zanetka.x 08.07.23, 11:26 Czy przeszkadza wam gdy ktoś pali papierosy na plaży? Co wtedy robicie, przenosicie się? Czy ignorujecie to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
towarzyszka_leila Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 11:29 Nie przeszkadza mi to, na plaży zwykle wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 11:34 Czasem działa jak histerycznie krzyczę do męża „ czy tutaj nie ma zakazu palenia ??? ” uprzednio zaczawsY kaszleć ( serio wyczuwam dym z odległości km) Ale większość palaczy to prymitywna patologia wiec najlepiej omijać szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 11:36 Nie palę od prawie piętnastu lat, ale nie, nie przeszkadza mi. Przyznam jednak, że staram się unikać knajp dla palaczy. Takie w niemczech są. No i w ogóle nie jestem ideologicznym wrogiem palenia. Bogiem a prawdą, rzuciłem fajki bo szkoda mi było forsy. Gdybym dostał teraz jakiegoś raka trzustki, natychmiast zacząłbym palić. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 12:54 Przeszkadza, przenoszę się. Niestety prawdopodobieństwo, że do smrodziarza dotrze skutecznie i refleksyjnie prośba o palenie z daleka od ludzi jest równe prawdopodobieństwu, że sam na to wpadnie i oddali się z papierosem. Czyli żadne, bo głąb/ głąbica już dymi. Niestety z własnego balkonu nie mam gdzie się oddalić. Nie korzystam. Wczoraj cały wieczór czwórka smrodziarzy piknikowała. Zamknęłam okna, bo co robić jak nie dociera. Tak. Szukam działki, dom stanie na środku. Wrrrrrrrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:34 Jestem palaczem i do mnie dociera, że nie pali się przy ludziach - i nie trzeba mnie o to prosić, sama wiem. Nigdy nie zapaliłabym na plaży pełnej ludzi, owszem zdarzyło mi się palić na plaży, ale gdy byłam tam sama (peta zabrałam ze sobą, wtykanie petow w piasek jest ohydne). W ogóle nie palę nigdzie, gdzie może to komuś przeszkadzać - sama czułabym się niezręcznie w takiej sytuacji i nie miałabym żadnej przyjemności z palenia. Z drugiej strony - niepalący też bywają upierdliwi - nas kiedyś babka opitoliła za palenie w ogródku kawiarni, gdzie wolno było palić - na stołach były popielniczki, a zanim zapaliliśmy, spytaliśmy kelnerki - potwierdziła, że wolno. A tu pani przybiegła od stolika na drugim końcu kawiarni i zażądała natychmiastowego zgaszenia. Zgasiliśmy, bo co było robić - niepalący ma zawsze rację, nie ? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:47 Palenie w lokalach gastronomicznych jest koszmarne, nie wiem dlaczego to nie jest zakazane. Piękny dzień, ładna pogoda, chcesz sobie usiąść w ogródku kawiarni lub restauracji i coś zjeść, a tu przy stoliku obok siada śmierdzący palacz i przyjemność z posiłku szlag trafia. 🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:57 Ano właśnie, czyli tak jak pisałam - nawet jak wolno, to i tak nie wolno 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 14:03 No bo to jak z pierdzeniem i bekaniem - niby też wolno (zakazu nie ma), jednak kulturalny człowiek nie robi tego obok jedzących ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 14:21 Skoro w lokalu stoją na stołach popielniczki, to znak dla niepalącego, że może się tu spotkać z palaczami. Czyli wchodzi na własne ryzyko. Tak samo jak alergik, który idzie do lokalu, w którym wolno być z psem. Osobiście nie zapalę - nawet gdy wolno - jeśli jest dużo ludzi i jedzą tuż obok. Ale na skraju, w oddaleniu od zajętych stolików - owszem. Skoro właściciel pozwala.... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 14:27 Problem w tym, że ten dym nie trzyma się "kraju", a czasem właśnie wpada tym siedzącym daleko od razu do talerza. A tym siedzącym obok w ogóle by nie przeszkadzał. I to jednak coś innego niż alegria na psa, bo z psem nie trzeba mieć kontaktu, dym nie pyta, czy lubisz go wdychać. Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 14:28 Niestety w każdym lokalu gastronomicznym można się w ogródku spotkać z palaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 14:45 Dlatego ja gastronomię unikam. Jeżeli muszą coś zjeść poza domem, to jak mogę to siadam w środku lokalu, tam zwykle jest zakaz palenia. Ale to są według mnie problemy lukusuowe - gastronomia to nie przymus. Gorzej, gdy palacz pali na przystanku autobusowym albo 100m dalej, co praktycznie oznacza to samo, na ulicy i w uja nie da się go wyprzedzić, albo właśnie w przyrodzie/na plaży, gdzie człowiek pojechał się przewietrzyć. Albo na balkonie. Pamiętam, że mieliśmy kiedyś wyjątkowo długą i upierdliwą fazę upałów, do tego przy bardzo wysokiej wilgotności. Powietrze moża było kroić i wiadomo jak to w mieście, nie pachniało fiołkami. I nagle burza, deszcz, rzeźkie powietrze, ludzie otwierają okna na oścież w oczekiwaniu ochłodzenia. Co robi ta patologiczna pinda z drugiego piętra? Wychodzi na balkon, zapala peta i dmucha tym świństwem wszystkim wokół do mieszkań. Tak jakby to świeże powietrze jej przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 15:39 Właśnie tego najbardziej nie rozumiem. Jeszcze w mieście pół biedy i tak nie pachnie fiołkami, ale na wyjeździe? Na wakacjach? Powietrze nad morzem pachnie, idę przez las wydmowy i nie mogę się naoddychac i nawachac tego powietrza! Coś cudownego! Po co przyjeżdżać w takie okolicznosci przyrody i zamiast wdychać czyste i nieskażone powietrze palić peta??? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 00:49 Zgadzam się, to jakiś koszmar. Też nie rozumiem tego, że w Polsce nie ma zakazu palenia w ogródkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 08:48 W całej Europie nie spotkałam się z takim zakazem. Odpowiedz Link Zgłoś
cegehana Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 22:10 Docierałoby lepiej gdyby wraz z zakazami proponowano alternatywne rozwiązania (patrz niedawna dyskusja o dostępności toalet). Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:08 Mnie przeszkadza. Jak zapali raz na godzinę to zdzierżę. Ale jak odpala jednego od drugiego to przenoszę się. Ale może kupić na bazarku ostro śmierdzące perfumki za grosze i za każdym razem pryskać w delikwenta. Ciekawe co by powiedział. Za każdym razem jak odpali dymka to mu puszczać taki smrodek. Może by zadziałało? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:39 Nic by nie powiedział, bo palacze mają upośledzony węch. Tylko tobie by więc ten dodatkowy smród przeszkadzał. Mam taką sąsiadkę na dole, babsko w moim wieku, więc rychłej śmierci się nie spodziewam, ale czasem życzę jej jakiejś choroby zmuszającej ją do zaprzestania palenia. I ona dodatkowo do popalania na balkonie, spryskuje się bardzo obficie perfumami, bo pewnie nie czuje, że śmierdzi na kilometr. Ta mieszanka jest obrzydliwa, ale w sumie praktyczna, bo jak czuję ten jej perfumowy smród, to wiem, że wyszła na balkon i mogę zamnkąć okno, zanim jej dymek mam w mieszkaniu. Swoją drogą, jednej palaczce, w domu obok się zmarło i mój problem zredukował się już o 50%. Oby tak dalej. Alternatywnie życzę sobie, by papierosy kosztowały więcej, najlepiej 15-20 euro za paczkę. Może niektórzy by ze skąpstwa zrezygnowali. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 15:15 Ja nigdy nie paliłam Piza epizodem w akademiku to nie wiedziałam o tym upiśledzeniu węchu. Ale może jednak jakiś smród do nich dociera..... Np pani pali na balkonie piętro niżej to wieszasz takiego skunksowego śmierdziela i jej też przeszkadza. Może chociaż skończy szybciej. Nienawidzę smrodzących i hałasujących. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 15:26 Szczerze wątpię. Na pomysł kilku kropel kwasu masłowego na balkonie palaczki też już wpadłam, ale obawiam się, że dostanę rykoszetem, a jej to nic nie zrobi. Palenie to uzależnienie, oni będą palić nawet w smrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:23 Przeszkadza, zaczynamy na głos wygłaszać tyrade o patologii, syfiarzach i smierdzielach. No ale zazwyczaj jeździmy na plażę, gdzie można zachować duE odległości między plażowiczami, a nad jezioro to w miejsce z zakazem palenia. Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:27 Nie. Rzuciłam po wielu latach kilka lat temu i do dzisiaj uwielbiam dym 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:28 Nigdy nie paliłam więc dym mi niestety przeszkadza, nie zwracam nikomu uwagi, przenoszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:30 Przeszkadza...nie po to jadę na plaże aby mnie ktoś truł. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:31 Mi nie przeszkadza, bo szukam miejsc, gdzie od innych ludzi jest słuszna odległość. Jak ktoś jest od mnie 50 metrów, to sobie może palić Odpowiedz Link Zgłoś
bluea.nne Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:32 Tak, dla mnie palenie w takich miejscach , to brak kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:44 Przenoszę się. Dla mnie palacze to patologia, nie mam żadnych palących znajomych, z patolstwem się nie dyskutuje, więc nie zwracam uwagi, przenoszę się bez słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 13:57 Bardzo mi przeszkadza dym z papierosów, wręcz nienawidzę. Jeśli ktoś pali w miejscu publicznym, czy na balkonie, to dla mnie jest to wyraz buractwa - sam się truje i jeszcze wszystkich wokół nawet bardziej. A palenie na plaży to już szczyt głupoty 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 14:45 Nienawidzę! Jeśli byłam pierwsza, a ktoś doszedł i pali- proszę żeby odszedł palić gdzieś wyżej. Czasem się przenoszę ja. Natomiast zawsze dyskretnie obserwuję palacza i jeśli zakopuje peta podchodzę i proszę o wyrzucenie do śmietnika. Ludzie są bardzo zakłopotani Kiedyś jakiś dziaders palił w wodzie i tego peta jeb- w fale . Niezły wykład dostał. Jestem.pewna, że nigdy już tego numeru nie powtórzył . Dodam, że działam zawsze z pełną kulturą. Ludziska myślą, że te pety to jak łupiny że słonecznika chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokienapiec Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 15:03 ykke napisała: > Ludzie są bardzo zakłopotani > Kiedyś jakiś dziaders palił w wodzie i tego peta jeb- w fale . Niezły wykład do > stał. Jestem.pewna, że nigdy już tego numeru nie powtórzył . Dodam, że działam > zawsze z pełną kulturą. Ludziska myślą, że te pety to jak łupiny że słoneczni > ka chyba. > najbardziej zakłopotani są twoi znajomi. Dziaders pewnie do dziś ma wielki ubaw z twojego wykładu "z pełną kulturą". Nie ma nic gorszego niż krzykliwe, dziarskie pancie, które są przekonane jak wielki mają wpływ na życie innych. Już chyba wolę tych palaczy Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 19:10 wysokienapiec napisał(a): > ykke napisała: > > > > Ludzie są bardzo zakłopotani > > Kiedyś jakiś dziaders palił w wodzie i tego peta jeb- w fale . Niezły wyk > ład do > > stał. Jestem.pewna, że nigdy już tego numeru nie powtórzył . Dodam, że d > ziałam > > zawsze z pełną kulturą. Ludziska myślą, że te pety to jak łupiny że sło > neczni > > ka chyba. > > > najbardziej zakłopotani są twoi znajomi. Dziaders pewnie do dziś ma wielki u > baw z twojego wykładu "z pełną kulturą". > Nie ma nic gorszego niż krzykliwe, dziarskie pancie, które są przekonane jak wi > elki mają wpływ na życie innych. Już chyba wolę tych palaczy A widzisz, nie trafiłaś . Daleko mi do krzykliwej ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokienapiec Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 19:38 Nie ma nic gorszego niż pancie, które są przekonane o swoim wielkim wpływie na życie innych. Jaranie się dawaniem kulturalnych wykładów obcym ludziom jest gorsze od jarania papierosów na plaży. You're welcome. Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: Papierosy na plaży 10.07.23, 10:19 Moze i irytujace, ale w ten sposob palacz wie, ze przyzwolenia spolecznego nie ma. Jak nie jest socjopata, to bedzie odczuwac dyskomfort i przyjemnosc palenia wsrod ludzi mu sie obnizy Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 15:22 Jejku to prawda takiego faceta nie zapomnę do końca życia on jakoś zachowywał się jak dzikie zwierzę Odchodził tak z boku rozglądał się i palił tak jak jakiś pies który znalazł cenny łup typu zwłoki szczura I potem tego pęta tak zakopywał w piachu też takimi ruchami jak pies który zakopuje resztkę padliny Dosłownie po tym obrazie zwątpiłam w rodzaj Ludzki Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 15:29 We wloszech czy grecji absolutnie w polsce zwracam uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 15:44 Z Francji pamietam wyjątkowe chamstwo palaczy Nałóg powszechny a ludzie nie są tak napiętnowani jak w Polsce i sobie na dużo pozwalają Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:14 wszystkim "paniom" które określają ludzi palących patologią gratuluję dobrego samopoczucia. Domniemam, że nie mają problemu ze spalinami, które pachną albo ogrzewaniem domu syfem (eeee to tylko smog) ale raka płuc na pewno dostaną od pani z balkonu. A więc drogie damy, może Wasze móżdżki nie przerabiają pewnych informacji. Z akcyzy dowalonej do fajek korzystacie również Wy i Wasze rodziny a wożenie dupy samochodami typu "autobus Ikarus" jest dużo większym buractwem, chamstwem i nie liczeniem się z innymi ludżmi oraz środowiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:19 Nie próbuj tego tłumaczyć racjonalnie. Wojujący antypalacze są ideologami, dalekimi od pragmatyzmu i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:29 Dalekie od logiki są twoje poglądy, a jednak regularnie piszesz na ematce 😃. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:33 krwawy.lolo napisał: > Wojujący antypalacze są ideologami, dale > kimi od pragmatyzmu i logiki. Bo w tym nie mam nic logicznego. Jedynie wqrw, że jacyś śmierdziele zawłaszczają sobie przestrzeń publiczną i wchodzą w intymną sferę innych ludzi. Łykaj dragi, wal sobie w żyłę, albo w inny sposób popełniaj samobójstwo na raty, ale odpyerdol się od ludzi, którzy nie chcą być molestowani smrodem i trującymi glebę i wodę petami. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:40 Nie histeryzuj. Wątek jest o plaży, na której najczęściej wiatr wieje. Szczególnie wieje na Twojej ulubionej, gdzieś tam nad obrzydliwie zimnym Morzem Północnym. Poza tym już wspomniałem, nie palę od prawie piętnastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 21:27 krwawy.lolo napisał: > Nie histeryzuj. Wątek jest o plaży, na której najczęściej wiatr wieje. Czyli zawsze wieje ten smród na kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 22:54 krwawy.lolo napisał: > > Poza tym już wspomniałem, nie palę od prawie piętnastu lat. Ale uzależniony ciągle jesteś, looserze. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 22:59 Ale mi dowaliłaś. Chyba z tego stresu zaraz się zlayouję dałn, jakem looser. Gute night. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 01:00 krwawy.lolo napisał: > Gute night. Gute Nacht, jeżeli już. Niestety, ale lat jarania nie ukryjesz, szkody na mózgu są widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 06:41 Skoro po polsku używasz słowa "looser" ...A teraz już guten morning. Miałem lepsze zdanie o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:28 Mam problem z palaczami ale i z palącymi plastykami w kominku/ogródku, i ze spalinami, i ze smrodem z grilli, a nawet z mocno "pachnącym" praniem (serio niektóre płyny czy proszki wręcz śmierdzą albo niektórzy nadużywają). Dużo mniej przeszkadzają mi wonie naturalne łącznie z obornikiem. Bo naturalne smrody nie powodują u mnie takiego kaszlu, jak te wszystkie wymienione w pierwszym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:53 O ! Smrodziarz ze stałym tekstem ! Przeszkadza mi wszystko powyższe. Wszystko co śmierdzi. Ale na balkonie nie biegnie mi ulica, kominy daleko i chciałabym poodychać powietrzem bez obrzydliwego dymu. Jakiegokolwiek. Ale wiem, że to walka z wiatrakami, więc bez słowa zamknęłam okno i czas zamiast na balkonie spędziłam w domu. Na czym polega moja uciążliwość dla smrodziarzy ? Że na ematce po raz wtóry napisałam za jakich kretynów ich uważam ? Palenia nie zakazuję, tylko nadziwić się nie mogę, że we własnych domkach nie palą. Wszak cudownie pachnące ściany i domowe tekstylia tylko spotęgują ekstazę zapachem ? I jak to tak, z bombelkami się nie dzielić ? Tylko z balkonu nasyfić bombelkowi sąsiadki ? Na balkonie ci hojni smrodziarze z 5 % smrodu zaaspirują, reszta leci w eter. A gdyby się tak pozamykali u siebie to 100% dla nich ! Toż to raj i brak marnacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 22:02 Czego nie rozumiesz Osiba paląca chciałaby zerwać z nałogiem ale ma zły charakter żeby to osiągnąć Taka osoba jest leniwa i niedbała i nie ma silnej woli oraz nie dotrzymuje słowa, serio ja nawet jak nie pali to nie umiem się w innych sprawach dogadać Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:33 Palenia nie popieram, dym mi przeszkadza, a jednoczesnie nie wyobrażam sobie abym mogła komuś zabronić palenia w miejscu ,w ktorym nie ma oficjalnego zakazu. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 07:59 W miejscach publicznych jest zakaz palenia a plaża to raczej miejsce publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 08:39 Na plaży można palić, o ile nie ma zakazu przed wejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:41 Nie przeszkadza mi zupełnie. Na plaży jest wiatr, a ja też staram się nie siadać zbyt blisko innych. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:47 Nie...bo sama palę😁. Na plaży też ale nie w miejscu gdzie jest koc obok koca. Zresztą staram się w ogóle takich miejsc unikać. Generalnie jednak jeśli żyje się między ludźmi to różne rzeczy trzeba znosić. Mnie np do szewskiej pasji doprowadzają psy na plaży. Ten jak leży i nie wydaje głosu to mnie to lotto ale jeśli się kręci, biega albo co gorsza szczęka to wk...masakryczny mnie dopada. Nie lubię też tych wszelkich popularnych teraz "bumboxow" i muzyczki którą każdy sobie puszcza. + Parawany zagradzające dostęp do wody. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 20:56 No to powinnaś latwo zrozumieć jak inny drażniący czynnik przeszkadza niepalącemu ? Czy też nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 22:08 Ale z psami i muzyka posiedzisz chwile i sobie Pójdziesz w swoją stronę ale kiedy wy nas tym odorem papierosów owinięcie to śmierdzimy do wieczornej kąpieli a ciuchy śmierdzą aż do prania Czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Papierosy na plaży 08.07.23, 22:10 No wlasnie Nie posiadam paragonu więc nie wiem jak to się pierze ale zakładam że trudno więc jak tam osiądzie na tym parowanie wasza ślina z dymem papierosowym i totalnie go zasmrodzi to ludzie przez całe wakacje mają wasz patologiczny zapaszek Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 07:58 No nie wiem cyz taką chwilę, ludzie potrafią z muzyką przyjechać na pół dnia i ja proszę o ściszenie bo kuźwa przyjechałam nad wodę się zrelaksować. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 08:48 Na głośno muzykę możesz sobie włożyć zatyczki do uszu Na wdychanie śmierdzącej śliny z dymem papierosowym niestety nie ma żadnego ratunku no chyba że ty masz jakieś rozwiązanie???? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 19:57 Ale dlaczego ja mam siedzieć na plaży w zatyczkach do uszu Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 06:47 Przeszkadzaja mi ludzie. Jeśli jestem w zasiegu zapachu dymu papierosowego to znaczy ze ide plaża w jej odlegle zakątki i zaraz palacza minę. Nie ma opcji ze usiade tak blisko kogokolwiek zeby jakis zapach do mnie doleciał. Wiec nie, nie zwracam uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
awf-33 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 08:45 zanetka.x napisała: > Czy przeszkadza wam gdy ktoś pali papierosy na plaży? Co wtedy robicie, przenos > icie się? Czy ignorujecie to? Przeszkadza mi bardzo. Wręcz dusi, ale co mam zrobić? Gdzie się przenieść, jak wokół samo palacze? Skala jest szokująca. Nie da się przejść, żeby nie spotkać kogoś z papierosem tradycyjnym czy elektrykiem. Najlepsze jak z wyplutymi płucami wdrapiesz się na szczyt, a tam dymek za dymkiem. Palacze obrzydzą każdy urlop. Nie rozumiem ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 09:37 Jesli ktos rozklada sie na plazy na tyle blisko, zeby mogl do mnie dotrzec dym, to natychmiast sie przenosze. Organicznie mnie wurwiaja ludzie (palacze i niepalacze), zawsze wybieram wylacznie dzikie plaze, na ktorych nawet w sezonie nie ma zageszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 09:48 Nie lubisz ludzi? W takim razie, mimo całej Twojej pogardy i antypatii w stosunku do mojej ksywki forumowej, mamy coś wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 17:18 wczoraj nie miałam czasu odpisać, że wszyscy anty macie rację tylko inwektywy dotyczące patologii zupełnie nie na miejscu. Ludzie palący też płacą podatki, pracują i mają rodziny a Wasze 500 coś tam i inne duperele, my palacze też finansujemy (acha, pijący alkohol również). To że śmierdzi bez dyskusji ale stawiać na równi zatruwanie środowiska z palaczami? Do tego żadna e-mamusia się nie odniosła. A poza tym jak komuś przeszkadza to niech złoży parawan. Od razu będzie luft.Pozdro dla smrodzicieli inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 17:20 Dlaczego podpisałaś się pode mną. Nie jestem wojującym ideolo antypalaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
frntta666 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 17:37 No duzo racji masz, ludzie po prostu muuusza sie od kogos lepsi czuc i w tym celu ponizaja "patologie". Jeden je mieso, inny pali, inny pije alkohol, jeszcze inny jezdzi wszedzie samochodem. Nikt z nas nie zyje idealnie ekologicznie i "bezwonnie" dla spoleczenstwa. Zawsze w takich dyskusjach przypominam przyklad Religi. A to nie jedyny wspolczesny bohater-palacz. Co oczywiscie nie znaczy, ze palenie jest cacy Odpowiedz Link Zgłoś
evro44 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 17:43 nareszcie normalny głos, bez tych nawiedzonych, które pewnie robią gorsze błędy w życiu ale tak jak określiłaś czują się "lepsze". Lolo, sorry , że podpięłam się , nieświadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 18:17 evro44 napisał(a): > Ludzie palący też płacą podatki, pr > acują i mają rodziny a Wasze 500 coś tam i inne duperele, my palacze też finans > ujemy (acha, pijący alkohol również). Także samo, jak ludzie robiący kupę. A jednak nie robisz kupy na plaży wśród ludzi? Chyba, że jednak robisz... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 18:26 Urocze porównanie. I jakie trafne. Powinnaś "aplikować" do publicznego telewizora, na autora pasków. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 18:20 Bardzo mi przeszkadza. Prosze o zaprzestanie palenie. Jak to nie pomoze to w duchu klne i przenosze sie gdzies dalej. nienawidza palaczy Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Papierosy na plaży 09.07.23, 18:56 Nie tylko na plaży, wszędzie. Nie trawię tego smrodu Odpowiedz Link Zgłoś