Dodaj do ulubionych

Chce być jak facet

08.06.23, 11:02
Chce być jak facet. Wieczorem wziąć prysznic a rano siąść na kiblu i wyjść do pracy z ludźmi, działać bez poświęcania dodatkowego czasu na przygotowania. Czy myślicie że kiedyś zrównają się te standardy? Jest trochę lepiej ale nadal widzę przepaść co do oczekiwań co do wyglądu od kobiet i mężczyzn, od nas się wymaga.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:05
      Gdybym miała się 2,5 godziny przygotowywać do wyjścia do pracy to rzeczywiście bym rozważała zmianę płci.
      • lilia.z.doliny Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:06
        Ja też!
        • daniela34 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:17
          Boooże, to by znaczyło, że musiałabym wstawać 1-1,5 godziny wcześniej. A w życiu!!!
          • chatgris01 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 12:36
            Ja wstaje wczesniej po to, zeby spokojnie i bez pozpiechu zjesc sniadanie i sie pobyczyc z kawa przy ksiazce lub forum, az sie calkiem obudze, nie po to, zeby sie szykowac big_grin (prysznic i ubranie sie zajmuja mi jakies 40 minut).
            • primula.alpicola Re: Chce być jak facet 08.06.23, 15:58
              chatgris01 napisała:

> Ja wstaje wczesniej po to, zeby spokojnie i bez pozpiechu zjesc sniadanie i sie
              > pobyczyc z kawa przy ksiazce lub forum, az sie calkiem obudze, nie po to, zeby
              > sie szykowac big_grin (prysznic i ubranie sie zajmuja mi jakies 40 minut).
              >

Siostro!
              Ja też potrzebuję rano czasu na rozruch.
              N/t kto ci autorko każe i kto od ciebie wymaga, hmm? Wyluzuj i rób co chcesz.
    • woman_in_love Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:06
      Czy myślicie że kiedyś zrównają się te standardy?

Nie. Baba to ma być baba a nie jakiś zaniedbany brudas. A facet to ma być facet a nie wymalowana pi...pi...pi...
    • bywalec2023 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:06
      A gdzie śniadanie?
      • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:16
        bywalec2023 napisał:

> A gdzie śniadanie?
        Zapomniałeś dodać gdzie śniadanie przygotowane dla bąbelka.
        • bywalec2023 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 13:06
          Panie które maja dzieci musza cześć czasu dotychczas poświęcanego na make-up poświecić na nakarmienie i wyprawienie dzieci do placówek, wiec się wyrównuje 💁‍♂️
          Natomiast oboje chyba musza zjeść śniadanie przed wyjściem do pracy?
          • kariwitch00 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 13:21
            bywalec2023 napisał:

> Panie które maja dzieci musza cześć czasu dotychczas poświęcanego na make-up po
            > świecić na nakarmienie i wyprawienie dzieci do placówek, wiec się wyrównuje 💁‍
            > ♂️
            > Natomiast oboje chyba musza zjeść śniadanie przed wyjściem do pracy?
            Nie jest tak?? Wstanie podrapie się po jajach, zrobi dwójkę i idzie do pracy. Kobieta w tym czasie dzieci, makijaż i jeszcze mysli o obiedzie.85% tak żyje.
            • georgia.guidestones Re: Chce być jak facet 08.06.23, 13:31
              kariwitch00 napisała:

> bywalec2023 napisał:
              >
              > > Panie które maja dzieci musza cześć czasu dotychczas poświęcanego na make
              > -up po
              > > świecić na nakarmienie i wyprawienie dzieci do placówek, wiec się wyrównu
              > je 💁‍
              > > ♂️
              > > Natomiast oboje chyba musza zjeść śniadanie przed wyjściem do pracy?
              > Nie jest tak?? Wstanie podrapie się po jajach, zrobi dwójkę i idzie do pracy. K
              > obieta w tym czasie dzieci, makijaż i jeszcze mysli o obiedzie.85% tak żyje.
              Albo jeszcze przed wyjściem do pracy robi szybki obiad, który dzieci odgrzeją.
            • tapatik Re: Chce być jak facet 15.06.23, 23:50
              kariwitch00 napisała:

> bywalec2023 napisał:

> > Natomiast oboje chyba musza zjeść śniadanie przed wyjściem do pracy?

> Nie jest tak?? Wstanie podrapie się po jajach, zrobi dwójkę
              > i idzie do pracy. Kobieta w tym czasie dzieci, makijaż
              > i jeszcze mysli o obiedzie.85% tak żyje.

Ja jeszcze rano jem śniadanie i myję się, czyli należę do tych 15 %.
          • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 08.06.23, 13:36
            A ponowie mający dzieci nie muszą?
            • chococaffe Re: Chce być jak facet 08.06.23, 14:05
              a skąd bywalec ma to wiedzieć?
            • bywalec2023 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 18:32
              Mogą ale zazwyczaj kobiety to robią 🤷🏻‍♂️
              • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 08.06.23, 18:35
                Biedne te kobiety że mają takich beznadziejnych i leniwych partnerów
          • alewcale Re: Chce być jak facet 09.06.23, 16:18
            Aha, znaczy matka dzieciĄ i mężowi. Pan i władca natomiast musi się zająć sobą, aby godnie reprezentować się.
    • alpepe Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:07
      Kto chce być jak facet?
      Poza tym to pierdolamento. Moja córka nastolatka wstaje o 7.50, o 8 wychodzi, o 8.10 jest w szkole. Mało kto potrafi się do tego stopnia sprężyć, co ona.
      • zosia_1 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 14:51
        Myślę, że Ci którzy jadą do szkoły z przesiadką nie mają szans dotrzeć na 8:10 wychodząc o 8
        • alpepe Re: Chce być jak facet 08.06.23, 15:20
          Myślę, że pominęłaś clou.
        • mgla_jedwabna Re: Chce być jak facet 08.06.23, 16:08
          Przesiadki nie są jedynie kobiecym problemem.
          • jednoraz0w0 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:24
            mgla_jedwabna napisała:

> Przesiadki nie są jedynie kobiecym problemem.

Statystycznie są. Statystycznie w rodzinach w których jest jeden samochód na ogół jeździ nim facet, natomiast kobiety nie tylko częściej korzystają ze zbiorkomu ale to one po drodze załatwiają zakupy, obieranie bombelków itd. Tylko mi nie podawaj dowodu anegdotycznego ze u ciebie jest inaczej, tylko poszukaj badań w temacie.
            • arthwen Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:01
              A średnia wieku tych kobiet, które oddają samochód mężczyźnie to ile?
            • tapatik Re: Chce być jak facet 15.06.23, 23:52
              Po cholerę obiera się bombelki?

Tapatik zaciekawiony.
              • miss_fahrenheit Re: Chce być jak facet 15.06.23, 23:57
                tapatik napisał:

> Po cholerę obiera się bombelki?

Może obrane lepiej smakują...
                • dominika9933 Re: Chce być jak facet 16.06.23, 06:10
                  😂
        • zaczarowanyogrod Re: Chce być jak facet 08.06.23, 16:11
          U mnie ze wsi młodzież ze szkoły średniej wyjeżdża busem o 7 żeby być w szkole na 8. Ale to nie przeszkadza jakby umieli zebrać im się w 10 minut i wstawać o 6.50 czy jak ktoś ma dalej przystanek o 6.40. Bo to chyba o zebranie się chodzi.
      • kub-ma Re: Chce być jak facet 09.06.23, 08:41
        Gdybym wyglądała jak w wieku nastu lat, to też bym się zebrała w 10 minut smile
    • cegehana Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:08
      Jesteś jedyną osobą która zabrania Ci być jak facet. Moim zdaniem podpatrywanie męskich zachowań może być cenną wskazówką, kiedy chcs się wyjść z toksycznej kobiecości. Na odwrót zresztą jest podobnie.
      • alex_vause35 Re: Chce być jak facet 11.06.23, 09:07
        To są raczej jej toksyczne PRZEKONANIA o kobiecości. I o męskości pewnie zresztą też.
    • milva24 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:09
      Mnie tam (o ile nie muszę rano dzieci ogarniać) od momentu obudzenia do wyjścia z domu potrzeba ok 20 minut. Nie maluję się, włosów nie układam, oczekiwania innych co do mojego wyglądu mam gdzieś.
      • leokadiaxx Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:14
        Tak ale jak nie zrobię nic z włosami i się nie wymaluję do dostaję pytania czy wszystko ok, a może się źle czuje. Koledzy takich pytań nigdy nie dostaną.
        • milva24 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:17
          Ja się nigdy nie maluję ani włosów nie układam i nikt mi takich pytań nie zadaje wink
          • chatgris01 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 12:37
            milva24 napisała:

> Ja się nigdy nie maluję ani włosów nie układam i nikt mi takich pytań nie zadaj
            > e wink

Tak samo.
        • homohominilupus Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:25
          leokadiaxx napisała:

> Tak ale jak nie zrobię nic z włosami i się nie wymaluję do dostaję pytania czy
          > wszystko ok, a może się źle czuje.

Co?!
          • leokadiaxx Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:33
            Może jesteś w wieku gdy stajesz się coraz bardziej niewidzialna społecznie i to jest dobre, czekam na to, odetchnę z ulgą.
            • daniela34 Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:34
              😁😁😁😁 "a ty jesteś stara"
              • leokadiaxx Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:39
                Taka prawda na starych babach nikt się nie zawiesza dlatego z wiekiem mają więcej luzu, czekam na to.
                • azalee Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:42
                  leokadiaxx napisała:

> Taka prawda na starych babach nikt się nie zawiesza dlatego z wiekiem mają więc
                  > ej luzu, czekam na to.

Aaaa no i sie wyjasnilo big_grin
                  Bo nie bylam pewna czy ten watek to tak na serio czy jaja jakies.
                  • leokadiaxx Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:46
                    Na serio. Tak się tylko zastanawiam kto nie musi się przygotowywać i nikt nie zwraca na to uwagi. Wychodzi że faceci i chyba też kobiety od pewnego wieku.Możliwe że jestem w błędzie.
                    • chococaffe Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:48
                      bardzo możliwesmile
                    • miss_fahrenheit Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:50
                      leokadiaxx napisała:

> Na serio. Tak się tylko zastanawiam kto nie musi się przygotowywać i nikt nie z
                      > wraca na to uwagi.

Większość osób, które się codziennie myje i nie ma jakichś ciężkich problemów ze skórą?
                    • azalee Re: Chce być jak facet 08.06.23, 11:52
                      leokadiaxx napisała:

> Tak się tylko zastanawiam kto nie musi się przygotowywać i nikt nie z
                      > wraca na to uwagi. Wychodzi że faceci i chyba też kobiety od pewnego wieku.

Sa tez kobiety, ktore w wersji sauté wygladaja tak dobrze i swiezo ze nie potrzebuja przez 2 godziny malowac nowej twarzy przed wyjsciem.
                      • georgia.guidestones Re: Chce być jak facet 08.06.23, 13:22
                        azalee napisał(a):

> leokadiaxx napisała:
                        >
                        > > Tak się tylko zastanawiam kto nie musi się przygotowywać i nikt nie z
                        > > wraca na to uwagi. Wychodzi że faceci i chyba też kobiety od pewnego wiek
                        > u.
                        >
                        > Sa tez kobiety, ktore w wersji sauté wygladaja tak dobrze i swiezo ze nie potrz
                        > ebuja przez 2 godziny malowac nowej twarzy przed wyjsciem.
                        I bezproblemowe wlosy których umytych na noc lub raz na kilka dni nie trzeba układać. Makijaż to może 5minut max, mycie i suszenie bardzo gestych włosów za lopatki - kilkukrotnosc tych 5min.
                      • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 16:28
                        > Sa tez kobiety, ktore w wersji sauté wygladaja tak dobrze i swiezo

Tak, zdarzają się takie kobiety, tylko że zazwyczaj są przed trzydziestką. I nawet takim kobieto lekki, dobrze zrobiony makijaż może tylko pomóc.

> ze nie potrzebuja przez 2 godziny malowac nowej twarzy przed wyjsciem.

"Malowanie nowej twarzy" zajmuje mi rano ok. 10 minut. Aż dwie godziny nie malowały mnie nawet makijażystki na imprezy.
                        • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 18:01
                          Zadziwiające że mężczyźni jakoś nie potrzebują tej pomocy 🙄 głupi kulturowy stereotyp, że normalna twarz kobiety jest niedorobiona
                          • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 18:44
                            Tak, zazwyczaj u mężczyzn atrakcyjne są inne cechy fizyczne niż u kobiet. Brawo, gratuluję odkrycia.
                            • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 18:47
                              Ale to akurat różnica między atrakcyjnością szerokich/wąskich bioder, szerokich/wąskich ramion, drobnej/zarysowanej szczęki. A jednak mężczyźni nie używają makijażu do optycznego poszerzenia szczęki czy mocniejszego zarysowania brwi chociaż to atrakcyjne męskie cechy. Co takiego jest w kobiecej twarzy, że jest niewystarczająca?
                              • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 18:55
                                A co takiego jest w kobiecej sylwetce, że kobiety chodzą w sukienkach, także mini, zamiast jak mężczyźni pomykać tylko w spodniach i t-shircie? Dlaczego niskie kobiety noszą wysokie obcasy, a niscy faceci nie? Co jest z kobiecymi paznokciami, że kobiety je malują? A z włosami, że je układają przy pomocy prostownicy/lokówki/czegokolwiek?
                                • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:02
                                  Mnóstwo kobiet chodzi w dżinsach i tiszertach. No właśnie, to ciekawe, dlaczego mężczyźni nie noszą obcasów, jeśli to u mężczyzny wzrost jest cechą znaczącą dla atrakcyjności, a kobieta na zasadzie opozycji męskie/żeńskie powinna być raczej niższa.
                                  Natomiast stwierdzam, że to bardzo fajne być absolutnie wystarczającą dla siebie i świata w wygodnym ubraniu, bez konieczności makijażu i używania lokówki
                                  • chatgris01 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:11
                                    ggrr.ruu napisała:

> Natomiast stwierdzam, że to bardzo fajne być absolutnie wystarczającą dla siebi
                                    > e i świata w wygodnym ubraniu, bez konieczności makijażu i używania lokówki

Potwierdzam! (team #dzinsyitiszert)
                                    • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:20
                                      Latem to akurat #teamsukienka, większy przewiew
                                  • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:34
                                    ggrr.ruu napisała:

> Mnóstwo kobiet chodzi w dżinsach i tiszertach.

Nie gadaj!

> No właśnie, to ciekawe, dlaczego mężczyźni nie noszą obcasów, jeśli to u mężczyzny wzrost jest cechą
                                    > znaczącą dla atrakcyjności, a kobieta na zasadzie opozycji męskie/żeńskie powinna być raczej
                                    > niższa.

Bo obcasy są niemęskie, tak jak sukienki. A niski facet na obcasach sprawiałby wrażenie niepewnego swojej męskości, co byłoby jeszcze bardziej nieatrakcyjne niż sam niski wzrost.
                                    • chatgris01 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:41
                                      Ekhem, wysokie obcasy wprowadzil do mody meskiej Ludwik XIV . I choc nie byl wysoki (ale wtedy i tam malo kto byl), to zdecydowanie nie sprawial wrazenia niepewnego swej meskosci (ani czegokolwiek innego) big_grin
                                      • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:45
                                        Plażo, proszę, zostańmy przy czasach współczesnych, bo inaczej można też o niemyciu się w ogóle i o zatłukiwaniu chodzących po perukach wszy młoteczkiem.
                                        • chatgris01 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:47
                                          Wszy wiecznie aktualne wszak cool (dopiero co byl watek na ematce)
                                        • mid.week Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:09
                                          seaview napisała:

> Plażo, proszę, zostańmy przy czasach współczesnych, bo inaczej można też o niem
                                          > yciu się w ogóle i o zatłukiwaniu chodzących po perukach wszy młoteczkiem.

Ale to pokazuje jak bardzo wszystko jest względne. Nie ma wiec potrzeby uznawac, ze "lekki makijaż kobiecie po 30tce tylko doda urody".
                                • marta.graca Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:12
                                  Nie wszystkie kobiety chodzą w sukienkach, dodają sobie wzrostu obcasami, kręcą włosy i malują paznokcie, jak ktoś nie chce, to tego nie robi.
                                  • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:31
                                    Ech, a na ematce jak zwykle trzeba rozrysować...
                                    Tak, nie wszystkie też się malują, na tym forum akurat całkiem sporo, ale nie piszę konkretnie o tobie ani o midweek czy gru. Tylko o sposobach dbania o urodę i podkreślania atrakcyjności u kobiet.
                                    • mid.week Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:35
                                      seaview napisała:

> Ech, a na ematce jak zwykle trzeba rozrysować...
                                      > Tak, nie wszystkie też się malują, na tym forum akurat całkiem sporo, ale nie p
                                      > iszę konkretnie o tobie ani o midweek czy gru. Tylko o sposobach dbania o urodę
                                      > i podkreślania atrakcyjności u kobiet.

Ja cie oswiece. Gru, chatgris i midlik nie oczekuja rysunków. Próbują ci uprzytomnic ze tego wszystkiego nie trzeba robic, bo niewiele to w zyciu zmienia. Pan kierowca autobusu, ktory cie wiezie do pracy ma z gory na dol wyrąbane na twoja sukienke, loczki i tusz na rzesach.
                                      • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:37
                                        Nie pomyślałam o podobaniu się randomowemu kierowcy autobusu, może dlatego się nie rozumiemy.
                                        • mid.week Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:04
                                          seaview napisała:

> Nie pomyślałam o podobaniu się randomowemu kierowcy autobusu, może dlatego się
                                          > nie rozumiemy.

Potraktuj kierowcę jako reprezentanta grupy dla ktorej sie malujesz
                                          • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:08
                                            Nie pomyślałam o malowaniu się dla jakiejś grupy, pewnie dlatego się nie rozumiemy.
                                            Ale wiem, że są kobiety, które jeśli skupiają się na swoim wyglądzie, to dla kogoś. A nie na zasadzie, że im samym bycie atrakcyjna przynosi satysfakcję. Przyjmuję to do wiadomości.
                                            • mid.week Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:11
                                              seaview napisała:

> Nie pomyślałam o malowaniu się dla jakiejś grupy, pewnie dlatego się nie rozumi
                                              > emy.
                                              > Ale wiem, że są kobiety, które jeśli skupiają się na swoim wyglądzie, to dla ko
                                              > goś. A nie na zasadzie, że im samym bycie atrakcyjna przynosi satysfakcję. Przy
                                              > jmuję to do wiadomości.

No otoz całkiem odwrotnie Ci tu piszemy. Poczucie atrakcyjności się ma w glowie. Wtedy robisz sobie loki kiedy chcesz, masz czas, nie koliduje ci to z zyciem, a nie z obowiazku, dzien w dzien, o poranku, w poplochu, byleby nie wyjsc z własną buzia na świat
                                              • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:18
                                                Jeśli ktoś musi robić sobie look w popłochu, to rzeczywiście słabo, no ale każdy sam wybiera sobie jak żyje.
                                                A poczucie atrakcyjności fizycznej biorące się z głowy, a nie z wyglądu, to ostatnio bardzo modne jest.
                                                Już nie będę pytała, czy dotyczy to tylko makijażu, czy ubieracie się po ciemku i chodzicie w rozciągniętych dresach itp. I w ogóle już o nic nie pytam, bo może poranny prysznic to też przymus i opresja.
                                                • chatgris01 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:22
                                                  Makijaz to nie higiena, nie manipuluj (BTW, wlasnie ci historyczni niedomyci i z wszami w perukach byli grubo wymakijazowani).
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:59
                                                    Prdecież nie twierdzę, że makijaż to higiena. Zastanawiam się, czy prysznic rano (nie każdy uznaje) to też opresja. Przecież ten cenny czas rano można wykorzystać inaczej. Np. na siedzenie z kawą i snucie się po domu.
                                                  • chatgris01 Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:07
                                                    seaview napisała:

> Prdecież nie twierdzę, że makijaż to higiena. Zastanawiam się, czy prysznic ran
                                                    > o (nie każdy uznaje) to też opresja. Przecież ten cenny czas rano można wykorzy
                                                    > stać inaczej. Np. na siedzenie z kawą i snucie się po domu.

Bylo przeczytac watek, nie musialabys sie zastanawiac wink
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,176183468,176183468,Chce_byc_jak_facet.html?p=176183911
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:12
                                                    To ty, ale nie wiadomo jak inne, wewnątrzsterowne luzary. 😁
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 07:52
                                                    seaview napisała:

> To ty, ale nie wiadomo jak inne, wewnątrzsterowne luzary. 😁

Prysznic biorę gdy jestem brudna ,spocona,zmęczona
                                                    Żadne z powyższych rano -bezpośrednio po wstaniu z łóżka nie występuje. Toteż nie czuje potrzeby porannego tuszu. Poza tym-tak-to byłaby też strata czasu. Wolę te parę minut dłużej pospać
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 08:39
                                                    Mąż nie lubi umytych kobiet?
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:59
                                                    seaview napisała:

> Mąż nie lubi umytych kobiet?

czy kobieta po 5 godzinach po prysznicu to kobieta umyta ?
                                                    a 7 godzin po ?
                                                    a 3 godz po ?

gdzie stawiasz granicę ?
                                                    Nie wiem jak u Ciebie- ale nie zawsze umyty =czysty tak nie zawsze umyty=pachnący i na odwrót

ale
                                                    mi to rybka
                                                    myj się nawet 5x dziennie
                                                    i tylko po umyciu uprawiaj sex
                                                    namydlaj się do woli skoro lubisz
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:07
                                                    Tak, lubię być umyta i świeża. Ale jako że jeżdżę komunikacją miejską, to wiem, że nie wszyscy takie upodobania podzielają. Najważniejsze to dobrze dobrać się w parze (tutaj przeciwieństwa raczej się nie przyciągają) i może też zainwestować w samochód.
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:44
                                                    seaview napisała:

> Tak, lubię być umyta i świeża. Ale jako że jeżdżę komunikacją miejską, to wiem,
                                                    > że nie wszyscy takie upodobania podzielają. Najważniejsze to dobrze dobrać się
                                                    > w parze (tutaj przeciwieństwa raczej się nie przyciągają) i może też zainwesto
                                                    > wać w samochód.

ale wyjasnij co to znaczy ?
                                                    czy umyta i świeża- jesteś po 1h od umycia, 2h, 5h czy 7h ?
                                                  • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:15
                                                    Dodając jeszcze wstręt ematek do golenia miejsc intymnych, po zdjęciu majt po całym dniu, muszą być niezłe doznania węchowe. Jak ktoś lubi taki fetysz, ok. Zawsze mnie dziwiło dlaczego od niektórych ludzi podsmierduje i nie mają poczucia żenady. I tak jak rozumiem, że czasem ktoś nie chce się umyć, albo nie zdążył, ale twierdzenie, że jest świeży i wcale nie załatwia potrzeb fizjologicznych, mastka się nie wydziela, sebum też, włochy nie ogolone wcale nie walą, a stopy się nie pocą....Na starość ten stan umysłu się nasila,, pod jakimś artykułem dziadek twierdził, że myje się raz na 3 dni, bo on jest świeży i nie śmierdzi przecież. Szkoda, że trzeba znosić zapachy takich ludzi w przestrzeni publicznej. Można kupić mydło, żel dla alergików i nie trzeba dorabiać teorii o szorowaniu się złą chemią, która zabija. Na szczęście nie mam brudasów wśród znajomych i bliskich osób.
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:48
                                                    wiesz, starszych ludzi bym w to nie mieszała-bo oni niedługo po umyciu mają już swój starczy zapaszek, nie u każdego da się on "zagłuszyć"

co to komunikacji miejskiej- śmierdzi potem jak jest upał-bo ludzie się pocą-a zapach potu to głównie to czym się odżywiamy, jakie zażywamy leki, co pijemy - mam kolegę, który dba o higienę, prysznic latem 2-3x dziennie a mimo to śmierdzi bo wpierdziela jakieś dziwne wynalazki, zioła itd
                                                    Inaczej pachną też ludzie, którzy jedzą dużo mięsa a inaczej "warzywni"

a że Polacy generalnie źle się odżywiają, nie są wystarczająco nawodnieni-to i prysznic nie pomaga - 20min na przystanku w słońcu, 5 min w autobusie w tłoku i ...jest jak jest
                                                  • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:20
                                                    Świeży pot umytego człowieka nie wali syfem, już pisałam pod innym postem, że biorę dużo leków i czasem mam okresy zapaszku pod pachą, na które nie pomaga antyperspirant i jak można zaradzić zapaszkowi, to samo ze stopami. Gdybym nie myla się też rano, zapaszek byłby mocniejszy. Część ludzi oszczędza na higienie i uważa, że smród to norma, to jest główny problem. Włochy w kroczu myte tylko raz dziennie w upał, też podsmierdują.
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:28
                                                    częśc ludzi tak- wszak ludzie sa rożni , bardzo różni

to, że uzywasz antyperspirantu pod pachami nie znaczy, że nie wydzielasz brzydkiego zapaszku bo pory są na całej skórze a nie tylko pod pachami
                                                  • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:36
                                                    Umyte ciało nie będzie waliło smrodem i choćbyś chciała nie wiem jak przekonać, że mycie nie robi różnicy, to nie jest to prawdą. Każdy z nas wydziela zapach, gdy się regularnie myjesz i dbasz, to nie jest problem.
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:45
                                                    figa_z_makiem99 napisała:

> Umyte ciało nie będzie waliło smrodem i choćbyś chciała nie wiem jak przekonać,
                                                    > że mycie nie robi różnicy, to nie jest to prawdą. Każdy z nas wydziela zapach,
                                                    > gdy się regularnie myjesz i dbasz, to nie jest problem.

umyte ciało może smierdziec- to kwestia percepcji. nie znoszę "zapaszku" kolegi wpieprzającego zioła..bleh
                                                  • figa_z_makiem99 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 13:55
                                                    Za granicą odrzucał mnie zapach Hindusów, z powodu ich diety, ale jestem w stanie to znieść. Za to skisłego potu, spoconych nóg, czy niemytej d.....py nie. Jechałam niedawno 12 godzin z facetem okolo 60 lat w przedziale, po zamknięciu przedziału walił syfem, jemu się pewnie wydawało, że był świeży rano.
                                                  • mebloscianka_dziadka_franka Re: Chce być jak facet 10.06.23, 15:10
                                                    Oczywiście, że tak. Dużo też zależy od hormonów. Ja w zależności od momentu cyklu pocę się więcej lub mniej. Czasami niestety nawet antyperspirant nie pomaga - tak jest w sytuacjach stresowych, wtedy niestety mój pot ma nieprzyjemny zapach. uncertain
                                                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 08:42
                                                    To takie proste smile Zawsze mnie zastanawia, po co tworzyć jakieś reguły tyłu dea razy dziennie. Jak potrzebuję to się i 4 razy dziennie umyję, jak nie to raz. Albo wcale jak jestem zmęczona. W taką pogodę jak teraz rano wstaję spocona i się myję od razu, we wrześniu, jak jest miły chłodem, budzę się świeża i nie mam takiej potrzeby
                                                • mid.week Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:24
                                                  seaview napisała:

> Jeśli ktoś musi robić sobie look w popłochu, to rzeczywiście słabo, no ale każd
                                                  > y sam wybiera sobie jak żyje.

O tym jest ten watek, jakbys nie zauważyła...
                                                  O PORANKU i czasie poświęcanym na upiekszanie. Większość ludzi ma malo zbednych minut i nie jest to kwestia wyborow zyciowych tylko cecha zwyklego, przecietnego życia.

> A poczucie atrakcyjności fizycznej biorące się z głowy, a nie z wyglądu, to ost
                                                  > atnio bardzo modne jest.

I bardzo dobrze, to najlepsza moda jaka mogla sie nam przytrafic

> Już nie będę pytała, czy dotyczy to tylko makijażu, czy ubieracie się po ciemku
                                                  > i chodzicie w rozciągniętych dresach itp. I w ogóle już o nic nie pytam, bo mo
                                                  > że poranny prysznic to też przymus i opresja.

Nie pytaj, bo zaczynasz robic ewolucje logiczne jak marzeka ze swoja metonimią
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:04
                                                    Po raz ostatni - nie piszę, że trzeba się upiększać. Tylko że makijaż poprawia urodę. Jakby oczywistość. A jeśli ktoś postrzega czas poświęcony na makijaż jako stracony i uważa, że malowanie się jest dla randomowych gości na ulicy, to może nawet lepiej, że się nie maluje.
                                                    Gratuluję, że cieszysz się z mody na "każda jest piękna", mnie ona trochę bawi, ale co kto lubi.
                                                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:10
                                                    To raczej moda - nikt nie musi być piękny
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:13
                                                    Oj, chyba nie bałdzo
                                                  • mid.week Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:12
                                                    Wszystko ci sie pomieszało, poczucie atrakcyjności nie oznacza ze jest sie fuzycznie pieknym 🤷‍♀️
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:31
                                                    Wiem, co oznacza słowo poczucie, przecież odniosłam się do tego. A że niektórym tutaj różne rzeczy się mieszają, no bywa.
                                                  • mid.week Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:34
                                                    seaview napisała:

> Wiem, co oznacza słowo poczucie, przecież odniosłam się do tego. A że niektórym
                                                    > tutaj różne rzeczy się mieszają, no bywa.

No ale to ty dzwonisz...
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:39
                                                    Czyżby? Napisałam po co jest i jaki efekt daje makijaż i teraz mam dyskusję z kilkoma wyzwolonymi z okowów patriarchatu, z czyimś mężem i jego upodobaniami oraz myciem się nieprzesadnie często w tle. No nawet to urocze.
                                                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:50
                                                    Nie, gdybyś napisała że makijaż ma funkcję upiększającą to nikt by nie dyskutował. Napisałaś, że mało która kobieta wygląda bez niego dobrze i o tym jest dyskusja
                                                  • mid.week Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:57
                                                    I jeszcze cos o trzydziestce jej sie wypsnelo
                                                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 11:27
                                                    Aż dziwne że na widok mojej nagiej czterdziestoletniej twarzy nikt zawału nie dostał big_grin
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 13:36
                                                    Gratuluję, zwłaszcza że sama o sobie piszesz że jesteś brzydka i idziesz operować nos. Ale wygląd postronnych osób mało kogo interesuje, więc potrzebę zwracania na siebie uwagi jednak lepiej realizować na forum. smile
                                                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 13:59
                                                    Nie napisałam nigdy, że jestem brzydka. Jestem zupełnie przeciętna. Jeśli wygląd nie obchodzi postronnych go dla kogo się kobiety muszą malować?
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:13
                                                    Kto twierdzi, że muszą?
                                                    Dla kogo rzeźbisz tylek na siłowni?
                                                    Pisałaś, że masz nieładną twarz, ale nie mam zwyczaju przeszukiwania czyichś postów, więc ok, baw się jak chcesz.
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:27
                                                    seaview napisała:

> Ja wszystko robię dla siebie,bo lubię mieć poczucie sprawczosci i kontroli nad swym ciałem,poczucie że mogę mu zaufać, że jest silne i szybkie-wyglad to. efekt uboczny -przyjemny ,nie powiem -ale sprawa wtórna

> Dla kogo rzeźbisz tylek na siłowni?

> Pisałaś, że masz nieładną twarz, ale nie mam zwyczaju przeszukiwania czyichś po
                                                    > stów, więc ok, baw się jak chcesz.

Wiem że piszesz fo gru ale co w tym złego że tak napisała? Ja tez nie jestem.pieknoscia, nie uważam się za ładna . Mówię o tym tak samo normalnie jak o tym, że mam fajne ciało
                                                    Czego ty właściwie próbujesz się uczepić?
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:45
                                                    Pociwczi cytowanie.
                                                    * poćwicz
                                                  • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 15:55
                                                    seaview napisała:

> Pociwczi cytowanie.

Spodziewałam się wymijającej odpowiedzi
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:34
                                                    Ech, czego znowu nie rozumiesz? Mojej odpowiedzi na zdanie, że ktoś nie dostał zawału na czyjś widok? Napisane przez panią, która nie odróżnia "wygląda lepiej w makijażu" od "musi się malować" i kompulsywnie wrzuca na forum zdjęcia fragmentów swojego ciała?
                                                    Może komisyjnie uznajmy, że jesteście lepsze, bo się nie malujecie i bo uprawiacie seks w krzakach i wreszcie się rozejdźmy.
                                                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 14:27
                                                    Dla wszystkich fanów mojego tyłka no forum, to oczywiste big_grin Tyle że ja nie piszę, że kobiecy tyłek nie wygląda dobrze bez treningów na siłowni albo co gorsza bez modelującej bielizny.
                                                    Jeszcze modelująca bielizna weszła? Naprawdę, bawcie się same.
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 13:33
                                                    Nie wypsnęło, przecież napisałam wprost.
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 13:34
                                                    Nie NAPISAŁAM, tylko odniosłam się do wpisu, gdzie było "dobrze i ŚWIEŻO". Pani redaktorko.
                                                  • mebloscianka_dziadka_franka Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:19
                                                    Obserwuję profil jednej makijażystki z mojego miasta. Wrzuca zdjęcia przed i po i szczerze mówiąc, to w przypadku młodych kobiet, nie widzę tej dodanej atrakcyjności, przede wszystkim większość wygląda starzej na zdjęciach "po". Za to u starszych takich po 50. rzeczywiście makijaż dodaje urody i jest efekt "wow".
                                                  • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:28
                                                    Miasto na literę O? 😏
                                                  • mebloscianka_dziadka_franka Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:48
                                                    Nie.
                                            • angazetka Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:20
                                              Jestem atrakcyjna taka jaka jestem, handluj z tym.
                                              • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 07:22
                                                Gratki, ale co mnie to, jestem hetero.
                                    • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:52
                                      Nie, piszesz że kobieta jak się nie pomaluje to nie wygląda atrakcyjnie
                                      • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:53
                                        Że wygląda mnie atrakcyjnie. I nawet trochę bawi mnie twoje/wasze negowanie tego.
                                        • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:55
                                          Napisałaś, że "zdarzają się" kobiety wyglądające dobrze bez makijażu co oznacza, że uważasz to za rzadkie zjawisko
                                          • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:00
                                            Odniosłam się do postu w brzmieniu #niemuszesiemalowac:
                                            "Sa tez kobiety, ktore w wersji sauté wygladaja tak dobrze i swiezo ze nie potrzebuja przez 2 godziny malowac nowej twarzy przed wyjsciem"
                                            i napisałam:
                                            "Tak, zdarzają się takie kobiety, tylko że zazwyczaj są przed trzydziestką. I nawet takim kobietom lekki, dobrze zrobiony makijaż może tylko pomóc."

No mogę to rozrysować, ale ty zdaje się słowem pracujesz?
                                            • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 09.06.23, 20:29
                                              Tak, dlatego rozumiem słowo "zdarzać się" właściwie, czyli jako "występować niezbyt często". A więc tłumacząc Twoją wypowiedź: niewiele kobiet wygląda dobrze bez makijażu, a jeszcze mniej wygląda dobrze bez makijażu po 30. I z tym się nie zgadzam, bo uważam że wyglądająca dobrze twarz bez makijażu to nie jest niespotykane zjawisko
                                              • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 21:09
                                                Dzięki że wytłumaczyłaś mi moją wypowiedź.
                                        • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 07:53
                                          seaview napisała:

> Że wygląda mnie atrakcyjnie. I nawet trochę bawi mnie twoje/wasze negowanie teg
                                          > o.

Dla kogo ?
                                          Moj mąż nie lubi wymalowanych kobiet
                                          Nie lubi też długich paznokci
                                          Palenia papierosów
                                          Garsonek,szpikek i koronek
                                          Handluj z tym 🤪
                                          • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 08:38
                                            Kolejne gratki, zawsze to lepiej (nie)wyglądać dla męża niż dla kierowcy autobusu.
                                            • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:00
                                              seaview napisała:

> Kolejne gratki, zawsze to lepiej (nie)wyglądać dla męża niż dla kierowcy autobu
                                              > su.

90% tego co robię/nie robię odnośnie mojego wyglądu ma aprobatę męża
                                              tak-zależy mi i chcę mu się podobać
                                              upsss... ale zbrodnia tongue_out
                                          • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 08:43
                                            Sprawdź historię przeglądarki 😎 Może po cichu kolekcjonuje zdjęcia pazów Borsuczycy
                                            • seaview Re: Chce być jak facet 10.06.23, 08:49
                                              Nie zdziwiłabym się, mężowie często tak mają, że oficjalnie jedno, a po cichu drugie. wink
                                              • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 09:15
                                                I zawsze mnie zastanawia - po co to ukrywać
                                            • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 10:02
                                              ggrr.ruu napisała:

> Sprawdź historię przeglądarki 😎 Może po cichu kolekcjonuje zdjęcia pazów Borsu
                                              > czycy

raczej nie wink
                                              ma kod/traumę z dzieciństwa i wspomnienie z okolic 1,5-2 rż -gdy jego mama miała długie czerwone paznokcie
                                              bał się ich wtedy -do dziś została niechęć

ale ale
                                              pewnie forum wie lepiej co lubi, ogląda, kiedy zdradza etc etc suspicious
                                • mid.week Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:22
                                  seaview napisała:

> A co takiego jest w kobiecej sylwetce, że kobiety chodzą w sukienkach, także mi
                                  > ni, zamiast jak mężczyźni pomykać tylko w spodniach i t-shircie?

Ja tam pomykam w jeansach i t-shirtach.

Dlaczego niski
                                  > e kobiety noszą wysokie obcasy, a niscy faceci nie?

Nie nosze tez obcasow.
                                  BTW niska kobieta nie spotyka sie z takim odrzuceniem czy szydera co niski facet.

Co jest z kobiecymi paznokc
                                  > iami, że kobiety je malują?

Nie maluję

A z włosami, że je układają przy pomocy prostownicy
                                  > /lokówki/czegokolwiek?

Z tego wszystkiego uzywam "czegokolwiek" czyli suszarki i szczotki, chyba panowie tez tak robią
                                • jolie Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:31
                                  seaview napisała:

> A co takiego jest w kobiecej sylwetce, że kobiety chodzą w sukienkach, także mi
                                  > ni, zamiast jak mężczyźni pomykać tylko w spodniach i t-shircie? Dlaczego niski
                                  > e kobiety noszą wysokie obcasy, a niscy faceci nie? Co jest z kobiecymi paznokc
                                  > iami, że kobiety je malują? A z włosami, że je układają przy pomocy prostownicy
                                  > /lokówki/czegokolwiek?

Piszesz oczywistości, ale daremny trud. Rozpoczął się festiwal wyliczeń, która jest bardziej naturalna/naturalnie piękna i mniej nastarana. Podziel przez dziesięć.
                                  • seaview Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:36
                                    jolie napisała:

> Piszesz oczywistości, ale daremny trud. Rozpoczął się festiwal wyliczeń, która
                                    > jest bardziej naturalna/naturalnie piękna i mniej nastarana. Podziel przez dziesięć.

I która bardziej zajebiście czuje się sama ze sobą i ma wywalone. O czym pisze m.in. forumka, która w ramach radzenia sobie z kryzysem 40-tki zakłada wątki o swoich treningach i zastanawia się, czego operacje plastyczną sobie zrobić.
                                    • jolie Re: Chce być jak facet 09.06.23, 19:38
                                      Dokładnie tak. Śmiech na sali.
                                      • ladyban666 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 16:53
                                        Jolie, ja cię forumowo lubię i uważam za bardzo zrownowazona i rozsadna. (Rzadkosc na tym forum). Ale. To, co czesto piszesz o ludzkiej proznosci, checi podobania się itd.- to ma zastosowanie do większości, ale nie do wszystkich. Naprawdę są ludzie, w tym kobiety, które nie chcą wyglądać lepiej. Abnegaci i abnegatki istnieją na tym świecie i niekoniecznie są np zapita patologia, której już na niczym nie zależy, wiec na wyglądzie tez nie wink Nie pisze teraz o sobie, czy o kimś z forum, tylko tak ogólnie, wiec proszę bez osobistych przytykow!
                                        • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:07
                                          Możliwe, że istnieją urodowi abnegaci i abnegatki, tu różnice indywidualne mają znaczenie. Ja potrzebę podobania się i oglądania ładnych rzeczy uważam za bardzo ludzką (i ona występuje u obu płci, kobiety mają większy arsenał środków dbania o urodę, ale i to też się zmienia). I nie do końca łączę ją tylko z patriarchalną presją, choć nie przeczę, że taki związek występuje - ale tu znowu rozpoczyna się potężna dyskusja 'natura vs kultura'. Kojarzysz zdjęcie Lokajskiego z Powstania Warszawskiego - dziewczyna przegląda się w lusterku na tle zbombardowanej ulicy? Bardzo wymowne zdjęcie. Nawet w skrajnie koszmarnych warunkach ludzie chcieli być ładniejsi i zwracali uwagę na wygląd. Z drugiej strony - w zaburzeniach psychicznych, depresji, ostrych kryzysach zdarza się zaniedbywanie wyglądu, które nie jest świadomą kontestacją czy świadomym wyborem tylko wynikiem zobojętnienia czy rozpaczy. Wśród tej grupy abnegatów jakąś małą podgrupkę stanowią pewnie też osoby śliczne z natury - nie robią za wiele, bo nie muszą. Nie należę do takich osób i nie będę ukrywać, że z pomalowanymi rzęsami i w korzystnych dla siebie kolorach wyglądam lepiej. Co nie znaczy, że nigdy nie wychodzę do ludzi bez pomalowanych rzęs, bo nie, wychodzę, bo nie mam czasu/sił/ochoty/uważam, że malowanie nie ma sensu, bo będę się pocić itd. Ale wyglądam wtedy gorzej, co światu jak najbardziej może być obojętne, zgadzam się.
                                          • wapaha Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:15
                                            Jolie ,ja się z tobą zgadzam ALE u niektórych ta chec podobania wyrazi się naturalnym.wygladem , nie malowaniem się a dla niektórych będzie oznaczać właśnie pełen make up
                                            Jedna postawi na ciało,inna.na nieszablonowy styl ubierania się a jeszxze inna na całe ciało w tatuażach i piercing

Wszystko ma swój target 🤷‍♀️
                                            Mi nie zależy by podobać się wydziaranym kolesiom z tunelami, również facet w gajerku z wyregulowanymi brwiami nie jest kimś klnu chciałabym się podobać
                                            Ale jest mi fajnie gdy jakiś facet z uznaniem doceni moja sprawność czy rzeźbę ramion🤷‍♀️
                                            A najfajniej że podoba się to mojemu facetowi 🙃
                                          • ladyban666 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:17
                                            No ale zostawmy osobiste przykłady. Są abnegaci śliczni, są abnegaci chorzy psychicznie, sa i całkiem normalni, bo wychowanie i predyspozycje psychiczne sprawily, ze maja na własny wygląd wywalone. Sa, istnieją i nawet, jeśli jest ich niewielu, nie da się zaprzeczyć, ze dobrze, ze są przeciwwaga dla wszechobecnego, urodowego szmergla. P.s.- natura vs kultura to trochę bledne myślenie, bo wszystko co wytwarzamy kulturowo tez wynika ostatecznie z naszej natury wink
                                            • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:28
                                              W dyskusjach o urodzie zawsze ta opozycja natura - kultura gdzieś wychodzi - czy to na pewno atawizm, że podoba się to, co symetryczne, młode i jędrne czy jednak to przekaz kulturowy powoduje, że te cechy się podobają. A czy to dobrze, że są - tak, bo np. produkują mniej odpadów. Tak naprawdę to dobrze również, że są osoby myjące się raz na 3 dni, bo zasoby wody są ograniczone.
                                              • ladyban666 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:38
                                                P.s. - jedni są sliczni z natury a jeszcze inni tylko się za takich uważają, bo dostali w dzieciństwie dużo miłości i bezwarunkowej akceptacji. I co ciekawe, ci wcale nie piękni, ale pewni swojej urody i innych przymiotow, często otoczenie zarazaja tym przekonaniem, ze są atrakcyjni. Oczywiście, to tez tylko do pewnego stopnia działa, samo przekonanie "jestem taka piękna" z nikogo modelki nie zrobi wink
                                                • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 19:54
                                                  To ja tutaj bym polemizowała - jeżeli ktoś mi się nie podoba/nie uważam go za pięknego, to mi się nie podoba, nie wmówi mi, że jest piękny, bo za takiego się uważa. Tzn. jeśli już, to bardziej wmówi mi to facet, z którym dobrze mi się gada i który czymś mi imponuje, nigdy kobieta. Szczerze to nie rozumiem tego poradnikowego - 'czuj się piękna, to inni też tak będą uważali'. Moim zdaniem takie osoby korzystają po prostu ze społecznej konwencji, że nie mówi się ludziom nieprzyjemnej prawdy prosto w twarz, tylko gra w ich grę. Natomiast zgadzam się, że jeżeli kogoś się lubi, to ocenia się go bardziej pozytywnie, skupia się na zaletach nie wadach.
                                                  • ladyban666 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 20:00
                                                    Nie no, poza forum to nikt ci nie rzuci w twarz, żeś brzydka, wiadomo. Ale atrakcyjnosc to calosc- sylwetka i twarz, ale i glos, zapach, postawa, mimika i wlasnie- pewność siebie. Tego nie ma jak oceniamy zdjęcia, ale na żywo to się sklada wszystko razem. Poza tym, ty akurat masz dosyć rygorystyczne kanony piekna, takie mam wrażenie wink ^ Mniej wybredni sie nabieraja wink
                                                  • jolie Re: Chce być jak facet 10.06.23, 20:24
                                                    Nie wiem, czy mam rygorystyczne kanony, raczej stereotypowe. Zapach, postawa, pewność siebie może mieć dla mnie znacznie u faceta, nie u kobiety (to cechy zupełnie bez znaczenia, odbieram kobiety wyłącznie estetycznie) i chyba dlatego nabrałabym na chłopa, nie kobietę.
                                                  • ladyban666 Re: Chce być jak facet 10.06.23, 20:39
                                                    I jest jeszcze jeden aspekt. Proznosc kontra pragnienie świętego spokoju. Kazda z nas wie, czym są zaczepki obcych facetow. I chyba kazda z nas ma zakodowane: będę gorzej wyglądać, będę dostawać mniej niechcianej uwagi. To nie musi być prawda (bo może zaczepiają losowo, albo dziewczyny wygladajace na niesmiale) ale ludzimy się, ze brak nastarania da nam niewidzialnosc wink
                                                  • ggrr.ruu Re: Chce być jak facet 10.06.23, 21:01
                                                    Jak nie, to przecież kluczowy argument smalców wannabe alfa, jak brakuje innych - jesteś brzydka/nie wyruchałbym