Dodaj do ulubionych

Dlaczego ematki

22.03.23, 16:06
Są sceptyczkami co do związków?
Obserwuj wątek
    • dreg13 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:08
      Nie są.
      Ematki żyją w związkach, niektóre po kilkadziesiąt lat. W tym roku mi stuknie 20 lat...
      Ematki są sceptyczne co do związków z debilami.
      • tanebo001 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:10
        Są. Topowe teksty ematki to rozwiedź się i wystaw mu walizki.
        • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:11
          Żeby się rozwieść trzeba wziąć ślub, czyli być pozytywnie nastawionym do związku
          • stephanie.plum Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:38
            :~D
        • azalee Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:19
          To nie jest sceptycyzm, pomyliles slowa.
        • marta.graca Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:46
          Te teksty padają zazwyczaj w wątkach o związkach, gdzie nie ma już co zbierać.
        • yannefer Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:10
          I zbadaj tarczyce smile
        • ritual2019 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:45
          tanebo001 napisał:

> Są. Topowe teksty ematki to rozwiedź się i wystaw mu walizki.
          >

Ematki lubia frazy, to jak z idz na terapie, zbadaj tarczyce, pobadz sama ze soba itp.
          Natomiast ty moze zaloz profil na stronie randkowej i wreszcie nabierz jakiegos doswiadczenia, chyba ze chcesz umrzec tak zueplnie dziewiczy.
          • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:50
            ritual2019 napisał(a):
            > Natomiast ty moze zaloz profil na stronie randkowej i wreszcie nabierz jakiegos
            > doswiadczenia, chyba ze chcesz umrzec tak zueplnie dziewiczy.

Przecież założył. Przyszedł pytać ematki, co ma tam napisać. Osiągnął taki sukces, że Tinder przysłał mu kosz owoców z przeprosinami...
            • ritual2019 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:52
              Nie sledze jego dzialan jak ematki.
            • triss_merigold6 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:54
              🤣
            • borsuczyca.klusek Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 22:49
              Sam mu napisz jak taki pomocny jesteś 🙄
              • marta.graca Re: Dlaczego ematki 23.03.23, 08:22
                Już kiedyś napisałam- prowadziłby ślepy kulawego.
                • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 26.03.23, 12:59
                  A skąd, poza ematkowymi urojeniami, pomysł, że miałbym mu w czymkolwiek okołorandkowym doradzać? Jedyne co mu można doradzić, to trzymać się jak najdalej od ematek. To byłby pierwszy, bardzo ważny krok w stronę czegoś z daleka przypominającego normalność.
                  • marta.graca Re: Dlaczego ematki 26.03.23, 22:20
                    Nic się nie martw, właśnie w wątku obok ogłosił pożegnanie z forum.
                    • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 27.03.23, 01:18
                      Obiecanki-macanki.
      • tokyocat Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:15
        Dobrze powiedziane 😃
    • helka.na.zakrecie Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:08
      Projekcja. Ty jestes sceptykiem
    • majenkirr Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:10
      Ja nie jestem 🤷🏼‍♀️
    • daniela34 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:11
      A jak się ten sceptycyzm objawia?
      • 35wcieniu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:58
        Tanebo nie ma brania, no a jak.
        • marta.graca Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:15
          No, ale nie tylko wśród ematek nie ma brania smile
          • anomaliapogodowa81 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:45
            Ale on nie zna innych kobiet niż tutejsze ematki.
        • 7katipo Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:49
          Coś w tym jest.
          Ja też nie mam "brania"; nigdy nie miałam. A mąż mnie nie kocha, chyba.
          Więc jestem związkosceptyczką 🤔😋🤭
          • 7katipo Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:49
            Ale,
            Nie jestem reprezentatywną ematką, mniemam.
          • teodor-k Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:15
            Bierz Tanebo na szybko 😛
            • 7katipo Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:18
              A po co mi?
              Jestem związkosceptyczką wszak - związek to przereklamowana potrzeba 😛🙄🙄
          • marta.graca Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:42
            Ja też nie miałam, ale do małżeństwa wystarczy wzięcie tylko u tego jednego wink
    • livia.kalina Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:13
      Jestem ematką i jestem zwiazkoentuzjastką! Jestem z mężem 28 lat, nigdy nie mieliśmy żadnych kryzysów. Nawet sie nie kłócimy bo na ważne kwestie mamy takie samo zdanie, a nieważne nas mało obchodzą.
    • starczy_tego Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:13
      Bo ematki generalnie są w związkach, stad mogą być sceptyczne 😀
    • berdebul Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:15
      Bo mają doświadczenie.
    • pepsi.only Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:18
      Nie są. Ematki są zamężne od ponad 20 lat.
      • iwoniaw Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:28
        pepsi.only napisała:

> Nie są. Ematki są zamężne od ponad 20 lat.
        >

No właśnie. Sceptyczny to jest autor wątku, który w wątku obok ni z gruszki ni z pietruszki (bo ani go o to nikt nie pyta, ani nawet wątek nie o tym) zapewnia mnie, że zostanę "wymieniona na nowszy model", mimo że o moim związku ma okrągłe zero danych. To jest dopiero sceptycyzm 😉
        • majenkirr Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:30
          Który to wątek?
          • pepsi.only Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:32
            Ja też jestem zaciekawiona- idę szukać tego wątku.
          • iwoniaw Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:34
            majenkirr napisała:

> Który to wątek?
            >

O znajomościach z internetu. Dowiadujemy się w nim także, iż w calej śląskiej aglomeracji "nie ma w czym wybierać" i stąd brak jakiegokolwiek doswiadczenia zwiazkowego u tanebo, a sugestie, że może jednak to nie z kobietami w okolicy jest coś nie tak, są traktowane jako zlosliwe ataki na tego "mogącego wszak miec swoje wymagania" osobnika 🤣
            • daniela34 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:38
              Na Śląsku kobiety wyginęły. Ja wiem - jeżdżę do Katowic na rozprawy i tam, proszę ja was, sami faceci. Po ulicach chodzą tylko faceci. Tak właśnie jest. Ja wam to mówię. A te forumki, które piszą, że są ze Śląska to klamiom. Moja kuzynka z Katowic też nie istnieje. (Jest nawet w wieku Tanebo i chyba nawet jest teraz wolna, ale ją kocham więc nie będę jej swatać z Tanebo).
              • marta.graca Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:16
                Paaaani. Ja powiem więcej. Jak 10 lat temu szukałam faceta na Śląsku, to wcale nie było różowo big_grin W końcu znalazłam przyjezdnego.
                • daniela34 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:27
                  To może po prostu na Śląsku nie ma ludzi 😄
                  • iwoniaw Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:35
                    daniela34 napisała:

> To może po prostu na Śląsku nie ma ludzi 😄

Znana spraaa, najmniejsza w Polsce gęstosć zaludnie... - a nie, czekaj 🤣
                  • marta.graca Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:43
                    Dobrze się kamuflują, skubani. Chowają pod ziemią koło węgla 😃😃
                    • tanebo001 Re: Dlaczego ematki 23.03.23, 06:08
                      Kto? Gobliny?
                      • marta.graca Re: Dlaczego ematki 23.03.23, 07:12
                        Ci ludzie, których rzekomo nie ma na Śląsku. Sama znam kilka singielek.
                • gulcia77 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:19
                  A tu coś może być na rzeczy.🤣 Ja sobie Kujawiaka przywlokłam.
        • tanebo001 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:33
          OK. To skąd to "wystaw mu walizki"?
          • nenia1 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:38
            tanebo001 napisał:

> OK. To skąd to "wystaw mu walizki"?
            >
            to nie jest sceptycyzm tylko poza na twardzielkę. Prawdziwa twardzielka
            nie słucha tłumaczeń i nie daje nawet cienia szansy tylko od razu wystawia walizki.
            A przynajmniej tak to sobie wyobraża więc też tak doradza innej.
            • iwoniaw Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:08
              Jasne jasne. Te walizki to "od razu" każą wystawiać wszystkim facetom w każdym przypadku. Tylko że nie, więc tym gorzej dla faktów, prawda?
              • nenia1 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:00
                iwoniaw napisała:

> Jasne jasne. Te walizki to "od razu" każą wystawiać wszystkim facetom w każdym
                > przypadku. Tylko że nie, więc tym gorzej dla faktów, prawda?

ty masz w ogóle poczucie humoru?
                • iwoniaw Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:02
                  Utwierdzanie zaburzonego poobnika w jego urojeniach nazywasz humorystyczną sytuacją?
                  • nenia1 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:13
                    iwoniaw napisała:

> Utwierdzanie zaburzonego poobnika w jego urojeniach nazywasz humorystyczną sytu
                    > acją?

wybacz ale nie traktuję go aż tak śmiertelnie poważnie. Akurat w jego wątkach praktycznie
                    wcale nie piszę bo gość jest po prostu zazwyczaj nużący, ale skoro, jak twierdzisz, jest faktycznie zaburzony
                    a nie jest tylko kolejną kreację, to każda reakcja na to co tu pisze jest podbijaniem jego bębenka. Chyba nie sądzisz, że nagle zostanie uleczony bo pół forum go wyśmieje a drugie pół kopnie. To jest dopiero woda na młyn.

• iwoniaw Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:22
                      I tu masz rację - niepotrzebnie w ogole mu odpowiadałam i inne osoby rownież. To nie ma sensu, a podbija tylko bębenek. Mea culpa.
                • mid.week Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:42
                  nenia1 napisała:

> iwoniaw napisała:
                  >
                  > > Jasne jasne. Te walizki to "od razu" każą wystawiać wszystkim facetom w k
                  > ażdym
                  > > przypadku. Tylko że nie, więc tym gorzej dla faktów, prawda?
                  >
                  >
                  > ty masz w ogóle poczucie humoru?

To nie bylo ani odrobinę zabawne
            • arwena_111 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:55
              Wystawienie walizek to wstęp do negocjacji. Zawsze dajesz najgorszą opcję, żeby było z czego schodzić big_grin
          • ruscello Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:15
            Wiesz, na przestrzeni życia większość osób ma więcej niż jednego poważnego partnera. Czasem trzeba komuś wystawić walizki, by mieć szansę na inny, szczęśliwy związek.
            • tanebo001 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:16
              Może po prostu to wynika brania spodni jak leci...
              • iwoniaw Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:22
                tanebo001 napisał:

> Może po prostu to wynika brania spodni jak leci...
                >

Ach, te glupie kobiety, biorą spodnie jak leci, a taki klejnot przez pół wieku wciąż niechciany 🤣
                • tanebo001 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:24
                  Abstrahując ode mnie
                • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:30
                  A dlaczego zakładasz że rozstanie musi być winą faceta i to z nim jest coś nie tak?
              • anomaliapogodowa81 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:49
                No to w końcu biorą jak leci czy są sceptyczne?

Ogarnij się tanebo. Coraz gorzej z tobą. Zadzwoń do terapeuty wreszcie...
          • 7katipo Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 17:51
            Bo zasłużył? 🤔
    • angazetka Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 16:25
      Jestem tak sceptyczna, że w zeszłym roku ślub wzięłam...
      • ponis1990 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:59
        Mam nadzieję, że przysięga była składana przynajmniej trzeźwo i sceptycznie? ;p
    • beneficia Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:02
      Bożeświęty, czy w końcu któraś z dziewczyn z okolic Tych może w realu spotkać się z Tanebo i zdać nam tu relację co jest z nim nie tak?
      Założę się, że nie jestem jedyna, która miałaby ochotę na realistyczną opinię ematki xD
      • yannefer Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:14
        O ja też bym poczytała taka opinie
      • triss_merigold6 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:26
        To proste: zachowuje się jakby nigdy nie żył i zapewne tak jest- nigdy nie żył.
        • beneficia Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:36
          Co to niby znaczy, że nigdy nie żył?
          Normalnie chodził do szkoły, studiował, ma rodzinę, pracę, znajomych, chodzi z nimi na piwo itd., jak to nie jest życie to co?
          • triss_merigold6 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:39
            Nie miał emocji, miłości, więzi, seksu, przyjaźni, trwałej grupy towarzyskiej, na nikim mu nie zależało i nie zależy oraz nikomu nie zależy na nim.
            • beneficia Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:49
              Projekcje. Z powyższych nie miał jedynie seksu, o reszcie nie mamy zielonego pojęcia.
              • alicia033 Re: Dlaczego ematki 23.03.23, 08:11
                beneficia napisała:

> o reszcie nie mamy zielonego poęcia.

Ta reszta tanebo to mizoginistyczny histeryk.
                • tanebo001 Re: Dlaczego ematki 23.03.23, 08:18
                  I ten mizogin popiera w pełni feministyczne postulaty...
      • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:37
        Acha, a potem Tanebo się zakocha i popełni samobójstwo, kto by ryzykował
        • beneficia Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:51
          AHa, proszę (nie jesteś jedyna, niestety, a nawet ja to wiem, nie zajmując się zawodowo pisaniem).
          • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:54
            Dlaczego NAWET Ty? Tak, popełniłam błąd, masz rację oczywiście
            • beneficia Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:04
              Bo posługiwanie się słowem to nie jest mój zawód, a są tu dziewczyny, które twierdzą, że tak zarabiają, niektóre twierdzą, że wykładają na uczelniach, czy tam jakieś doktoraty mają - a i tak piszą aCHa.
              Jest ach i aha, och i oho.
              • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:08
                Nie trzeba żyć z pisania, żeby być świetnym z ortografii... I odwrotnie, można żyć z pisania i czasem popełnić błąd. Tak jak w każdym innym zawodzie ludziom zdarzają się pomyłki. Dlaczego zarabiający pisaniem mieliby być wyjątkiem? Szczególnie, że taki błąd to drobiazg do wyłapania przez korektę. Poważny błąd to nie sprawdzić faktów, nie zweryfikować informacji, nie dbać o dobór źródeł.
              • niemcyy Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 21:05
                Ani do jakiegos tam doktoratu, ani do wykladania na uczelni ani (niestety) do zarabiania pisaniem nie jest wymagana dobra znajomosc ortografii i stad takie kwiatki, a przy odpowiednim poziomie publicznosci zwlaszcza przy zarabianiu pisaniem przejdzie wszystko.
                • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 22:15
                  Po to jest redakcja i korekta, żeby tego rodzaju błędy wyłapać. Publiczność nie powinna ich zobaczyć.
          • angazetka Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 21:13
            Ja się zawodowo zajmuję sprawdzaniem cudzego pisania i gdybym miała się przejmować każdym błędem typu "acha" na ematce...
      • loganberry Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:32
        Nie, to by było interesujące jakiś czas temu, ale w wątkach o matce dostałyśmy wyjaśnienie tej zagadki wink
      • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:41
        Tanebo, o ile jego kreację forumową brać na poważnie, to ekstremalny przykład Mr. Nice Guy'a, do tego zapewne w spektrum autyzmu. Ma koszmarne deficyty w rozwoju emocjonalnym i społecznym. Całe życie był zdominowany przez matkę i inne kobiety, do tego brak mu pozytywnego wzorca męskości, przez co cały czas rozpaczliwie stara się przypodobać kobietom (w tym ematce) w nadziei, że dostanie za to nagrodę. Jest strasznie sfrustrowany, bo ta strategia nie działa, ale wpojony od dziecka schemat nie pozwala mu się wyrwać z tego błędnego koła.
        Po śmierci matki jest jeszcze bardziej zagubiony i dlatego zaczął się agresywnie miotać.
        • bazia_morska Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 21:20
          Jeśli to nie kreacja, to jego inteligencja emocjonalna wynosi równe zero, a ta zwykła też nie przekracza 100.
        • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 22:28
          Ale on nawet nie jest nice. Nic guy moze z sukcesem stworzyć związek, najwyżej nie będzie się mógł pochwalić zaliczeniem dziesiątek kobiet. Obstawiam, że raczej chodzi o deficyty emocjonalne i społeczne. Jeśli rzeczywiście jest przystojny to na pewno było trochę zainteresowanych jak był młody, tylko pewnie się nie zorientował, nie pociągnął sprawy dalej to odpuściły.
        • alicia033 Re: Dlaczego ematki 23.03.23, 08:39
          feel_good_inc napisał:

> Po śmierci matki

I ty w to uwierzyłeś? Jeżu malusieńki, jak można było się złapać na taki fake?
          Z nice guy'em tanebo ma tyle wspólnego, co morawiecki z prawdą. To tak na marginesie, bo w realu i ci nice i ci badboye podobnie skutecznie wchodzą w związki. Ich jakość to rzecz noale to temat na inną rozmowę, bo tanebo, na szczęście dla kobiet, ten etap nie dotyczy.
          • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 26.03.23, 08:00
            Pisałem o kreacji forumowej tanebo. Nawet jeżeli nie jest rzeczywista, to po tylu latach ten byt już zyskał własną tożsamość.
            A Mr. Nice Guy to coś nieco innego niż nazwa sugeruje.
      • ponis1990 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:58
        Zwłaszcza, że ponoć przystojny, jak niektóre tu pisały.
    • alina460 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:21
      Nauczone doświadczeniem smile
    • extereso Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:29
      A Ty co ematkom swoje poglądy wciskasz czy jak.
    • arwena_111 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:45
      Ale jakie niby są sceptyczne? Większość ( z tego co kojarzę ) jest w długoletnich związkach. Nawet jak pierwszy nie wyszedł - to są w kolejnych. Mają dzieci, o ile chciały. Jestem po ślubie prawie 23 lata.
    • triss_merigold6 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 18:49
      Wręcz przeciwnie. Różne związki w młodości, dwa małżeństwa, obecny wieloletni związek dowodzą, że w tym obszarze jestem zabójczo wręcz optymistyczna.
      • marinella Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:16
        Za rok stuknie nam 20 lat i niemal codziennie gratuluję sobie dobrego ( choć natenczas ryzykownego) wyboru, patrząc na różne i różniaste męskie odpady dookoła.
    • gulcia77 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 19:23
      Ależ mój drogi, po 23 latach razem, jestem wręcz entuzjastką. Choć, kurcze, ślubu nie mamy. 😁
    • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:47
      Bo to takie pierdzielenie o Szopenie. I nie dotyczy to tylko ebabć, ale wszystkich forów gdzie poruszane są tematy okołozwiązkowe, bo wszyscy są bardzo mądrzy i obiektywni, kiedy chodzi o czyjeś związki. Dlatego też w każdym wątku wyżalnym zobaczysz mnóstwo wpisów o wystawianiu walizek i dżihadzie.
      Po czym te same ebabcie pod zmienionym nickiem piszą o tym, jak to od lat tkwią w związkach z przemocowcami, którzy je zdradzają na prawo i lewo, ale wtedy już nie są takie mądre...
      • teodor-k Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 21:52
        feel_good_inc napisał:

> Bo to takie pierdzielenie o Szopenie. I nie dotyczy to tylko ebabć, ale wszystk
        > ich forów gdzie poruszane są tematy okołozwiązkowe, bo wszyscy są bardzo mądrzy
        > i obiektywni, kiedy chodzi o czyjeś związki. Dlatego też w każdym wątku wyżaln
        > ym zobaczysz mnóstwo wpisów o wystawianiu walizek i dżihadzie.
        > Po czym te same ebabcie pod zmienionym nickiem piszą o tym, jak to od lat tkwią
        > w związkach z przemocowcami, którzy je zdradzają na prawo i lewo, ale wtedy ju
        > ż nie są takie mądre...
        >
        Mówisz młodziaku że Ematki 40, 50 + to ebabcie ??? Masz poczucie humoru .PS Dlaczego tu piszesz ? Egoizm męski czy szowinizm ?
        • gr.ruuu Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 22:29
          A gdzie ma dziadzio iść?
        • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 26.03.23, 08:04
          Ebabcie przede wszystkim umysłowe. Światopogląd przeciętnej ebabci zatrzymał się gdzieś w okolicach końca studiów, ze dwie dekady temu, a od tego czasu zdążyła jedynie przyswoić kilka modnych słów jak "incel" czy "dziaders", którymi rzuca we wszystko czego nie rozumie. A nie rozumie zbyt dużo, bo sama jest tak dziaderska, że aż boli.
      • marinella Re: Dlaczego ematki 23.03.23, 05:43
        Mógłbyś być pewnie nie tylko moim ojcem, ale może i dziadkiem, ty zramolały dziadersie.
        • feel_good_inc Re: Dlaczego ematki 26.03.23, 08:01
          Ależ się biedne ebabcie striggerowały big_grin
          • marinella Re: Dlaczego ematki 26.03.23, 08:15
            Tak, tak papciu-kapciu.
    • ponis1990 Re: Dlaczego ematki 22.03.23, 20:55
      Na jakiej podstawie tak twierdzisz, jak tu same w malżeństwach, po rozwodach, z partnerami lub bez, z niejednego pieca chleb jedzące, wtf? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka