krwawy.lolo 16.03.23, 09:19 patrzeć w twarz rozmówcy? Np. prowadząc samochód? Ja generalnie w ogóle nie potrzebuję kontaktu wzrokowego, mogę gadać odwrócony plecami. Wątek zainspirowany wpisem Snejkowej w wątku o okularach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarmszejk123 Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 09:22 Mam jak ty, co czasem irytuje rozmówcę, głównie męża:p Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:06 Nie tylko nie muszę, ale taki hipotetyczny obowiązek przeszkadza mi w konwersacji. Nie jestem fanem trzymania kontaktu wzrokowego cały czas, nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:12 Nie muszę. Trzymam kontakt wzrokowy z tymi, których lubię - często patrzę takim prosto w oczy. Jak czuję, że ktoś mnie testuje , też patrzę w oczy. Jak nie lubię, mam w dupie, mam dosyć, mam obowiązek porozmawiać - ale mi się nie chce - to rozmawiam, ale nie patrzę w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:57 Tak, i czekasz aż spuszczą pokornie głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:18 Nie musze. Ale lubie. Kiedy rozmawiam z kims dobrze znanym i lubianym, moge patrzec gdziekolwiek. Z innymi - wole twarz rozmowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:18 Oczywiscie ze nie. Prowadzac auto koncentruje sie na tym, nie patrze na osobe z ktora rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:21 Oczywiście że nie muszę, w samochodzie w ogóle nie utrzymuję. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:22 Prowadząc samochód? Mam nadzieję, że nawet te, które potrzebują, nie robią tego. Ja nie potrzebuję w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:21 Mam takiego znajomego od sportów ekstremalnych, który potrafił - prowadząc - opowiadać coś i patrzeć 10 sekund na pasażera, a potem 2 sekundy na drogę i znowu na pasażera przez 10 sekund. Sama liczyłam te sekundy. Bycie jego pasażerem stresowało mnie bardziej, niż nauka sportów ekstremalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:29 Prowadząc samochód?! A kto tak robi? A jeśli robi to chyba szybko mu się te samochody kończą Nie , nie muszę patrzyć. Ale raczej staram się nie błądzić wzrokiem po ścianach żeby rozmówca nie pomyślał, że mam go w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:01 Mam znajomego, który patrzy się w każdym kierunku, tylko nie w kierunku jazdy. Poza tym byłem już pasażerem innych. Trudno mi to jednak skojarzyć z konkretną osobą. Tym bardziej, że od dawna bardzo sporadycznie jeżdżę na miejscu obok kierowcy. Wyłączywszy żonę. Ale ona już nie może na mnie patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:49 Nope, ale gdy mam potrzebe wyznac, ze ... your eyes are like the Lake Ontario 😜 & moge w nich utonac z rozkoszy/rozkosza, no to jednak sie przydaje w te oczka popatrzec choc na few seconds 😉 Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:56 Jak prowadE auto to unikam wszystkich rozpraszających mnie czynności, nie kręcę nawiewami, nie gapie się w bok na pasazera, tylko patrze co wokół mnie na drodze się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 14:56 W samochodzie nie. Natomiast poza autem lubie widziec twarz rozmowcy (mam wrazenie, ze moze cos mi ostatnio zaczyna sie dziac ze sluchem i caly ten kontekst pozawerbalny jednak bardzo mi pomaga). Twarz, niekoniecznie oczy (czyli moze byc w okularach Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:01 A w jaki to sposób mój wpis cię zainspirował? Ja nigdzie nie pisałam, że potrzebuję kontaktu wzrokowego do rozmówcy. Raczej o tym, że irytuje mnie brak ostrości w pewnych regionach przy noszeniu pewnego typu okularów. Ale wyciąganie z tego wniosku, że kobiety tylko z kimś gadają, a nie wykonują np. precyzyjnych prac związanych z częstym przenoszeniem wzroku w horyzontalnej przestrzeni jest trochę wymysłem starego mizogina. Nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:09 Napisałaś o tym, że jeden rusza łbem, drugi oczyma, dlatego dobór okularów jest sprawą bardzo indywidualną. Tak mi się skojarzyło. Zupełnie luźno. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:13 snakelilith napisała: > Ale wyciąganie z t ego wniosku, że kobiety t(...) jest trochę wymysłem starego mizogina. Nie uważasz? Akurat bohaterem mojego wątku jest facet, dwóch synów ojciec i amatorsko gitarzysta punkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:17 Nie znam wątku o którym mówisz. Kiedy prowadzę, patrzę na drogę a nie na rozmówcę. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:21 forum.gazeta.pl/forum/w,567,175514793,175514793,Okulary_progeresywne_dla_pracujacych_przy_kompie.html Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: eMatko, czy musisz bezwarunkowo 16.03.23, 15:22 Ja potrzebuję, nie jestem księdzem, by sobie gadać, tylko po to by sobie pogadać Odpowiedz Link Zgłoś