Dodaj do ulubionych

Ciagle pada... Wlosing

10.06.23, 15:09
a wlasciwie teraz leje. I zmoczona jak kura wygladam jak baran. 🙄 Jak do cholery okielznac skrety samoistne? Im wystarczy wilgoc w powietrzu i sa. Oook, ale z czasem wygladam jak Tina. 🙄 Ta pogoda, to dla moich wlosow zlo. Jest jakis cud specyfik o ktorym nie wiem. Lakiery naturalne, odzywki na sucho, zele naturalne przerabiane. Te, co znaja problem, wiedza o czym mowie. Fryzura zmienia sie pod wplywem wilgotnosci.
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:10
      Nie, nie ma,musisz z tym żyć.
      • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:36
        To pisze ekspertka wlosingu. Poddaje sie tym samym. I musze liczyc sie z dziwnym wygladem.
        • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:39
          A nie możesz tych włosów po prostu związać?
          • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:46
            Wiaze. 🙄. Ale po przyjsciu do domu/ lustra gdzies odkrywam, ze mam inna fryzure, niz mialam. W sensie elegancki kok zmienia sie w skreconego mopa. A fajny kok okazuje sie na koncu jakas mietla. 🙄 Jak rozpuszcze to jest efekt Tiny na koniec.
            • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:47
              A to ja tam zawsze, myślałam, że to normalne 🤣
              • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:47
                Tam-tam mam*
                • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:48
                  Tak!!!* 😩
              • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 16:15
                Ja nie moge sie pogodzic, ze wydaje mi sie, ze wygladam a okazuje sie, ze nie. 😂 Liczylam na jakies cuda. 🙄
        • bazia_morska Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:42
          Biedna, zagubiona w świecie czterdziestka.
    • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:20
      Nie prostować.
      • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:27
        Nie prostuje od lat. 🙄 One prostuja sie po czasie wyginania na wszystkie strony. Czyli nie mylam dwa dni, beda proste w miare. A pierwszego dnia po myciu (bez suszarki przy suszeniu skrecone. Uzyje suszarki (wyjatek) proste). Przy wyjsciu w deszczowy dzien ruletka.
        • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:36
          Mam krecone wlosy. Nie wiem o czym mówisz, z tym raz proste, raz nie.
          • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:39
            Ja mam 2 w jednym. 🙄 To mega upierdliwe i zalezne wlasnie od wilgotnosci.
            • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:44
              Nie widzialam jeszcze takich włosów, że raz proste, raz krecone bez stylizacji jakiejkolwiek.
              • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:45
                No bo to może zależy. Jak kręcone wypadną to w jedną noc odrastają proste do pasa. A jak pada, to proste raz-dwa wypadają i jutro kręcona szopa 🤷
                • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:50
                  Uuuu serio, wiec to tylko dosrywki? Tak, moge miec i proste i krecone bez stylizacji i masa kobiet moze tak miec. Pod warunkiem, ze nie pada. 🙄 Myslalam, ze zyczliwie piszesz.
                  • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:52
                    Moja pierwsza wypowiedź była życzliwa:p sprawdziłam wiele tego typu specyfików i nie działa żaden 🤷
                    Ale tu nie mogłam się powstrzymać:p
                  • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:53
                    Piszę życzliwie. Nie znam nikogo z takimi włosami. Owszem krecone bez żadnych stylizatorow i odżywek suszone gorącym nawiewem dadzą efekt Tiny, zwłaszcza jak ich dużo, bo jak cieniuchne to nie. Ale żeby krecone same wyschlu na proste bez stylizatorow I prostowania to pierwsze słyszę.
                    • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 16:13
                      Nie. Prostuje. Wyschnace suszarka na szczotce (bez dodatkow) sa proste, suszone bez suszarki sa krecone. Jak ich dwa dni nie myje z kreconych robia sie same proste. (nie sa tluste). Im dluzsze wlosy, tym szybciej sie prostuja. Nie sa idealnie gladkie, jak po prostownicy, ale nie krecone. Pod wplywem wilgotnosci kreca sie same.
                      • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 16:20
                        Cuda.
                        • nimaletko Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 21:10
                          Ja też mam takie włosy, nie widzę w nich nic niecodziennego.
                          Tyle, że to nie jest skręt typu 3a czy 3b, ale fale typu 2c.
                          Gdy suszę je suszarką z mocnym nawiewem, prostują się, nie muszę ich prostować na szczotce. Końcówki mogą się trochę wywinąć, efektu tafli też nie będzie, ale po skręcie nie pozostanie nawet ślad i nie będzie też spuszonej szopy. Ot, takie zwykłe proste włosy bez fajerwerków. Jeśli mi się chce, podczas suszenia przeczesuję je szczotką i wtedy są gładkie i błyszczące.
                          Jeśli zostawię je do wyschnięcia, skręcają się i wychodzą właśnie takie fale 2c. Tak samo po suszeniu suszarką z dyfuzorem. Nie muszę ich specjalnie stylizować.
                          Przez ostatnie miesiące nosiłam proste włosy, a ostatnio wróciłam do naturalnych kręconych, jestem więc na bieżąco z obiema wersjami.
                          • szarmszejk123 Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 07:14
                            Ja mam mix 2a/2b i jak chcę, żeby się wyprostowały wystarczy je przeemolientować :p nie są taflą, ale prawie:p
                      • hummorek Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 17:38
                        Pokaż te włosy. Zakryj co tam chcesz i pokaż tylko włosy.
                        • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 22:10
                          Prosze. Suszone bez suszarki
                          • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 22:15
                            Wtedy byly jeszcze wilgotne. Jakbym pomidolila i calkiem wysuszyla to bardziej sie skreca (tak robia wlasnie na deszczu). Efekt? Nigdy nie wiadomo co wyjdzie.
                            • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 22:18
                              Czy napiszesz ze jak wyjdziesz z takimi ja na zdjęciu na deszcz, to się wyprostuj
                              • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 22:25
                                Nie, nie wyprostuja sie. 😂🙄🤦‍♀️ Ale musze je spinac, bo sa teraz do ramion i tak prostuja sie w suchym. Teraz mam fale lekkie (nie bede fot robic w ciemnym)), wyjde na dwor bede miala takie. O to mi chodzi. I
                                • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 22:30
                                  Masz.wlosy krecone. I nadal.zdziwienie?
                                  • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 22:40
                                    Jesu! Liczylam na srodek/produkt, ktory je ujazmi. W kreceniu i prostowaniu sie w zaleznosci od pogody/temperatury. Trudne, ale wyobraz sobie. Wychodzisz z domu w fryzurze z prostymi a wracasz z kreconymi. 🙄 Nie mam wplywu na to, ze w suchym sie prostuja. A nie bede biegac z mokra glowa. 🙄 Tak trudno pojac? Te ze zdjecia po skrecie tez sie z czasem wyprostuja. A pod wplywem wody znow skreca. Chyba jasniej sie wytlumaczyc nie da.
                                    • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 15:22
                                      Bardzo trudno pojąć. Wyprostujesz, dzień wilgotny i bach to co na zdjęciu. Nie wyobrażam sobie. Ale ty cała wyjątkowa, więc już nie wnikam.
                          • hummorek Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 16:26
                            To kurde nie wiem. Ja mam tak, że z produktem podbijającym skręt potrafią mi się zrobić sprężynki, ale na dwie godziny gdzieś, i też nie wiem o co cho.
                            • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 16:35
                              Ok, dzieki za checi. Musze sie pogodzic z pytaniami, czemu inaczej wygladam w zaleznosci od pogody i "humoru" wlosow. 🙄
                              • gryzelda71 Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 17:24
                                Bo nie dobrałaś kosmetyków odpowiednich.
                              • hummorek Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 17:33
                                Weź napisz do dziewczyn na włosingu (wrzuć w wyszukiwarkę, bo już nie pamiętam adresu), wyślij zdjęcie włosów i doradzą Ci z pielęgnacją i kosmetykami.
                                • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 18:28
                                  Dzieki!
                              • kk345 Re: Ciagle pada... Wlosing 11.06.23, 18:07
                                andallthat_jazz napisała:

> Ok, dzieki za checi. Musze sie pogodzic z pytaniami, czemu inaczej wygladam w z
                                > aleznosci od pogody i "humoru" wlosow. 🙄

W jakim uniwersum ktoś zadaje dorosłym takie pytania?
    • woman_in_love Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:27
      uwielbiam temat włosingu - gdyby zapytać młodych przegrywów z macicami co to jest, to 98% będzie wiedziało,
      a jak zapytamy je co to federa, to może 15% z nich będzie wiedziało
      • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:29
        Jak Cie kocham... tak pozostalo. 😂 Dzieki za rade. 💪
    • klaviatoorka1 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 15:49
      dopóki ludzie nie wymiotują lub nie uciekają z krzykiem na Twój widok- możesz mieć wywalone na skręt grzywki w lewo czy prawo i obciąć czy związać przeszkadzające kosmyki i zająć się swoimi sprawami. wydać kasę na fajniejsze rzeczy, niż kosmetyki do stylizacji.
      naprawdę, my nic takiego specjalnego NIE MUSIMY robić, żeby wyglądać dobrze. faceci nie mają takich rozkmin..
    • gama2003 Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 16:25
      Po deszczu mam wokół głowy aureolę na kretynka cherubinka
      Nic z tym nie robię, chyba czepek kąpielowy by zadziałał.

Moje włosy na starość odbijają sobie młodzieńczą idealna prostotę 😀/ wysłuchały moich modłów o naturalne loki.
      Nie modliłam się glupia, że mam w nich ładnie wyglądać.
      • emateczka Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 16:58
        O kurczę...czyli to możliwe? Ja też się modlę o kręcone włosy!
        Tak po prostu, same zaczęły się kręcić?!
        • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 17:10
          Nope. Miala z tendencja do krecenia i poszlo. Cienkie robia co chca. 🙄
          • emateczka Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 19:53
            Bez urazy, pytanie nie było do Ciebie... A Gama nic nie wspominała o tendencji.
      • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 17:05
        😂 No wlasnie sie podpisuje. Bo nigdy nie wiem co wyjdzie z zamierzen a wracam i jestem kuzwa pszczulka maja.
        • andallthat_jazz Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 17:07
          Pszczolka to mial byc zart. Tak w razie czego
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Ciagle pada... Wlosing 10.06.23, 20:55
      Uwielbiam, jak mi się włosy kręcą od wilgoci. Szkoda, że na stałe nie ma tego efektu sad
    • yoko765 Re: Ciagle pada... Wlosing 12.06.23, 01:51
      Zastosować równowagę peh. Przeczytać bloga Kasia na fali, Anwen. I pokochać włosy falowane typu 2A,lub 2b odpowiednią stylizacją

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka