triismegistos 27.03.23, 21:00 Co zrobić żeby pozostały białe? Opcja zostawienia na piedestale odpada, kupiłam je w celu chodzenia do klubu i tańczenia (a wracać z takiej potańcówki mam w zwyczaju piechotą) Impregnat jakiś? Musi być rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
virtualnie Re: Białe adidaski 27.03.23, 21:50 Białe białe wyglądają sztucznie i pretensjonalnie. Od tego są buty, aby w nich chodzić i używać. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Białe adidaski 27.03.23, 21:55 Impregnat to co najwyżej ułatwi czyszczenie ale magii nie ma, chcesz białe- musisz często myć. Albo rzadko chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Białe adidaski 27.03.23, 23:28 Myć mogę, ale one mają zamszowe i tekstylne kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Białe adidaski 28.03.23, 07:02 Uuuu popełniłam kiedyś ten błąd - miałam skórzane adidasy ze wstawkami z zamszu - nigdy więcej! Elementy ze zwykłej skóry pięknie się domywały, zamszowe na żadne sposoby się nie dało i wyglądały po czasie jak szare. Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:38 Moje mają wstawki zamszowe jasno szare właśnie. Poza tym nowe były białe, ale z elementami ecru, jasno szarego - w zasadzie bardziej to odcienie bieli. Dzięki temu chodzę w nich długo i wyglądają wciąż na nowe. Albo dla innych - nowe od razu wyglądały jak stare i problem z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Białe adidaski 27.03.23, 21:58 Mam kilka par białych snickersów i przyznam, że praktycznie nie brudzi mi się wierzch butów. Bok czy tył podeszwy, który najbardzej brudzi się przy prowadzeniu auta, myję pod wodą szczoteczką. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Białe adidaski 27.03.23, 23:15 No, ale koleżanka chce (o bożesz mój) w białych adidaskach CHODZIĆ po mieście i TAŃCZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Białe adidaski 27.03.23, 23:22 Dokładnie tak jak ja, plus jeszcze kilka innych czynności w nich robię 🤷🏼♀️. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Białe adidaski 27.03.23, 23:31 Chodzić będę też nad rzeką i po niespecjalnie czystych terenach przemysłowych - są po trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 27.03.23, 21:58 Ja wszystkie swoje pięć lat piorę w pralce. Tylko trzeba wydłubać najpierw błoto z podeszw żeby nie zapchać filtra. I dodać jakąś szmatę, żeby mniej tłukły w bęben podczas wirowania. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Białe adidaski 27.03.23, 22:01 Skórzane też pierzesz w pralce? Podejrzewam, że autorka nie pytała o treningowe z siatki.... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 27.03.23, 22:11 W białym kolorze mam tylko skórzane - kilka wersji superstarów. Sportowe/siateczkowe mam ciemne - też piorę w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Białe adidaski 27.03.23, 23:16 Ja też, regularnie, piorę buty w pralce. Sortowe wszystkie praktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Białe adidaski 28.03.23, 07:03 Superstary nie są ze skóry tylko z plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:22 Sprawdź sobie. Tez byłam zdziwiona Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:46 Wiem w czym chodzę. To jest skóra naturalna licowa. Gumowa jest tylko podeszwa i czubek. czytanie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:52 Nigdy nie miałam adidasów ale jestem prawie pewna że mają w ofercie i skórę naturalną i sztuczną, jak większość tego typu firm. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:08 Każda szanująca się duża firma ma, w dzisiejszych czasach, w ofercie przynajmniej jedną wersję butów dla wegan. Ale żeby nie czytać co się kupuje, a potem imputować, że wszyscy tak mają, to trzeba mieć ten...talent. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:16 Dobra, sprawdziłam i faktycznie teraz po kodzie produktu moje są skórzane. Dam sobie rękę uciąć, ze 2 lata temu kiedy je kupowałam na stronie adidasa, drobnym druczkiem było, ze to skóra pochodzenia roślinnego? imitująca skore naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:26 Pokazałaś stan smith, nie superstary i one rzrczywiscie RÓWNIEŻ występują w wersji wege. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:37 Sleek to są wg tego co na stronie. One są bardzo zgrabne, ale przez to wąskie. Teraz wersji vege nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:09 Tak, SKÓRZANE w pralce. Kiedyś uprałam tak nawet półbuty z białej, cieniutkiej, ażurowej skóry - tylko tutaj po praniu musiałam posmarować je kremem Nivea żeby skóra nie zrobiła się twarda i nie popękała - takich nie polecam tak prać, bo to ryzykowne. Białe SKÓRZANE adidasy wrzucam do pralki co dwa-trzy tygodnie - po trzy pary naraz. Gdyby się przez to pranie miały rozpaść to nie kupiłabym siedmiu par z rzędu (dwie po latach już wyrzuciłam). Najnowsze z pięciu, które ciągle dalej noszę, mają 9 miesięcy. Najstarsze ze trzy-cztery lata (już nie są piękne, ale chodzę w nich do lasu i gdy jest błoto). Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:12 Przecież nawet ciemne buty trzeba czasem wrzucić do pralki, bo inaczej po roku użytkowania waliłyby niemiłosiernie. No chyba, że używasz wkładek węglowych i często wymieniasz, to wtedy będą waliły ciut później. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:45 No nie wiem, ani mnie ani mlodej buty nie śmierdzą 🤷. Ale intryguje mnie pralka i skórzane buty w niej zatem podpytuję jaka temperatura?wirowanie? automatyczny program do butów i nic nie zmieniasz? jak suszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:48 Może nie czujesz. Piorę w 40 stopniach. Wirowanie 600 (nie mam mniejszego). Dorzucam zawsze jakąś starą szmatę, żeby nie łupały podczas wirowania w bęben. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:51 Ziuta, naprawdę nie każdemu capią giry. Serio Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:54 Na codzień nie, ale po x miesięcy noszenia buty nie pachną nowością. Spodni czy staników tez nie pierzesz?:p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:01 auksencja15 napisała: > Na codzień nie, ale po x miesięcy noszenia buty nie pachną nowością. Spodni czy > staników tez nie pierzesz?:p Co najmniej 50% Polek to śmierdzące fleje, a wątki o praniu i myciu to tylko nieustannie potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 09:58 Wiem. Bo mi nie capią. Ale buty po roku użytkowania, bez prania, bez wymienianej wkładki, capią każdemu - po prostu niektórym mniej, a niektórym strasznie. Pościel też nie capi jak nową zakładasz na łóżko i łóżko nie capi jeśli jest w miarę nowe, i twoje ciało też nie capi, jeśli je myjesz przed snem. W związku z tym mam dla ciebie zagadkę: czy po roku bez prania wyżej wymieniona pościel będzie capić, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:17 nie każdą rzecz, którą używa się da się wyprać. np. skórzana kurtka. wrzuciłam kiedyś skórzane nike do pralki. fakt nie były już pierwszej młodości, więc chciałam zrobić test. no cóż.... białe były, ale skóra już nie była taka sama, zrobiły się sztywne strasznie. buty się czyści, wyjmujesz sznurówki, które można wyprać (w woreczku, bo mogą Ci się rozlecieć, raz tak miałam). czyścisz szczoteczką na mokro największy brud, dobrze sprawdza się wacik namoczony płynem micelarnym biodermy, wyczyści większość plam lub na niektóre materiały działa też magiczna gąbka. w środku można wyczyścić na mokro ścierka na moczoną. po prostu skórzane buty można myć na mokro, ale skóra nie może być zanurzona w wodzie można też zakupić sprzęt do zabijania bakterii zapachu, wkładasz na niego buty, włączasz i czekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:32 Są pralnie chemiczne, no nie wierze, ze ktoś płaszczy delikatnych czy skór nie czyści, bo nie są do pralki.. Buty można tez ozonowac w wielu punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:34 chodziło mi o to, że nie czyści poprzez pranie w pralce skóry nie czyści się w pralce i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:41 Posiadam ozonator - to pic na wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:40 > buty się czyści, wyjmujesz sznurówki, które można wyprać (w woreczku, bo mogą C > i się rozlecieć, raz tak miałam). czyścisz szczoteczką na mokro największy brud > , dobrze sprawdza się wacik namoczony płynem micelarnym biodermy, wyczyści więk > szość plam lub na niektóre materiały działa też magiczna gąbka. w środku można > wyczyścić na mokro ścierka na moczoną. > po prostu skórzane buty można myć na mokro, ale skóra nie może być zanurzona w > wodzie Tak czyszczone buty wyrzucam po roku, bo nie są świeże (choć w tych których absolutnie nie można prać - np. zamszowych, noszę wkładki i wymieniam co dwa tygodnie). > można też zakupić sprzęt do zabijania bakterii zapachu, wkładasz na niego buty, > włączasz i czekasz. Można też niektóre uprać. Wyciągasz sznurówki (zasznurowanych nie dopierzesz w środku), włączasz pralkę i czekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:54 Ziuta, poszłam do garderoby i zaczęłam wąchać buty…. Nic a nic nie śmierdzą. No może jedne niby meliski - trochę dają gumą. Powąchałam również stopę swoją, a następnie stopę męża. Najwyraźniej mam COVID. Ale! Mojemu najmłodszemu faktycznie czasem śmierdzą syrki. I to mimo, ze kupuje mu skórzane. I jak tak pomyśle, to każdemu z moich dzieci tak capily okresowo. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:54 Ale one maja mniej butów ode mnie czy męża. Stad moje pytanie do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 11:06 superstarów mam 5 par, botków na płaskim 4, botków na obcasie 2, kozaków 3, jedne huntery, dwie pary sportowych, jedne conversy, 4 pary mokasynów, 4 półbutów, jedne trampki na podeszwie espadrylowej, birkenstocki, oprócz tego ileś szpilek, sandałów, japonek i w sumie to nie pamiętam co jeszcze fleje często nie zdają sobie sprawy, że są flejami Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 11:36 I wszystkie te buty pierzesz w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta [...] 28.03.23, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shellyanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 12:43 Botki na obcasie pierzesz? 😁 i buty na słomianej podeszwie? 😁👍 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta [...] 28.03.23, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:45 co roku wyrzucasz buty, bo sa nieswieze i to mimo prania??? moze nie dosuszasz i gnija? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:52 wyrzucam nieświeże prane są świeże ty też nie umiesz czytać? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:56 przy zalozeniu, ze ma sie kilka par butow, czyli nie chodzi sie w jednej parze caly okragly rok, nawet jesli to ulubiona para, to nie wydaje ci sie to dziwne, ze buty sa tak nieswieze, ze trzeba je wyrzucic? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:14 Nie, nie wydaje mi się dziwne. I nie, NIE TRZEBA ich wyrzucić. Można. Mam znajomą, która chodzi w butach, które kupiła równolegle ze mną, jakieś siedem lat temu (półbuty z cieniuteńkiej jasnoróżowej skóry). Pytała ostatnio, gdzie są moje. Powiedziałam, że dawno wyrzuciłam, bo się zużyły i zrobiły nieświeże. Znajoma na to stwierdziła, że jej się nie zrobiły nieświeże. Niestety, bure roklapciuchy, które miała na stopach, tego stwierdzenia nie potwierdzały. Tu mamy podobny przypadek rozbieżności opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Białe adidaski 28.03.23, 17:58 No mozna to i po miesiacu buty wyrzucic, kto co lubi ale zazwyczaj ludzie nie maja potrzeby wywalania niezuzytych butow. Buty zuzyte, powycierane, rozklapciale, zniszczone, powyginane, ze zjechana podeszwa, odbarwione itp. to tez wyrzucam. Jedne osiagaja taki stan szybciej, inne pozniej, w zaleznosci od tego jak czesto je nosze i jakiej byly jakosci. Ale nie wiem co trzeba robic z butami, zeby po roku byly nieswieze.Jedynie espadryle slabo znoszace pranie i noszone niemal codziennie na gole stopy wygladaja niezbyt pieknie po sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 18:02 mikams75 napisała: > No mozna to i po miesiacu buty wyrzucic, kto co lubi ale zazwyczaj ludzie nie m > aja potrzeby wywalania niezuzytych butow. > Buty zuzyte, powycierane, rozklapciale, zniszczone, powyginane, ze zjechana pod > eszwa, odbarwione itp. to tez wyrzucam. dla mnie to już trupy, nie buty za to w sneakersach chodzę i piorę, do momentu, aż zaczynają się rozpadać Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Białe adidaski 28.03.23, 23:16 niekoniecznie te wszystkie zniszczenia musza byc na raz, wtedy to faktycznie tylko trup. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 10:42 Zanim dopuścisz do grzyba, możesz się nauczyć podstaw higieny. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Białe adidaski 28.03.23, 11:50 Podstawa higieny to mycie nóg i codzienna zmiana skarpet, a nie pranie skórzanych butów. Puknij się w łeb, ziuta. Albo lepiej idź do lekarza, bo już ta twoje przemiana materii świadczy o tym, że coś tam u ciebie jest nie tak, teraz jeszcze zapachowe stopy, to może być coś poważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 11:55 Przemiana materii szybsza niż ma Snejki i pranie butów (wnioskuję, że tego nie robisz) świadectwem choroby lub zaburzeń. Może ty jednak masz poczucie humoru, tylko takie ukryte? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Białe adidaski 28.03.23, 12:23 piataziuta napisała: > > Przemiana materii szybsza niż ma Snejki Przemiana szybsza od 99 procent ludzi na tej planecie, a nie snejki. Lepiej to sprawdź, bo nie jest wykluczone, że coś tam masz. Dorośli ludzie wypróżniający się (stale) częściej niż raz dziennie (a u ciebie jest o wiele częściej) mają podwyższone ryzyko raka jelita. Na serio. A pranie skórzanych butów, to jakieś inne zaburzenie, choć jeżeli faktycznie tego prania wymagają, to może być problem zdrowotny. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:10 O mamo, jaka jesteś miła, że się tak o mnie martwisz! Wapaha ma taką samą przemianę materii. I jeszcze jakaś inna forumka, która też lubi aktywne życie. Co więcej, Mieciu, jak zaczął jeść to co ja gotuję i pod moim wpływem bardzo zwiększył ilość sportu, też zwiększył częstotliwość wypróżniania z raz na dwa dni, do dwóch razy dziennie. No ale miło, miło! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:24 Co ja co ja ? Walka na liczbę wypróżnień? 😁 Od 40 lat 2-zdarza sie i 3 razy dziennie.-za wyjątkiem.ciaz,pologow itp Pierwszy stolec ok 15 min po przebudzeniu -śmieje się ze tyle moje jelita potrzebują by się przebudzić. Tata tak miał,brat taty miał i dziadek miał. Ostatnie sranie różnie ale ok 19-20 . BTW komuś solidnie przygrzało-z Białych adidasów przejsc do srania. BTW 2 gdzie jest gru ?Jej wypadające jelito może się tu wpasować BTW 3 -też piorę but🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:36 wapaha napisała: > Co ja co ja ? > Walka na liczbę wypróżnień? 😁 a jakże 🤣 > Od 40 lat 2-zdarza sie i 3 razy dziennie.-za wyjątkiem.ciaz,pologow itp > Pierwszy stolec ok 15 min po przebudzeniu -śmieje się ze tyle moje jelita potr > zebują by się przebudzić. Tata tak miał,brat taty miał i dziadek miał. Ostatnie > sranie różnie ale ok 19-20 . mnie często pierwsza kupa wyciąga z łóżka - lepiej ode mnie wie, która godzina druga, już malutka, po kawie trzecia o 16 czasu zimowego, a 17 letniego no chyba, że mało zjem to wtedy następnego dnia potrafi być tylko 1 dziennie albo jak zjem soczewicę z kaszą i pestkami słonecznika - to wtedy 6-8 dziennie 🤦 - ale już tak nie jem > BTW komuś solidnie przygrzało-z Białych adidasów przejsc do srania. 🤣 > BTW 2 gdzie jest gru ?Jej wypadające jelito może się tu wpasować idę jej poszukać, żeby zapytać jak często sra i ciekawe ile Primula!? > BTW 3 -też piorę but🤷♀️ bo to przecież normalne 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:38 Chciałabym nieśmiało napisać że też piorę buty, niestety moje poprzednie białe adidaski w części tekstylnej stały się szare 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:39 I to mimo że sram raz dziennie 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:42 triismegistos napisała: > I to mimo że sram raz dziennie 🤔 > Ale codziennie raz dziennie ? 🤔 To też chyba za często 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:47 Dopiszę się dla porządku:p Sram dwa razy dziennie i piorę buty sportowe, również skórzane, mimo, że nie śmierdzą:p Niesportowych nie piorę i też nie śmierdzą 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:49 Hm Hipoteza - srajacy rzadko mają śmierdzące buty Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta [...] 28.03.23, 14:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:10 A to coś złego? Przecież ludzie różnie się wypróżniają, jeden raz na dwa śni, drugi dwa razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:20 Ja tam nikomu dwójek nie żałuję. Według niegdysiejszego posta Snejki, ktoś kto sra codziennie (to było jej pierwsze stwierdzenie), lub więcej niż raz dziennie (po zastanowieniu doprecyzowała), jest chory. Nie mam pojęcia dlaczego to teraz wyciągnęła. A nie, wiem! Bo piorę buty. 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:37 auksencja15 napisała: > A to coś złego? Przecież ludzie różnie się wypróżniają, jeden raz na dwa śni, d > rugi dwa razy dziennie Ależ owszem, ale przypomnę wszystkim srającym, że ziuta pisała o 8 razach dziennie. Ale na zdrowie. Pewnie z poceniem stóp u niej tak samo w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:43 jaka słaba manipulacja czemu nie napiszesz, że pisałam o 8 razach w kontekście uzasadnienia, dlaczego nie jadam za bardzo strączków? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta [...] 28.03.23, 18:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Białe adidaski 28.03.23, 18:16 piataziuta napisała: > a lelije są takie pachnące, że nie muszą ani się myć ani prać 😂 Pewnie dlatego, że nie srają! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 18:33 szarmszejk123 napisał(a): > piataziuta napisała: > > > > a lelije są takie pachnące, że nie muszą ani się myć ani prać 😂 > > Pewnie dlatego, że nie srają! Tak! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
auksencja15 Re: Białe adidaski 28.03.23, 18:19 Ja dopiero niedawno odkryłam w jakimś wątku na fb podesłanym przez kumpele, ze ludzie nie myją, za przeproszeniem, dupy, odbytu i są zdziwieni, ze ktoś tam się dotyka :0000 cała kłótnia, całkiem serio. No i tez rozcieranie kału między pośladkami papierem toaletowym i chodzenie tak potem cały dzień. Zauważyłam, ze bidetka to dla wielu wymysły 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Białe adidaski 28.03.23, 18:22 Ja do dziś żałuję, że jednak nie kupiliśmy domu od trans-prostytutki, bidet był w sypialni 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Białe adidaski 28.03.23, 19:01 Widzisz? Teraz żałuję jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Białe adidaski 28.03.23, 19:37 piataziuta napisała: > szarmszejk123 napisał(a): > > > Czyli miałam rację:p > > swoją drogą, to zajebistą logikę tu co niektórzy uprawiają > > piorę buty = muszą mi śmierdzieć i pocić się nogi > > analogicznie > > zmieniam majtki codziennie = musi walić mi z pizdy > myję się codziennie = muszę być śmierdziuchem > zmieniam codziennie skarpetki = jak wyżej, śmierdzące nogi > piorę pościel = pocę się więcej niż inni > > a lelije są takie pachnące, że nie muszą ani się myć ani prać 😂 Zmieniasz podpaski =🙊🙉🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Białe adidaski 28.03.23, 19:46 wapaha napisała: > piataziuta napisała: > > > szarmszejk123 napisał(a): > > > > > > zmieniam majtki codziennie = musi walić mi z pizdy > > myję się codziennie = muszę być śmierdziuchem > > zmieniam codziennie skarpetki = jak wyżej, śmierdzące nogi > > piorę pościel = pocę się więcej niż inni > > > > a lelije są takie pachnące, że nie muszą ani się myć ani prać 😂 > > > Zmieniasz podpaski =🙊🙉🙈 czyscisz/oprozniasz kubeczek menstruacyjny = 🙊🙉🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Białe adidaski 28.03.23, 20:17 piataziuta napisała: > zmieniam majtki codziennie = musi walić mi z pizdy > myję się codziennie = muszę być śmierdziuchem > zmieniam codziennie skarpetki = jak wyżej, śmierdzące nogi > piorę pościel = pocę się więcej niż inni Biedna ziuta. W ramach obrony własnej postanowiła zapaść na demencję i zapomniała, że cała dyskusja zaczęła się od tego, że sugerowała tym, co nie piorą skórzanych butów (całkowicie yebnięty pomysł) śmierdzące stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 20:21 Śmierdzące BUTY. Po ROKU użytkowania bez prania. 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Białe adidaski 28.03.23, 20:59 snakelilith napisała: > piataziuta napisała: > > > > zmieniam majtki codziennie = musi walić mi z pizdy > > myję się codziennie = muszę być śmierdziuchem > > zmieniam codziennie skarpetki = jak wyżej, śmierdzące nogi > > piorę pościel = pocę się więcej niż inni > > Biedna ziuta. W ramach obrony własnej postanowiła zapaść na demencję i zapomnia > ła, że cała dyskusja zaczęła się od tego, że sugerowała tym, co nie piorą skórz > anych butów (całkowicie yebnięty pomysł) śmierdzące stopy. A co z kozakami noszonymi po 7 sezonow? Albo szpilkami? Zawsze czytam zalecenia producenta I nawet na tych nieszczęsnych białych force'ach nie było ani słowa o pralce Wręcz przeciwnie - było nie moczyć Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:50 piataziuta napisała: > jaka słaba manipulacja > czemu nie napiszesz, że pisałam o 8 razach w kontekście uzasadnienia, dlaczego > nie jadam za bardzo strączków? A co za różnica ziuta? Sranie 8 razy dziennie, to dla większości nie jest normą, nawet przy strączkach. Więc należy się pytać, co dla ciebie jeszcze jest normą, a dla inych ludzi już powodem do szukania pomocy lekarskiej? Np. pocenie się i zapach zmuszające do prania zwykłych skórzanych butów. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Białe adidaski 28.03.23, 17:05 piataziuta napisała: > jaka słaba manipulacja > czemu nie napiszesz, że pisałam o 8 razach w kontekście uzasadnienia, dlaczego > nie jadam za bardzo strączków? Srasz po strączkach 8 x dziennie więc ich unikasz i dlatego jesteś hejtowana za pranie białych butow ? 🤔 Co tu się odpierdala? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 17:57 > Srasz po strączkach 8 x dziennie więc ich unikasz i dlatego jesteś hejtowana za > pranie białych butow ? 🤔 > Co tu się odpierdala? 🤔 brudaski robią mi wandetę za to, że są flejami Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:44 A to nie było czasem odnośnie spożywania strączkow, z tym ośmiokrotnym sraniem? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Białe adidaski 28.03.23, 15:50 snakelilith napisała: > auksencja15 napisała: > > > A to coś złego? Przecież ludzie różnie się wypróżniają, jeden raz na dwa > śni, d > > rugi dwa razy dziennie > > > Ależ owszem, ale przypomnę wszystkim srającym, że ziuta pisała o 8 razach dzien > nie. Pełnoetatowe zajęcie możnaby rzec 🙆 Ale na zdrowie. Pewnie z poceniem stóp u niej tak samo w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 17:58 triismegistos napisała: > I to mimo że sram raz dziennie 🤔 > a w czasach jak byłaś większa i nie uprawiałaś sportu, wyglądało to tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Białe adidaski 28.03.23, 20:46 Wtedy czasem srałam jakby częściej chyba 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 28.03.23, 21:21 pewnie więcej jadłaś ja jak przycięłam żarcie też zmniejszyłam sranie Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Białe adidaski 28.03.23, 21:50 I vice versa. Mi nic nie śmierdzi, w przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:41 mialam w zyciu dwie pary butow, ktore capily - jedne jakims rybnym klejem a drugie czyms obrzydliwym, ale to byla ewidentnie wina butow. Pozostale buty nie wala a piore nieregularnie albo i wcale (skorzane, trekkingowe, botki zimowe itp.). Jesli piore to dlatego, ze sie z wierzchu mocno wybrudzily albo przemokly na deszczu. Zakladam czyste zawsze czyste skarpety, po aktywnosciach roznych zieniam skarpetki, ewentualny pot wsiaka w skarpety. Mam espadryle i do nich dokupilam wkladki bawelniane, nosze bez skarpet i piore wkladki co jakis czas. Jakby mi buty walily to bym szukala przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Białe adidaski 27.03.23, 22:06 Szczoteczką z brudu, magiczną gąbką to, co zostanie. I są niemal jak nówki sztuki (nie licząc jakichś załamań skóry). Odpowiedz Link Zgłoś
dominika9933 Re: Białe adidaski 28.03.23, 06:47 Też piorę w pralce wszystkie buty sportowe, a mam właściwie tylko takie, dość często, robię tak od lat, skórzane też. Nic im się nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Białe adidaski 28.03.23, 21:44 Ja mam nawet jedne sandaly, które świetnie znoszą pranie w pralce. Są na takim białym, lekkim koturnie. Coś w tym stylu born2be.pl/czarne-sandaly-na-koturnie-visan Piorę bez skrupułów trampki, tenisówki, sportowe sandały. Zdarzało mi się wrzucić też półbuty czy baleriny ze skóry czy nubuku, kilku parom to przedłużyło żywot. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Białe adidaski 28.03.23, 12:06 kilka razy popełniłam błądi wrzuciłam do pralki miedyz innymi drogie jak pierun air forcy moich dziateczek nigdy wiecej tak nie zrobię, bardzo traca na wygladzie, ksztalcie i zywotnosci nakladam na prawidła, szczotkuję, myje wodą z mydłem z kurzu podeszwy doczyszczam rozowa pasta z dealza, szwy wybielaczem do sneakersow mozna miejscowo nalozyc wybielacz, albo wrecz pomalowac za nowosci białym lakierem wlokno, ne bedzie lapac syfu zaimpregnowac oczywiscie tez warto a pozniej bezbarwnym mleczkiem natluszczac raz ze skora jest bardziej miekka i elastyczna, dwa, ze syfu tak nie lapie, pozostawia leciutki film i syfu nie wchłania sznurowki do pralki rzecz jasna no i czyscic regularnie zaschniety przechodzony brud jest nie do usuniecia pozniej albo wymaga duzo wiecej pracy a sekret białych butow jest w ich nieskazitelnosci Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Białe adidaski 28.03.23, 12:06 www.google.com/search?client=opera&q=rozowa+pasta+dealz&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Białe adidaski 28.03.23, 16:49 Welp, jeśli buty nie przeżyją próby pralki, to ich problem... nie będę sią bawiła w doczyszczanie ich, szkoda życia na pierdoły. Wybielacz do szwów?? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Białe adidaski 28.03.23, 16:55 Ich problem i mój problem, bo żal mi, żeby buty w cenie 649 zł były użyte jak jednorazówka tj do pierwszego prania Może komuś nie żal A ja ciężko pracuje i mi żal, tym bardziej że mając 5 osób w domu każdemu muszę zabezpieczyć chociaż jedną parę butów 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Białe adidaski 28.03.23, 17:10 Sportowe buty się nie niszczą,nie ubija się też pianka podeszwy jeśli pierze się je na 30 st. Nic się nie rozkleja ani nie niszczy -a są odświeżone i czyste Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Białe adidaski 28.03.23, 17:14 Serio, powiedz to skórzanym sneakersom Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Białe adidaski 29.03.23, 23:27 wapaha napisała: > . Nic się nie rozkleja ani nie niszczy -a są odświeżone i czyste Mąż się ze mną spiera (ja team pranie butów), że za to pralka się niszczy. Dodam, że nigdy nie wrzucam jednych, latających butów, tylko coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Białe adidaski 30.03.23, 08:00 Ja również. Wsadzam do woreczka i piorę z innymi rzeczami -o bęben nic nie wali Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Białe adidaski 28.03.23, 14:47 zaimpregnowac, brud sie bedzie mniej czepial a pozniej szczoteczka, szmatka przecierac, prac sznurowki a gume czyscic magiczna gabeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
przeslicznawiolonczelistka Re: Białe adidaski 28.03.23, 18:25 Dlatego ja kupuję tylko czarne, szare buty sportowe, gdyż w nich chodzę na wycieczki, gdzie czasami w błoto się wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Białe adidaski 28.03.23, 21:06 Na wycieczki to mam inne buty. Te kupiłam specjalnie na imprezki, tylko że te łączą się z łażeniem, może niekoniecznie przez błocko, ale zdecydowanie niezbyt czyste tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Białe adidaski 29.03.23, 10:47 Zmieniając temat: wspominałaś kiedyś, że planujesz zakup gaci lelosi. Kupiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś