enia17 31.03.23, 00:13 Wpisujcie Moja: Obraża się. Przestaje odzywać albo odzywa tak cicho że nie słychać. Stan taki trwa wiele dni. Przyczyną zazwyczaj nieznana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbibarbi Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 00:18 To ty się ciesz, że się nie odzywa! Taka teściowa to skarb, cichutka, milcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
enia17 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 00:22 Jako młode dziewczę b przeżywałam. Obecnie jako dojrzała kobieta mam do tego inny stosunek. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 07:42 Takie teściowe zazwyczaj nie są cichutkie. Mówią cicho, za to głośno wzdychają i trzaskają szafkami kuchennymi, jęczą, sapią i walą przedmiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:27 O ile się z nimi nie mieszka, a nikt przy zdrowych zmysłam nie mieszka z rodzicami, to niech trzaska na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:28 mgla_jedwabna napisała: > Takie teściowe zazwyczaj nie są cichutkie. Mówią cicho, za to głośno wzdychają > i trzaskają szafkami kuchennymi, jęczą, sapią i walą przedmiotami. A jak im przejdą szeptane pretensje, to ryja potrafią rozedrzeć, że ho!ho! Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 11:14 Zawsze mnie zastanawiają te historie o "rozdzieraniu ryja"- o ile raz to może człowieka zaskoczyć, to próba powtórzenia występu w normalnym świecie skutkuje wystawieniem wrzeszczącej za drzwi i niewpuszczaniem jej nigdy więcej. Co toba do jasnej cholery powodowało, by znosić pokornie jazdy matki i teściowej, udostępniać klucze do mieszkania, świadczyć przysługi komuś takiemu??? W takich przypadkach nie można nie zgodzić się z triss i jej powiedzeniem o ofiarach... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 01:11 Ja bym raczej nazwała młodością, niedoświadczeniem i zupełną niewiedzą, jak się zachować w takiej sytuacji. Poza tym od dziecka wpajano mi, że osobom starszym należy się szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
po-trafie Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 07:20 Alez konkretna krzywda na cale zycie. Dotarlo do mnie ze rodzice nie nauczyli mnie zupelnie niczego o jakimkolwiek szacunku, ktory sie „nalezy”, nikomu. Mialam tylko sasiadom mowic „Dzien dobry” Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 13:43 Młodość czy nie- już sporo starsza grzecznie przyjęłaś toksyczną teściową pod swój dach i grzecznie tańczyłaś, jak ci zagrała... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 00:23 Moja: Prawdziwa drama queen. Skłócona z całą swoją rodziną i rodziną teścia. Potrafi kłamać w żywe oczy nawet jeżeli chodzi o jakieś nieistotne pierdoły. Ale grubszy kaliber też się trafia zwłaszcza gdy chodzi o napuszczanie poszczególnych członków rodziny na siebie. Oczywiście na pierwszy rzut oka jest zupełnie niegroźną starszą panią 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 09:45 borsuczyca.klusek napisała: > Potrafi kłamać w żywe oczy nawet jeżeli chodzi o jakieś nieistotne pierdoły. > Ale grubszy kaliber też się trafia zwłaszcza gdy chodzi o napuszczanie > poszczególnych członków rodziny na siebie. > Ale jak to działa? Ktoś jej wierzy, skoro jest znaną kłamczuchą? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:20 Nie wiem jak inni, ale ja te dziwne kłamstwa składałam na karb wieku chociaż mąż mówił że jego matka zawsze taka była i od razu mnie przed nią ostrzegał. Mimo tego długo dawałam się zwodzić i nawet zdarzyło mi się stanąć po jej stronie. Przejrzałam dopiero na oczy gdy i mnie próbowała wciągnąć w piętrową intrygę mającą na celu oczernienie męża jej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:25 Przed moją też mnie mąż ostrzegał 🤓 Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 16:33 Szkoda, że mnie przed teściową w komplecie z moim mężem nikt na czas nie ostrzegł 🥺😦 Odpowiedz Link Zgłoś
enia17 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 16:53 Mnie wlasnie też nikt nie ostrzegł ale to by w sumie nic nie zmieniło. Partner o rodzicach opowiadał pozytywnie, o wspólnych wakacjach etc. Jak sie potem okazało rodzina mocno dysfunkcyjna. Agresywny ojciec ( nie odzywają się już parę lat) no i mamusia pasywno agresywna. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra33 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 04:47 A teściowa czepiająca się wszystkiego gdy przyjedzie w gości? Nie pasuje jeż że warzywa i owoce są w lodówce. Nie pasuje że pościel przed schowaniem do szafki, po wypraniu nie jest wyprasowana. Nie pasuje jej, że choinka jest już ubrana początkiem grudnia. Przyjeżdża w gości i wszystkiego się czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 06:54 Nie zapraszałabym albo bym chyba zapytała „a mama to kiedy ostatnio srała, że taka marudna na wszystko?”. No i na pewno bym jasno powiedziała, że całe szczęście, że tu nie mieszka a i obowiązku tu być nie ma. Obrazi się to jej problem. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 08:01 bym chyba zapytała „a mama to kiedy ostatnio srała, że taka marudna na wszystko?” Mój bosze w zyciu bym się tak nie odezwała.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:02 Chamstwo i wulgarność ma się, albo nie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 22:51 Dostosowuję się do poziomu ludzi, z którymi rozmawiam. Działa bardzo skutecznie. Jeśli myślisz, że świetnym rozwiązaniem jest dać po sobie jeździć kiedy druga strona po prostu jest chamska to proszę bardzo. Ale bycie grzeczniutkim i kulturalnym nie wygra z chamem. A taka teściowa jest po prostu chamska i przekracza wszelkie granice, więc skoro nie rozumie, że jest gościem i nie rozumie subtelnych sygnałów to potrzebuje otrzeźwiałam porządnej. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 22:51 Otrzeźwiałki. A jak się obrazi to i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 23:36 Wystarczy wyprosić i więcej nie zapraszać. Kulturalny człowiek nie użyje wulgarnego języka, bo będzie przy tym śmieszny lub przez gardło mu nie przejdzie, brak praktyki. Oraz, przede wszystkim, nie przyjdzie mu taka riposta do głowy, bo nib6 skąd. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:20 Można uzyc słow wypróżnianie lub defekacja. Kwestia, które teściowa zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 00:49 Prawda? Przecież skoro teściowa taka jest to wystarczy nie zapraszać. Można się nadziać raz. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 22:43 A to oznaką kultury jest jak ktoś przyjeżdża do Twojego domu i mu nie pasuje jak przechowujesz warzywa, owoce i co robisz z pościelą po praniu? To tak się można odzywać a w drugą stronę to ma być jakaś cześć nabożna? Jak ktoś mnie nie szanuje to tak. Nie mam problemu żeby być wulgarna, bo czepianie się o to jak żyję w moim własnym domu to jest dokładnie taki rynsztokowy poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 23:36 Znaczy między wulgarnym chamstwem a nabożną czcią nie znasz nic innego, tak? To słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 11:16 eriu napisała: > Nie zapraszałabym albo bym chyba zapytała „a mama to kiedy ostatnio srała, że t > aka marudna na wszystko?”. Seniorska wersja pociśnięcia "okres masz, ze tak się wkurzasz"? OJP Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:26 W tej kategorii moja również startuje. Z tym że czasem to nie wiem, czy usiłuje być złośliwa, czy po prostu brak jej manier 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 23:44 A skąd na bogów, teściowa wie, czy pościel po praniu wyprasowałaś, czy nie? Zagląda Ci do szafek? Mieszka u Ciebie? Akurat podczas jej wizyty robisz pranie pościeli? Moja nawet nie wiedziała, w której szafce mam pościel, a co dopiero czy wyprasowana. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 08:34 Przeciez jak najbardziej zdarzaja sie wscibskie, niewychowane osoby, zagladajace odwiedzanym ludziom do szafek (a wsrod nich bywaja i tesciowe) Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 13:01 kasandra33 napisała: > A teściowa czepiająca się wszystkiego gdy przyjedzie w gości? Nie pasuje jeż że > warzywa i owoce są w lodówce. Nie pasuje że pościel przed schowaniem do szafki > , po wypraniu nie jest wyprasowana. Nie pasuje jej, że choinka jest już ubrana > początkiem grudnia. Przyjeżdża w gości i wszystkiego się czepia. Taka jest moja matka a nie teściowa😆 Odpowiedz Link Zgłoś
przeslicznawiolonczelistka Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 20:38 W szafie to powinna być już wyprasowana, czy z magla. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 08:00 Długo by opowiadać. Powiem tylko, że jesteśmy 30 lat po ślubie i jakieś dwa lata temu wreszcie wydusiła z siebie to co zapewne siedziało jej na wątrobie od samego początku czyli " dopóki ja jestem w tym domu jej noga tu nie postanie". I jest mi z tego powodu absolutnie wszystko jedno. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nigdy się nie pokłóciłyśmy. Po prostu zabrałam jej ukochanego synka będącego na każde zawołanie i to wystarczyło, żebym została najgorszym wrogiem. I żeby nie było- druga synowa też była bardzo be. Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:07 > Po prostu zabrałam jej ukochanego synka będącego na każde zawołanie U mnie to samo, tylko w odwrotną stronę. Tzn. mój mąż jest tym, który zabrał ukochaną córeczkę jedynaczkę, a wszakże powinna ona dozgonnie ze swoją matką zamieszkiwać i się nią opiekować. Staram się nie wywnętrzać forumowo z tego powodu, ale choć ten jeden raz musi mi się ulać. Odpowiedz Link Zgłoś
unikotka Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:24 Moja praktycznie w ogóle ze mną nie rozmawia. Tak jest odkąd ją poznałam, czyli to już jakieś 17 lat. Poza tym, jak już się odzywa, to jest wredna, czyt. uprawia tzw. wbijanie szpil, daje mopa w prezencie, itp. Do mojej poprzedniczki ponoć pisywała podłe listy. Tego przynajmniej mi oszczędziła 🤣 Mamy szansę na miejsce na podium? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 23:45 Moja mi dała mopa na urodziny, ale ja się ucieszyłam, bo to był bardzo porządny mop. A teściowa dając go przepraszała za taki prezent, bo miała w planach coś innego, ale ja swoją pewną decyzją jej ten plan popsułam i wymyśliła na szybko mopa. Nadał go mam i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 10:26 Tu napisałam mały fragmencik z życia z teściową: forum.gazeta.pl/forum/w,567,175670261,175670261,Tesciowe_Grazynki.html?p=175674566 Odpowiedz Link Zgłoś
samochod-policyjny Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 11:10 kobieta, nie żyje już od lat, już dawno w akcie zemsty postawiłaś urnę z jej prochami gdzieś pod schodami, i ciągle nie dajesz tematowi spokoju, ciągle ci nie dość. ile razy jeszcze napiszesz o tym, co odwalała? nie widzisz, że jesteś bardzo podobna do niej? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 11:18 Aureola męczeństwa niektórym wydaje się atrakcyjnym nakryciem głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:14 T E Ś C I O W A W U R N I E ? Pod schodami ? Oczy mi wyszły i lód po kręgosłupie przeszedł. Serio ? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:49 No przeciez Rosa pisala o tym kilkakrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 00:43 Pisała dawno temu. Byłam pewna, że teściowa dawno pochowana, trzymanie latami urny w domu, nielubianej ze wzajemnością osoby, budzi moją grozę. W pejzażu wewnętrznym mi się nie mieści przekompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 08:35 Calkiem niedawno tez wspomniala. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 11:31 Stoi w tej urnie pod schodami, nie w akcie zemsty, ale dlatego, że jej synowie nie mogą się zebrać żeby ją pochować w grobie rodzinnym. Na tzw. pokropku byłam ja i najmłodsza. Jeden na ten dzień zabukował sobie bilet na lot do Warszawy, a drugi cały dzień spędził w pracy. Jakieś dwa albo trzy dni później odebraliśmy urnę. Tego roku pojechaliśmy do Polski razem z urną. Mieliśmy pochować tfutesciową w rodzinnym grobie, ale okazało się, że brat męża (ten lepszy syn) nie załatwił jakichś pozwoleń. Teściowa w urnie na te pozwolenia czekała rok w domu swojego brata, w.. toalecie dla gości. Byliśmy wtedy po weselu najstarszej i pojechaliśmy do Warszawy spotkać się m.in. z bratem teściowej i jego żoną. Dowiedzieliśmy się, że brat męża nie kontaktował się z nimi przez ostatni rok. Co było robić? Zabraliśmy urnę z powrotem do UK. Jedyne słuszne miejsce dla niej okazało się w schowku pod schodami. Brat męża przyjechał na stałe do UK jakieś 3,4 lata temu. Pytany przez męża, co dalej z tą urną odpowiada, że ma pomysł, tylko brakuje mu czasu. Ciekawostką jest fakt, że moja tfuteściowa życzyła sobie, aby na jej pogrzebie byli tylko jej synowie i chciała być skremowana i rozsypana gdzieś w lesie. Może tak będzie, ale pod warunkiem, że bracia wezmą dupy w troki i na poważnie zajmą się pochówkiem matki. Mnie teściowa skremowana i stojąca pod schodami nie przeszkadza. Jest cicha, nie rozsypuje się, zajmuje mało miejsca. Może sobie siedzieć tyle, ile chce. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 11:39 Jest cicha, nie rozsypuje się, zajmuje mało miejsca. Może sobie siedzieć tyle, ile chce. Piękne 😅 to chyba powinno trafić do wątku o najlepszych tesciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 12:22 rosapulchra-0 napisała: Jest cicha, nie rozsypuje się, zajmuje mało miejsca. Może sobie sie > dzieć tyle, ile chce. > Padłam! Po prostu ideał. 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
lu_na_be Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 11:01 Aż strach być teściową, a kiedyś pewnie będę. Moja od dawna nie żyje, ale kiedyś, wiele lat temu na tym forum pisałam, jak kazała nam na święta przyjechać wszystkim ubranym na fioletowo, żeby do wystroju mieszkania pasować i na zdjęciu ładnie wyglądać. No cóż - estetka po prostu. Wtedy mnie wkurzało, teraz patrzę na to z nostalgią. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 20:51 Przyjechaliście? Macie to zdjęcie w fioletowym outficie? Odpowiedz Link Zgłoś
long_week Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 22:39 To jest takie głupie, że aż zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 13:20 Przestaje odzywać albo odzywa tak cicho że nie słychać. To teściowa marzen Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 14:50 Moja odzywa się. Ale jest teściową na 5. Prawie na 6. Lubię ją. Czasem nawet wydaje mi się, że kocham kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 14:51 Najgorsze to jest, że ma 78 lat i zaczynam bać się, że kiedyś umrze. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 14:52 I nie wiem czy kiedyś będę równie ok teściową dla swojej synowej i zięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
fotokasia Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 23:06 Chętnie poczytałabym o tym, jak być taką super teściową. Co takiego ją cechuje? Był może kiedyś taki wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 23:29 Przede wszystkim nie wtrącanie się w życie mlodych typu: po co wam nowe auto, ta kanapa powinna stać przy drugiej ścianie, ten kolor ścian jest brzydki pomalujcie na kolor x, dlaczego dziecko nie ma czapeczki w domu, dlaczego nie wracasz do pracy tylko lenisz się w domu, dlaczego posyłasz to biedne dziecko do żłobka, dlaczego zdecydowaluscie się teraz na 2 dziecko bez uzgodnienia ze mną i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 23:51 Nigdy mnie nie skrytykowała. Ba, nawet nie obgadywała mnie za moimi plecami. Raz jeden jedyny pożaliła się memu mężowi na mnie (ale o tym dowiedziałam się dopiero po jej śmierci). Oczywiście, że miała swoje dziwactwa, czasem popełniała gafy, czasem chciała aż za bardzo i była za słodka (nie udawała, ona po prostu taka była), ale wszystko w normie Odpowiedz Link Zgłoś
izabelka55 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:13 Moja tesciowa tez jest super i az mnie ciarki przechodza, jak o Waszych czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_a Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 23:21 Bardzo , ale to bardzo brakuje mi mojej teściowej . Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 20:42 Moja : Umarla podczas naszych wakacji, przy wszystkich, w kuchni przy sniadaniu. Wakacje zje….ne, 150 osob na pogrzeb do ogarniecia. Trauma dla dzieci na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:06 Czego to teściowe nie zrobią, żeby dopiec synowym... Odpowiedz Link Zgłoś
enia17 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:08 Może to akurat nie jako dopieczenie ale jakoś dla mnie bardzo dziwne. Ale np mówienie o mnie per : "ona" w mojej obecności. To normalne to?? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:12 Moja teściowa mówi przy mnie do męża: czy Marta zje sałatkę? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 22:00 enia17 napisała: > Może to akurat nie jako dopieczenie ale jakoś dla mnie bardzo dziwne. > > Ale np mówienie o mnie per : > "ona" w mojej obecności. > To normalne to?? Na pewno dobrze się podpięłaś? I co jest dziwnego, ze ktoś umiera, choćby przy stole? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:13 Na pewno starannie to zaplanowała 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 20:48 tokyocat napisał(a): > Moja : > Umarla podczas naszych wakacji, przy wszystkich, w kuchni przy sniadaniu. Wakac > je zje….ne, 150 osob na pogrzeb do ogarniecia. Trauma dla dzieci na lata. Trzeba przyznać oryginalna Tego chyba nikt nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 20:55 Sąsiąd podobno w sylwestra powiesił się na złość córkom Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 23:53 Ale przynajmniej nie miałaś dylematu, czy jechać na pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 07:18 Ja za taki numer bym zabiła, aaa czekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 12:17 mizantropka_20 napisała: > Ja za taki numer bym zabiła, aaa czekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
k.messi Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 19:21 No ale dlaczego czepiasz się tokyo? To nie ona umarła przy śniadaniu 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 20:35 No, ale zdaje się mieć pretensje do teściowej, że umarła w niewłaściwym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 21:36 No fakt, tokyocat potrafi się zachować, nie to, co teściowa... Odpowiedz Link Zgłoś
maraluna Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 21:38 to niesmaczne, mogła poczekać aż zjedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
enia17 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 21:03 Prezenty dla dzieci wczesnych nastolatków. Naklejki lalka autko Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Najgorsze teściowe 31.03.23, 23:12 Moja ex teściowa pukała do drzwi zamiast używać dzwonka, a potem rozpowiadała wszystkim, że jej nie otwieram, wtedy w bloku mieszkałam, bez domofonu i serio nie słyszałam pukania. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 07:22 enia17 napisała: > Wpisujcie > Moja: > > Obraża się. Przestaje odzywać albo odzywa tak cicho że nie słychać. > Stan taki trwa wiele dni. Przyczyną zazwyczaj nieznana moja babcia a tesciowa mojej mamy-absolutny horror. cale zycie knula,intrygowala,sklocala ze soba czlonkow rodziny napuszczajac na siebie,kazdemu mowiac co innego-wyzywala ,przeklinala ale w kosciele co niedziele jej Bóg-kasa ,w kazdej formie-razem z dziadkiem potrafili obrazic sie na sasiadke ze w zamian za drobna opieke nad nia (przychodzili pogadac ,czasem przyniesli zakupy) nie zapisala im mieszkania ma nieruchomosc i cale zycie nia szantazowala ze kto nie bedzie jej sluchal ten nie dostanie spadku moja mama setki razy przez nia plakala ,ojciec tez zreszta tracil mnostwo nerwow -btw po przedwczesnej smierci syna,najbardziej interesowalo ja ile dostanie pieniedzy . teraz ma 93 lata i dalej jest wiedzmą . matka mojego bylego-typowa ,zakochana w synku mama Hiszpanka -dziewczyny innych nacji sa do niczego,robila mu afery ze nie ma dziecka z Hiszpanka tylko z Polką ,nie wymagala od niego nic-do sprzatania przychodzila pani ,ktora scielila im nawet lozka . btw sfery akademickie i biznesowe,ludzie bardzo dobrze sytuowani -nie zadna biedota . hatfu na obie > Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 12:57 Zgłaszam teściową mojego męża.. Czyli moją rodzicielkę. Funkcjonuje wydaje się na " ubitej ziemi ", a mimo tego cokolwiek jej zginie, to wiadomo, ze okradł ją zięć... Poza tym wydaje się, że funkcjonuje bez urojeń.. Do tego jest agresywna, nie toleruje innego zdania, jest najmądrzejsza, poucza, wszystkich. Obraza, się, nie uznaje, że ona mogłaby kogoś przeprosić 🤣🤣🤣, uznać swoją odpowiedzialność.. Do tego wiadomo.. Doktorat z medycyny, politologii, psychologii.. W zasadzie ze wszystkiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 15:03 Recesywne.. Ale kto wie, co mi na starość wybije.. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Najgorsze teściowe 01.04.23, 16:00 Obydwie moje teściowe nie żyją. Pierwsza była gorsza, ale to głównie dlatego że niestety mieszkaliśmy z nią. Tak w ogóle to nie była zła kobieta, ale mieszkanie z nią było koszmarem. Była brudasem, zostawiała za sobą wszędzie syf, a gdy usiłowałam to ogarnąć, wprowadzić jakieś minimalne choćby standardy porządku (a nie jestem pedantką!) - to była awantura i obraza, że się rządzę w jej domu. Jak się nie obrazała, to chciała się "kumplować" z nami i np. cały wieczór siedziała w naszym pokoju i gadała jak nakręcona. Zwłaszcza gdy była po kielichu - a to się jej dość często zdarzało. Nie sposób było ją wyprosić - bo natychmiast obraza. Kiedyś nie rozmawiałyśmy kilka miesięcy - mieszkając w jednym, niedużym mieszkaniu ! To wszystko było jednym z powodów rozwodu. Co ciekawe, po rozwodzie miałam z nią - aż do jej śmierci - bardzo poprawne, niemal przyjacielskie stosunki. Druga teściowa była spokojną, zrównoważoną kobietą, lubiła mnie chyba, ale nie miałyśmy zbyt dużo kontaktu. Czasem dzwoniła do mnie i lubiła sobie ze mną ponarzekać na swojego syna czyli mojego męża 😉 Te rozmowy nieraz były dla mnie męczące i dość irytujące na dłuższą metę. Ale w porównaniu z pierwszą teściowa, ta była aniołem 🙂 Może też dlatego, że nigdy nie musiałam z nią mieszkać i w ogóle mało z nią miałam kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś