Dodaj do ulubionych

Prezent dla szefa

20.06.23, 09:00
W moim nowym miejscu pracy przyjęte jest, że dwa razy w roku, na specjalne okazje składamy się i kupujemy prezent dla szefa. Czy uważacie, że to jest normalne? My też na te okazje dostajemy prezenty od szefa, w kwocie 40-100zl. Dla mnie to trochę dziwne. W żadnym innym miejscu, gdzie pracowałam nie było takiego zwyczaju. Ja zarabiam niewiele a kupuję prezent osobie, która jest znacznie ode mnie zamożniejsza...
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 09:02
      A jakiento okazje?
      • biankao Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 09:12
        np. Boże Narodzenie
    • szarmszejk123 Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 09:03
      Uważamy, że to pojebane.
      • kubek0802 Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 09:14
        Idiotyczne. Przez chwilę pracowałam w takiej firmie i pomysły zaangażowanych wprawiały mnie w konsternację.
        • szarmszejk123 Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 09:17
          To jest dla mnie ta sama kategoria, co wizyta w spa albo droga biżuteria dla nauczycielki na zakończenie trzeciej klasy :p
          U mnie nauczyciel najwyższej kwiatka od dziecka weźmie, bo już czekoladek nie :p
          • biankao Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 09:27
            Ja prezent dla nauczyciela jestem w stanie zrozumieć (choć biżuteria to przesada), bo na co dzień opiekuje się, zajmuje i trochę tez wychowuje dzieci, nie dostając za to dostatecznie wysokiego wynagrodzenia. Natomiast dla szefa, który dwa razy do roku jeździ na luksusowe wakacje i widziałam go zaledwie parę razy ...
            • szarmszejk123 Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 09:33
              Uważam, że tego typu sytuacje w pracy są nie na miejscu.
              Choć my raz się zrzuciliśmy na prezent dla szefa - błękitną, zamszową ramoneskę z ćwiekami 🤣- ale :
              1. To mała firma i wszyscy się dobrze znamy
              2. Nie jest to "tradycja", tylko jednorazowa akcja w formie żartu i bardziej między przyjaciółmi niż w zależności pracownicy-szef.
              • biankao Re: Prezent dla szefa 20.06.23, 10:42
                U nas niby też mała i jest bardzo fajna atmosfera, ale i tak uważam, że to szef powinien dbać o zadowolenie pracowników a nie na odwrót. To między innymi dzięki naszej pracy szef prowadzi dostatnie życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka