Dodaj do ulubionych

Boomer dziwi się światu

05.03.23, 11:36
A szczególnie cieszy go to, że sieciówki otwierają się powoli na większe rozmiary. Nie muszę już zapitalać jak durna na drugi koniec miasta, żeby w butiku plus size pani Karyny kupić jakiekolwiek ciuszki w trendach. Zresztą sklep pani Karyny upadł, odkąd byle muł może zamówić w takim Sinsay stosunkowo tanio rzeczy od XXL do naprawdę wielkich rozmiarów ciążowych (pomijam już jakość bo i tak zakładam, że wywali się po sezonie). A pani Karyna może spokojnie zatrudnić się w owym Sinsay czy innym Moodo. Przynajmniej nie będzie musiała płacić za lokal i zus. Wprawdzie w niektórych sklepach wciąż brakuje na półkach większych rzeczy, lecz w dobie sklepów typu omnichannel miłe sprzedawczynie mogą sprowadzić je na wczoraj. I nie, wcale nie obliguje to do zakupu.

Jednak nie ma tego złego, co na dobre by nie wyszło.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 11:42
      Ty jesteś tym byle mułem?
    • suki-z-godzin Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 11:46
      Muł to określenie na otyłych?
      • georgia.guidestones Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 17:58
        suki-z-godzin napisała:

> Muł to określenie na otyłych?
        >
        nie, na wątkodajkę.
    • 35wcieniu Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 11:46
      Ach ten rozruch. Próbujesz i próbujesz i nie żre.

A jakbyś z raz w życiu zamówiła cokolwiek w Sinsayu to byś wiedziała że mają rozmiary na maxa popierdzielone i właśnie oficjalnie zapowiedzieli zmiany. Przeciętny człowiek w rozmiarze S musiał tam brać L. Człowiek w rozmiarze XL w ogóle nie miał po co tam wchodzić.

Róbcie może reaserch przez tym bezmyślnym klepaniem, może wtedy zażre lepiej?
      • renciara Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 12:44
        35wcieniu napisał(a):

> Ach ten rozruch. Próbujesz i próbujesz i nie żre.
        >
        > A jakbyś z raz w życiu zamówiła cokolwiek w Sinsayu to byś wiedziała że mają ro
        > zmiary na maxa popierdzielone i właśnie oficjalnie zapowiedzieli zmiany. Przeci
        > ętny człowiek w rozmiarze S musiał tam brać L. Człowiek w rozmiarze XL w ogóle
        > nie miał po co tam wchodzić.
        >

No i właśnie fajnie, że jakoś uporządkowali w miarę rozmiarówkę. Rzeczy z nową rozmiarówką (rozmiar xxl albo ciazowy) zamawiałam i są spoko. Ale ja nie oczekuję buk wie jakiej jakości po rzeczach trendowych, które i tak po sezonie powędrują na dno szafy.

A z tym mułem to nie daj borze nie jest określenie na otyłych, tylko nierozgarniętych, którzy kupowali u owej pani Karyny wink
        • suki-z-godzin Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 12:48
          A może odpier**l się od tego, gdzie kto sobie ubrania kupuje, co?
          • renciara Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 13:06
            Tyle że owa p. Karyna miała w swojej ofercie z 25 ubranek na skrzyż, jakość identyczną jak w Sinsay, a do tego kilkadziesiąt zł drożej i - oczywiście- brak zwrotów i reklamacji. Wcale się nie dziwię, że klientki po jakimś czasie zapomniały, że sklep istnieje. U mnie nawet u chińczyka można coś wymienić.
            • panna.nasturcja Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 19:57
              Ale to nie twoj problem. Ktoś chciał tam kupować to kupował, ubrania XXL są w sieciówkach od ćwierć wieku.
              • renciara Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 20:29
                Serio od ćwierć wieku? Kończyłam szkołę znacznie wcześniej niż ćwierć wieku temu i o modzie plus size jeszcze nikt nie słyszał, może z drobnym wyjątkiem tych, które bywały w USA czy w UK. Ciuchów miałam wszystkiego 6 sztuk (jakie to bliskie współczesnemu "ideałowi" z UE), w tym jedną czy dwie pary spodni, na weekend nic bardziej odlotowego czy strojnego. Ooo, artykuł o Sinsayu znalazłam dopiero dzisiaj - rozmiar xxl jest faktycznie większy o jakieś 7 czy 8 cm wink
      • gr.ruuu Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 18:02
        I niestety zamiast zmienić rozmiary to znaczy dołożyć w górnej części rozmiarowo, po prostu powiększają je i teraz ktoś, kto kupował tam S nie znajdzie nic dla siebie
        • georgia.guidestones Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 18:07
          gr.ruuu napisała:

> I niestety zamiast zmienić rozmiary to znaczy dołożyć w górnej części rozmiarow
          > o, po prostu powiększają je i teraz ktoś, kto kupował tam S nie znajdzie nic dl
          > a siebie
          sinsay po prostu wrzucil osobne produkty w rozm od xl do 3xl. www.sinsay.com/pl/pl/sukienka-midi-koszulowa-6602f-54x nie maja wszystkich ubran od xs do 3xl, konczy sie na L-XL
          • ichi51e Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 18:48
            Nie jest tak ze każda rzecz da się uszyć w xxs i xxl.
            • georgia.guidestones Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 20:25
              ichi51e napisała:

> Nie jest tak ze każda rzecz da się uszyć w xxs i xxl.
              >
              oczywiscie ze sie nie da zachowac absolutnie wszystkich proporcji. stad tez duzo bluzek koszulowych nie ma miejsca na średni lub duży biust, szczegolnie te od rozm 40-42 wzwyz.
      • mid.week Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 18:10
        35wcieniu napisał(a):

> Ach ten rozruch. Próbujesz i próbujesz i nie żre.
        >
        > A jakbyś z raz w życiu zamówiła cokolwiek w Sinsayu to byś wiedziała że mają ro
        > zmiary na maxa popierdzielone i właśnie oficjalnie zapowiedzieli zmiany. Przeci
        > ętny człowiek w rozmiarze S musiał tam brać L. Człowiek w rozmiarze XL w ogóle
        > nie miał po co tam wchodzić.
        >

W sumie dobrze, biorac pod uwage ze ich targetem byly nastolatki

• renciara Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 18:23
          Tyle że teraz nawet niektóre nastolatki są dupiaste i wielkie jak mutanty wink właściwie zawsze były takie, tylko nie szyli dla nich ciuchów (no może w Stanach były dostepne) I dlatego.moje liceum było czymś koszmarnym
    • marzeka11 Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 11:53
      "zamówić w takim Sinsay stosunkowo tanio rzeczy od XXL "
      Tyle że jakość ubrań tam jest czymś paskudnym. Nie, dziękuję.
      • georgia.guidestones Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 18:10
        marzeka11 napisała:

> "zamówić w takim Sinsay stosunkowo tanio rzeczy od XXL "
        > Tyle że jakość ubrań tam jest czymś paskudnym. Nie, dziękuję.
        to zalezy, mam od kilku lat dres z 90% bawelny, ktory nie chce sie jak na zlosc zniszczyc.
    • princesswhitewolf Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 13:09
      >Zresztą sklep pani Karyny upadł, odkąd byle muł może zamówić w takim Sinsay stosunkowo tanio rzeczy od XXL do naprawdę wielkich rozmiarów ciążowych (

🤦‍♂️ To ja na to:
      www.instagram.com/reel/CnqJ1x3DkBY/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
    • marta.graca Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 17:50
      Nie kupuję szmat, które się wywali po sezonie.
    • szare_kolory Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 18:08
      Omatko, co to za bełkot? Coś chciałaś skrytykować, coś z przekąsem ocenić. Ale coś nie wyszło.
    • panna.nasturcja Re: Boomer dziwi się światu 05.03.23, 19:53
      Jesteś mułem? To tłumaczy może dlaczego nie umiesz jasno formułować myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka