Dodaj do ulubionych

Co "od Niemca"?

27.03.23, 23:02
Tak na ten sklep mówi teść mojej kuzynki.
Rzadko mam okazję kupować w lidlu, więc podpytam, co z niego warto kupić.
Macie jakieś ulubione lidlowe produkty?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Co "od Niemca"? 27.03.23, 23:08
      Tulipany kupuję namiętnie 😁
      • kozaki_za_kolano Re: Co "od Niemca"? 27.03.23, 23:12
        😁 A to zaskoczenie.
        Myślałam bardziej o jakimś jedzonku.
        • daniela34 Re: Co "od Niemca"? 27.03.23, 23:16
          "Jedzonka" nie kupuję, bo od "jedzonka" doznaje szczękościsku i łysienia. Kupuję rozmaite artykuły spożywcze.
          • kozaki_za_kolano Re: Co "od Niemca"? 27.03.23, 23:18
            Oj nie przesadzaj. Jak ktoś lubi jeść, to czule mówi, czemu nie.
          • arthwen Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 15:06
            Danielo, przecież ty w Krakowie mieszkasz... Jak możesz nie lubić jedzonka? I pieniążków, i pólka, i samochodziku, (oraz i tu pojadę słuszanym na własne uszy: parkindżku)
            big_grin big_grin big_grin
            • daniela34 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 15:23
              I paciorek do Bozi. I chlebek.

"Twarz mi blednie, włos mi rzednie
              Psują mi się zęby przednie."
            • dominika9933 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 22:41
              arthwen, skąd ten pomysł, że w Krakowie tak się zdrabnia? Nie znam nikogo kto tak mówi.
              • simply_z Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 23:55
                Bywa, że się zdrabnia.
              • taje Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 00:01
                Jak to nie - chlebek, masełko, ziemniaczki etc. I pieniążki. Za to, co ciekawe, u mnie w domu mówiło się ekler, a nie eklerka.
              • arthwen Re: Co "od Niemca"? 30.03.23, 19:09
                Może stąd, że to typowe dla Krakowa? Ba, nawet skecze w tym temacie powstały.
      • ga-ti Re: Co "od Niemca"? 27.03.23, 23:12
        O, ja kupiłam cebulkę hiacynta, plenna bardzo, 3 pędy kwiatowe z jednej cebulki za 4.99 chyba.
      • alina460 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:01
        To podobnie jak ja. Piękne tulipany mają.
        • daniela34 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:11
          Właśnie do pracy jadę z nimi 😄
          • alina460 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:20
            Piękne! Niech trwają
    • borsuczyca.klusek Re: Co "od Niemca"? 27.03.23, 23:20
      Włoska pizza mrożona - prosciutto mozzarella. Zawsze mam zapas w zamrażalniku 😀
    • dorotakwiatkowska13 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 00:09
      Ja uwielbiam lody z polewą o smaku owoców leśnych, takie w dużym pojemniku. I czekoladę mleczną z całymi migdałami. No i różności z tygodni tematycznych: włoskie sosy, oliwy, sery, wędliny, również greckie, azjatyckie, etc.
      • alina460 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:02
        Ja kupuję mleczną z całymi orzechami.

I uwielbiam ich prażone orzechy włoskie bez soli i osłonki.
    • barbibarbi Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 01:03
      Sosy do spagetti z włoskiego tygodnia, najlepszy z bakłażanem, ryby mrożone są dobre, łosoś atlantycki świeży, makarony są ok, bardzo dobry z jajami przepiórczym. Z wędlin mamie kupuje szynkę tradycyjną, mówi że bardzo dobra, prześcieradła z gumką mają dobre, ale żeby były rozciągliwe i z małą ilością poliestru, AGD jest niezłe, mrożone gotowe dania jeszcze b.dobre bami goreng na przykład, pizza świetna de luxe.
      • princesswhitewolf Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 23:39
        W czym sa? W sloikach czy w butelkach czy plastiku w lodowce?
        • barbibarbi Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 23:59
          W słoikach
    • malaperspektywa Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:04
      Środki czystości i do zmywarki z serii W5.
      • malaperspektywa Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:05
        Jeszcze dresy i męskie majty zdarzało mi się kupować.
        • melikles Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:16
          Greckie oliwki w dużych słojach podczas "tygodnia greckiego".
          • simply_z Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 23:53
            Lepsze są w biedrze
        • marta.graca Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:22
          Damskie bawełniane majty też są ok. I męskie koszulki polo.
    • gulcia77 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:19
      Grecka chałwa i pasztet w pudełeczku. Taki z pieczonym mięsem, albo z żurawiną.
    • shellyanna Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:19
      Makaroniki
    • sandy_cheeks Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 10:27
      Mi najbardziej paszą od nich: ogórki kiszone, chorizo, cebularze, chałwa grecka z migdałami, oliwki w słoju, ser mazdamer z mlekpolu, pieczeń rzymska.
    • elinborg Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 11:27
      czekolada z całymi migdałami albo orzechami, kiedyś -lazania, majonez i keczup Kania, zaskakująco dobra wołowina (byle nie limousin), orzechy różne, makarony, płatki owsiane bio, sosy, makarony, oliwki z tygodni tematycznych.Zupy tajskie, indyjskie i wietnamskie chyba . Pierogi ruskie (dziecko lubi), paszteciki z pieczarkami (stoisko z pieczywem). I ryby. Poza tym dla mnie najlepsza oferta warzywno-owocowa
      • marta.graca Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:21
        Potwierdzam, jeśli chodzi o owoce i warzywa. Zawsze świeże i duży wybór.
    • natalia.nat Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 11:47
      Ze stałej oferty to ser sałatkowy Pilos.
      Czasem są też ciekawe produkty z tygodni tematycznych, wędliny lub sery.
    • marta.graca Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:20
      Pinsa. Zestaw wędlin włoskich i chude wędliny Pikok Pure. Teraz przed świętami są oliwki kalamon. Soki Bracia sadownicy. Pasty warzywne Wawrzyniec.
      • better.call.kim Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:43
        Tak, zwłaszcza jabłko z agrestem jest genialne.
        • marta.graca Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:46
          Ja uwielbiam Jabłko z cytryną smile
    • purchawka2020 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:36
      Pomidorki cherry w puszce.
      Muesli w czarnej torebce z orzechami,
      Piersi z indyka nie kupuję tam - zawsze przy pieczeniu wypływało z niej dużo wody.
      Indyk z Biedry tak nie ma.
    • andallthat_jazz Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:40
      Malze w sosie z bialego wina, oliwki, tematyczne ciekawostki. Nie wiem jak w Polsce, ale u mnie wszystkie warzywa sa sprowadzane z Hiszpanii, wiec nawet nie ide w te rejony.
    • chococaffe Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:51
      pistacje w czekoladzie
      chutney mango/figowy z serri deluxe
      owoce/warzywa
      śledzie z dni skandynawskich (są bardzo, bardzo rzadko)
      pierś kurczaka ze skórą
      perliczka
      itd
    • woman_in_love Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:53
      a czy ten stary dziad mówi też co "od Portugalczyka"?
      • chococaffe Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 12:55
        100/100
      • 1012ja Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 13:08
        A dlaczego "stary dziad". Lidl to niemiecki sklep. Należy do najbogatszego Niemca. Kasę na wykończenie polskiego handlu dał mu Bank Światowy.

W 2004 roku IFC udzieliło komercyjnej pożyczki Grupie Schwarz na sfinansowanie długoterminowej ekspansji firmy w Polsce, Chorwacji i Bułgarii. W planie ekspansji przewidziana była budowa nowych sklepów i centrów dystrybucyjnych. Umowa pożyczki została już zamknięta a kredyt spłacony w całości. IFC nie ujawnia dokładnych warunków handlowych dotyczących konkretnych transakcji.

Tu możesz poczytać więcej www.dlahandlu.pl/detal-hurt/wiadomosci/bank-swiatowy-pozyczka-dla-lidla-i-kauflandu-na-warunkach-rynkowych,44792.html

Ja lidla omijam.
        • yannefer Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 20:08
          Ale dino godnie stawia mu czoła 😂
          • alina460 Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 08:04
            W jakim sensie? To docelowo inna grupa odbiorcza. Lidle są w miastach, Dina głównie na wsiach. Moim zdaniem nie są dla siebie żadna konkurencją.
    • agus-ka Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 13:39
      Uwielbiam kiełbasę z orzechami na styl hiszpański, lody czekoladowe, cave. Często dobre są też owoce i warzywa i niektóre sery
      • taki-sobie-nick Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 03:15
        kiełbasę z orzechami na styl hiszpański

"w stylu"
    • inez21 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 15:56
      Dużo rzeczy. Często warzywa i owoce zwłaszcza pomidorki koktajlowe, humus, jogurty zwłaszcza typu skoro. A najbardziej lubię chosteczki mokre takie do sprzątania kuchnia i łazienka są rewelacyjne.
      A i jestem uzależniona od ogórków z Freshony takie mini ogóreczki z czerwoną nakrętka koniecznie. Ja potrafię otworzyć i zjeść sama cały słoik od razu😱
      • inez21 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 15:58
        * jogurty typu skyr i chusteczki🙃
      • ulla_cebulla Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 20:01
        Te korniszony też kocham, najchętniej bez dodatków (chyba zielona nakrętka).
        • long_week Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 00:44
          A ja z miodem. Z pomarańczową nakrętką. Ostatnio tez wypatrzyłam kiszone kalafiory, pycha.
    • ulla_cebulla Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 19:53
      Lidl ma taką czekoladę, że klękajcie narody, Madagaskar albo Madagascar. Jak nie jestem fanką słodyczy, to tej czekoladzie nie umiem się oprzeć. Przepyszna
    • krolewska.asma Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 20:18
      Różne herbaty smakowe i ziołowe tanie jak waciki ale lepiej smakują niż jakieś wykwintne AaĄ Ę za miliony monet

Niestety Niemiec te herbaty ma tylko w w filiach Polsce w takim dużym wyborze nawet u siebie i innych państwach na Zachodzie ma dwa rodzaje herbat na krzyż sad((((
    • chatgris01 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 22:24
      Kosmetyki, proszek i kapsulki do prania, bezzbozowe chrupki dla kotow, prosecco i riesling, jogurt grecki, jogurt z owczego mleka, frytki do piekarnika, lody, mrozone czarne jagody, dzem bio z czarnych jagod.
    • riskylea Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 22:34
      Krem pistacjowy z serii deluxe
    • magia Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 22:50
      wino bezalkoholowe, chemia W5, rosliny doniczkowe, jesienia cebule tulipanów
    • alexa0011 Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 23:00
      Pinsa. Macki ośmiornicy lub trio owoców morza😍. Twaróg wędzony, od miesięcy kupuje i zzeram cały prawie codziennie. Zupki koreańskie, te drogie za 7 zł. Ogórki kiszone i małosolne, sałata młode listki. Sery z truflą, w ogóle sery. Pizza- zwykła, calzone. Młody uwielbia tortille z różnymi nadzieniami. Greckie gołąbki w puszkach. Wędliny z truflami i orzechami. Te wszystkie "condimenty" typu pesto z cudami, masy orzechowe, konfitury z fig, pasty koreańskie, pasty azjatyckie tom kha, curry itp. (byle nie pho, okropna). A jakie gotowce z tygodni lub stałej oferty polecacie? Te burki bułgarskie zawijane z serem czy greckie paszteciki na przykład dobre są? Coś innego Wam smaczylo? Kupiłam dwa razy ślimaki w tygodniu francuskim, dobre, ale gorące i trudno się jadło 😄.
      • borsuczyca.klusek Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 23:20
        Jak robisz te macki? 😳
        • alexa0011 Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 07:06
          Opłukuje, bo są pokryte takim żelem jakby( naturalnym, ofkors, po gotowaniu przed próżniowym zapakowaniem) , osuszam. Najzwyczajniej w świecie na oliwę czosnkową i smażę, nie na dużym ogniu, nie trzeba krótko, bo już ugotowana wcześniej nie stanie się gumowa i nie trzeba uważać. Trwa to do 10 minut powiedzmy - ja nie lubię zjaranej, tylko taka skarmelizowana jakby. Sól, pieprz, można wyjąć i do oliwy dorzucić pomidorki koktajlowe i chwilę podsmażyć, aż popękają, macki z powrotem na patelnię i na talerz. Albo bez pomidorków. A jak ktoś woli, to pewnie można mocno na grillowej do sczernienia, jak z ognia, ale nie próbowałam. Cytryna na talerzu i jakiś dodatek w stylu sałatki ( w mojej mieścinie w jedynej serwującej macki knajpie podają ją z gratin ziemniaczanym i sałatka). Niestety, macki nietanie, ale mi fraza na nie nie chce przejśćsad(((.
          • marta.graca Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 07:21
            A w którym miejscu jest trio owoców morza? W zamrażarkach?
            • alexa0011 Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 07:28
              Nie, w lodówkach w rejonie ryb, tak jak macki. Trio to jedna duża macka lub ze dwie- trzy ośmiorniczki baby, kilka małych kalmarków i kilka krewetek. A macki aktualnie są w Kauflandzie. Oba towary wymiennie i okazjonalnie też lądują w Netto.
              • marta.graca Re: Co "od Niemca"? 29.03.23, 07:48
                Dzięki za cynk, sprawdzę smile
    • ykke Re: Co "od Niemca"? 28.03.23, 23:03
      Duży jogurt kokosowy, dobra cena i pyszny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka