Dodaj do ulubionych

Gdzie poleciec na 3 dni

11.04.23, 17:30
Musze chociaz na jakis krotki urlop samolotem z biura podrozy bo wlasnie opiekuje sie chora osoba i moge tylko na tyle ją zostawic.
Czy na tak krotko turcja lub grecja ma sens? Czy Polskie biura maja takie krotkie oferty?Podpowiedzcie cos prosze
Obserwuj wątek
    • ayelen40 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:33
      Ma sens, ale czy nie lepiej gdzieś bliżej? A może Portugalia albo Hiszpania?
      • mdro Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 19:08
        Portugalia czy Hiszpania to raczej dalej niż Grecja: na Korfu lot lekko ponad 2 godziny, na Rodos 3 godziny. Obie dobre nawet na krótki wypad, taki pod kątem głównie pozwiedzania (i wtedy raczej hotel blisko miasta).
    • krwawy.lolo Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:33
      Na trzy dni to jakiś Rzym, Wenecja, czy inny Paryż?
    • felis.viridis Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:34
      Nie ma sensu. Za mało czasu na aklimatyzację. Lepiej pojechać gdzieś bliżej - może do jakiegoś hotelu SPA?
      • dwa_kubki_herbaty Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 21:54
        He?
        Lecisz 2 h, jaka aklimatyzacja?
        Ważne żeby w godziny się wstrzelić i byc faktycznie 3 dni, bo mozesz przylecieć na wieczór a wylatywać rano i wtedy aż 1 dzień wychodzi ;P
        • droch Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:18
          Jaka aklimatyzacja? Np. taka, że u nas +8, a w Porto +18.
          • kanna Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:21
            Lot 2 h, ale dotarcie do lotniska i odprawa kolejne 2 (co najmniej)
          • jakis.login Re: Gdzie poleciec na 3 dni 12.04.23, 08:34
            droch napisał:

> Jaka aklimatyzacja? Np. taka, że u nas +8, a w Porto +18.

O patrz, to całkiem jak w Polsce, rano +4, po południu + 16.
    • astomi25 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:35
      Po co ci biuro, na tak krotki czas. Jeszcze sie okaze ze godziny lotu beda b.niekorzystne u z 3 dni zostanie ci caly jeden wink
      Moja rada - wyszukaj sobie sama loty, nocleg ba booking. Na 3 dniowy trip to fajne beda: Rzym, Lisbona, Wenecja, Ateny. Zalezy jakie masz oczekiwania i co chcesz robic. Mysmy ostatnio wyskoczyli spontanicznie na 3 dni do Sztokholmu. Bylo niskobudzetowo i zajefajnie.
      • astomi25 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:36
        Lizbona smile
        • jednoraz0w0 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 21:58
          To ma ponad 4 godziny w samolocie, pół dnia z czapy
    • imponderabilia22 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:37
      Oczywiście, że tak. Do jednej z europejskich stolic. Tylko ja bym pewnie sama wszystko bookowala.
    • simply_z Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:43
      Włochy, najlepiej krótki lot, żeby się nie zmęczyć.
    • marzeka11 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:44
      Polecam na Listwie Druskienniki- mają świetne hotele z basenami- można świetnie wypocząć.
      • mdro Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 21:51
        I do tych Druskiennik jak się ma dostać? Z Białegostoku czy Suwałk samochodem blisko, ale z Krakowa czy Wrocławia? A jak nie ma samochodu/prawa jazdy? Poza tym pytała się o cieplejsze kraje jakby i o samolot...
    • wkswks Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:47
      Jakas europejska stolica. Chociaż moi znajomi otaczający na lotnisku potrafią na trzy dni i do Tokio i do kuala lumpur i twierdza ze sie opłaca 🤷🏼‍♀️
      • astomi25 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:52
        Ale to chyba lacznie maja przynajmniej 5 dni wolnego?
        Dla mnie dlugie loty to przedsionek piekla. A na 3 dni to juz sobie w ogole nie wyobrazam🙈
        • wkswks Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 17:56
          Maja bilety prawie za darmo i mogą sobie lecieć jak sa wolne miejsca. Na trzy to nie wiem, ale do Tajlandii na 4 dni (wolny pt) to jak najbardziej jeden leciał. Oni biora walizki do pracy i po prostu nie wracają 😁 do domu. Dla mnie to też byłaby mordęga ale co kto lubi.
    • mikams75 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 18:21
      Jesli Grecja, to do Aten i zostac w miescie, ewentualnie na pol dnia wyskoczyc poza miasto. Albo ktorekolwiek z miast europejskicch. Popatrz gdzie sa loty w sensownych cenach w terminie jaki ci pasuje i okaze sie, ze wybor jest ograniczony.
      • nuta15 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 19:27
        W biurach najkrótsze wycieczki są czterodniowe, Rainbow ma takie propozycje . Chcesz lecieć do Grecji , ciekawy jest program wycieczki "Sefie pod Akropolem" wylot z Warszawy, dwa dni na zwiedzanie Aten, trzeciego dnia rejs na Wyspy Sarońskie, czwartego powrót do Polski.
        • alfa36 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 23:52
          Ooo, jakie biuro ma taką ?
          • nuta15 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 12.04.23, 07:58
            Napisałam , Rainbow.
    • pepsi.only Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 19:24
      Poleciałabym do Berlina, może Amsterdam, albo Porto.
      Ale raczej bliżej niż dalej.
    • segregatorwpaski Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 21:26
      Połowę czasu spędzisz w samolocie, dojeździe na lotnisko, z lotniska, oczekiwaniu na lot itp.
      To nie ma sensu.
      Znajdź ofertę blisko, w zależności gdzie mieszkasz - jakieś spa, baseny termalne, wypasiony hotel w pięknej okolicy. Pojedź, zadekuj się w dobrych warunkach, powygrzewaj w saunie, pooddychaj solankami, odpocznij w jakiś bąbelkach, zjedź dobre jedzonko, napij się wina, pospaceruj. Skoro opiekujesz się osobą tej opieki wymagającą na co dzień potrzebny Ci po prostu relaks, a nie stres pt. opóźniony lot, dojazdy, przejazdy i w sumie dzień odpoczynku.
    • nika_1985 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 21:34
      Malta, Neapol, Palermo,Bari. Wszystkie małe nieza duże, idealne na trzy dni.
      • alicjak-2 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 21:52
        Potwierdzam Malta i Rzym
        • droch Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:21
          A dla mnie Rzym kojarzy się z wieloma rzeczami, ale nie błogim relaksem… te miasto idzie spać ok. 4 nad ranem.
    • mania_222 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 21:53
      Polecam Poczdam. Blisko z Berlina, mnóstwo światowych pięknych zabytków, parki, woda, dużo hoteli.
      Wprawdzie pojechałam tylko na 2 dni, ale i przez 3 byłoby co robić.
    • jednoraz0w0 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:07
      Jesli w grę wchodzą stolice europejskie, to nie mówię ze polecam akurat Tobie bo może tak nie lubisz, ale ja bym tak zrobiła, bo bardzo lubię pociągi: zakupić bilet do sypialnego przedziału i się bujnąć wieczorem gdzieś do Pragi czy Wiednia czy gdzie tam sie da pociągiem w jedna noc dojechać. Tym sposobem rano jesteś w centrum miasta a nie gdzieś tam na rubieżach, żadnych kolejek, odpraw, pierdol, w podróży możesz się wyspać i w ogóle pobyć sama, a to akurat jest luksus dla osoby która się non stop kimś opiekuje.
      • 7katipo Re: Gdzie poleciec na 3 dni 12.04.23, 15:29
        O, to jest moja podróż marzeń 🤗
    • kadfael Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:19
      Do Sztokholmu. Albo do Pragi.
    • mayaalex Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:27
      mysle, ze tez bym celowala w jakies europejskie miasto, lot niezbyt dlugi i oczywiscie bezposredni, bez przesiadek. Plus lotnisko z dobrym polaczeniem do centrum. Jesli cos cieplejszego to moze Madryt?
    • una_mujer Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:34
      Jeśli chcesz po prostu nic nie robić i odpocząć, to tak, jak Ci dziewczyny piszą - znajdź jakąś promocję na Travelist i jedź do hotelu w Polsce. Nawet, jak nie jesteś zmotoryzowana, to znajdziesz coś, gdzie da się komunikacją publiczną dojechać.
      Jeśli chcesz pozwiedzać, to Sztokholm, Praga, Berlin, Wiedeń. Niezbyt długi lot będzie też do Wenecji czy Bolonii. Albo zobacz, gdzie Wizz i Ryan mają promocję z lotniska w poblizu, max 2,5 godziny lotu, i poleć tam. Zawsze coś ciekawego znajdziesz, a oderwiesz się od codziennosci. 3 dni to nie jest długo.
    • hukers Re: Gdzie poleciec na 3 dni 11.04.23, 22:51
      Mam aplikację Itaki i oni mają w swojej ofercie takie 3-4 dniowe wyjazdy do różnych państw, np. na Maltę, Cypr, do Chorwacji, Włoch, nawet do Dubaju. Ja osobiście wolę sobie jednak takie same wyjazdy sam organizować, choć wtedy to bardziej zwiedzanie i imprezowanie niż wypoczynek nad morzem. Samolot plus miejscówka z booking. Polecam Lizbonę i Rzym. .Do Lizbony mogę dać nawet namiar na fajnego przewodniki, który w pół dnia oprowadzi Cię po najciekawszych miejscach, a następnie dni rozpisze na mapce.
      • alicjak-2 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 12.04.23, 05:42
        poproszę o namiar na przewodnika
        • pepsi.only Re: Gdzie poleciec na 3 dni 12.04.23, 07:48
          Ojej, przecież to Krzysztof Gierak. Bardzo fajnie oprowadza po Lizbonie!
          Ale najpierw zajrzyj na jego stronę infolizbona.pl bo to jest mega dawka wiedzy i wskazówek. Absolutnie genialnie to zrobił
          • hukers Re: Gdzie poleciec na 3 dni 12.04.23, 09:02
            Tak jest, Krzysztof Gierak.
          • alicjak-2 Re: Gdzie poleciec na 3 dni 13.04.23, 17:13
            Dzięki piękne
    • igge Re: Gdzie poleciec na 3 dni 12.04.23, 20:46
      Do Wiednia?
      Hotel z basenem.
      W dzień zwiedzanie, lipicany czy włóczenie się po galeriach. Wieczorem basen.
      Nie da się by były to choć 4 dni?

Dla mnie, im robię się starsza ( i bardziej zmęczona ), tym bardziej nie chce mi się tracić czasu i sił na samą podróż do celu, gdy liczba dni wyjazdowych jest niewielka.
      Na miejscu autorki ograniczyłabym się maksymalnie do 3 godzin podróży w jedną stronę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka