Dodaj do ulubionych

Apka/program do nauki języków dla dzieci

06.05.23, 17:53
Z jakich korzystają Wasze dzieci? Kilka lat temu korzystaliśmy z Novakid, ale wtedy wyboru wielkiego nie było. Teraz widzę, że jest tego sporo. Co polecacie? Angielski przede wszystkim, ale też ewentualnie hiszpański i dziecię chciałoby spróbować japońskiego 🙈
Obserwuj wątek
    • taje Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 06.05.23, 22:46
      Duolingo
    • pitupitt Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 06.05.23, 23:32
      Duolingo
    • lady.madrugada Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 09:00
      Korzystacie z wersji bezpłatnej czy tej super?
      • milva24 Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 09:56
        Moja też korzystała z duolingo, ona akurat w wersji darmowej.
        • lady.madrugada Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 18:07
          Widziałaś postępy? I jaki to był poziom, zupełnie początkujący czy przeszła ten test poziomujący?
          • milva24 Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 18:15
            Ja w to nie wnikałam bo nie znam angielskiego. Córka już nie korzysta z tego programu bo jej się znudził ale sama w swojej opinii nauczyła się z niego dużo. Pomijając, że w szkole ma 5 i 6 pisuje na anglojęzycznych forach, więc myślę, że jest dobrze.
            • milva24 Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 18:16
              Acha, 5 klasa podstawówki.
              • lady.madrugada Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 18:44
                Ok, dziękuję, spróbujemy w takim razie smile
    • aurinko Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 10:42
      Duolingo wersja płatna. Warto, jeśli dziecko jest systematyczne. Na pierwszy miesiąc można na próbę za darmo a potem zdecydować czy wykupić (opłaca się na rok z góry). Można też wersję "okrojoną" całkowicie bezpłatnie ale ona ogranicza możliwości i jak dziecko się wciągnie to oczekiwanie na następne ćwiczenia może irytować.
      • lady.madrugada Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 13:45
        Ogranicza możliwości w sensie, że reklam jest tak dużo?
        • aurinko Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 18:32
          W wersji płatnej nie ma reklam i nie ma ograniczenia jeśli chodzi o naukę (nie traci się serduszek za błędy).
      • leyla76 Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 13:48
        Nie widzę sensu płacenia, naprawdę. Uczę sie francuskiego z Duolingo, codziennie oś jakis 3 lat. Miałam płatna wersje przez 2 miesiące i zrezygnowałam, bo fakt, ze nie tracisz serc powodował, ze sie specjalnie nie koncentrowałam. Tracąc serca zwracam wieksza uwagę na to jak odpowiem i staram sie nie robić błędów.
        Wersja na komputer, ewentualnie z przeglądarki w telefonie, a nie z aplikacji - można robić błędy do woli , nie traci sie serc.
        • aurinko Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 18:28
          A moja córka ma odwrotnie, bardziej mobilizuje się przy płatnej wersji, więcej czasu poświęca na naukę, nie ma ograniczeń. No i oczywiście nie ma reklam. Przy czym to nie są to jakieś duże koszta (około 220zł za rok).
          • alfa36 Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 19:02
            A jak to się opłaca?
        • runny.babbit Re: Apka/program do nauki języków dla dzieci 07.05.23, 19:31
          Też uważam, że Duolingo nie jest warte swojej ceny, zwłaszcza po ostatnich modyfikacjach. Z płatnych to już lepsze Memrise.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka