Dodaj do ulubionych

Problem z pomiarem (CO2)

01.07.23, 10:30
Mam problem z córką. Gdy spędzamy czas razem, obie używamy aplikacji do pomiaru śladu węglowego. Oczywista sprawa dla świadomych ludzi. Odkryłam jednak, że gdy córka spędza czas poza domem nie używa tej aplikacji regularnie. Ma już 15 lat, więc może to czas drugiego buntu nastolatki. Monitoruję jej telefon zdalnie i wiem, że aplikacja nie jest regularnie używana gdy spędza czas beze mnie, co zdarza się coraz częściej. W szkole to samo. Aplikacja nie jest uruchamiana. Jest mi przykro, bo czuję, że ponoszę porażkę wychowawczą. Od najmłodszych lat wyczulałam ją na ważne społecznie kwestie, w tym zmianę klimatu. Od małego razem non stop używałyśmy aplikacji i innych narzędzi do ciągłego monitoringu naszego carbon foot-printa, a tu okazuje się, że najważniejsza rzecz na świecie dla córki ważna nie jest. Co byście doradziły? Czy wasze dzieci też buntowały się przeciwko oczywistością świadomych ludzi?
Obserwuj wątek
    • turbinkamalinka Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 10:45
      Oczywiście że mój 15 latek używa tej aplikacji cały czas. Nawet nie próbuje wyłaczyć. Jako prawie dorosły, świadomy i odpowiedzialny młody człowiek sam zrezygnował z jedzenia mięsa (wiek 3 lata), z wakacji (po pierwszej klasie podstawówki), nigdy nie używał pieluch (jako miesięczne niemowle już robił do ubikacji), segreguje śmieci (od 1 roku życia), wszędzie chodzi na piechotę (od 2 roku życia). Ostatnio zaczął przebijać opony w samochodach na stacjach benzynowych (samochodach starszych niż 5 lat). Truje koty (bo one zabijają ptaszki, pszczółki i motylki), truje też psy (te są zupełnie bezużyteczne). Ostatnio chciał wysadzić dom pewnej staruszki bo ma stary piec, do tego pali węglem, ale to już było dla mnie za dużo i nieśmiało zaprotestowałam.
      • hosta_73 Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 20:25
        Naprawdę możesz być dumna z dziecka, zuch chłopak!
    • reinadelafiesta Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 10:54
      0/10
    • 1matka-polka Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 12:05
      Moja nie buntowac przeciwko rzeczywistością.
    • eliszka25 Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 12:40
      Moje dzieci nie potrzebują takiej aplikacji. Dla dobra środowiska zrezygnowaliśmy z jedzenia i oddychania.
      • turbinkamalinka Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 13:50
        eliszka25 napisała:

> Moje dzieci nie potrzebują takiej aplikacji. Dla dobra środowiska zrezygnowaliś
        > my z jedzenia i oddychania.
        No ja zupełnie zapomniałam. Mój syn nawet nie pierze. Ma jedne ciuchy. Od marca popyla w krótkich spodenkach i koszulce i klapkach (nie nosi skarpet a ni gaci). Jak to z niego spadnie (dosłownie) wtedy zakłada ciuchy jesienne. Koszulka, bluza, gatki, spodnie, skarpetki i adidasy. W zimę dokłada tylko do tego zestawu kurtkę. Jak to z niego spadnie to wypisuję mu zwolnienia w szkole żeby ciuchów nie kupowaćsmile
        • snajper55 Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 00:16
          turbinkamalinka napisała:

> eliszka25 napisała:
          >
          > > Moje dzieci nie potrzebują takiej aplikacji. Dla dobra środowiska zrezygn
          > owaliś
          > > my z jedzenia i oddychania.
          > No ja zupełnie zapomniałam. Mój syn nawet nie pierze. Ma jedne ciuchy. Od marca
          > popyla w krótkich spodenkach i koszulce i klapkach (nie nosi skarpet a ni gaci
          > ). Jak to z niego spadnie (dosłownie) wtedy zakłada ciuchy jesienne. Koszulka,
          > bluza, gatki, spodnie, skarpetki i adidasy. W zimę dokłada tylko do tego zestaw
          > u kurtkę. Jak to z niego spadnie to wypisuję mu zwolnienia w szkole żeby ciuchó
          > w nie kupowaćsmile

Spodenki? Kurtka? To nie okrywa się plecionkami z łyka i trawy?

S.
          • turbinkamalinka Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 00:20
            snajper55 napisał:

> Spodenki? Kurtka? To nie okrywa się plecionkami z łyka i trawy?
            >
            > S.
            Phi za kogo ty masz mojego syna. Przecież wiadomo że ubrań np bawełnianych nie nosi. Do tego sam plecie, wyplata i wiąże supełki tongue_out
    • pani_tau Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 15:53
      Oczywistość świadomych ludzi brzmi tak pięknie, że aż się wzruszyłam.
      Doznanie cudne, ale to istny pożeracz kalorii, teraz boję się, że będę musiała zjeść dwie łyżki kaszy a nic nie jem już od pięciu miesięcy.
      • princesswhitewolf Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 22:45
        Chyba chcialas powiedziec dwie lyzki przepysznego jagielnika. Tak sie mowi na forum
        • turbinkamalinka Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 23:29
          princesswhitewolf napisała:

> Chyba chcialas powiedziec dwie lyzki przepysznego jagielnika. Tak sie mowi na f
          > orum
          Chyba jedną. Po drugiej można dołaczyć do elitarnego grona "hodowców pawi"
    • krwawy.lolo Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 16:16
      A na podwórzu siedzi pies i wydziela H2S.
    • czarnajuzia Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 19:02
      Tymczasem na twitterze niejaki Łukasz Warzecha wywleka troll posty z ematki I jeszcze bierze je na serio Co jest nie tak z tymi facetami że na babskie fora zaglądają?
      • dramatika Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 19:31
        Haha big_grin
        Nie sądziłam że Warzecha czyta ematkę big_grin

• memphis90 Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 19:39
          My tez możemy powywlekac to i owo ze świata mężnych wojowników… Np zakaz pobierania krwi przez młode pielęgniarki, albowiem nie wiedza, czym jest ból…

aszdziennik.pl/amp/148580,dramat-meznego-wojownika-maryi-pielegniarka-pobrala-mu-krew-i-zrobila-kuku
        • damartyn Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 20:41
          Ja też nie, ale jak zobaczyłam to na Twitterze, to pomyślałam- to musi być z ematki i jest!
          Jako że nick założycielki wątku świeżusieńki, wiadomo czym pachnie😂, ale komentarze na TT pod tym wpisem zacne😀.
          • damartyn Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 20:43
            ja też nie, ze Warzecha czyta*
          • dramatika Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 22:34
            damartyn napisał(a):

> Jako że nick założycielki wątku świeżusieńki, wiadomo czym pachnie😂,

Nick bez znaczenia, treść jest zbyt absurdalna nawet jak na ematkę, ewidentne trololo smile
          • yenna_m Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 01:38
            Ale że ten mędrzec to łyknął? 😂😂😂😂
            Nie wierzęęę 😂😂🙈🙈🙈
        • danaide2.0 Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 23:20
          Na sali jest troll.
        • snajper55 Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 00:20
          dramatika napisał(a):

> Haha big_grin
          > Nie sądziłam że Warzecha czyta ematkę big_grin

Nie czyta, tylko pisze. Pisze aby potem siebie cytować.

S.
    • marta.graca Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 19:35
      Nie rozśmieszaj mnie, wiesz jaki dziecko generuje ślad węglowy? Powinnaś się wstydzić, że córkę spłodziłaś.
      • skumbrie Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 16:32
        Spłodził to jednak ojciec tej córki 😝
    • memphis90 Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 19:36
      Moje się nigdy nie buntujom przeciw oczywistością!
    • malaperspektywa Re: Problem z pomiarem (CO2) 01.07.23, 20:32
      Moi synowie są świadomi jeszcze bardziej i wiedzą, że każda dodatkowa apka w telefonie zwiększa ślad węglowy więc z troski o świat nie instalują takich głupot.
    • mamawojtuska79 Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 08:08
      Sądzę że twoja córka ma więcej rozumu niż ty, bierz z niej przykład
    • eltipko Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 14:19
      Dziękuję bardzo za odpowiedzi wrażliwe społecznie. Przy tej okazji chciałem serdecznie pozdrowić wybitnego Nadredaktora Warzechę oraz moich fanów z Wykopu. #p0lka #blackpill #przegryw
      • dramatika Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 14:24
        Cienki bolek jesteś z tym trollingiem. Był taki czas na ematce, że się prześcigały w licytacjach która mniej śladu węglowego wydziela, trzeba było wtedy sobie robić bekę. Teraz nawet ematka się klimatycznie faszyzuje smile
    • mid.week Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 16:15
      ekhm..
    • skumbrie Re: Problem z pomiarem (CO2) 02.07.23, 16:19
      >Czy wasze dzieci też buntowały się przeciwko oczywistością świadomych ludzi?

Nie,moje przeciwko ortografii się nie buntowały. Opanowały ja, zanim skończyły 15 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka