Dodaj do ulubionych

Plastyka powiek

19.07.23, 07:43
Czy emamy miały ten zabieg? Rozważam poważnie. Efekty wydają się spektakularne, ale nie znam nikogo osobiście, kto miał robioną plastykę.. ciekawa jestem waszych opinii.
I, ewentualnie doradźcie czy robić teraz (wakacje są dla mnie logistycznie latwiejsze), czy to jeden z tych zabiegów, które lepiej przeprowadzić jesienią?
Obserwuj wątek
    • mamkotanagoracymdachu Re: Plastyka powiek 19.07.23, 08:17
      Tez przez chwile chciałam, aż weszłam na fejsbukowa grupę o tej tematyce i się wyleczyłam z tego pomysłu. Zobacz sama: m.facebook.com/groups/425370139487682/?ref=sharehttps://m.facebook.com/groups/425370139487682/?ref=share&exp=7ffb

Opadające powieki mam od zawsze, nie od starości. Moje dzieci tez maja. Jakoś będziemy musieli z tym żyć.
      • afro.ninja Re: Plastyka powiek 20.02.24, 12:38
        To prywtana grupa? Bo mi sie nie otwiera. To taki straszny zabieg?!
        • midge_m Re: Plastyka powiek 20.02.24, 13:27
          afro.ninja napisała:

> To prywtana grupa? Bo mi sie nie otwiera. To taki straszny zabieg?!
          No jak Ci sknocą to możesz powiek móc nie domknąć. Albo mieć cały czas zdziwiony / przerażony wyraz twarzy.
          • azalee Re: Plastyka powiek 20.02.24, 13:35
            Wystarczy ze efekt bedzie taki jak u K. Warnke, to wystarczajaco zniecheca.
            Duzo lepiej wygladala przed operacja, mimo opadajacych powiek.
    • przepio Re: Plastyka powiek 19.07.23, 08:30
      Ja mialam w maju. Nie wiem czy udałoby Ci się zrobić teraz, bo jest boom na te zabiegi. Do niektórych lekarzy czeka sie juz kilka lat
      • przepio Re: Plastyka powiek 19.07.23, 08:44
        Po moich doświadczeniach- zdecydowałam się w zasadzie z dnia na dzień- przejrzałam opinie, ceny ( to było ważne dla mnie), zapisałam się po paru godzinach od decyzji, że robię i czekalam dwa miesiące. Sam zabieg bezbolesny, potem dwa tygodnie się męczyłam. Bardziej tym co czytalam. A pierwszy raz , świadomie, nie czytalam blogów i historii o blefaroplastyce.
        W moim przypadku zmiana jest duża, mąż, który przed jęczał i snuł czarne wizję już parę tygodni po powiedzial, że nie przypuszczał, że aż tak będzie widać tę zmianę.
        Zabieg chyba lepiej zrobić, gdy nie ma ostrego słońca- ja miałam bardzo drażliwe oczy tuż po. Ale i tak nakłada się filtr i nosi okulary przeciwsłoneczne.
        Ja jestem zadowolona, zwłaszcza, że już jestem po.
        • midge_m Re: Plastyka powiek 20.02.24, 13:28
          I chyba nie ma efektu operacji, tylko właśnie takiego odświeżenia. Widzialam u kogoś taki zabieg i ta osoba mówiła że znajomi mówią że wygląda na wypoczętą.
    • b-b1 Re: Plastyka powiek 19.07.23, 09:01
      Mialam kilka lat temu -efekty spektakularne, robiłam na początku sierpnia-wiec pora roku nie ma znaczenia-latem lepiej -pomykasz w okularach słonecznych. Żałuję tylko ze tak późno się zdecydowalam.
    • purchawka2020 Re: Plastyka powiek 19.07.23, 10:00
      Ja znam kilka osób - to nawet jakaś plaga.
      Osobiście nie widzę w osobach różnicy "przed" i "po" - nadal stare baby.
      • jammer1974 Re: Plastyka powiek 20.07.23, 01:58
        Czasem robi sie takie zabiegi z powodow medycznych. Ja rozwazam ten zabieg glownie ze wzgledu medycznego. Dzwiganie za duzej powieki powoduje u mnie migreny. dlatego efekt koncowy wizualny ma dla mnie drugorzedne znaczenie. Oczywiscie super milo by bylo gdybym lepiej wygladala ale jesli tylko pozbedne sie bolow glowy to i tak bede super zadowolona.
    • ma.malina Re: Plastyka powiek 19.07.23, 10:18
      Miałam rok temu, jestem bardzo zadowolona z efektu. Kilka dni lepiej się nikomu nie pokazywać, ból co mnie bardzo zdziwiło - zerowy. Zaraz po zdjęciu szwów wróciłam do pracy.
      Żałuję jedynie, że tak długo zwlekałam. Skórę mam dość słabą więc pewnie po jakimś czasie trzeba będzie zabieg powtórzyć, ale następny raz już bez strachu smile
      Pora roku nie miałaby dla mnie znaczenia, i tak używam filtrów i noszę okulary przeciwsłoneczne
    • simply_z Re: Plastyka powiek 19.07.23, 10:20
      Moj wujek mial i daleka ciotka, oboje ze wzgledow zdrowotnych, na NFZ.
    • ilewazy.cie Re: Plastyka powiek 19.07.23, 10:37
      Moja fryzjerka miała, już ze 2 lara temu, nie widzę żadnej różnicy. Myślę, że to jest tak, jak ktoś słusznie zauważył w wątku o operacji plastycznej nosa. Czyli, że jakakolwiek ingerencja w twarz ma sens tylko wtedy, jeżeli jesteś juz ładna. Inaczej to nic nie da.
      • przepio Re: Plastyka powiek 19.07.23, 17:47
        ilewazy.cie napisała:

> Moja fryzjerka miała, już ze 2 lara temu, nie widzę żadnej różnicy.

Bo nie zwracałaś pewno na to uwagi. Jeżeli miała dobrze zrobioną blefaroplastykę, to różnica jest z pewnoscią
      • jammer1974 Re: Plastyka powiek 20.07.23, 02:00
        Ale jak jestes juz ladna to po co operacja?
    • lalkaika Re: Plastyka powiek 19.07.23, 18:13
      Po raz szósty to piszę ,spoko i tak czekam na bardzo ważny telefon.
      Opadające powieki wyszły spoko,ale blizny już nie. Mam skłonności do wszystkich powikłań, już nie pamiętam..bliznowc?
      Z makijażem było dobrze.
      Natomiast worki pod oczami, miałam je już jako dziecko zniknęły. A bardzo robią zmęczeni twarzy. I już nigdy nie wróciły. Powiem tak
      Na pewno bym zrobił te pod spodem,a z tymi na górze to trzeba uważać.
      • przepio Re: Plastyka powiek 19.07.23, 18:19
        lalkaika napisała:
        Powiem tak
        > Na pewno bym zrobił te pod spodem,a z tymi na górze to trzeba uważać.

A lekarze twierdzą, że górne to pryszcz, zdecydowanie więcej powikłań jest przy dolnych
    • mea8 Re: Plastyka powiek 19.07.23, 18:20
      Miałam ponad rok temu. Jestem bardzo zadowolona, efekt widac z daleka. Ale robiła tez moja bliska kolezanka, ona laserem ja tradycyjny skalpel i u niej wg mnie efektu żadnego. Ona sama też lepszego efektu się spodziewała.
    • liliawodna222 Re: Plastyka powiek 19.07.23, 18:31
      Moja koleżanka z pracy zrobiła. Nie powiedziała mi o tym, jednak ja zauważyłam od razu po jej kilkudniowej nieobecności. Miała bardzo opadające powieki, więc efekt jest.
      • ivaz Re: Plastyka powiek 19.07.23, 22:33
        Robiłam rok temu, dla porównania zdjęcia przed zabiegiem i miesiąc po zabiegu
        • b-b1 Re: Plastyka powiek 19.07.23, 22:40
          I wydać profesjonalnie przeprowadzony zabieg-efekt spektakularny-odmieniona jestes bardzo pozytywnie!
          • ivaz Re: Plastyka powiek 19.07.23, 22:44
            Też tak sądzę, od razu poczułam się 10 lat młodsza smile szkoda kasy na zabiegi medycyny estetycznej, żaden nie zagwarantuje takiego efektu, na opadające powieki tylko blefaroplastyka.
        • mytoya Re: Plastyka powiek 19.07.23, 22:42
          Bardzo ładnie wyszło, mega odmładzająco A efekt naturalny i bez takiego zaokrąglenia oka..nie wiem jak to określić.
    • koronka2012 Re: Plastyka powiek 19.07.23, 22:48
      Moja przyjaciółka miała, choć powieki opadały i w minimalnym stopniu więc ja wcale nie widzę spektakularnych efektów.
      Przez co najmniej dwa tygodnie wyglądała po prostu upiornie.

Jeśli opadające powieki przeszkadzają widzeniu to przysługuje zabieg na NFZ. Nie robiłabym takich zabiegów w lecie, kiedy w każdej chwili mogą być upały.
    • figa_z_makiem99 Re: Plastyka powiek 20.02.24, 11:55
      Robiłam dobrych kilka lat temu i były to jedne z najlepiej wydanych pieniędzy.
      • figa_z_makiem99 Re: Plastyka powiek 20.02.24, 11:58
        Po bliznach nie ma śladu, na mnie się dobrze goi i robiłam laser, po tygodniu zdjęli szwy i mogłam się umalować, robiłam dolne i górne.
    • shellyanna Re: Plastyka powiek 20.02.24, 12:02
      Będę robić górne i dolne w tym roku. Jestem umówiona na dwie konsultacje. Przy czym zależy mi na zabiegu 2 w jednym wiec odpadają chirurdzy, którzy robią tylko w ZM.

• shellyanna Re: Plastyka powiek 20.02.24, 12:04
        U mnie problemem jest ewidentna asymetria - jedna opada dość mocno, druga jest całkiem ok. Plus niewielkie przepukliny tłuszczowe pod oczami, których nie daje się zakryć korektorem, a które dają efekt zmęczenia. Ostrzyknięcie kwasem odpada - mój lekarz bardzo odradza.
        • evee1 Re: Plastyka powiek 20.02.24, 12:35
          Ja też mam asymetryczne. A tego nie da się wyrównać w czasie zabiegu?
          • shellyanna Re: Plastyka powiek 20.02.24, 15:15
            No tak smile
    • zerlinda Re: Plastyka powiek 20.02.24, 16:40
      Idę za kilka dni. Nie mogę się doczekać, już bym chciała być po.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka