15.03.23, 21:31
Foremki, wesprzyjcie proszę stałą podczytywaczkę.
Potrzebna mi sukienka (lub ewentualnie coś innego, ale wyjściowego), która ze mnie zrobi milion dolców w gotówce.
Ematka wie wszystko, a u mnie w domu dwójka do lat trzech aktualnie. Jest moc, ale za to czasu mało, a i szukać ciężko.
Zadanie niełatwe, bo:
1. Figura pożal się boru - jabłko z nadwagą i wielkim biustem, dość ładnym, ale jednak grawitacja działa. Nogi niezłe, talia bezobjawowa, płaskodupie . Wzrost średni, rozmiar 44, gdyby nie biust, który mi w nic nie wchodzi, w tej chwili 115cm. Brunetka, typ kolorystyczny nieznany, na moje oko lepiej wyglądam w nasyconych kolorach.
2. Warunki brzegowe: musi się nadawać do karmienia piersią, chętnie coś wiosennego, potrzebna na połowę kwietnia. Religia mi zabrania wydać tysiaka na kieckę, chętnie coś poniżej 500. Chociaż, jakby naprawdę miało być coś super, to rozumiem, że może kosztować. Najbardziej lubię rzeczy porządne, wygodne, niezbyt krzykliwe, ale np. zdecydowany kolor chętnie.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Gdzie szukać i czego? Ja wiem, że chciałabym niemożliwego, ale może cuda się zdarzają?

I bądźcie, proszę Was, łagodne dla słonicy z pretensjami, bo pracuję nad sobą solidnie. Jest okazja wyjść z domu i bardzo bym chciała raz nie wyglądać jak siódme dziecko stróża, które zjadło sześcioro poprzednich.

Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Kieckowo 15.03.23, 21:36
      Nie pomogę, ale chętnie zobaczę te najbrzydsze buty świata 😀

A i forumko podczytywaczko nie oceniaj siebie tak surowo! Słonica!? Co to ma w ogóle być? 🙄
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 21:48
        Wiesz co, to trochę takie uprzedzenie ataku, który tu raczej niechybnie nastąpi. Jak ja to powiem, to już nikt inny może nie będzie musiał, bo się udusi.😄
        "Siedzę w domu" ponad dwa lata , na głowę mi już pada, i od rzeczy wygodnych, praktycznych i których nie szkoda ohaftować mam mdłości.

A buty... Hmm, niechcący chyba Ci niepotrzebnie narobiłam apetytu, bo widziałam, że lubisz oryginalne, a u mnie to jednak żadne perwersje. 🤣
        Żeby długo nie pisać, lubię ecco, więc niemieckie emerytki mogą mnie wziąć za swoją. Niekoniecznie akurat do tej nieistniejącej kreacji, mogę się poświęcić dla sprawy raz na jakiś czas.
        • borsuczyca.klusek Re: Kieckowo 15.03.23, 21:59
          Może i siedzą tu panie, które sobie lubią jadu z kłów upuścić, ale nikt tu raczej matki karmiącej nie będzie atakować 😉

A ecco są spoko, wygodne przynajmniej i jest duża szansa na brak zmasakrowanych stóp.
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 22:16
            No moje stopy są mega wybredne, bardziej niż ja, więc tę bitwę wygrały.
            • bene_gesserit Re: Kieckowo 16.03.23, 07:35
              Też lubiłam Ecco, ale z ich oferty da się wybrać ładne i wygodne buty. Chociaż teraz są po siedem stów sad

Na twoim miejscu szukanie kiecki zaczęła bym od wymiany stanika/ów. Coś wygodnego i robiącego cuda dla biustu. Wyjściowy - z opcją bez możliwości karmienia. Gładki, żeby nie był widoczny nawet spod cienkich materiałów. Najlepiej cielisty.

I analizie kolorystycznej poczytaj, to nie jest fizyka jądrowa, skumasz w pół godziny.

Sukienki odcinane pod biustem albo chociaż z podwyższana talia, bluzki rozkloszowane. Rękaw 3/4, nie dluzszy. Dekolt w serek.

Masz fajna, kobiecą figurę, wykorzystaj to i ciesz się sobą.
              • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 08:29
                Ja tam kupuję wyłącznie na wyprzedażach i rzadko, bo mało niszczę, więc to jeszcze było dla mnie. Dzięki za rady.
                Analiza to pewnie nie fizyka jądrowa, ale jakoś zupełnie nie wiem, jaka ta moja skóra jest, ciepłe czy chłodne kolory itp. Możliwe, że ja po prostu tego nie widzę?

A co do cieszenia się ciałem, to zawsze miałam problematyczną figurę i się czepiałam siebie. Całkiem od niedawna mam tak, jak tu w jakimś wątku gru pisała: moje ciało wyprodukowało wspaniałych ludzi, jest fantastyczne. A że nie wygląda jak u gru... Nie będę się czepiać, tylko szanować.
                • black_magic_women Re: Kieckowo 17.03.23, 23:51
                  A propos kp i bielizny. Jaki wtersnka karmienia, zawsze nosiłam staniku z fiszbinami, a takie typowe do karmienia to tylko w połogu. Kiedyś na ważne wyjście kupiłam sukienkę, a krawcowa ukryła mi w niej sprytny zameczek. Cyk, cym i mogłam karmić. Pewnie są takie specjalne, ale to była "cywilna" sukienka i poprawka krawcowej.
    • lauren6 Re: Kieckowo 15.03.23, 21:39
      Zobacz sobie kopertowe kiecki od Karoliny Garczyńskiej.
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 22:31
        Fajne, na własne oko celowałabym w Bellę w wersji midi, tylko albo źle patrzę, albo jednolitych nie ma, tylko wzorzyste dość mocno? Boję się zostać kanapą .
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 22:55
          Omg, przez przypadek mi wyszła kropka taniego! Przysięgam, że to nie on🙂
        • nangaparbat3 Re: Kieckowo 15.03.23, 23:21
          Czemu MIDI, skoro masz ładne nogi?
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 23:46
            Bo wychodzę z dwulatką na pokładzie i spodziewam się konieczności przybierania różnorodnych ryzykownych pozycji w trakcie. Sam pomysł w porządku oczywiście, muszę to przemyśleć.
            • jednoraz0w0 Re: Kieckowo 16.03.23, 23:29
              > Bo wychodzę z dwulatką na pokładzie i spodziewam się konieczności przybierania różnorodnych ryzykownych pozycji w trakcie.

To może romperek? Romperki mogą być piękne jak sukienki, dziwnych póz się nie boją, uwysmuklają sylwetkę. Tyle, że jeśli impreza będzie bardzo piwna to gorzej z sikaniem.
              • jednoraz0w0 Re: Kieckowo 16.03.23, 23:40
                By nie być gołosłowną:
                • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 08:28
                  Pewnie, że potrafią być piękne, ale mam obawy. Że przy wąskiej nogawce będę mieć na pupie łopoczący żagiel, jakbym zapomniała założyć pieluchy, za to przy szerokiej to chyba mi wyjdzie prostokąt monolit. Trzebaby szukać i mierzyć stacjonarnie.
                  • daniela34 Re: Kieckowo 17.03.23, 11:42
                    To ja tutaj spóźniona się podłączę (kibicuję poszukiwaniom bardzo). Moja matka rodzona ma twoją figurę, w zasadzie twój rozmiar (44) minus biust. Rzeczywiście nie każdy kombinezon na niej leży dobrze, ale ma kilka, w których wygląda rewelacyjnie. Nie robi się żaden żagiel a matka cierpi na wyraźne płaskodupie. Jeden ma nawet taki akurat do karmienia piersią bo z kopertową górą. Problem w Twoim przypadku może się pojawić właśnie tylko z tym, żeby znaleźć rozmiar na biust. ale jak to się uda to idź kombinezonowo na całość.
                    • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 11:47
                      Nabrałam ochoty i poszukam, ale z nastawieniem, że to może potrwać. Dzięki za dobre słowo!
                      • daniela34 Re: Kieckowo 17.03.23, 11:52
                        To jeszcze podpowiem, że najfajniej leżące kombinezony mama ma z C&A - jeden bardzo elegancki, drugi pośredni, trzeci najbardziej casualowy. Wszystkie leżą świetnie na jabłku.
                        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 12:01
                          Lecę patrzeć. Zdarza mi się tam coś znaleźć, z tym że kombinezony dotąd omijałam.
                          • daniela34 Re: Kieckowo 17.03.23, 12:05
                            To popróbuj. Pierwsza zaleta - szeroka rozmiarówka. Druga zaleta - jakość całkiem znośna, wiadomo - to sieciówka, więc złotą nicią jedwabną nie szyją, ale jak na sieciówkę jest raczej lepiej niż gorzej. Trzecia zaleta - te ich kombinezony jakoś tak właśnie dobrze robią jabłkom. Wiadomo - nie wszystkie. Nigdy nie będzie tak, że wszystkie.
                        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 12:04
                          Aaaa, no i uściski dla szanownej forumowej Mamy! Co prawda się nie znamy, ale z samej prezentacji na forum ją pokochałam. Jakbym miała czas, to malowałabym wydmuszki! Zdrówka
                          • daniela34 Re: Kieckowo 17.03.23, 12:06
                            Dziękuję smile
                        • kura17 Re: Kieckowo 17.03.23, 12:39
                          > To jeszcze podpowiem, że najfajniej leżące kombinezony mama ma z C&A - jeden
                          > bardzo elegancki, drugi pośredni, trzeci najbardziej casualowy. Wszystkie leżą
                          > świetnie na jabłku.

moze cos jest na rzeczy z tymi jablkami i kombinezonami!
                          moja mama - jablko oraz ja (nie wiem co, ale na pewno nie jablko) mierzylysmy ten sam kombinezon (z h&m), mama ze 2-3 rozmiary wiekszy, niz ja. ona wygladala swietnie, kupila i oblatuje rozne imprezy (jest elegancki), ja odlozylam, bo jakos smetnie wygladal ... a obie mamy to, co zalozycielka watku - duzy biust wink
                          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 13:23
                            Namówiłaś, kupiłam jeden, żeby spróbować, najwyżej odeślę. Pokażę, jak się okaże, że leży, bo sama nie wierzę.
                            • daniela34 Re: Kieckowo 17.03.23, 13:24
                              Najwyżej smile
        • turzyca Re: Kieckowo 16.03.23, 12:06
          A brzuch jaki masz? Bo Bella ma talię wysoko i łatwo wyglądać jak ciężarna. Chyba zresztą większość jej projektów ma taką talię, jak masz większy biust, to Ci talia podjeżdża w ogóle na żebra.
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:23
            No właśnie mam, opona jak złoto i kształt pociążowy jeszcze, niestety, na żonę piłkarza albo księcia, to ja się nie nadaję 😁. Masz rację, jest ryzyko, że ktoś zapyta kiedy będzie trzecie. Nonono...
            • georgia.guidestones Re: Kieckowo 17.03.23, 13:32
              najbrzydszebutyswiata napisał(a):

> No właśnie mam, opona jak złoto i kształt pociążowy jeszcze, niestety, na żonę
              > piłkarza albo księcia, to ja się nie nadaję 😁. Masz rację, jest ryzyko, że kto
              > ś zapyta kiedy będzie trzecie. Nonono...
              To może zamiast halki jakiś shaper, tj body/kombinezon modelujący? Zalando lub TK max polecam
              • georgia.guidestones Re: Kieckowo 17.03.23, 13:34
                georgia.guidestones napisała:

> najbrzydszebutyswiata napisał(a):
                >
                > > No właśnie mam, opona jak złoto i kształt pociążowy jeszcze, niestety, na
                > żonę
                > > piłkarza albo księcia, to ja się nie nadaję 😁. Masz rację, jest ryzyko,
                > że kto
                > > ś zapyta kiedy będzie trzecie. Nonono...
                > To może zamiast halki jakiś shaper, tj body/kombinezon modelujący? Zalando lub
                > TK max polecam
                Np cos takiego: www.etam.pl/bielizna-modelujaca/kombiszorty-modelujace---wysoki-stopien-modelowania-652112083.html , jeżeli karmisz to i tak trudno byłoby o jakiś bardziej zabudowany.
                • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 14:02
                  Tak! Mam coś takiego w szafie.
                  • kura17 Re: Kieckowo 17.03.23, 14:10
                    jejku, dziewczyny, Wy mozecie cos takiego nosic?
                    ja kupilam - w tkmaxx wlasnie - ale od razu odparzylam sobie tylek i przyleglosci, wywalic musialam uncertain
                    i nie bylo to lato!
                    • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 14:16
                      Ja mogę, ale ja w ogóle dużo mogę 🤣 ale to prawda, niezbyt długo.
                    • georgia.guidestones Re: Kieckowo 17.03.23, 19:15
                      kura17 napisała:

> jejku, dziewczyny, Wy mozecie cos takiego nosic?
                      > ja kupilam - w tkmaxx wlasnie - ale od razu odparzylam sobie tylek i przyleglos
                      > ci, wywalic musialam uncertain
                      > i nie bylo to lato!
                      >
                      Na kilka h z raz, max dwa razy do roku jeszcze dałam radę, hint: pod spod majtki. Co prawda też jakieś bezszwowe, ale z chyba modalową albo wiskozowa wyściółką. W lecie w życiu bym nie założyła takiej zbroi.
        • georgia.guidestones Re: Kieckowo 16.03.23, 15:25

> Fajne, na własne oko celowałabym w Bellę w wersji midi, tylko albo źle patrzę,
          > albo jednolitych nie ma, tylko wzorzyste dość mocno? Boję się zostać kanapą .
          Są w outlecie, pojedyncze egzemplarze jednolitych z niektorych kolorów(w tej chwili szału nie ma z tym wyborem). Weź pod uwagę, że modelka ma troszke ponad 180 wzrostu i dł
          midi u niższych osób sięgasporo za kolano. Sukienka faktycznie dobrze modeluje sylwetkę: też mam bezobjawowa talię tylko że w rozmiarze sporo mniejszym od Twojego.
    • agdzieztam Re: Kieckowo 15.03.23, 22:26
      A sukienka trapez, krótka, żeby odsłonić nogi, które są ok? Mam koleżankę o figurze, jaka odpisujesz, też brunetka i na urodzinach swojej córki kilka lat temu miała właśnie taką żółta sukienkę, z hiszpańskim dekoltem marszczonym szerokim na ramionach opadajacy (ramiona wydawały się mniejsze), krótka i pod biustem czyli w najwęższym miejscu (też nie ma talii) przewiazala gruby pasek,ale nie pamiętam koloru. Może dziwnie brzmi, ale wyglądała tak, że po latach pamiętam. Bez obcasów! A ważyła wtedy jakieś 90kg, wiem, bo rozmawiałyśmy.
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 22:33
        Chyba wiem, co masz na myśli. Hiszpański dekolt to chyba bez ramiączek biustonosz potrzebny?
        • agdzieztam Re: Kieckowo 15.03.23, 22:44
          No rzeczywiście u niej ramiączek nie było, może miała coś samopodtrzymujacego. Ramiączka stanika by tu zaburzyły proporcje, tak mi się wydaje, lepiej czysta linia dekoltu bez niczego
        • turzyca Re: Kieckowo 16.03.23, 23:13
          Gorset rozważ.
          Po długiej linii przodkiń-krawcowych odziedziczyłam taką mądrość: ubranie na gołym ciele układa się gorzej niż na bieliźnie. Dopasowana halka, bielizna tzw. modelująca, gorset - dobór zależy od dalszych potrzeb. Przy czym nie chodzi o katowanie się i gubienie pięciu centymetrów w talii, to tylko recepta na zrujnowanie sobie imprezy. Ale trzeba ciało owinąć w warstwę czegoś gładkiego, po czym wierzchni materiał będzie się ślizgał.
          Przy sporym biuście dobry bieliźniany gorset (panache itp) może być niezłym wyborem. Podtrzyma biust, rozkładając ciężar na większej powierzchni niż obwód stanika, plecy będą gładsze, sukienka będzie się lepiej układać.
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 08:19
            Zgadzam się. Gorsetu dobrego nie mam, ale mam taką modelującą halkę, robi różnicę. Dzięki za pomysł.
    • mama-ola Re: Kieckowo 15.03.23, 22:27
      Coś w ten deseń?
      • agdzieztam Re: Kieckowo 15.03.23, 22:32
        Nie nie zupełnie nie. Szukam a nie znajduje..że też nie mam zdjęć koleżanki z tej imprezy. Nie ta jest grecka bardziej nie, nie
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 22:36
        W czymś tego typu się nie widzę, wszelkie nietoperze robią mi krzywdę w tym miejscu, gdzie i tak jest zdecydowany nadmiar szczęścia.
        • agdzieztam Re: Kieckowo 15.03.23, 22:41
          it.shein.com/Solid-Round-Neck-Tunic-Dress-p-7736382-cat-1727.html

Dobra próbuje, mam nadzieję, że wkleilam dobrze, bom niekumata w te klocki. Coś takiego tylko do tego pasek i dekolt dużo większy , marszczony bardziej okrągły, ale nie że całkowicie spadający na boki ramion. Ma robić półkole a nie lecieć w linii prostej i żadnych falban. Przepraszam, że shein ale to jedyne co znalazłam na szybko w miarę przypominające tamta sukienkę.
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 22:53
            Wiem, co masz na myśli, byłoby nieźle. Tylko musiałabym na taką trafić, a dwa - kolejny problem - w życiu nie udało mi się kupić trzymającego stanika bez solidnych ramiączek, to chyba teraz tym bardziej nie znajdę. Te wszystkie podklejanki też mi się wydają nie na moje gabaryty, ale może się mylę.
            • agdzieztam Re: Kieckowo 16.03.23, 07:24
              Ja mam jeden taki, a też mam duży biust. Trzyma choć jest bardzo prosty i, no, duży. Nic seksownego. Ale może ramiączka przezroczyste wiesz jakie? Bo choćby najbardziej fikuśne to obawiam się, że będą zgrzytem przy takim dekolcie. Pokażą linie ramion , które są może zbyt okrągłe, i podkreślą to.
    • 21mada Re: Kieckowo 15.03.23, 22:41
      A ile masz w talii?
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 22:59
        Pa Borsuczyco, się zaczyna 😁😁😁.

Ile chcesz kochana, masz zamiar mi coś uszyć?
        • 21mada Re: Kieckowo 15.03.23, 23:25
          Co się zaczyna? Podałaś obwód biustu ale bez obwodu talii. Jak mamy ci doradzić fason?
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 00:00
            A jak doradzasz, jak ktoś nic nie podał, tylko typ sylwetki? Jabłko chyba widziałaś. Wpisałam ten wymiar, bo jest najbardziej problematyczny z punktu widzenia rozmiarówki, żeby faktycznie chcący coś poradzić nie tracili czasu na polecanie firm odzieżowych, których największy rozmiar nie przewiduje tyle przestrzeni w tym obwodzie.
            • 21mada Re: Kieckowo 16.03.23, 08:23
              Na razie podałaś sprzeczne informacje. Jeśli największy obwód masz w biuście, to jesteś kielich, a nie jabłko.
    • daisy Re: Kieckowo 15.03.23, 22:50
      A jakie sukienki lubisz, jakie fasony ci się podobają? Sportowe, zwiewne, szlachetnie proste, falbaniaste, szykownie niedbałe, strojne, asymetryczne?
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 15.03.23, 23:08
        Lubię proste formy, asymetryczne też chętnie, najlepiej bez zbędnych udziwnień. Ale mam ochotę trochę zaszaleć, stylu sportowego i praktycznego mam już po dziurki w nosie. Sprawdza się, ale zaraz w końcu umrę z nudów. Z drugiej strony wyboru wielkiego w takich rozmiarach nie widzę, jeżeli nie chcę jeszcze dodatkowo efektu +30 lat.
        • daisy Re: Kieckowo 15.03.23, 23:18
          A to szaleństwo to raczej kolory, wielkie wzory, błyskotki, pióropusze? W stronę elegancji czy odlotu?
          Czy sama nie wiem, niech ktoś coś zrobi? wink
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 00:03
            Najprędzej to ostatnie obawiam się🤣
            Błyskotki i pióropusze są nie moje, chyba raczej krój, kolor i żeby na boginię nie była z dżerseju.
            • daisy Re: Kieckowo 16.03.23, 00:23
              Gesslerowa to klasyczne jabłko, chociaż nie wiem, czy ona może być dla kogoś sensowną inspiracją...
              • daisy Re: Kieckowo 16.03.23, 00:24
                Ta ostatnia dzika fuksja z tatuażem jest boska big_grin
                • kk345 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:37
                  Ale masz na myśli kolor sukienki i tatuaż? Czy definiujesz sukienkę, jako boską?
                  • daisy Re: Kieckowo 16.03.23, 15:39
                    Mam na myśli całość... Strasznie zabawna i kompletnie nie w moim guście, ale jest w tym jakaś energia, może komuś nasunąć pomysł na strój.
              • agdzieztam Re: Kieckowo 16.03.23, 07:37
                O piękne te sukienki, które proponujesz!
    • nangaparbat3 Re: Kieckowo 15.03.23, 23:27
      Moja kuzynka ma figurę jak Ty, nosi czarne , bardzo obcisłe krótkie sukienki, ale przy tej obcislosci fason kryjący brzuch, czy przynajmniej zmniejszający optycznie, i oczywiście dekolt, bardzo apetycznie w tym wygląda.
      • gryzelda71 Re: Kieckowo 16.03.23, 07:33
        Bardzo obcisłe, krótkie sukienki, fason kryjący lub zmniejszający biust.. pokaz coś na wzór proszę, bo nie widzę tego.
      • triss_merigold6 Re: Kieckowo 16.03.23, 07:39
        Mama Stiflera?
        • nangaparbat3 Re: Kieckowo 16.03.23, 15:46
          Nie, jakoś młodziej wygląda, nie tak kokotowato.
      • 21mada Re: Kieckowo 16.03.23, 08:29
        nangaparbat3 napisała:

> Moja kuzynka ma figurę jak Ty, nosi czarne , bardzo obcisłe krótkie sukienki, a
        > le przy tej obcislosci fason kryjący brzuch, czy przynajmniej zmniejszający opt
        > ycznie, i oczywiście dekolt, bardzo apetycznie w tym wygląda.
        >

To może taka będzie dobra?
        https://cdn2.modnezakupy.net/s2/moe/m722czarna-1-8.jpg
        • nangaparbat3 Re: Kieckowo 16.03.23, 15:43
          No właśnie, coś takiego. Sama nigdy się nie odważyłam, choć nie jestem jabłkiem i szczuplejszam od niej, ale ona wygląda naprawdę fajnie.
    • kk345 Re: Kieckowo 15.03.23, 23:40
      Z sukienką nie doradzę, ale chciałam napisać, ze cię lubię po tych kilku twoich postach smile
      • kk345 Re: Kieckowo 15.03.23, 23:43
        Coś mi się jednak skojarzyło: Karko, coś w tym stylu? www.karko.pl/pl/p/Sukienka-na-wesele-szyfonowa-kopertowa-rozkloszowana-plus-size-NATALY-letnia-kobaltowa/9652
        • gama2003 Re: Kieckowo 16.03.23, 00:09
          O ! W tej firmie jest sporo kopertowych.
          I takich chyba na jabłka akurat.
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 00:14
          O może, to ma szansę na mnie wyglądać, bo wydaje mi się, że dół mam mniej masywny niż na zdjęciu. Tylko marki zupełnie nie kojarzę, ktoś wie jak z jakością?
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 00:07
        Bardzo mi miło, dzięki że chciało ci się to zdanie napisać!
    • ritual2019 Re: Kieckowo 16.03.23, 07:38
      Nawet gdyby twoja figura oraz uroda byly idealne to nie oczekuj ze forum doradzi ci wlasciwa suknie. Poczytaj watki to dowiesz sie co doradzaja na rozne okazje 🤣🤣🤣
    • demodee Re: Kieckowo 16.03.23, 09:04
      > Potrzebna mi sukienka (lub ewentualnie coś innego, ale wyjściowego),

Sukienka to raczej dla figur prawie idealnych, ja np. kompletnie nieidealna, noszę górę z dołem.

> Figura pożal się boru - jabłko z nadwagą i wielkim biustem, dość ładnym, ale jednak grawitacja działa.

Czyli na górę raczej ciemne kolory. I raczej bez wzorku. Dekolt spiczasty, to oczywiste. Bez kieszonek na biuście, to też oczywiste.

> wielkim biustem, dość ładnym, ale jednak grawitacja działa.

Na biust to najlepiej dobrać dobry biustonosz. Fajnie, że nie musisz się głowić nad kolorem, chyba, że góra ma być przezroczysta. Jak biust poskromiony, to góra się od razu lepiej układa.

> Nogi niezłe,

Czyli dół musi się kończyć w okolicach kolan. Wtedy buty są ważne, najlepiej w kolorze dołu lub nude.

> talia bezobjawowa, płaskodupie .

Tu też ważna bielizna, która wiele pomoże. Dół dla jabłka oczywiście jaśniejszy niż góra, elegancko byłoby, gdyby był w tej samej tonacji (tzn. ciemnozielona bluzka koszulowa wyrzucona na jasnozieloną spódnicę).

> Brunetka, typ kolorystyczny nieznany, na moje oko lepiej wyglądam w nasyconych kolorach.

Raczej ludzie dobrze się czują w tym, w czym wyglądają dobrze, już to Matka-Natura tak wymyśliła, więc wybierz tonację według własnego gustu.
      • demodee Re: Kieckowo 16.03.23, 09:12
        A jeśli chcesz wyglądać jak milion dolarów, i to w gotówce, to sukienka do kolan (przyjmijmy, że jasnozielona), na to ciemnozielony żakiecik do połowy pupy. Żakiecik z tyły trochę przymarszczany, żeby zrobił pupę.

Sukieneczka z ciemnym paskiem (może być z materiału żakiecikowego), żeby zamarkować talię. Buty bym dała ciemnozielone, ale mogą być nude, żeby pasowały tez do innych kreacji.

Tu, niestety raczej krawcowa, bo raczej nie da się wyglądać jak milion dolarów wydając 100 PLN w szmateksie...
        • nuta15 Re: Kieckowo 16.03.23, 09:34
          To ja się wyłamię i zaproponuję coś innego, spodnie cygaretki przed kostkę podkreślające twoje zgrabne nogi i dłuższa bluzka z lejącego materiału z dekoltem V i dodatkowymi 2,3 guzikami umożliwiającymi rozpięcie i karmienie, rękaw 3/4. Spodnie przyciągające uwagę w jakimś wyrazistym kolorze, mogą mieć drobny wzór, bluzka ciemniejsza, gładka w zbliżonym kolorze, ale bardziej stonowana.
          • demodee Re: Kieckowo 16.03.23, 10:14
            > spodnie cygaretki przed kostkę podkreślające twoje zgrabne nogi

Spodnie-cygaretki są dobrym pomysłem dla Jabłka, ale zauważ, ze wychodzą już one z mody na rzecz spodni z rozszerzanymi nogawkami.

Więc jeśli autorka wątku zamierza kupić sobie coś nowego, to niech lepiej nie kupuje cygaretek, nawet jeśli będą one bardzo przecenione. Jeśli ma jakieś w domu i się w nie mieści, to może zaryzykować założenie na zasadzie ostatniego pożegnania, ale na pewno nie będzie w tym stroju wyglądać jak milion dolarów, a to jest jej celem.

Co do spodni z rozszerzanymi nogawkami, to jabłka w nich na ogół nie wyglądają dobrze, więc lepiej założyć obcisłą spódnicę zamiast nich, jak proponowałam.
            • nuta15 Re: Kieckowo 16.03.23, 10:28
              Cygaretki to klasyka, a babki o figurze jabłka z dużym biustem zgrabniej, lżej wyglądają w spodniach i bluzce niż w spódnicy i bluzce.
              • demodee Re: Kieckowo 16.03.23, 10:40
                > Cygaretki to klasyka,

Owszem, dlatego się ich nie wyrzuca, tylko wsadza do szafy głęboko z tyłu.

> babki o figurze jabłka z dużym biustem zgrabniej, lżej wyglądają w spodniach i bluzce niż w spódnicy i bluzce.

Może masz rację. Ale chodzi o to, że krój, który jest najlkorzystniejszy dla jabłka, akurat wychodzi z mody na rzecz kroju niekorzystnego. A jeśli chce się wyglądać wystrzałowo, to lepiej nie zakładać czegoś, co akurat wychodzi z mody, nieprawdaż?
                • gryzelda71 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:15
                  Myslam, że nastolatki ślepo za tredami.... nosi się zwykle to, w czym dobrze się wygląda. Kolorami mozna modę nadganiać.
                  Ale się nie znam także....
                • nuta15 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:24
                  Nie wiem o jakim fasonie spódnicy myślałaś, wierzę, że to musiało być coś super modnegosmile Klasyka pasująca do figury zawsze się obroni, a chcąc podążać za trendami można wybrać modny kolor, jakiś detal, dodatek , który jest na topie.
                • azalee Re: Kieckowo 16.03.23, 15:38
                  demodee napisała:

> A jeśli chce się wyglądać wystrzałowo, to lepiej nie zakładać czegoś, co akurat wychodzi z mody, n
                  > ieprawdaż?

Jesli chce sie wygladac wystrzalowo to lepiej zalozyc cos co pasuje do sylwetki i uwydatni atuty niz slepo podazac za moda nie zwazajac na warunki wyjsciowe.
    • alicia033 Re: Kieckowo 16.03.23, 09:26
      W pierwszym wyborze ta:
      modivo.pl/p/lauren-ralph-lauren-sukienka-wieczorowa-253881995-zloty-slim-fit
      Niestety została tylko krótka wersja w twoim rozmiarze. Też mogłaby być, chociaż imo dłuższa robi lepsze wrażenie.
      lub klasykę:
      https://www.rlmedia.io/is/image/PoloGSI/s7-1474613_lifestyle?$rl_df_pdp_5_7_lif$
      https://www.rlmedia.io/is/image/PoloGSI/s7-1474613_alternate10?$rl_df_pdp_5_7_a10$
      i
      • gryzelda71 Re: Kieckowo 16.03.23, 10:18
        Pani nie ma talii, przynajmniej z opisu.
        • alicia033 Re: Kieckowo 16.03.23, 10:26
          gryzelda71 napisała:

> Pani nie ma talii, przynajmniej z opisu.

Wiem.
          W obu przypadkach talię robi krój z odcięciem i paskiem (nie sugeruj się modelkami).
          • kura17 Re: Kieckowo 16.03.23, 10:28
            > > Pani nie ma talii, przynajmniej z opisu.
            >
            > Wiem.
            > W obu przypadkach talię robi krój z odcięciem i paskiem (nie sugeruj się
            > modelkami).

potwierdzam - prawie nie mam tali, a taki kroj jest dla mnie bardzo dobry.
            mam sporo takich sukienek.
            • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 10:35
              Dzięki, podoba mi się ta ciemna, ale jednak zupełny brak rękawa mnie odstrasza.
              • kura17 Re: Kieckowo 16.03.23, 10:40
                ja nie doradze, w jakim fasonie Ci bedzie dobrze (nie znam sie zupelnie), ale sukienki na wiekszy biust mozna znalezc w linku ponizej (i szyte w Polsce), rozmiar biustu dobiera sie osobno do rozmiaru "reszty". sama mam w biuscie ok 110cm, sporo sukienek od nich - i bardzo lubie. nie bede Ci sugerowac zadnego fasonu, bo mam inna sylwetke, ale moze cos Ci sie spodoba. plusem sa naturalne materialy i bardzo mila wlascicielka - dobrze pomaga w doborze rozmiaru (wystarczy napisac maila).

urkye.pl/pl/c/Sukienki/61
                • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 10:47
                  Dziękuję, bardzo obiecująco to wygląda, będę śledzić. W tej chwili w moim rozmiarze akurat nic, ale bywa, z tabeli sądząc.
                  • kura17 Re: Kieckowo 16.03.23, 10:51
                    w jaki rozmiar celujesz? (jesli mozna zapytac). w niektorych fasonach, zwlaszcza z kopertowym dekolDem, mniejszy rozmiar moze pasowac (z mojego doswiadczenia).
                    • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 11:49
                      Wychodzi mi z lekkim luzem 46/000
                    • kk345 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:42
                      Po jej wczorajszym wpisie już zajrzałam do urkye, ale nie polecałam, bo nie ma niczego w jej rozmiarze niestety.
    • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 10:34
      Dobra, Zalando mi wypluło np. coś takiego. Ma to szansę dobrze wyglądać? Ja wiem, że poliester to zaraz szmata, ale może będzie znośny. Mam wątpliwości z powodu bufek na rękawach, no i czy to zrobi talię paskiem, czy wręcz przeciwnie podkreśli brak? Kolorystycznie przypominam panią na zdjęciu, to może kolor będzie pasował.
      • bazia_morska Re: Kieckowo 16.03.23, 10:37
        Nieeeeee
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 10:42
        Trochę się boję, że wyjdzie tandeciarski pomidor, ale może przesadzam.
        • kura17 Re: Kieckowo 16.03.23, 10:44
          musisz pomierzyc - inaczej chyba sie nie przekonasz?
          ja dlugo unikalam czerwonych sukienek (mam miedziano-rude wlosy i blada cere), a jak w koncu zmierzylam - to wygladalam swietnie wink
      • demodee Re: Kieckowo 16.03.23, 10:45
        Bufki przy dużym biuście odradzałabym.

Kolor fajny, pasuje wszystkim i brunetkom i blondynkom.

Co do kroju i talii, zauważ, że ta modelka ma talię daną przez naturę i nie musi nic przy niej kombinować. Ty w stosunku do talii nie możesz być olewcza. (To znaczy oczywiście możesz, ale pewnie nie chcesz, skoro stworzyłaś ten wątek).
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 10:48
          No właśnie.
          • kk345 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:43
            A co cię kosztuje zamówienie i przymierzenie? To Zalando, mozesz odesłać przecież.
            • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 13:23
              No jasne. Myślisz, że jest szansa na sukces?
    • ykke Re: Kieckowo 16.03.23, 11:10
      Lubię cię, fajnie siebie opisujesz smile
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 11:53
        Miło słyszeć, a ja was zespołowo bardzo lubię czytać, dużo tu fajnych kobiet pisze, a razem wzięte wiedzą prawie wszystko, bez ironii.
    • gris_gris Re: Kieckowo 16.03.23, 11:20
      Moze cos z tych? Sukienki ciazowe/do karmienia. Zaznaczylam rozmiar 44:
      www.seraphine.com/eu/nursing-clothes/nursing-dresses/shop-by/Size/EU%2044/page/1/
      Sporo jest akurat na przecenie.
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:03
        Dzięki, ciekawie wyglądają na zdjęciach. Wiesz może jak z wysyłkami do Polski?
        • gris_gris Re: Kieckowo 16.03.23, 12:16

> Dzięki, ciekawie wyglądają na zdjęciach. Wiesz może jak z wysyłkami do Polski?

Pisza, ze wysylaja www.seraphine.com/eu/delivery/
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:18
            Już czytam, dziękuję.
    • demodee Re: Kieckowo 16.03.23, 11:26
      > musi się nadawać do karmienia piersią,

Ale że zamierzasz karmić publicznie? Na tej imprezie, na której chcesz wyglądać jak milion dolców?
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:00
        Oscary to nie będą, także spokojnie, co nie zmienia faktu, że parę godzin w niej spędzę, a mój biust stanowi na razie centrum galaktyki dla przynajmniej dwóch osób. Masz dzieci, jeśli wolno spytać? No i schlebiam sobie, że umiem się zachować dyskretnie i kulturalnie w razie potrzeby, bez obaw o niewinne dusze i wrażliwe oczy postronnych osób.
      • jakis.login Re: Kieckowo 16.03.23, 12:04
        demodee napisała:

> Ale że zamierzasz karmić publicznie? Na tej imprezie, na której chcesz wyglądać
        > jak milion dolców?

Bez karmienia jak milion, z karmieniem co najmniej jak półtora - ty wiesz, po ile chodzi ludzkie mleko na wolnym rynku?
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:16
          O masz, jak wiesz, to pisz! Mam jak dla trzech osobników, może sobie droższą kieckę ufunduję!
      • la_mujer75 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:15
        Tak. Będzie epatować gołym!
        Widać, że nigdy nie karmiłas dzieciaka. I nie wiesz po co "góra" wygodna do karmienia.
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:17
          Dziękuję bardzo, to miałam na myśli.
        • 21mada Re: Kieckowo 16.03.23, 13:46
          Tylko ktoś kto nigdy nie karmił dziecka będzie doradzał rozpinaną sukienkę. Wtedy wszystko jest wywalone na wierzch. Do karmienia najlepsza jest krótka bluzka którą można podnieść. W sumie najpraktyczniejszy byłby crop top.
          • la_mujer75 Re: Kieckowo 16.03.23, 13:52
            Hm... Mam dwóch synów. Jeden wisiał na mnie do roku, 8 miesięcy i dwóch tygodni.
            Przypomnij mi, ile ty masz dzieci???
          • demodee Re: Kieckowo 16.03.23, 13:53
            Ale autorka wątku napisała, ze nie zamierza karmić publicznie!
          • black_magic_women Re: Kieckowo 17.03.23, 23:58
            Ja zawsze wolałam karmić "górą".
    • jakis.login Re: Kieckowo 16.03.23, 11:29
      Możesz iść w worku, ze swoją bujną osobowością i tak wszystkich przyćmisz smile
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 11:55
        Eee, że za dużo gadam? 🤣 Worka nie chcę, worki już mam 😁
        • kk345 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:44
          Nie, ona ma rację- fajnie gadasz, na żywo musi być z ciebie fajna, zdystansowana babeczka.
    • bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:01
      Jesteś świetna! Nieważne, co na siebie włożysz 😘

Czy myślałaś o spodniach? Mogłyby być nawet kolorowe, a do nich albo koszula, albo bluzka, albo długa koszula.

• bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:04
        Jak długa koszula, to pod nią top, i koszula rozpięta
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:07
        O Ematko, jak miło! Tak, też ta opcja do mnie przemawia, ale chyba trudniej mi będzie dopasować spodnie online, czasu na sklepy mam malutko, i w zasadzie mi go na to szkoda.
        • bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:07
          A koszulowa sukienka?

born2be.pl/bordowa-sukienka-koszulowa-khloriphae?utm_source=lamoda&utm_medium=cpc&utm_campaign=cpc&lam_trk_start=275905920_kDE7hI0JKHWKSjoR&utm_term=cpc6&dlapi_lu=202303161205268868106090&dlapi_npa=0
          • bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:08
            A później można spodnie dobrać i będzie na inne okazje
            • bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:12
              Albo inną

wearmedicine.com/p/sukienka-damska-gladka-kolor-czerwony-1022611

Czy znasz anhko?

Wybór koszul, sukienek, spódnic- wszystko nieplastikowe i niebanalne- na pewno coś znajdziesz.
              Fasony, w których można maskować, i bez problemu tez podkreślić, kupisz tam i buty i pasek..
              • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:15
                Nie znam, już lecę patrzeć.
              • bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:43
                Mogę jeszcze polecić to, w czym ja chodzę-
                Np ta tunika- lekka, ale nie podwiewa, delikatna, jakbyś nic na sobie nie miała, można założyć do spodni, jak i nosić samodzielnie, wiskoza ale w b dobrym gatunku, mimo, ze we wzór, to nienachalny .

www.solar.com.pl/dluga-koszula-za032017.html

Jest Twój rozmiar. Będziesz zadowolona!
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:13
            Mam coś podobnego w innym kolorze i mimo odpowiedniego rozmiaru rozchodzi się jednak na biuście. Wygląda całkiem nieźle, ale niestety sama się czuję, jak woźna z lat dziewięćdziesiątych.
          • kk345 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:45
            bei napisała:

> A koszulowa sukienka?
            >
            > born2be.pl/bordowa-sukienka-koszulowa-khloriphae?utm_source=lamoda&utm_medium=cpc&utm_campaign=cpc&lam_trk_start=275905920_kDE7hI0JKHWKSjoR&utm_term=cpc6&dlapi_lu=202303161205268868106090&dlapi_npa=0

Przy dużym biuście wszelkie koszulowe sukienki, długie obszerne koszule i luźne tuniczki dadzą efekt Buki.
            • bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:50
              To kwestia rozpięcia- górą musi być dekolt, pasek można spiąć tylko z tyłu.
              • kk345 Re: Kieckowo 16.03.23, 23:17
                Uwierz mi, że tylko tak ci się wydaje.
    • la_mujer75 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:21
      Bardzo sympatyczna Dziewczyna z Ciebie, sądząc z opisu smile
      Nie pomogę, bo jestem innej budowy.
      Za to mam przyjaciółkę, która z opisu ma podobna budowę do Ciebie.
      Na śłubie swojej siostry wyglądała jak milion dolarów (lepiej niż na włąsnym). I miała dosyć dopasowaną kieckę, przed klano, z kopertowym dekoldem. Kiecka była w jakieś mazaje, miała odkryte ramiona, ale ona miała żakiet- w ciemniejszym kolorze, niż jeden z mazaków. Żakiet był do talii i w ten sposób robił tę talię, bo takowej ona nie miała.
      Nie wiem, czy dobrze opisałam, zdjęciem nie dysponuję, ale wyglądała obłędnie.
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:30
        Widzę w wyobraźni, co masz na myśli. Używam czasem takiej koncepcji, tyle że konkretnego ciucha usiłuję szukać i jakoś mi ciężko idzie. Chyba że zaraz oddam telefon córce, to mnie ubierze raz, dwa. Też będzie milion dolców, a że taki z monopoly, to już trudno.
    • helka.na.zakrecie Re: Kieckowo 16.03.23, 12:29
      Ty nie biust masz wielki, ale osobowość i poczucie humoru! 💪💃💃💃💃
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 12:32
        Może to ten przypadek, że kamera dodaje dziesięć kilo 😁🤣 dzięki! Tylko poczucie humoru nas może uratować, powiadam.
        • bei Re: Kieckowo 16.03.23, 12:48
          Z retrospektywy (swojej własnej)-
          Teraz masz kompleksy, spojrzysz na swoje fotki za dwadzieścia lat, ba, nawet za 10 i powiesz- co ja od siebie chciałam! Nie kilogramy, nie figura- a młoda skora, napięte ciało- to jest , za czym później tęsknimy i doceniamy! …. I pewność siebie!
          Co mi z figury modelki, jak mimo wymiarów zawsze miałam prezencję ofiary losu, nawet w idealnych stylizacjach. Z Twoim potencjałem intelektu, to wystarczy, ze uśmiechniesz się😘, a jak już zaczniesz mówić, to wszyscy u Twoich stóp legną.

Stopy- buty wygodne- polecam na grubej, takiej przeskalowanej podeszwie. Robią look z pazurem
    • kk345 Re: Kieckowo 16.03.23, 12:48
      A w ogóle chciałam zauważyć, ze wyszedł niespodziewanie pluszowy, milutki wątek, w którym tylko mada próbowała gryźć po kostkach, ale podkuliła ogonek, a reszta jest ciepła i przyjazna, jakby to była ematka sprzed 15 lat. Cuda, panie, cuda...
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 16.03.23, 13:48
        Zauważyłam i bardzo dziękuję, nie bardzo mam energię psychiczną na uszczypliwości, to się przyjemnie złożyło.
    • barefoot_duck Re: Kieckowo 16.03.23, 14:31
      Mamy ewidentnie tę samą figurę, tylko że ja do kompletu jestem jasną blondynką.
      W zeszłym roku kupiłam tę sukienkę i zdecydowanie wyglądam jak milion dolców (może nie w gotówce, ale płatność nieodroczona). Fajny szyfon, wiązaniem regulujesz, biust pięknie podkreślony. Tylko jeśli nie chcesz bufetu mieć całkiem na wierzchu -weź rozmiar wiekszą niż nosisz. Ja zestawiłam ze szpilkami nude z zielonymi klipsami.
      loudress.pl/product/stella-krotka-sukienka-koktajlowa-zielona-w-palmy/
      • kura17 Re: Kieckowo 16.03.23, 15:00
        > Ja zestawiłam ze szpilkami nude z zielonymi klipsami.

nie wiem czemu, ale przeczytalam "z zielonymi klopsikami" i musialam sie rozesmiac smile
        • barefoot_duck Re: Kieckowo 16.03.23, 16:04
          Super takie buty z zielonymi klopsikami - i powyglądasz, i pojesz 😂
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 08:36
        Bardzo ładna, ale nie mój wzór. Popatrzę. Serdecznie pozdrawiam posiadaczkę siostrzanej figury, łączę się w bólu zakupowym😁
      • black_magic_women Re: Kieckowo 18.03.23, 00:01
        Gdzieś pisałam o sukience, była właśnie w takim fasonie, tylko zupełnie inny wzór.(czerwona, w cienkie paseczki). I krawcowa ukryła mi pod zakładką przy dekolcie zameczek, żebym mogła karmić.
    • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 11:33
      Może jeszcze ktoś zechce rzucić okiem, czy warto zamówić do przymierzenia? Luksus z Allegro, więc trochę loteria, ale może akurat będzie dobrze leżeć? Rozmiar jest...
      • alpepe Re: Kieckowo 17.03.23, 12:02
        Myślę, że nie i myślę, że prosty krój sukienki by ci zrobił zdecydowanie najmniej krzywdy.
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 12:14
          Dzięki za spojrzenie, szukam...
        • 21mada Re: Kieckowo 17.03.23, 12:42
          Ojezu co wy z tą „krzywdą”??? Śmiejecie się z onetowego dziennikarstwa a same tak piszecie.
          „30-latka zrobiła sobie krzywdę sukienką”, „Matkę dwojga dzieci skrzywdzono makijażem”
      • turzyca Re: Kieckowo 17.03.23, 12:26
        Paski są niebezpieczne bo są rytmiczne. Szukaj czegoś w nieregularne wzory, kwiaty, liście maziaje. I najlepiej niech te maziaje mają w sobie element białego. Nawet nieulewające dziecko uleje matce na odświętną sukienkę. Zawsze.
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 12:34
          Zgadzam się, toż to prawie jak medal Matki Polki🤣
        • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 17.03.23, 12:38
          A jeszcze, jak już znajdę w print, to z reguły takie łączki, w których wyglądam okropnie, albo dla odmiany ogromne piwonie, no szał. Widzę trochę takich, o których mowa, ale wtedy rozmiar i tak wkoło Macieju.
    • ga-ti Re: Kieckowo 17.03.23, 21:47
      Dołączam do zachwytów nad Twoją osobowością smile I mam pytanie, czy koniecznie musisz podkreślać, czy wydobywać talię? Ja co prawda nie jabłko, biust mniejszy, za to tyłek i uda duże, więc czasem zaznaczenie talii gdzieś tam nieco wyżej niż pas, wychodzi dobrze, ale czasem jeszcze bardziej podkreśla brzuch. A przy dużym biuście to bałabym się efektu bałwanka, gdy talia podzieli figurę na dwie bałwankowe kule, biust i brzuch.
      Może raczej coś w stylu trapezu z dekoltem w szpic? Krótsze by nogi pokazać. A może coś jak 'nietoperz' zwężające się ku dołowi i pokazujące nogi, odkrywające ładne ramiona, dekolt.
      Popatrz na Magdę Gessler, wiem, wiem, przefiltruj falbanki, indiańskie sznureczki, szalone dzwony... mnie się podoba jej warstwowość, gdy ma coś obcisłego pod spodem i na to coś szerszego na górę, to wąskie wystaje dołem i kieruje wzrok na nogi, jednocześnie to szersze nie jest wielkie, Ty jesteś młoda i piękna, więc będziesz wyglądała dużo ładniej oczywiście.
      I jeszcze, jeśli masz biust większy niż brzuch to gdy założysz coś nieco szerszego, ale jednocześnie lejącego, delikatnego, co się oprze na biuście to jednocześnie zatuszuje brzuch, bo nie będzie się opinać na brzuchu wink

I wiem, co to znaczy karmienie, ech, nie jest łatwo. Przeżyłam wesele z trzymiesięczniakiem, karmiłam w pokoju, musiałam się częściowo rozbierać, nie polecam wink
      • jednoraz0w0 Re: Kieckowo 17.03.23, 21:49
        Nie wiem jak ona, ale wiele biuściastych kobiet jak nie podkreśli talii to wygląda jak buka. Zakazu nie ma, bo to jest wygodne, ale nie o ten efekt chodzi tym razem.
        • kura17 Re: Kieckowo 17.03.23, 22:27
          > Nie wiem jak ona, ale wiele biuściastych kobiet jak nie podkreśli talii to
          > wygląda jak buka.

tak, z duzym biustem (oraz bez szczuplosci - wystarczy byc normalna) latwo wygladac jak buka.
          mozna podkreslac talie, lub dobrac dopasowana gore ubrania - lub cos innego - ale dobrze jest zrezygnowac z generanej workowatosci, bo wtedy biust sie naturalnie laczy z brzuchem i wychodzi kiepsko.

na ogol bardzo szczuple kobiety z duzym biustem nie maja tego problemu, ale to nie jest za czesty rodzaj biusciastej figury.
          • kura17 Re: Kieckowo 17.03.23, 22:31
            PS pisze ze osobistego wieloletniego doswidczenia
          • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 18.03.23, 00:21
            Toteż właśnie, mój przypadek. Na tej mojej brakującej talii mi tak znowu nie zależy, ale jak ciuch jej też nie ma, to zwykle jest padaka kompletna.
      • najbrzydszebutyswiata Re: Kieckowo 18.03.23, 00:15
        No to się doskonale rozumiemy!
        Ja ten brzuch mam, mimo że okrągły, jednak sporo mniejszy od góry i zwykle trapez czy prosty krój daje efekt kopy siana (btw: czy ktoś je jeszcze pamięta?). Albo przeslynnej kolumny, dmuchanej...

A propos słynnej restauratorki, to masz całkowitą rację, czego bym pewnie nie wiedziała, gdyby nie to, że raz taką kupiłam. Przy innej okazji musiałam kupić coś weselnego, akurat na zupełnie nic nie mogłam trafić. W desperacji zgarnęłam do mierzenia wszystko z wieszaków w swoim rozmiarze i tadam! Zupełnie bezkształtny na wieszaku worek zamienił się na mnie w ekhm... petardę 🤣. To był lejący dwuwarstwowy materiał w maziaje, zupełnie bez talii i jeszcze z dołem wykończonym gumką. Do tej pory jestem w szoku, że tak wyszło, ale teraz nie założę, bo jest zupełnie bez wycięcia pod szyją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka