Dodaj do ulubionych

BB blondynki i bronzery

02.03.23, 08:52
Jak w tytule, pytanie głównie do blondynek, bo sama nią jestem, ale nie znaczy, że inne ematki nie mogą się wypowiedzieć. Generalnie pytania są takie
1. Ùzywacie?
2 . Jakie polecacie do jasnej skóry?
3 . Czym nakładacie?
4. W prezencie mogę sobie wybrać ekstra kosmetyk i waham się pomiędzy poniższymi, ( Benefit hoola light, Estee Lauder tez odcień light, Tarte, Nars) ale może coś innego jest warte przemyślenia?

W kwestii nazewnictwa, bo na pewno się pojawi dyskusja

Obserwuj wątek
    • gris_gris Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 08:58

Ja używam, jak mi sie chce smile Nars Laguna, z cała pewnością nadaje sie dla jasnej skory. Ale benefit hoola tez na bardzo dobre opinie.
      Nakładam dużym okrągłym pędzlem.
      • black_magic_women Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:08
        Pędzlem kabuki? A "robisz opalenizne" czy konturujesz?

OT lubię twojego nicka, kojarzy mi się z takim ładnym francuskim kolorem, szarobrązowym, ale bez filoetowych naleciałości jak czasem jest w "taupe".
        • gris_gris Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:24
          black_magic_women napisała:

> Pędzlem kabuki? A "robisz opalenizne" czy konturujesz?

Nie kabuki, bo ma długi trzonek. Nazywa sie po prostu bronzer brush smile Robie dwa razy literę C, jedna od skroni wzdłuż kości policzkowej, i druga wracając wzdłuż kości w strone ucha i w dol. Nakładam bardzo mało bronzera na pędzel.
          >
          > OT lubię twojego nicka, kojarzy mi się z takim ładnym francuskim kolorem, szaro
          > brązowym, ale bez filoetowych naleciałości jak czasem jest w "taupe".

smile swoją droga, jeden z moich ulubionych kolorów!
    • extereso Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:03
      Pewnie wszystkie się super. Ja mam Ireny Eris kupiłam gdzieś spontanicznie, a teraz to mój ulubiony kosmetyk kolorowy
      • black_magic_women Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:09
        A jaki, podlinkujesz?
        • extereso Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:18
          www.douglas.pl/pl/p/5003037001?trac=pl.01psh.goo.3915227426.763869.130295608762.000000&gclid=CjwKCAiAr4GgBhBFEiwAgwORrba0Rz1gfV2_Q6uk_9XwS84tPIAXVgJsFqEhsr30pGy3d66H8_MTPRoCOF8QAvD_BwE
          • black_magic_women Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:40
            extereso napisała:

> Dzięki za link, ale te łososiowe dosatki niestety nie dla mnie. A szkoda, bo ładnie ożywiają twarz.
            • extereso Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:45
              Wszystko zależy od odcienia. Ja sądziłam że jestem soft summer i szłam w takie chłodne, ale przyjaciółka kupiła mi sukienkę ciepły róż, zrobiła mi ciepły makijaż i jak szczęka mi opadła powiedziała: a widzisz, mówiłam, prosiłam, to nie- musiałam pokazać 😁
              • snakelilith Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 12:58
                Bardzo ładny ten Eris. I nie ma talku w składzie. Doskonały kolor dla jasnej wiosny.
          • calmdown Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 21:04
            Też mam z Ireny, ale paletkę do konturowania, a w niej dwa bronzery, róż oraz rozświetlacz. Bardzo jestem zadowolona 😊
    • marta.graca Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 09:30
      Używam Miya do skóry jasnej, nakładam palcami.
    • snakelilith Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 12:20
      Nie używam typowych bronzerów, bo wyglądam w nich jak brudna. Wszystkie pokazane przez ciebie robiłby mi tylko depresyjne plamy, jak przebarwienia słoneczne. Ale ja jestem jasną wiosną. Przy jasnym lecie jasne zgaszone i chłodne brązo-beże mogą się sprawdzić.
      Ja zamiast bronzera używam czasem latem do przyzłocenia skóry i zasugerowania lekkiej opalenizny na nosie, policzkach i czole, sypkiego, matowego różu Lily Lolo w kolorze juicy peach (łącznie z bardzo grubym pędzlem do bronzera tej marki). Można powiedzieć, że u mnie, na jasnej, ciepło-neutralnej skórze sprawdza się jako bronzer. To taka jasna brzoskwinia, nie aż tak pomarańczowa jak na zdjęciu. Ja podpatrzyłam ten kolor u francuskiej aktorki Cécile Bois, w serialu Candince Renoir używała podobnego jako różu i do modelowania twarzy.
    • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 13:01
      1. Ùzywacie?

taa
      2 . Jakie polecacie do jasnej skóry?

zalezy jaka jasna. Jaki masz odcien skory czy jasny chlodny, jasny cieply, neutralny?
      Naprawde sa rozne odcienie a jesli bedziesz miec za pomaranczowy albo za szary to bedziesz wygladac zle
      Okresl sie a cos polece

3 . Czym nakładacie?

pedzlem

4. W prezencie mogę sobie wybrać ekstra kosmetyk i waham się pomiędzy poniższymi, ( Benefit hoola light, Estee Lauder tez odcień light, Tarte, Nars) ale może coś innego jest warte przemyślenia?

sa ale zalezy od odcienia skory. Z wyzej wymienionych hoola jest niezly ale to dla neutral skory
      • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 13:14
        Princess- tu ,,koleżanka zza płota"🤪
        Poradź mi proszę, gdzie w Londynie mogę skorzystać z porad makijażystki, w sensie : idę do sklepu, dziewczyna maluje mnie i jeżeli kupię polecany przez nią puder czy inny kosmetyk,to nie płacę za makijaż czy poradę...
        Nie to,zem cebula czy insze warzywo,ale nie mam czasu chodzić po sklepach i skamlec...kiedyś na lotniskach były dziewczyny chyba przy stoiskach Bobbi Brown. Po prostu: siadam , malują mnie ,doradzają i kupuje, co mi tam na pyszczek nałożyli i co wizualnie pasuje do mojego odcienia.
        Życzę sobie nowy puder sypki, ewentualnie bronzer i korektor pod oczy.
        Dziękuję bardzo z góry.
        • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 13:19
          w kazdym John Lewis, Selfridges itd zrobia ci makijaz. Ale problem polega na tym, ze to na stoisku konkretnej marki. No i one nie sa obiektywne bo zachwalaja swoje tylko.

MUA ( make up artist) moze juz maja szersza game ale tez nie sa to specjalistki ktore probowaly wszystkiego.
          Sa testerki na youtube ktore faktycznie maja rozeznanie ale te znowu nie bawia sie w MUA bo maja inny dochod.

Jaki chcesz ten puder sypki - do utrwalania makijazu by sie nie przesuwal czy wykanczajacy?

Bronzer to powiedz jaka masz skore: chlodna neutralna, ciepla i w jak ciemna

Korektor to mow czy sucha czy normalna czy tlusta i czy sie pocisz czy normalnie.
          • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 14:34
            Już pisze..
            Puder sypki- raczej wykańczający, niezbyt matujący,ale nie rozświetlający jak choinka na Boże Narodzenie - efekt soft matt/ soft glam.
            Bronzer- skóra jasna ,ale w odcieniu chłodnym, porcelana,acz w kierunku żółtym/ miodowym. Pudry bardziej w żółć, aniżeli w róż..
            Korektor pod oczy - kryjący, dla skóry suchej,acz nawilzanej, zadbanej.
            Dzięki za polecenie sklepów,będę celować chyba w John'a Lewisa, bo lubię te sieć.
            • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 14:50
              >Bronzer- skóra jasna ,ale w odcieniu chłodnym, porcelana,acz w kierunku żółtym/ miodowym.

to ja bym obejrzala bronzer O!Mega Jacobs wziela najjasniejszy. Nie zrobi cie pomaranczowa jak masz chlodny odcien. Odcien tan-tastic

albo drozszy to Tom Ford w Terra odcieniu

Korektor pod oczy jak skora sucha i nie chcesz by sie suchelec robil to bym poszla w kierunku Shape Tape Tarte Nawilizajacy i lekki ale kryjacy. Pod to mozesz kupic primer pod oczy z kofeina ale nie musisz -Becca

jesli chodzi o puder to ja sobie chwale to Pat MCGrath i ja go uzywam na calej twarzy bo bardziej mialkiego nie spotkalam

Poza tym to polecam hylauronic powder by Terry bo naprawde nie sprawia ze skora jest sucha maska

a wykanczajacy to uzywam La Mer i jest przepiekny naprawde. Aha jest go duzo
              • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 14:54
                Dziękuję pięknie raz jeszcze - Princess.
                Jesteś niezastąpiona.

.
                • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 14:57
                  nie ma sprawy. Ale wiesz, najlepiej to isc do sklepow i pomacac to wszystko bo to teoretycznie tak. W praktyce moze inny odcien lepiej pasowac. Maja pare kolorow

Najgorsze z bronzerami jest to ze wszystkie ida w cieply odcien az do pomaranczu. A nie kazdemu takie cos pasuje.
                  • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 15:04
                    No właśnie...
                    Wykanczam teraz Guerlain'owski bronzer, już nawet nie pamiętam,ile on ma lat...mam go jeszcze z ,,hiszpańskich, backstage' owych" czasów, zbrylil się trochę,ale jest niezły.
                    Mi nie do twarzy w pomarańczowych odcieniach, za to genialnie mi w miodowych, takich żółtawych, jak dla Chinki na imieniny🤑
                    Muszę znaleźć dzień lub dwa na włóczenie się po Londynie no i na wypróbowanie tych cudownych cudowności,które mi polecasz.
                    Dziękuję raz jeszcze i ściskam. Apallosa
                    • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 15:08
                      a to takie zoltawe to moze jakies te "banana" odcienie?

a z innej beczki to ja lubie MilkChocolate bronzer

a takze Charlotte Tilbury w kremie i Chanel w kremie
                  • black_magic_women Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 17:44
                    princesswhitewolf napisała:

>
                    >
                    > Najgorsze z bronzerami jest to ze wszystkie ida w cieply odcien az do pomarancz
                    > u. A nie kazdemu takie cos pasuje.

Stąd mój post. To mnie takie "polskie lato" do ten pory zniechęcało do tych pudrów. Ba razie prowadzi Tarte i dostanę też próbkę Benefitu.
                    • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 13:53
                      pudrow?

ja pisalam o bronzerach.
                • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 14:57
                  Co do Pat McGrath to pamiętam ,że ogromnie chwaliłas jej cienie do powiek.
                  Spróbować muszę,bo się udusze...
                  • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 14:59
                    w Selfridges ona ma stoisko. Wiec mozna isc i "pomacac" czy ci pasuje i ktore.
                    • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 15:12
                      Ooooo.... I to jest myśl.
                      Nawet nie wiedziałam...myślałam,że tylko w Harrodssie czy w Harvey Nichols może być.
                      • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 15:29
                        w Harvey Nichols na bank ma Marc Jacobs stoisko i Tom Ford ale Pat to widzialam tylko w Selfridges, tak styka sie sciana z hala z torebkami
              • black_magic_women Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 09:19

>
                > Korektor pod oczy jak skora sucha i nie chcesz by sie suchelec robil to bym pos
                > zla w kierunku Shape Tape Tarte Nawilizajacy i lekki ale kryjacy.

Princess, w Pl ten korektor uchodzi za pancerny, nie do zdarcia. Ja pod oczy używam po prostu podkładu i to mi wystarcza, ale czy ten korektor nadałby się np. na przebarwienia, czy wypryski?
                >
                I jeszcze pytanie o pudry. Pisałaś do apallosy (przepraszam jeśli źle napisałam!) bodajże, o 2 rodzajach pudru. Jeden miał być wykańczający, czyli jak rozumiem robiący "ładnie", a drugi utrwalający. To jak się ich używa? Oba na raz, czy jeden w jedno miejsce, a drugi w drugie?
                • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 10:29
                  >Princess, w Pl ten korektor uchodzi za pancerny, nie do zdarcia. Ja pod oczy używam po prostu podkładu i to mi wystarcza, ale czy ten korektor nadałby się np. na przebarwienia, czy wypryski?

Po angielsku sa dwa okreslenia: concealer i corrector

Te drugie sluza do przykrywania wypryskow i przebarwien ze wzgledu na to ze sa gestsze i czesto maja rozmaite kolory np lekko zielony wlasnie jest na wypryski bo pokrywa rumien wyprysku, a pomaranczowy jest pod oczy jak ktos ma az worki itd itp

Concealer a zwlaszcza Shape Tape nie da ci oczekiwanego efektu na wypryskach. Shape Tape ten orginalny jest rzadki jak podklad. Nie jest jakis ultrakryjacy. Zaleta jego jest to ze ladnie wsycha w skore ( bo jest rzadki jak podklad) i dlatego sie utrzymuje na skorze.

Nie mam pojecia dlaczego ktos by nazwal go pancernym i nie do zdarcia. Moze wlasnie bo jest wodnisty i wsycha a nie lezy tlusta warstwa na skorze?

Co do pudrow to sa to dwa zupelnie inne pudry z inna funkcja. Ja nie wiem jak je nazywacie po polsku a z podejrzewam.Ten utrwalajacy typ sluzy do wygladzenia twarzy w makijazu, ale tez pomaga by ci sie podklad nie przesuwal bo pije nadmiar. A sa tez tacy ktorzy uzywaja go do tzw baking pod oczami, ale moim zdaniem to technika dla mlodej skory. Jak ktos ma na przyklad tlusta skore to utrwalajacy ma wielkie znaczenie bo nic nie splywa. Ja mam sucha wiec uzywam sladowo

Wykanczajacy jest piekny w sensie ze ma kolor skory ( albo i nie bo ja uzywam transparentne) i ma drobinki swiecace. Nie mylic z rozswietlaczem bo nie mowie o wielkim swieceniu sie. Rozswietlajacy to ten co daje koncowy mat i wlasciwe rozswietlenie a nie blysk tlustego nosa na przyklad
                  • black_magic_women Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 16:14
                    Wielkie dzięki princess! Wszystko mi wyjaśniłaś. A z pudrów wybrałam w końcu Tarte, wersję jaśniejszą.
                    • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 18:39
                      Tez dobra firmasmile
        • gris_gris Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 13:21
          apallosa napisał:

> Princess- tu ,,koleżanka zza płota"🤪
          > Poradź mi proszę, gdzie w Londynie mogę skorzystać z porad makijażystki, w sen
          > sie : idę do sklepu, dziewczyna maluje mnie i jeżeli kupię polecany przez nią p
          > uder czy inny kosmetyk,to nie płacę za makijaż czy poradę...
          > Nie to,zem cebula czy insze warzywo,ale nie mam czasu chodzić po sklepach i sk
          > amlec...kiedyś na lotniskach były dziewczyny chyba przy stoiskach Bobbi Brown.
          > Po prostu: siadam , malują mnie ,doradzają i kupuje, co mi tam na pyszczek nało
          > żyli i co wizualnie pasuje do mojego odcienia.
          > Życzę sobie nowy puder sypki, ewentualnie bronzer i korektor pod oczy.
          > Dziękuję bardzo z góry.

Space NK, Selfridges, pewnie tez John Lewis
          • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 14:35
            Gris_ gris - dziękuję pięknie również.
            • gris_gris Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 17:09
              apallosa napisał:

> Gris_ gris - dziękuję pięknie również.

Prosze bardzo! Polecam Space NK, maja bardzo fajny wybor.
    • sabek81 Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 15:42
      Ja bym wzięla ten z benefit albo z tarte, aktualnie uzywam physican formula, mam też z too faced ale troche za ciemny, chociaz jak mniej naloze i dobrze rozetrę jest ok.
      • black_magic_women Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 17:46
        sabek81 napisała:

> Ja bym wzięla ten z benefit albo z tarte,

Tez tak obstawiam!

aktualnie uzywam physican formula,

Zastanawiałam się nad nim, ale ponoć wychodzi z niego pomarańcza 😞
        • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 17:50
          Nieprawda. Sa rozne odcienie
          Ten po lewej nie ma nic z pomarańczy.
          • snakelilith Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 10:46

> Nieprawda. Sa rozne odcienie
            > Ten po lewej nie ma nic z pomarańczy.

Ja się tylko pytam, jakim cudem ten zgaszony kolor, nie zawierający wprawdzie pomarańczu, ale zgaszone czerwono-brązowe pigmenty i prawie nic z żółtego, ma być dobry dla jasnej cery z dużą ilością żółtego? Przecież to robi na takiej cerze tylko brudne plamy.
            Na dole trzy kolory bronzera: typowy chłodny brąz zawierający sporo czerwonego pigmentu bondi bronze, świeży, ciepło- brzoskwiniowy south beach i właśnie żółto- miodowy waikiki, bez czerwonych i pomarańczowych pigmentów. To taki kolor pasowałyby do jasnej, prawie chińskiej cery, (błysk można dyskutować, bo nie musi być) a nie brudne, zgaszone, chłodne beże.
            • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 11:06
              >Ja się tylko pytam, jakim cudem ten zgaszony kolor, nie zawierający wprawdzie pomarańczu, ale zgaszone czerwono-brązowe pigmenty i prawie nic z żółtego, ma być dobry dla jasnej cery z dużą ilością żółtego?

Teoretyzuj dalej ....bo tobie pasuja brzoskwinie. kazdemu brzoskwinie specjalistko radzisz...

Ona napisala ze ma chlodny odcien skory. Chlodny odcien skory z niebieskimi zylami nie wyglada nadzwyczajnie w brzoskwiniach.

Rozumiesz ze co wkleilas sie swieci i to nie bronzer?

Nie rozmawiamy o rozach ani o highlighterach. Bronzer to zupelnie cos innego
              • snakelilith Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 13:24

> Ona napisala ze ma chlodny odcien skory. Chlodny odcien skory z niebieskimi zyl
                > ami nie wyglada nadzwyczajnie w brzoskwiniach.

Ona napisała, że ma żółto-miodowy odcień cery. To nie CHŁODNA cera, a CIEPŁA, tylko gdyby ją przyciemnić, to wchodziłaby w oliwkę z odrobiną zieleni, co wygląda na chłodną cerę, ale nominatywnie nie jest. To bardzo częsta pomyłka. Chłodne cery mają sporo czerwonego pigmentu i jako bardzo jasne są różowe, a im ciemniejsze tym bardziej ceglaste lub brudno brązowe.
                Ciepłe tony są jako jasne żółtawo- miodowo-brzoskwiniowe. Brzoskwinie pasują tylko niektórym ciepłym typom, tym jasnym, czysto-świetlistym, takim jak wiosnom, o czym napisałam, dlatego twoje insynuacje jakobym wszystkim polecała brzoswkinie są jak zwykle z doopy. Przy ciepłym ale zgaszonym, żółtawo-oliwkowym typie, brzoskwinia nie jest wskazana, a kolory idące w zgaszone złoto i oliwkę.
                I to nie są rozjaśniacze, a bronzery, tylko ten kolor nie jest przypadkowy matowy. Nie napisałam jednak "kup ten konkretny produkt," a "zwróć uwagę na kolory", bo większość standardowych bronzerów jest w podobnej tonacji, albo brudne chłodne beże/brązy, albo ceglaste tony i rzadko nadają się dla kobiet z jasną i żołtą cerą. W ogóle kosmetyki uwzględniające ten typ kolorystyczny nie są za częste.
                A ty papużko, żonglujesz tylko markami i robisz się na specjalistkę od trendowych kosmetyków, ale o doborze kolorów nie masz najmniejszego pojęcia.
                • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 13:50
                  >
                  Ona napisała, że ma żółto-miodowy odcień cery. To nie CHŁODNA cera, a CIEPŁA, tylko gdyby ją przyciemnić, to wchodziłaby w oliwkę z odrobiną zieleni, co wygląda na chłodną cerę, ale nominatywnie nie jest

ale o kim ty wlasciwie piszesz? o co ci chodzi?

tu w tej odnodze watku ja sie o niczyjej skorze nie wypowiadam. Panial?

Tu w tej odnodze na twierdzenie ze Physician Formula jest moze za pomaranczowe wkleilam dwa kolory i napisalam ze maja rozne kolory. NIC NIKOMU NIE DORADZAJAC

O kolorze i odcieniu ja pisalam tylko z appalossa.

Ty z jakims chocholem znowu rozmawiasz.

co do undertones to wyglada to tak ( zdjecie)

I mozna miec kolor skory zoltawy ale niebieskie zyly ( cool undertones)
                  i mozna miec kolor skory zoltawy ale zielone zyly ( warm undertones) Jak ja.

>A ty papużko, żonglujesz tylko markami i robisz się na specjalistkę od trendowych kosmetyków, ale o doborze kolorów nie masz najmniejszego pojęcia.

a ty zakompleksiona samotna kobieto ze socjalu cos bredzisz jakbym ja o kims rozmawiala tu konkretnym.

• princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 13:52
                    dodam jeszcze ze moze ty zyjesz gdzies w samotnosci i wszystko w necie sie odbywa w twoim zyciu ale mi podklad i kolor skory ogladalo i dobieralo wiele MUA. A z Kolorami por roku waskimi i rozszerzonymi to w latach 90tych mialam do czynienia bo bylam guinea ping dla kolezanki z liceum co wizazystka zostala. <facepalm>
                  • snakelilith Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 14:01

> ale o kim ty wlasciwie piszesz? o co ci chodzi?

Odniosłam się do twojego zdania:
                    Ona napisala ze ma chlodny odcien skory. Chlodny odcien skory z niebieskimi zylami nie wyglada nadzwyczajnie w brzoskwiniach.
                    Ale w ogóle mnie nie dziwi, że nie łapiesz, na dwóch prostych zdaniach nie potrafisz się skupić. Paniał to możesz też mówić do swojego psa, a do reszty bełkotu się nie odniosę, bo nie chce mi się w ogóle wnikać, co ty tam sobie myślisz w tym nerwowym ptasim móżdżku z umiejętnością koncentracji złotej rybki.

• princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 14:20
                      Nie, wcale nie. Nie klam.

Nagle od czapy napisalas " Ona napisala ze ma chlodny odcien skory. Chlodny odcien skory z niebieskimi zylami nie wyglada nadzwyczajnie w brzoskwiniach."

jaka ona? Czy moj wpis byl o kimkolwiek? Napisalam tylko ze sa odcienie Krowi Mozdzku

jedyna osoba z ktora pisalam o kolorze skory jest appalosa. Nie potrafie sie skupic ale jakos chodze do pracy, zarabiam a nie siedze na zasilku jak ty.

To raczej ty uwazasz sie za nie wiadomo kogo a siedzisz na socjalu w tureckiej dzielnicy z nieistniejacym mezem ze wzgledu na zolte papiery a twoja praca zawodowa to daleka przeszlosc.
                      To co lubisz robic to burdy i ciagle podkreslac swoja waznosc co swiadczy o powaznych zaburzeniach

No copy
                      • snakelilith Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 20:05

> Nagle od czapy napisalas " Ona napisala ze ma chlodny odcien skory. Chlodny odc
                        > ien skory z niebieskimi zylami nie wyglada nadzwyczajnie w brzoskwiniach."
                        >
                        > jaka ona? Czy moj wpis byl o kimkolwiek? Napisalam tylko ze sa odcienie Krowi M
                        > ozdzku

Bierzesz coś? Przecież to są twoje własne słowa. Napisałaś dosłownie:
                        > Ona napisala ze ma chlodny odcien skory. Chlodny odcien skory z niebieskimi zyl
                        > ami nie wyglada nadzwyczajnie w brzoskwiniach.

To się TWOJE słowa, nie moje. Sprawdź sobie sama. Więcej z tobą nie gadam, bo ty już nie tylko nie ogarniasz co piszą inni, ale nawet swoich własnych słów nie pamiętasz. Zbadaj się lepiej owieczko.

• princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 21:00
                          Takie brednie to tylko na tym forum czytam. Juz lece sie badac 🤣🤣🤣🤦‍♂️ zabierz sie za jakas robote i nie wykorzystuj panstwa siedzax na socjalu.
            • princesswhitewolf Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 11:07
              Poza tym gdzie tu widzisz ze ja polecam sla kogo ma byc dobry Physician Formula? Nawet go nie wymienilam. Wkleilam tylko zdjecie by pokazac ze nie wszystkie sa pomaranczowe bo maja wiele odcieni
              • gazeta_2023 Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 18:55
                Najlepsza rozrywka ever, czytnie tego potoku jadowitych sciekow wyplywajacego ze zwiedlych usteczek patoemigrantek! Zwlaszcza te cudowne wycieczki osobiste, dziekuje loszki i piszcie wiecej!
                • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 19:27
                  Wypraszamy sobie serdecznie wyzywanie mnie i koleżanek w/w od loszek ...
                  A co do patoemigrantek? Ja nią nie jestem na pewno... a od dziewcząt/ pan na emigracji bądź też nie - proszę się odstosunkowac.
    • ach_jak_pieknie Re: BB blondynki i bronzery 02.03.23, 15:49
      Używam ten z Estee Lauder i bardzo go lubię , tylko ja mam dość ciemny , ale mam ciemną karnację.
    • sasha_m Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 10:21
      Gdy uczyłam się konturowania, kupiłam paletkę Wibo, wersję light, jestem wczesnym latem, bladą, nijaką blondynką, bez makijażu moja twarz nie ma żadnych wyrazistych akcentów, zlewa się w całość. Paletka była polecana właśnie dla początkujących i faktycznie, ciężko sobie zrobić tym krzywdę.
      Potem przetestowałam kilka innych kosmetyków z różnych półek cenowych i doszłam do wniosku, że dla mojego typu urody jednak Wibo była najlepsza, i bronzer, i róż i genialny rozświetlacz.
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt,80520,wibo-3-steps-to-perfect-face-light.html
      • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 15:50
        Princess- i Snake- nie kłóćcie się dziewczęta, bo naprawdę są ciekawsze rzeczy do roboty 😁
        Snake- ten highlighter ,,Waikiki " jakiej jest firmy? Bo jest mega przepiękny...
        Na razie z używania bronzera do pracy - kicha zbita😪
        Jeszczem do roboty nie wróciła .... A tu sezon na covid i maseczki apiac zacząć czas.
        Wrrrrr..... znowu testy , już sporo pacjentów jest,, na plusie", a dla nas znowu rygor. A tak się cieszyłam, piękna,, nudziakowa " szminkę zakupiłam,tak się na nowy bronzer cieszyłam.
        • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 15:53
          Niemniej jednak dziękuję raz jeszcze za polecajki.
          Jesteście kochane ( jak sobie do oczu nie skaczeciesmile
          A i tak sobie bronzer kupię, na wiosnę/ lato...
          Ściskam i całuję . Idę teraz na sterylizację przewodu pokarmowego ( czyli kieliszek czegoś dobrego🤪).
        • snakelilith Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 20:11
          apallosa napisał:

> Snake- ten highlighter ,,Waikiki " jakiej jest firmy? Bo jest mega przepiękny..
          > .

To nie rozświetlacz, a bardzo jasny bronzer marki Lily Lolo Waikiki. Ale niewąpliwie ze względu na to,. że jest bardzo połyskliwy można używać go jako rozświetlacza, nie jednak na bardzo jasnej cerze.
      • yoko765 Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 16:08
        Ja też jestem zgaszonym latem i zlewamy się w bliżej nie określoną plamę. Zgadzam się z rozswuetkaczem. Genialny za tą cenę. Przez kilka lat nie mogłam znaleźć podkładu dla mnie , dopiero potem uświadomiłam sobie, że nie w różowych tylko żółtych muszę szukać
        • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 19:32
          To tak,jak ja...
          Lat temu ok.dwudziestu zanabylam paletę z m.in.trzema kolorami różu ( kolor ceglasty, fuksja i jaśniejszy róż) - wszystkie na nic.
          Dopiero, kiedy wypróbowałam barwy bursztynowe, miedziane, złote, to okazało się,że to coś dla mnie.
          Takoż samo z podkładami, kiedy była moda na podkłady dla różowolicych lub mulatek po solariozie, było mi niełatwo zanabyc produkt dla mnie, za to teraz... do wyboru, aby miał żółte tony/ podtony .
    • szafireczek Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 16:09
      Polecam BB Cliv Hyaluronic, który na forum rekomendowała Magdallenac (czerwony jest nieco ciemniejszy odcień) - np. w Hebe jest promocja - ja używam bez korektora, bo przy tym BB jest raczej zbędny. Bronzer mam Guerlain terracotta w pojemniku (sztyfcie) z sypkim bronzerem i wysuwanym pędzlem kabuki, który - co najlepsze - sam dozuje ilość - jest bardzo lekki - kupiłam na lotnisku, w sklepach go niestety nie widziałam.
      • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 16:42
        Szafireczku- zaintrygowałas mnie ta Terracotta w pojemniczku...
        Czy to Guerlain'owski cudo rozświetla choć trochę?
        Czy jest matujące raczej?
        Wypróbowałam te moją resztkę terracotty i o ile w sztucznym świetle nie daje prawie żadnego efektu, to w świetle dziennym ładnie, acz nienachalnie przyciemnia i daje aksamitny, ładny efekt.
        Sasha- m, również dziękuję za polecenie mi paletki Wibo, jak będę w Polsce,to rozejrze sie.
        • szafireczek Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 18:17
          Ten pojemnik wygląda, jak mały dezodorant - zdejmujesz górną pokrywkę i wysuwasz pędzel, natomiast na dole jest odkręcane denko i tam możesz uzupełniać bronzer, albo puder, albo dosypujesz trochę rozświetlacza, co tam potrzebujeszsmile bo firmowo - to bronzer jest lekki, ale matowysmile. Produkt nazywa się "Terracotta bronzing brush" i wprost zawiera "poudre bronzante". Ogólnie to bardzo fajny gadżet i praktyczny.
          • apallosa Re: BB blondynki i bronzery 03.03.23, 19:40
            Arcyciekawie brzmi, rozejrze się po duty free ,, następną razą "🤑
            To coś dla mnie... do roboty jak znalazł, jak już sezon maseczkowo- covidowy minie...
            Dopiero co wróciłam z zimowych wakacji , na lotnisku jedyne co było ciekawe, to produkty Inglota, ,,piątki "Diora - jakoś tak nie moje kolory, no nie było za bardzo na czym oczu zawiesić.
            Tyle dobrego, że przywiozłam świetny( chyba) tonik, krem do rąk no i Żubrówkę - to nie kosmetyk akurat,tylko środek na nerwy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka