Dodaj do ulubionych

Mam mega doła

22.03.23, 12:11
Czuje ze moje życie jest zmarnowane. To co najważniejsze mi nie wyszło. Małżeństwo się sypie, dzieci nie mamy, leczę się, kolejne nie udane próby w klinikach, barak chęci na kolejne. Tak sobie obserwuje i myślę że mąż by chyba nie był dobrym ojcem. Takim na chwilę tak, ale jeśli pojawią się problemy to nie. Mam dość takiego życia, mąż ma tajemnice przed mną, okłamuje mnie, wyżywa się itd, ciągle kłótnie.
Nie wiem co robić. Czuję jak się oddalamy.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Mam mega doła 22.03.23, 12:12
      Nie z tym, to z innym. Przemyśl moje słowa.
      • laloma Re: Mam mega doła 22.03.23, 22:01
        Amen smile
      • stasi1 Re: Mam mega doła 24.03.23, 15:28
        Skoro się stara pewnie najmłodsza już nie jest. Musiała by kogoś poznać i dopiero myśleć o dzieciach, więc z innym mało realne
    • primula.alpicola Re: Mam mega doła 22.03.23, 12:15
      "Nie wiem co robić"

Rozwieść się?
    • reinadelafiesta Re: Mam mega doła 22.03.23, 12:20
      Mąż nie będzie dobrym ojcem, okłamuje cię, ma tajemnice, wyżywa się, ciągle kłótnie, a ty podejmujesz kolejne próby zajścia w ciążę? Co sama byś komuś poradziła, gdybyś przeczytała taki tekst?
      Może ciesz się, że te próby nieudane były, bo masz szansę zacząć wszystko od początku, założyć rodzinę z kimś innym?
    • azalee Re: Mam mega doła 22.03.23, 12:21
      zmarnowanaja napisała:

> Nie wiem co robić.

Przestac sie starac o dziecko.
      • aguar Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:43
        Z nim. Nie, że w ogóle.
    • alex_vause35 Re: Mam mega doła 22.03.23, 12:31
      Po co Ci dziecko w takiej sytuacji i z mężem, który się z Tobą kłóci?
    • mikams75 Re: Mam mega doła 22.03.23, 12:49
      Dlaczego chcesz miec z nim dziecko?
      Popatrz na to inaczej - masz ogromne szczescie, ze proby byly nieudane i to jest jak prezent od losu i przestroga, zebys sie zastanowila.
    • waleria_bb Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:04
      Uważasz, że z dzieckim byłoby lepiej? Dopiero zacząłby się koszmar.
      • enty.enty Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:20
        waleria_bb napisał(a):

> Uważasz, że z dzieckim byłoby lepiej? Dopiero zacząłby się koszmar.

Też tak myślę. Mało to rodzinnych rozszerzonych samobójstw albo zabójstw w afekcie po rodzinnej kłótni?
        • marta.graca Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:25
          Nawet nie chodzi o zabójstwa, czy samobójstwa, tylko o to, jakie będzie miało życie dziecko z kłócącymi się rodzicami.
    • eriu Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:25
      Najważniejsze to jest Twoje zadowolenie z życia. Jak Ci jest teraz źle to zmień swoje życie. Po co Ci dziecko z chłopem, który się na ojca nie nadaje? Żeby umęczyć dziecko i siebie?
    • unikotka Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:34
      Skoro jesteś na etapie starania się o dziecko (jak rozumiem, nie chodzi o pobicie rekordu tej pani, która urodziła po 60-tce), to raczej całe życie przed Tobą. Co do prób zajścia w ciążę, to dziewczyny już napisały. Uświadom sobie jeszcze, że a) dziecko wykończyło już niejedno małżeństwo, a Wasze chyba i bez tego średnio udane obecnie, jak piszesz b) jeśli teraz nie chcesz, czy nie potrafisz odejść od gościa, który źle Cię traktuje, to z dzieckiem będzie jeszcze trudniej, a do tego nie można wykluczyć, że pan również będzie wyżywał się na dziecku.
    • ykke Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:37
      Nie brnij w to i jednak ciesz, ze proby się nie powiodły. Prawdopodobnie chcesz mieć dziecko tak bardzo, że chyba zamykasz oczy na wady partnera. A może też być tak, że i dla niego to ogromny stres, który manifestuje sie takim zachowaniem. Terapia? Trzeba poważnie pogadać i ustalic, czy po drodze Wam razem.
    • ykke Re: Mam mega doła 22.03.23, 13:39
      Aaa- I jeszcze nigdy dziecko nie uratowało sypiącego się małżeństwa.
    • suki-z-godzin Re: Mam mega doła 22.03.23, 14:39
      Adoptujcie, koniecznie dwójkę. Wtedy wszystko sie ulozy i bedziecie tanczyc w koleczku i spijac sobie z dziubkow.

Nie ma ofiar.
    • bergamotka77 Re: Mam mega doła 22.03.23, 16:01
      A ile masz lat?
    • tanebo001 Re: Mam mega doła 22.03.23, 16:02
      Ale powinnaś to wziąć na klatę. Każda miłość się kiedyś kończy. Tak mi pisały ematki.
    • m_incubo Re: Mam mega doła 22.03.23, 16:13
      Przede wszystkim nie rób sobie z nim dziecka.
    • milva24 Re: Mam mega doła 22.03.23, 19:29
      Nie chciałabym mieć dziecka z kimś kto mnie okłamuje i się na mnie wyżywa. Rodzicielstwo jest wystarczająco trudne i z partnerem, który tego nie robi.
    • ponis1990 Re: Mam mega doła 23.03.23, 07:14
      Biedne to dziecko jeśli udałoby ci się zajśc w ciążę, po co chciałaś je skazać na takiego ojca? Może odejdź i spróbuj z innym, wtedy dziecko może być i udany związek.
    • asfiksja Re: Mam mega doła 23.03.23, 07:23
      Kobieto, jesteś młoda, nieobciążona dziećmi, całe życie przed tobą. Tylko musisz się uwolnić od osobnika, który się na tobie wyżywa i cię okłamuje. Masz ogromnego fuksa życiowego, że akurat z nim nie możesz zajść w ciążę, bo jak się w takim związku pojawia dziecko to kobieta zaczyna mieć przekichane.
    • igge Re: Mam mega doła 25.03.23, 00:20
      Jedź do Warszawy i pójdź na sztukę " Tchnienie" do Narodowego. Uśmiechniesz się i temat będzie Ci bliski, a aktorzy rewelacyjni.
      A poza tym ...wielu ludziom najważniejsze dla nich rzeczy nie do końca wychodzą....
      Nie oznacza to, że ich życie jest zmarnowane.
      Mieli ograniczenia i żyli i postępowali tak jak mogli postępować z tymi ograniczeniami na karku.
      Małżeństwo się sypie bo partner nie halo, czy po prostu bo starania o dziecko długie mozolne i obarczone ryzykiem porażku rozwalają małżeństwa lub po prostu męczą i stresują i stanowią ciężar do dźwigania codzienny.
      Czujesz, że się oddalacie...

Jeśli mąż nie byłby raczej dobrym ojcem...To, czy na pewno chcesz z nim akurat mieć dziecko.
      100% pewności, że problemów nie będzie nigdy nie ma.
      A jeśli zdarzy się coś ze zdrowiem ( Twoim czy hipotetycznego potomka ,odpukać), na kogo będziesz mogła liczyć???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka