marzeka11 01.05.23, 18:39 Za Zelando patrzę, a tam taki "kfiatek". Może któraś z emam wytłumaczy, skąd taka cena? Bo rozumie płacić na jakość, materiał, krój itd., ale co tutaj o tym zadecydowało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szara.myszka.555 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:43 Płaci się "ekstra" za prestiż danej marki. Na tym polega cały marketing - aby ludzie zapłacili więcej za marki, które uważają za prestiżowe. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:45 O, odkrywasz istnienie brzydkich i drogich dzięki marce rzeczy? Skąd przybywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:09 35wcieniu napisał(a): > O, odkrywasz istnienie brzydkich i drogich dzięki marce rzeczy? Skąd przybywasz > ? > Oj, widziałam już drogie paskudztwa, ale to zaskoczyło mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:47 Nie jest jakoś dramatycznie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:49 Jak na sweterk który wygląda jakby przeleżał najpierw na dnie szafy od lat 90 a nastęnie dorwał się do niego pies? Tak wujowo drogi. Free bym nie brała Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:54 Taki styl. No chyba nie jest dla ciebie nowa informacja, prawda? Ubrania w tym stylu bywają dużo dużo droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:56 hanusinamama napisała: > Jak na sweterk który wygląda jakby przeleżał najpierw na dnie szafy od lat 90 a > nastęnie dorwał się do niego pies? Tak wujowo drogi. Free bym nie brała > W Vitkacu są tego typu swetry dwadzieścia parę razy droższe niż to cudo, nie ma się czym bulwersowac. Może jakiś hipster kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:47 Za to jak umiejętnie zrobić dziurę tak, żeby się dalej nie pruła. Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:50 Ty jesteś chyba nauczycielką? I piszesz „ja rozumie”? Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:55 Nie sądzę, mnóstwo ludzi tak pisze i są przekonani, że jest to forma poprawna. Jedna się kiedyś ze mną kłóciła, że nie kończy się wyrazów „m”, bo to „wieśniackie”. Nasłuchała się chyba, że nie mówi lubiom, mówiom i jej się wydawało, że wie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:11 Ci którzy celowo opuszczają „m” piszą „rozumię”, a nie „rozumie”. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Cena- co decyduje? 02.05.23, 10:52 To by napisała rozumię. Jak nie trawie wpisów marzeki tak tutaj jej zwyczajnie m zjadło Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:56 Raczej dosc niezwykla, ale na forum pisze prywatnie, wiec sie rozluznila. W pracy nie robi takich bledow (To zwolenniczka pisu, co co nieco wyjasnia.) Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:54 Oj tam oj tam. Marzeka nieustannie dziwi się światu i ortografii. Poza tym słownik jej tak poprawil - zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
inny.kwiatek Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:56 Nawet słownik przeciwko niej podpuścili? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:06 inny.kwiatek napisała: > Ty jesteś chyba nauczycielką? I piszesz „ja rozumie”? I Zelando Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:08 A nie, sorry "za Zelando patrze" Co to za zwrot, regionalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:10 inny.kwiatek napisała: > Ty jesteś chyba nauczycielką? I piszesz „ja rozumie”? "Zjadłam" literkę "m". Ale rozumiem, że musiałaś to zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:56 Cytuję klasyka: ciemny lud wszystko kupi. W tym przypadku ciemny lud jest kasiasty i wyłoży hajs na markę. Jeden zagłosuje na PatologięISkurwsy**two, drugi wyciągnie portfel, bo mu jakiś "słynny krawiec" wmówi, że podarty ciuch to szał ciał i uprzęży. Wszystko jest kwestią skali, każdy ma swojego frajera, z którego kasę wyciśnie A że trzeba być debilem do kwadratu, żeby na takiego śmiecia wydać choćby złotówkę, to co poradzisz... Z mojego punktu widzenia to jest jak naplucie w twarz klientowi czy tam wielbicielowi marki, ale są tacy, którzy to lubią, więc i takie barachło im przypasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:57 Za efekt. Ta marka nie słynie z praktycznych ciuchów tylko raczej takich na imprezy na których chce się pokazać. Wiesz, na zasadzie „trzy dwudziestolatki i ich przyjaciel - gej wybierają się na koncert Lady Gagi, gdzie podkoszulek z koncertu kosztuje niewiele mniej”. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:58 Moda, ale krój i fason też ok. A wiesz jak trudno jest zrobić takie dziury, tak żeby się nie pruły? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 18:58 Komus się ubzdurała moda na rzeczy stylizowane na zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:02 1850 dolarów. Nie wiem czy są w Polsce. No porypane, ale dziwienie się zjawisku jest dziwne, przecież to nie nowość że obrzydliwe rzeczy bywają drogie że względu na logo. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:11 Widziałam kiedyś te buty już, ale dalej nie rozumiem i nadziwić się nie mogę, że ktoś na serio tyle kasy na coś tak paskudnego wyda. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:15 Pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie za pomocą mema Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cena- co decyduje? 01.05.23, 19:19 Tutaj więcej takich rzeczy: businessinsider.com.pl/lifestyle/najdrozsze-brzydkie-ubrania/4whvk7g skarpetki za 850 dolarów, a wyglądają jak sztuczna chińszczyzna, Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Cena- co decyduje? 02.05.23, 10:04 A widziałas "brudne" conversy za pińcet? Bycie bogatym menelem ma swoją cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Cena- co decyduje? 02.05.23, 10:18 tanizna. Ja jednak generalnie artystycznym dziurom mówię nie. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Cena- co decyduje? 02.05.23, 10:57 Jest mnóstwo rzeczy, które dla bogatych snobów to must have. To do nich uśmiechają się twórcy prestiżowych marek. Nie chodzi o styl czy elegancję ale podkreślenie statusu czyli myślenie typu mogę to mieć niezależnie od ceny. Odpowiedz Link Zgłoś