja Młodej Sztuki. Licytacja startuje od 1000 pln.
      Najlepiej wejdź na onebid.pl gdzie znajdziesz bardzo dużo aukcji, które są organizowane przez różne polskie galerie.
      • shellyanna Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 16:21
        Przepadłam na amen 🙈
        • beaucouptrop Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 19:16
          Nooo ja też mam do tej strony słabość 😉
    • donica35 Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 15:47
      Wybierz się na Wroniecką do Mil Art, mnóstwo grafik znanych i mniej znanych twórców. Ok. południa urzęduje tam właścicielka, warto z nią porozmawiać 😉
    • heca7 Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 15:49
      Pamiętam z forum Wnętrza Mieszkań (a może to już Wnętrzności były) wielką jatkę o wieszanie kopii. Typu podoba ci się obraz Beksińskiego. Ale cię na niego nie stać więc chcesz powiesić kopię dostępną legalnie w internecie. Guru forum uznały, że skoro kogoś nie stać na oryginał to kupowanie kopii jest obciachowe, tandetne i świadczy o braku gustu tongue_out Jak cię nie stać na oryginał to nie kupuj kopii tylko powieś coś innego. To były wątki... wink
    • alpepe Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 16:17
      Ja wyszukuję sobie obrazy, najczęściej z racji wieku antyki, ale nie z racji jakiejś szczególnej wartości, na portalu z ogłoszeniami drobnymi. Ostatnio mój przyjaciel kupił mieszkanie inwestycyjne w nadmorskiej miejscowości w Polsce, chciałam mu nawet dać do nowego wystroju mój obraz z rybakami, duży, tak 110x 80 może, ale starsza córka powiedziała, że ona nie musi dziedziczyć po mnie nieruchomości, ale ten obraz to chce. Obraz kupiłam z 7 lat temu za 35 euro, ma klimat i piękne kolory. Raz przywlekłam obraz olejny z wystawki, solidna robota z przepiękną złotą ramą. Raz kupiłam jeden obraz z lat 50. mniej więcej, drugi dostałam za darmo, likwidował mieszkanie babci i jakoś nie było kupców. Oba obrazy duże, ja wzięłam martwą naturę, mój przyjaciel zapragnął na prezent urodzinowy pejzaż. W tym mieszkaniu inwestycyjnym były obrazki od Sasa do Lasa, dwie nawet litograficzne mapy Krakowa i Warszawy, poza tym np. fotografie wieży Eifla i tak pomyślałam, że lepsza stara ramota od jakichkolwiek reprodukcji. Tak samo widzę różnicę między masówką szklarską a starszymi wazonami, na korzyść starszych rzeczy.
      • shellyanna Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 16:32
        Rozumiem Cię. Ja po śmierci dziadka męża, rzuciłam się na jego obrazy. Ale to są raczej portrety i pejzaże w stylu starych malarzy holenderskich 🙃

Mam sceptyczny stosunek do plakatów w ramkach i reprodukcji.
    • naturella Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 16:34
      Może się którejś z Was coś spodoba:
      www.blutvision.art/
    • nenia1 Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 17:08
      artinhouse.pl/
    • koronka2012 Re: Grafiki, obrazy młodych i jeszcze nieznanych 28.02.23, 23:27
      Ostatnio wpadło mi w oko w galerii w centrum, cen nie znam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka