bulzemba 15.06.23, 19:10 Zaczyna się szczucie na lekarzy. Lekarze to tchórze i oportuniści. Prawdziwe mendy siedzą w stodołach z wielkim X na dachu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:12 Mówisz, ze szczucie na tchórza i oportunistę, który pozwala umrzeć pacjentce, nie ma sensu? Czymś poprzesz swą śmiałą tezę? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:15 Aleocochodzi? O to, że lekarskie mendy mordują kobiety w imię patronatu papaja. Boją się? To dobrze. My też się ich boimy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:20 A jak nazwiesz kogoś, kto nie ratuje ludzkiego życia, choć to jest jego pracą, i w dodatku jest całkowicie zgodne z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:43 Jest od depozytariuszem sumienia! Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 21:00 Są postawieni pod ścianą. Łatwo się mówi, że można i trzeba było ratować jak są 2 trupy. Tylko z wizją więzienia na karku nie ma chętnych do podjęcia kluczowej decyzji jak jest jeszcze szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 06:52 Z wizją doopy, a nie więzienia. Dawaj nazwisko chociaż jednego skazanego, niech wiem, czego się tak boją. PS Nawet tumany pisowskie twierdzą, że kobiety prawo zezwala ratować, więc... Pewnie, pali się im pod tyłkami, bredni jeszcze nawrzucają przy tym, ile wlezie, ale clou wybrzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 22:47 Nie skazano bo poczekali do zgonu i dziecka i matki. Więc przed kontrolującym są czyści. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:23 Popatrz na to tak, jak jest sprawa gdzie zostalo zatluczone dziecko przez rodziców to jikt rządu nie wini, robisą nalot na mopsy i leca urzędnicy od tych terenowych od pani urzędniczki która miała pod opieką dana rodzinę po dyrektora mopsu - to rzadziej. Dlaczego uważasz, że lekarz który mial pod opieka tą pacjętke w szpitalu ma nie odpowiadać za to co się stalo, dlaczego ma odpowiadać jakaś tam instytucja? Czy lekarz z innej lepszej gliny ulepiony? Jak ja spier.... decyzje to jako pracownik merytoryczny pierwsza wylecę na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:28 Tak bywa w każdym zawodzie.Dramatem jest gdy ktoś zostaje "doktorem " bo mam i tatuś byli.. Rodziłam lat temu 12 , do tej pory pamiętam wyraz szoku na twarzy "studentów" gdy gino wyjmował mi cewnik Foleya i pamiętam tez ze jako jedyna oprócz gino byłam w stanie zinterpretować obraz usg ciąży...poziom wod itp;..no ale ja byłam zainteresowana tematem, reszta średnio... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:32 Bardzo slusznie. Ale to nic nie da. Dokumentacja zaginie jak w Pszczynie i nic sie nie stanie. Natomiast czas troche poszczuc lekarzy bo na razie to praca bez odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:33 Tchórzostwo i oportunizm, powiadasz, wystarczą żeby zostawić kobietę samą, nawet nie sprawdzając czy płód żyje? Toż mogliby przynajmniej monitorować czynności życiowe płodu. Ja nie mam słów, żeby nazwać to, co się w tym szpitalu odjaniepawliło. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:40 Może napiszę jeszcze raz: po Pszczynie lekarze wiedzą że nasza kościelna prokuratura ich nie ruszy za babę za to wiedzą że za płoda spalono by ich na stosie. Winni są przede wszystkim ci którzy uprawiają prostytucję władzy na ołtarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:44 W Pszczynie dokumentacja zaginela 😄😄😄. I dlatego wiedza ze nikt ich nie ruszy. A teraz czas bylby ich poszczuc w mediach i protestem ale pod domem ordynatora. Niech facet w koncu wyp***. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:51 Tak, są winni. Tak jak ludzie, którzy mają sumienie nie ratować życia. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:56 > za to wiedzą że za płoda spalono by ich na stosie. Pokaż choć jeden stos, który zapłonął w ostatnich latach? Jeden wyrok, choćby w zawiasach. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:48 Gince ze Szczecina zrobiono kupisz w przychodni, zabrano cała dokumentację pacjentek i uniemożliwiono pracę przez dłuższy czas choć byly tylko podejrzenia że moze pomagać w aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:51 Nie ta sytuacja: tu chodzi o zabieg, który mógłby być wykonany całkowicie zgodnie z prawem, nawet obecnym drakońskim. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 02:53 Nie zaprzeczam i nie usprawiedliwiam. Kierując wniosek do TK ci którzy go kierowali powinni byli sobie zdawać sprawę że pozytywny wyrok wywoła u lekarzy efekt mrożący i pewnie na to liczyli. W ten sposób stworzyli potwora z ktorym muszą się mierzyć kobiety a Zbawca moze wymyślać ze to wyimaginowana rzeczywistość. Najgorsze, że spora część lekarzy widząc, że są w czarnej d..ie schowali przyzwoitość i przysięgę Hipokratesa do kieszeni i zaczęli się w niej urządzać. Cóż są tylko ludźmi a pis wykorzystał ich słabości kosztem kobiet i teraz zaprzecza faktom licząc że ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 11:48 Co Wy wszyscy z tą przysięgą? W oryginalnej przysiędze Hipokratesa stoi, nie podam trucizny ani środka poronnego kobiecie, nawet na wyraźne żądanie. Ja chcę, żeby lekarz podał mi truciznę i żeby podał mi środek poronny, na moje wyraźne żądanie. Oraz żeby każdy miał prawo takie wyraźne żądanie sformułować, a ustawa żeby każdemu zapewniała że to prawo będzie przestrzegane i szanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_bb Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:52 Oprócz tego kobieta miała oszołomów pod domem. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:04 Powtórzę pytanie; pokaż mi choć jeden "stos", jeden wyrok po dokonanej legalnie aborcji. Czekam. W końcu skoro się taaaak boją, to muszą mieć powód. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:09 E tam wyrok, choć jedno postawienie w stan oskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:50 Wcześniej odgrazano się ze zostaną prześwietlone wszystkie szpitale ktire zostały w jakimś tam rankingu ocenione jako przyjazne kobietom Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:05 Ja wciąż czekam na przykłady wyroków i stosów, ze strachu przed którymi warto im było doprowadzić do śmierci kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
karen_ann Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:41 To ty uwazasz, ze lekarz ktory w ramach przepisow nie ratowal pacjentki nie powinien byc ukarany za swoje błedy? Powinnysmy umierac i nie podskakiwać kremowkowych szpitalach ? Bo lekarze w tym kraju mają nie odpowiadac za swoje błedy? Otoz nie nawet w Pisowskim panstwie Dorota mogla zyc bo przepisy nie przeszkadzaly jej ratowac u usunac płod ale lakerzom się nie chciało, w tym szpitali wogole nie usuwali martwych plodow. Tak bedzie nagonka. Czas zrobic listę lekarzy z sumieniem. Juz na gazecie byla lista szpitali z relikwiami Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:52 Klauzula sumienia. Ile znasz jeszcze zawodów gdzie wyznawana miltologia wpływa na wykonywane obowiązki. Słyszałaś o chirurgu który nie przeprowadza jakichs konkretnych operacji bo słyszy głosy? I to nie są jednostkowe przypadki a całe szpitale klauzulowych "lekarzy". Może czas ku...stworzenie nazwać kurę... wem. Co nie zmienia kwesti gnid polityków i kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:53 >Lekarze to tchórze i oportuniści. Bo tak jest. Jakoś tych, którzy pomagają kobietom, nikt do pierdla nie wsadza. Jakoś środowisko nie krzyczy w obronie kobiet. Obecne prawo w Polsce pozwala na usunięcie ciąży w celu ratowania życia i zdrowia - i nigdzie nie ma mowy o bezpośrednim zagrożeniu, więc nie muszą czekać, aż pacjentka umiera. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:04 leosia-wspaniala napisał(a): > >Lekarze to tchórze i oportuniści. > > Bo tak jest. Jakoś tych, którzy pomagają kobietom, nikt do pierdla nie wsadza. > Jakoś środowisko nie krzyczy w obronie kobiet. Obecne prawo w Polsce pozwala na > usunięcie ciąży w celu ratowania życia i zdrowia - i nigdzie nie ma mowy o bez > pośrednim zagrożeniu, więc nie muszą czekać, aż pacjentka umiera. Przez wiele, wiele lat środowisku były mocno na rękę ówczesne przepisy. Kto jeszcze pamiętam ogłoszenia drobne i AAAA wywołanie miesiączki? Co bardziej pracowici pewnie nie małych fortunek się dorobili a w niedziele do kościółka i na kolanka przed jezuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:07 Aktualne tym bardziej, aczkolwiek tabletki z zachodu troszkę popsuły rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:15 Dlatego tyle krzyku o nie było i jest. Powiedzmy sobie szczerze oprócz garstki fanatyków i oczadziałych idiotów nikogo z władnych nie obchodzą cudze płody. Tu chodzi tylko o władzę i kasę. Dlatego to wszystko jest tak obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:37 Trochę? Moim zdaniem bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:42 Przecież napisałam z przekąsem. Dobrze, ze są - zawsze to bezpieczniejsza forma aborcji niż metoda mechaniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:51 Ok. Uważam, że to jest część "focha" społeczności ginekologicznej na kobiety - przestali być potrzebni. Cena tabletek w porównaniu z ceną aborcji w podziemiu to była przepaść. Wzbogacenie się społeczeństwa sprawiło też, że cena aborcji na Słowacji/w Niemczech przestała być takla zaporowa, niespecjalnie wyższa od tego co w podziemiu. Więc jak można mieć kulturalnie i legalnie, to po co się męczyć nielegalnie, w podziemiu, ze stygmatyzacją i pozostawaniem na łasce i niełasce pana doktora. Nie warto przepłacać. Ten staw wysechł bezlitośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 10:14 I w warunkach urągających ludzkiej godności. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:23 Pamiętam te ogłoszenia, dla Angazetki połowy lat 90. dość tajemnicze... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:52 angazetka napisała: > Pamiętam te ogłoszenia, dla Angazetki połowy lat 90. dość tajemnicze... > Ja to sobie wykoncypowałam, że miesiączka się można z jakichś tajemniczych powodów zatrzymać i "zatkać". Nieco przerażająca wizja, ale rzeczywistość okazała się jeszcze gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:06 Oczywiście, ze nie i wszyscy zainteresowani wiedza, w których szpitalach bez mrugnięcia okiem usuwają ciąże, nie tylko ze względu na ratowanie życia ale także ze względu na stan psychiczny pacjentki. Ten wyrok to aktualnie idealne wytłumaczenie dla konowałów. Gdy pisałam o tym lata temu - rozliczać każdego konowała za Błędy i zaniechania, nie pozwalać na wycieranie sobie mordy wyrokiem, to mnie tu zakrzykiwały i atakowały, nazywając antyczojsem. Bleh. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 19:58 A może właśnie dobrze, że zaczynamy rozliczać ludzi z ich pracy? I może nawet przyjdzie też czas na urzędników państwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:56 Bardzo dobrze. O patologii w służbie zdrowia należy mówić głośno. Przyzwyczaili się przez lata, że mogą pacjentów traktować jak chcą i prawie nikt się nie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:10 Lekarze są różni. Są i mendy, tchórze i oportuniści, a są i mądrzy, empatyczni, profesjonalni. Mnie tylko zastanawia, czemu skoro lekarze się boją, że za postępowanie zgodnie z prawem będzie ich Godek i Ordo Iuris ścigać, to czemu to całe środowisko lekarskie nie staje wtedy w obronie tych lekarzy? Za to teraz w obronie morderców solidarność jak nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:24 Uważam, ze to słaby kierunek jeśli chcemy pozyskać środowisko lekarskie jako sojuszników. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:28 Yhm. Czyli udawać, że nic się nie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:36 Jak chcesz możesz udawać. Ja uważam, ze należy szukać sojuszników a nie wrogów, jeśli chcemy ostatecznie wygrać coś więcej niż rację. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:17 Ale oni jakoś nie chcą być sojusznikami. Czy my ich mamy o to prosić, czy może powinno to naturalnie wynikać ze ścieżki zawodowej, jaką wybrali? Tyle było protestów, wieców, marszów, czy któryś oficjalnie poparli? Dołączyli? Wystosowali choćby symboliczny list protestacyjny? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:51 Jak to pozyskać? To lekarz nie jest sojusznikiem pacjentów z definicji? Myślałam, że primum non nocere odnosi się właśnie do tej profesji. Ojej..., to mówisz, że to hutników dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:54 A po szczuc na swóich sojuszników z definicji? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:55 Taaaak, ci lekarze z Nowego Targu to sojusznicy pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:59 Pani Tau, slyszala Pani co angazetka pisze o naszych sojusznikach z definicji? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 21:43 Ale wiesz, że to, co Pani Tau pisała, to ironia była? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 21:01 Pytanie czy kiedykolwiek to środowisko było naszymi sojusznikami? Czy też może pokątnie przez lata liczyli srebrniki w podziemiu? Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:29 Ale w teleporadach medycznych to oni są wyćwiczeni że ho ho ho Ile oni biorą za taką teleporadę od NFZ ? Z przysięgi Hipokratesa przerzucili się na klauzulę $$$$$umienia i teleporady medyczne . krytykapolityczna.pl/kraj/kampania-lewicy-rozmowa-z-robertem-biedroniem/ Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 20:58 A 'rodzic po ludzku' to pewnie wynik ciepla, zyczliwosci I profesjonalizmu sluzby zdrowia? Pewnie, ze nie wszyscy sa 'zli' ale pare kobiet juz zmarlo przez tych zlych. O wszystkie, ktore zmarly za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 21:43 No to może im zaklaszczmy żeby im dodać otuchy? Nie tak dawno całkiem nieźle udawały się takie występy. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Polowanie na czarownice 15.06.23, 22:18 Dodam, zeby byla jasnosc, ze wina lekarzy nie zmazuje winy kk, politykow, ruskich onuc z OI (choc tu tez winie politykow bo ktos to talatajstwo wpuscil i pozwolil mu sie rozkokosic). Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 03:03 Nie zdziwiłabym się gdyby to była kierowana odgórnie nagonką bo to pozwala rozmyc prawny wątek całej sprawy. Wedlug obecnego przekazu pis, masowo sprzedawanego w mediach, prawo jest dobre, wyrok TK, nie ma znaczenia i tylko zawinili nieprofesjonalni lekarze którzy niedopełnili obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 06:16 Zgadzam się z babcią. Tylko ślepi nie widzą nagonki na całe środowisko, która ma przykryć ch.. jowe prawo i zastraszanie lekarzy, którzy myślą inaczej niż nasza kochana wladzunia. Lekarzy, którzy zawinili w tej sprawie, powinno się rozliczyć i ukarać, ale widać w narodzie istne polowanie na czarownice. Władzy jest na rękę antagonizowanie społeczeństwa, bo to odsuwa uwagę od jej niekompetencji. Ogólna szczujnia na lekarzy to robienie dobrze pisowi przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 07:14 Jeśli już, to mogą się obecnie zlewać w jedno dwa źródła. Może i pisiorki kombinują z przekazami, ale faktem jest, że organizacje feministyczne od lat piszą o tym, że chcą lekarzy, a nie misjonarzy. Po którejś kolejnej śmierci ciężarnej zrobiły też akcję przeciwko lekarzom, że nie mają o aborcji zielonego pojęcia, nie uczą się o niej, nie potrafią wykonać, ideologizują. Generalnie od dawna wytykają palcem lekarzy, nie jest tak, że to padło wczoraj i to jeszcze wymyślone z jakimś spinpisiorem łapka w łapkę. A teraz to już całkiem wybuchło. Mnie to nie dziwi. Która z nas chciałaby umrzeć "na ciążę" za sumienie lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:21 Nie tylko o aborcji ale o nowoczesnych procedurach medycznych, szczególnie dotyczy to mniejszych ośrodków, szpitali powiatowych. Moje koleżanki w małej miejscowości nie maja robionej krzywej cukrowej, zlecanych badań na HIV… Konowaly myślą, ze po skończeniu studiów 30 lat temu nie musza juz siadać do ksiazek, ze juz sie wszystkiego nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 06:48 Znaczy wiesz: jak możesz uratować komuś życie, prawo ci na to pozwala, moralność wręcz narzuca, ale drżysz z obawy o to, co powie kler i pan JarKacz (tak, to uproszczenie, na tej liście jest więcej osób), to cóż - jesteś tchórzem i oportunistą. Nie ma inaczej. Torturowanie kobiet zasługuje zaś na jeszcze mocniejsze słowa. Biedni lekarze; Dorota, Iza, Anna, Justyna i Marta na pewno w zaświatach płaczą nad ich smutnym losem... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 07:10 Wymieniasz kobiety z imienia, wymień lekarzy, ktorzy turturowali i zabili, z nazwiska, a nie pisz ogólnie "lekarze", bo to właśnie jest szczujnia. Jest mnóstwo wspaniałych lekarzy, pełnych poświęcenia i idących na przekór władzy mimo nagonki i zastraszania, a teraz wrzuca się ich do jednego wora z oportunistami i tchórzami To robi dobrze władzy, ale nie społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:36 Szczujnia to by była ich wymienić z imienia . Gdy prokuratura postawiła zarzuty lekarzom z Pszczyny, to nawet ich imion nie podawano w mediach, bo wiadomo ze łatwo by było znaleźć . Oczywiście nic się im nie stało, bo dokumentacja medyczna zaginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 10:32 Zginęła... co za zdziwienie! Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:10 To retoryka partii rządzącej - winni lekarze, nie my, nie prawo jakie uchwaliliśmy, bo przecież uchwaliliśmy prawo przyjazne kobietom, tylko lekarze jako grupa zawodowa są źli. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:21 Winni wszyscy, tylko to nie politycy i księża mogli uratować życie tych kobiet. To lekarze mogli uratować i nie uratowali. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 09:23 leosia-wspaniala napisał(a): > To lekarze mogli uratować i nie uratowali. To trzeba wnieść oskarżenie wobec konkretnych osób a nie iść na pasku władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 10:31 Już ponad 17 lat temu czekałam bezsilnie na poród na zasadzie, co się zdarzy. Ciąża zagrożona i nie było możliwości porodu sn. Jak usłyszałam, że mam rodzić naturalnie, co było fizycznie niemożliwe, to za telefon do mojego lekarza, który właśnie przyszedł do domu z dyżuru. Wrócił do szpitala i opier... towarzystwo. Cesarka po iluś godzinach, dziecko sine. Do dzisiaj zastanawiam się, co tym zayobom odwalało - chcieli zobaczyć, jak pacjentka umiera? A umarłabym prawdopodobnie, a już dziecko to na pewno. Nie ma bardziej niekompetentnych i szurniętych lekarzy niż ginkolodzy. Zauważ - nie było wtedy żadnych ustaw, po prostu jaśnie państwo uważało, że cesarka jest be. Chodzili i się ku...wa patrzyli, tak samo jak na ś.p. Dorotę. Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 10:49 A ja się dziwię cały czas tej sytuacji.Jedtem lekarzem weterynarii,wiem wiem że to co innego ale przecież ciąża i zagrożenie życia z nią zwiazane to fakt.21 wiek,wiadomo co się stanie w przypadku obumarcia płodu. 99 procent przypadków konczy się wstrząsem i zakażeniem. Przecież lekarz WIE jak to będzie wyglądało.I nie wykona zabiegu ratującego życie kobiecie?Tak ja z całą odpowiedzialnością winie lekarza.Chore to jest, że raptem wymyślono klauzulę sumienia. Jak ja masz to nie powinienes leczyć. Twoje poglądy i przekonania w takiej sytuacji nikogo nie interesują. Lekarz ma ratować życie to już istniejące a nie kilkumiesięczny płód który i tak nie będzie w stanie żyć i funkcjonować. Chore to. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 11:14 nelamela napisała: > Chore to jest, że raptem wymyślono klauzulę sumienia. Ale lekarz nie może się powoływać na klauzulę sumienia przy zagrożeniu życia. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 10:53 18 i 20 lat temu ileś moich koleżanek miało ustawione za kasę cc, właśnie po to, żeby uniknąć ryzyka. W zasadzie wszystkie miałyśmy "swojego" lekarza, który przyjmował prywatnie i potem był w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 11:01 Nie miałam kasy na cc, zostałam sama w ciąży, natomiast miałam bardzo konkretne wskazanie do CC ze względów medycznych - łożysko centralnie przodujące, zakrywające ujście macicy. Mój lekarz na szczęście był z tego samego szpitala, więc zadziałał. To, o czym piszemy, jest chore, czyli zachowanie jakichkolwiek standardów medycznych dopiero za niemałą kasę. Zresztą leżałam z kobitką, której lekarz - bardzo znany i popularny - w terminie jej planowanego porodu - pojechał sobie na urlop... Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 11:02 Że niby teraz cos sie zmieniło? Kto moze, to korzysta z usług lekarzy pracujących także na oddziałach gin-pol. Kto moze, to robi usg genetyczne u „odpowiednich specjalistów”, decyduje sie na amnio itp. Zabezpieczał i zabezpiecza tyły, niezależnie od frakcji nie(milosciwie) nam rządzącej. Moj gin wręcz nakazuje „audyt” prowadzonych ciaz na zewnątrz u dwóch specjalistów, choć sam ma uprawnienia FTF. Ale twierdzi, ze co kilka par oczu to nie jedna. A w Polsce wciąż oddziały bez znieczulenia. Chciałabym zobaczyć leczenie zębów min zdrowia bez znieczulenia. Dziadygi. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 10:46 Nie szczucie, tylko trzeba to w końcu wyraźnie powiedzieć, że są lekarze, którzy mimo jasnych przepisów po prostu się do nich nie chcą stosować. Nie wiem, dlaczego. Nie przekonuje mnie czcze pierdzielenie, że "się boją". Czego się niby boją? Że zgodnie z prawem uratują zagrożoną kobietę? Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 11:34 To też, plus obrońcy lekarzy jakiś dziwnie milczą gdy słyszą pytanie czego boją się lekarze, gdy traktują chamsko pacjentkę? Czego sie boją gdy bezczelnie kłamią np. że płód rozwija się prawidłowo, a w macicy bezczaszkowiec? Jak na moje, to problem w tym że oni niczego się nie boją! Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Polowanie na czarownice 16.06.23, 11:59 ano właśnie. Czego bał się ten "lekarz" który nie powiedział kobiecie że płód nie ma czaszki? ja tego w ogóle nie ogarniam. Czego się bali ci z Nowego Targu, którzy w ogóle nie monitorowali funkcji życiowych płodu? nawet jeśli chcieli czekać aż obumrze, to do jasnej anieli, można to było sprawdzać co godzinę, a nie po trzech dniach, a potem jeszcze czekać aż się wyśpi pan koordynator. Wszystko ch.j. Odpowiedz Link Zgłoś