ichi51e 05.03.23, 19:49 Sprzęty elektryczne w kuchni? Np maszynę do kawy airfryer garnek do ryżu kitchenaida toster thermomixa…. Czy istnieją specjalne szafki czy po prostu stoi na blacie i „zdobi” Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 19:53 ichi51e napisała: > Np maszynę do kawy Znaczy ekspres? Na blacie airfryer Nie mam garnek do ryżu Nie mam kitchenaida Nie mam toster Nie mam Thermomixa Nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
emdar81 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 21:01 Mam identyczny zestaw u siebie w kuchni. Jeden ekspres "tłoku" mi nie robi. Daniela, jak wyniki mamy? Jeśli gdzieś pisałaś wcześniej to nie widziałam, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 22:15 Wszystko ok. Czysto na moje "niewprawne" oko. Idziemy jeszcze z wynikami do lekarza, ale niczego tam niepokojącego nie widać. Pisałam na emamie, ale nie przepraszaj. Mogę odpowiadać i 10 razy miło mi, że ktoś tu pamięta i ciepło mojej mamie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 22:45 Danielo, bardzo się cieszę, że wyniki Mamy ok, takich wieści nigdy dość. Odpowiedz Link Zgłoś
emdar81 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:19 Fantastyczne wieści! Bardzo się cieszę 😘. Mnie trochę zmiotło po tej czerwonej chemii i mało mnie tutaj...No nic,jeszcze "tylko" 3; dam radę 💪. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:56 Dasz radę!!! Trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno. Pisz jak będziesz tylko mogła i pamietaj, że masz tu cheerleaderki. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:58 Dasz radę, przy takiej ilości kciuków ematczynych nie ma innej opcji! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 06:12 emdar81 napisała: > Mnie trochę zmiotło po tej czerwonej > chemii i mało mnie tutaj...No nic,jeszcze "tylko" 3; dam radę 💪. Dasz, a my cały czas trzymamy kciuki! 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 09:08 Zdecydowanie dasz radę. Każda kolejna chemia przybliża Cię do zdrowia. Trzymam kciuki i czaruję! Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 10:55 emdar81, ja tez kciuki trzymam i myśli ślę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:59 >miło mi, że ktoś tu pamięta i ciepło mojej mamie myśli. To przecież najważniejsza forumowa mama, jakże miałoby być inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 05:13 Ja też pamiętam I trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 19:54 Mam małą kuchnię więc upycham po szafkach. Mułticooer i malakser są w półce-wnęce, mikrofala na blacie. Ekspresu nie mam, blender, szybkowar, mikser itp. schowane Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 19:55 A, opiekacz jest na małej półeczce nad blatem. Innych sprzętów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 19:56 Na blacie generalnie jest taka zasada że to co jest w szafce tego nie używam bo mi się nie chce wyciągać Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 16:46 O! To mój mąż tak robi. Co sie da, trzymam w szafkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 19:57 ichi51e napisała: > Sprzęty elektryczne w kuchni? Np maszynę do kawy airfryer garnek do ryżu kitche > naida toster thermomixa…. Czy istnieją specjalne szafki czy po prostu stoi na b > lacie i „zdobi” > > Ekspres na blacie, bo kawę robię praktycznie codziennie, ryżowar też na blacie, bo często uzywam (średnio pewnie co najmniej 4 x w tygodniu), robot kuchenny w na półce szafce zamykanej, toster w innej szafce (rzadko używany). Szafki zwykłe, z drzwiami. Innych wymienionych przez ciebie nie posiadam. Na blacie stoi jeszcze czajnik elektryczny i mikrofalówka. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 19:59 Air Fryer i Mum stoją na blacie, są w codziennym użytku i tak jest najwygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:02 No właśnie - frytkownica kawiarka ryzowar parują podczas pracy - albo to musi być tak pomyślane żeby można było wysunąć albo jeśli w szafce to musiałby być wyciag Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 22:15 primula.alpicola napisała: > Air Fryer i Mum stoją na blacie, są w codziennym użytku i tak jest najwygodniej > . U mnie to samo, plus czajnik i ekspres do kawy. Reszta urządzeń (rzadziej używanych) jest w spiżarce. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra33 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:01 Czy się różni ugotowanie ryżu w ryżowarze a w zwykłym garnku? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:03 Ze w ryzowaze gotuje się godzinę (można nastawić na rano) za to może sobie stać cieplutki 3 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:10 Musi być pyszny po tych trzech dniach... I bakterie się w nim namnażają? Super pomysł. :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:11 Nie namnażają się bo on trzyma taka temperaturę ze bakterie się nie mnożą. Na tym właśnie polega genialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:25 Powyżej 70 stopni? Trzy dni? Smacznego... Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:12 ???? 3 dni ciepły ryż trzymasz? No no, szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:22 ichi51e napisała: > Ze w ryzowaze gotuje się godzinę (można nastawić na rano) za to może sobie stać > cieplutki 3 dni? > W jakim celu właściwie? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:43 W celu posiadania ciepłego ryżu na zawołanie. przysięgam działa nikogo nie namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 22:19 Aha, rozumiem. Nie mamy takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 22:31 Jak ktoś je ryż niemal do wszystkiego, to może ma to sens. Ja gotuję ryż rzadko, średnio, to pewnie nawet nie raz w miesiącu, więc posiadanie osobnego gara tylko po to, żeby raz na ruski rok ugotować porcję ryżu mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 22:47 Ja gotuję często, ale gotuję, zjadamy i już. Ryż jest gotowy szybciej niż w godzinę i trzy dni ciepły nie stoi, nie wyobrażam sobie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 22:48 I gotuję w zwykłym garnku, takim do wszystkiego, nie wiem po co osobny garnek do każdej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:00 Ja też gotuję, zjadamy i już. Ryż, w zależności od rodzaju, gotuje się przecież max 20 minut. Aaaleee mam specjalny garnek do makaronu, taki z sitkiem w środku. Tylko to zwykły garnek, nawet niespecjalnie duży i gotuję w nim niemal wszystko, co trzeba odlewać po ugotowaniu. Zamiast odlewać wyjmuję sitko z zawartością. Bardzo przydatna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:05 Nie mam, ale wiem o czym piszesz i teź bym chciała tylko nie mam już miejsca w szafkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 16:52 eliszka25 napisała: > Ja też gotuję, zjadamy i już. Ryż, w zależności od rodzaju, gotuje się przecież > max 20 minut. Ryż w ryżowarze gotowany jest nieco inaczej niż w garnku. Przy ryżu długoziarnistym nie robi mi to różnicy, przy ryżach okrągłych, kleistych, zdecydowanie lepiej wychodzi to w ryżowarze. jesli ktoś ryż gotuje rzadko, to pewnie, że nie ma potrzeby posiadać specjalnego urządzenia. Jesli ktoś potrzebuje ryżu często, i to o określonej konsystencji, to ryżowar jest dobrym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 18:04 Dokładnie to samo napisałam w swojej wypowiedzi wyżej. Nie zabraniam nikomu posiadania ryżowaru (ryżowara?). Dla mnie jego posiadanie nie ma sensu, bo byłby w użyciu pewnie kilka razy w roku, a to spory grat jest. Natomiast wizja trzymania w nim ciepłego ryżu przez 3 dni, to dla mnie jakaś abstrakcja oraz marnowanie prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ematko gdzie trzymasz 07.03.23, 08:30 Zależy jaki ryz i jaki efekt chcesz uzyskać. Inaczej gotuje się czarny ryz, inaczej ten do sushi. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Ematko gdzie trzymasz 19.04.23, 09:01 ja przestawilam sie z ryzowaru na multicooker, ktory ma m. in. funkcje gotowania ryzu. Moge tez gotowac w nim zupy, dusic mieso, przyrzadzac curry itd. Jest to bardzo przydatne urzadzenie ze wzgledu na te wielofunkcyjnosc. Stoi na blacie. Na blacie mam tez czajnik i Airfryer, Wszystko inne w spizarce albo szufladach. wole gotowac ryz w mylticookerze, czy wczesniej ryzowarze, bo nie musze dogladac, Wstawiam i zapominam. Po godzinie czy dwoch jest wciaz super. Niestety w moim klimacie nie ustoi nawet jednego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ematko gdzie trzymasz 22.06.23, 18:48 A ja nie lubię ryżu więc gotuje i jem okazjonalnie. Tak sobie myślę że CHYBA nie mogłabym być z facetem który tak bardzo kochałby ryż ze musiałby posiadać ryzowar 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:26 ichi51e napisała: > Ze w ryzowaze gotuje się godzinę W jakim celu tak dlugo? (można nastawić na rano) za to może sobie stać > cieplutki 3 dni? > Po co nastawiac rano i trzymac go 3 dni cieply? Robie ryz w ninja, 200-250g dla trzech osob, gotowy w niecale 7 minut, ma funkcje keep warm ale nie trzymalabym go 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 21:52 ... Czyli nastawiasz ryż na rano, żeby gotował się godzinę (!), a później stał gorący przez trzy dni? W T F ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:40 wiekszosc azjatow tak funcjonuje - jedza ryz 3 razy dziennie i zapewne juz na sniadanie potrzebuja, wiec programuja i maja gotowe. Cos jak dla nas maszyny do chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 09:11 He he, maszyny do chleba też nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 18:09 No dokładnie. u mnie ryż idzie cały czas ryzowara praktycznie nie wyłączam. Zjadamy i nastawiam nastepny Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 21:14 Zdecydowanie lepszy wychodzi ryż kleisty (np. tzw. do sushi). Można podgrzewać ugotowany ryż, bez wysuszenia. Niektóre ryzowary mają opóźniony start, dzieki czemu możesz miec świezo ugotowany ryż dokładnie wtedy, kiedy potrzebujesz. Natomiast basmati, przyznaję, wolę gotowany w garnku i zawinięty w koc, żeby doszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 00:15 Mniej wiecej tym samym co kawa "po polsku" zaparzona w szklance z uchwytem i kawa zrobiona we "french press" Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Ematko gdzie trzymasz 18.04.23, 21:59 ryż z ryżowaru nie ma fusów? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:03 KA i ekspres na blacie, reszta stoi w szafkach albo w spiżarni. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:04 Na blacie mam czajnik, toster i mikrofalowke - wszystko w tej samej brand w tym samym kolorze. Kenwood i ninja foodie 15-in-1 czyli slowec ooker, pressure cooker (ryz, inne kasze), airfryer, grill itd stoja w pomieszczeniu roboczym obok kuchni, to pomieszczenie to tez spizarnia. Bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:04 Na blacie czajnik. W szafce toster, mixero-blender i maszynka do mielenia Gdzieś w piwnicy wyciskarka do soków i taki podgrzewacz/kuchenka elektryczna z zestawem 3 garnków Nie mam ekspresu do kawy, mikrofali, airfryera, garnka do ryżu, kitchenaida, thermomixa itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:04 Spiżarka. W mieszkaniu trzymałam w najwyższych szafkach pod sufitem. Miałam ich pięć i chowałam tam mikser, blender, frytownicę, sokowirówkę, toster, grill elektryczny itd Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:05 Jak kupimy sobie w końcu ekspres to będzie stał na blacie, sprzęty typu toster, wyciskarka do soków, robot, mikser, frytkownice itd mam schowane i wyciągam kiedy są mi potrzebne. Nie mam garnka do ryżu czy termomiksa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:08 Toster, mały food processor i duży kenwood chef na blacie (kenwood jakby po drugiej, mniej uzywanej stronie kuchni) a no i czajnik na blacie.. Frytkownice używam raz do roku jak robie paczki, wiec w szafce, slow cooker w szafce.. nic wiecej chyba nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:10 Na wietzchu stoi ekspres do kawy i jak mamy fazę na tosty to toster. Reszta czyli maszyna do chleba, blender, mikser, gofrownica jest schowana w szafkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanyogrod Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:11 Takich rzeczy u mnie nie ma. Czajnik elektryczny stoi na blacie. Blender, mikser i maszynka do mięsa w szafce nie specjalnej takiej normalnej jak naczynia i przyprawy. Sokowirówka w szafie w ganku, bo używana tylko latem i jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:11 Mam małą kuchnię, więc wszystko łącznie z robotem planetarnym pochowane po szafkach. Dla oszczędności miejsca nie mamy ekspresu, kawę robimy w kawiarce. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:11 Ekspres do kawy i sodastream stoją na blacie, reszta w szafkach… Odpowiedz Link Zgłoś
trudneslowa Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:13 Oprócz ekspresu, który stoi na blacie, wszystko mam pochowane w szafkach. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:16 Te cholerstwa nigdzie się nie mieszczą! Więc ekspres, airfryer, makaroniarka i robot kuchenny na blacie... Chciałabym gdzieś upchać, ale się nie da. A jak upchnę za dobrze i za głęboko- to już nie wyciągnę, bo za dużo zachodu i będą leżeć nieużywane. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:30 Miałam tak wcześniej. Teraz mam na wyspie idealne szafki do tego, głębokie akurat na szerokość sprzętów kuchennych, więc nie da się upchać jeden za drugim, a jak potrzebne, to wystarczy sięgnąć ręką po dany sprzęt. Rozwiązanie z tymi szafkami wyszło w sumie przypadkowo, ale odkąd tak mam, znów używam sprzętów, które wcześniej były gdzieś tam upchnięte i nie chciało mi się gimnastykować, żeby je wyciągnąć 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:44 Sory ze nękan ale dasz fotkę? Albo cos podobnego z netu? 🥺🥺🥺 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 21:14 To są najzwyklejsze szafki z półkami pod blatem wyspy, tylko płytsze niż normalnie, bo tak pasowało do rozmiaru wyspy. Zapomniałam, że mam jeszcze raclette i gofrownicę Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:08 Ale to, że płytkie to jest właśnie super, bo wszystko jest „z brzegu”. Jak coś upchnę z tyłu to używam raz na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 00:15 No dokładnie tak. Wcześniej upychałam, a potem nie chciało mi się wyjmować, bo trzeba było najpierw wystawić pięćset innych rzeczy. Teraz otwieram szafkę i wszystko jest na wierzchu. Sięgam i mam. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Ematko gdzie trzymasz 22.06.23, 19:02 Ja mam air fryer, toaster, to do ryżu I jedno do kawy w szafce. Na blacie 2 do kawy i mikrofalówka. No i jeszcze czajnik oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:20 Z wymienionych mam tylko toster. Na blacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:22 Ale nic innego u mnie na blacie nie stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:20 Z tego wszystkiego mam ekspres do kawy, stoi na blacie i Thermomix - schowany w szafce. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:26 Nie mam większości wymienionych sprzętów, więc nie mam też problemu z ich przechowywaniem 😁 Mikrofala jest zabudowana w słupku, toster stoi na blacie, kawiarka na płycie. Mikser, maszynka do mielenia i maszyna do chleba są schowane w szafkach na wyspie. Mam dużą wyspę. Od strony kuchni są duże szuflady, a od „dupy strony” szafki, trochę płytsze niż normalne i w tych szafkach idealnie mieszczą mi się kuchenne sprzęty oraz rzeczy, których zwykle nie trzeba wyciągać na szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:29 Mam specjalną zabudowę z zamykanymi chowanymi drzwiami i tam jest blat i miejsc na wszystkie sprzęty poza ekspresem do kawy. Pod blatem są szuflady na akcesoria do sprzętów, nad mam płytkie półki z dodatkowym oświetleniem. Trzymam tam krajalnicę, toster, robota kuchennego i wyciskarkę wolonobrotową. Można tą szafkę otworzyć i użyć potrzebne sprzęty, można zamknąć i nic nie stoi na widoku. A że drzwi są chowane, to szafa może być otwarta i drzwi nie przeszkadzają w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 23:22 Pokażesz to jakoś na zdjęciu? Samą szafkę tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 00:07 System można zobaczyć na filmiku (w 4.56 min filmu), to była moja inspiracja tylko u mnie szefa jest wolnostojąca i drzwi są od podłogi do sufitu www.youtube.com/watch?v=eNh048tkFNE Z tego co się orientuję to taki system robi w Europie tylko Hawa peka.pl/kategoria/hawa-concepta Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 00:09 Korekta: w 2.05 minucie filmu - na zdjęciach trudno zobaczyć jak to funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 00:12 W drugiej minucie to pani włącza ledowe lustro... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 00:10 Nawet bym obejrzała od 4,56, ale film ma tylko 4,38 minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 05:13 Marzy mi sie taka szafa, bo mimo, ze kuchnie mam duza, to jednak nie mam gdzie takiej zrobic przy aktulanym rozkladzie szafek. Zrobilam sobie cos zblizonego, ale bylo zbyt plytkie i moje wszystkie sprzety sie tam nie miescily. Aktualnie wiec cwicze miesnie i wyciagam za kazdym razem z roznych miejsc poupychane tam sprzety. Ale przy remoncie na pewno cos wymysle . Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Ematko gdzie trzymasz 06.03.23, 09:17 U mnie ta szefa stoi jakby oddzielnie, między kuchnią a jadalnią i uważam że to jedno z najlepszych rozwiązań w mojej kuchni i nadal zachwycam się i szafą i pomysłem. I drzwi mimo że spore otwierają się bardzo łatwo, same wsuwają się między ścianki szafki. Mam sporo miejsca na blatach, to nie lubię jak stoi na nich za dużo rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Ematko gdzie trzymasz 07.03.23, 03:25 Wlasnie ja nie za bardzo mam gdzie taka postawic. To znaczy mam jedno miejsce, ale ono blokowalo by swiatlo do kuchni i nie chcialabym tego robic. Mam spizarke, ale jest w rogu z dostepem w postaci dosc waskich drzwi, wiec nie bardzo sa sie w niej zorganizowac blat na sprzety z latwym dostepem. Ale moje kuchnia ma 25 lat (blat i sprzety AGD wymienione nieco pozniej), wiec kiedys wreszcie doczekam sie zmian i wtedy sobie zaplanuje Odpowiedz Link Zgłoś
kotekfelek Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:31 To, czego uzywam czesto (airfryer, multicooker, ekspres do kawy, mikrofalowka, toster, maly piekarnik, czajnik) stoi na blacie, bo miejsca jest wystarczajaco. Inne sprzety (parowar, gofrownica, mikser, malakser, opiekacz do kanapek, grill elektryczny i ze dwadziescia innych, ktore sama nabylam albo dostalam) stoja w duzej szafie w drugim koncu kuchni i da wyjmowane, kiedy sa potrzebne. Niektore raz-dwa razy w roku, inne dwa-trzy razy w miesiacu. Moja kuchnia jest urzadzona dla mnie i nie obchodzi mnie, czy komus sie podoba czy nie. Toster i czajnik nie sa do ozdoby tylko do uzytku, w muzeum nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Ematko gdzie trzymasz 05.03.23, 20:35 Ekspres, robot,airfrier, szatkownica do warzyw, opiekacz, czajnik na blacie. Mikro w zabudowie. Odpowiedz Link Zgłoś