kotejka 31.05.23, 21:05 Poradzicie coś? Mam wyjadanie lodówki A wędlina wyszla Mam pełno grzybów, strączków, warzyw Cos wymyśle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Pasta do chleba 31.05.23, 21:13 Pasta z suszonych pomidorow ze slonecznikiem Pani Bosacka robi na jednym takim filimiku z przed 2 tyg. Jedza to z buraczkiem. Hummus? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pasta do chleba 31.05.23, 21:33 Wszystko mam Hummus ukrece I pomidorki Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Pasta do chleba 31.05.23, 21:14 Spokojnie. W sumie przestałam przy pastach trzymać się ściśle przepisów, a łączę to, co lubię. I soczewicę, i pomidory, i warzywa, i olej lniany lub z wiesiołka; przyprawy, jakie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Pasta do chleba 31.05.23, 21:36 pasta jajeczna- jajka, majonez, odrobina musztardy, łyżecka curry, sól, cukier (odrobinka) szczypiorek/szczypior z cebuli. hummus z buraka- tahini, burak, ciecierzyca. trochę oliwy, czosnek, sok z cytryny Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Pasta do chleba 31.05.23, 21:52 Marchewkowa z czarnuszką( pyszna!). Smażone grzyby z cebulką zmiksowane z jajkiem. Soczewica zmiksowana z "co ci przyjdzie na myśl "i smażona cebulką do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Pasta do chleba 31.05.23, 22:58 Tutejsze hinduskie dhale obrzydzily mi soczewice na pokolenia a kiedys uwielbialam 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Pasta do chleba 01.06.23, 07:57 Jajeczna. Jajko, majonez, szczypiorek, sól,pieprz. Selerowa. Surowy seler starty na drobnych oczkach, jajko, majonez, szczypiorek, sól, pieprz. Rybna. Wędzona ryba, serek śmietankowy (filadelfia, Almette, inny), szczypiorek lub szalotka, pieprz. Brokułowa. Ugotowany brokuł rozdziabany widelcem (lubię grudki w paście), prażony słonecznik, odrobina (mała łyżeczka) majonezu, sól. Pomidorowa. Suszone pomidory zmiksować, prażony słonecznik lub pestki dyni albo czarny sezam,.sól. Hummus Tapenada Odpowiedz Link Zgłoś
frytulek Re: Pasta do chleba 01.06.23, 11:32 Robie prawie codziennie - fasola (czerwona/Jas/biala) albo soczewica z puszki, czosnek, sok z cytryny, swieze ziola (u mnie zazwyczaj kolendra albo szczypiorek). Zmiksowac wszystko razem, plus sol i pieprz/papryka/curry..... Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Pasta do chleba 01.06.23, 11:35 Ja polecam pastę z czerwonej fasoli z jadlonomii, przepyszna. Składniki na jeden słoik: 1 puszka czerwonej fasoli 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka koncentratu pomidorowego ½ łyżeczki łyżeczki kuminu ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki papryki ostrej ¼ łyżeczki papryki wędzonej, kupuję tutaj ¼ łyżeczki mielonych ziaren kolendry sól i czarny pieprz oraz do podania: ulubione pieczywo, świeża kolendra lub pietruszka Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Pasta do chleba 01.06.23, 15:56 Pasztety mozna zrobic. Grzybowy, warzywny... ja poszlam na latwizne, chleb do zamrazalnika i utylizuje zapasy w daniach goracych Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pasta do chleba 01.06.23, 16:45 Mniam, bardzo dziękuję Wczoraj zrobiłam grzybowa i słonecznikowo-suszonopomodorowa Moczę cieciorke na hummus Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Pasta do chleba 01.06.23, 17:02 Pasztet - warzywa , czosnek i cebule podduś , strąki ugotuj. Zblenduj, dopraw i do piekarnika Odpowiedz Link Zgłoś