Dodaj do ulubionych

Jak odmówić?

19.07.23, 20:32
Wczoraj zaczęłam nową pracę a dzisiaj dzwoni telefon i zapraszają mnie na rozmowę kwalifikacyjną.
Jak odmówić aby nie palić mostu?
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Jak odmówić? 19.07.23, 20:38
      Co znaczy nie palic mostu? Skoro potrzebuja teraz pracownika a tak jest jesli rekrutuja a ty zaczelas nowa prace to co chcesz osiagnac? Powiedz zeby poczekali z rekrutacja kilka miesiecy ma ciebie, jesli ci sie nowa praca nie spodoba to przyjdziesz do nich na rozmowe.🤣
    • sueellen Re: Jak odmówić? 19.07.23, 20:47
      Jeśli nie jesteś pewna tej nowej pracy to co ci szkodzi iść na rozmowę skoro zaprosili? Przekonasz się wtedy czy masz zagwozdke co robić dalej czy nie.
      • vivi86 Re: Jak odmówić? 19.07.23, 21:12
        Nie zaszkodzi. Kiedyś spaliłam most bo byłam w pracy ledwo miesiąc i uznałam, że tak szybkie przenosiny byłyby nie fair. Potem firma wobec mnie była dużo mniej fair.
        • emateczka Re: Jak odmówić? 19.07.23, 21:27
          Ale gdzie spaliłaś te mosty? Palić mosty to znaczy zachować się tak, że nie masz po co wracać... A ty gdzie chciałaś wracać?
          • vivi86 Re: Jak odmówić? 20.07.23, 12:07
            W firmie, z której koniec końców się nie przeniosłam po miesiącu pracy.
            • emateczka Re: Jak odmówić? 20.07.23, 12:55
              To ciągle nie ma nic wspólnego z paleniem mostów (nie mostu...). Nie odeszłaś, firma potraktowała cię potem nieladnie, gdzie tu palenie mostów? Popełniłaś błąd, ew. podjęłaś złą decyzję i tyle.
    • leosia-wspaniala Re: Jak odmówić? 19.07.23, 20:54
      Normalnie: dziękuję, znalazłam już nową pracę. I tak raczej spalisz most (chyba, że jesteś wonskom specjalistkom).
      • ki.567 Re: Jak odmówić? 19.07.23, 21:16
        To może lepiej nie odbierać i nie oddzwaniać?
        • angazetka Re: Jak odmówić? 19.07.23, 21:22
          Tak, to będzie szalenie profesjonalne i dojrzałe wink
          • iwoniaw Re: Jak odmówić? 19.07.23, 21:24
            angazetka napisała:

> Tak, to będzie szalenie profesjonalne i dojrzałe wink
            >

No i przede wszystkim - zero spalenia mostu, o co ponoć chodzi 🤣
        • leosia-wspaniala Re: Jak odmówić? 19.07.23, 21:33
          Tak, wtedy na pewno nie spalisz mostu.
    • kaki11 Re: Jak odmówić? 19.07.23, 21:30
      "Dziękuję za propozycję ale znalazłam już nową pracę i nie jestem w tej chwili zainteresowana".
    • kachaa17 Re: Jak odmówić? 20.07.23, 08:14
      Skoro dziś był telefon to musiałaś już coś powiedzieć więc już po ptakach. A na przyszłość to normalnie mówisz, że masz już pracę.
      • ki.567 Re: Jak odmówić? 20.07.23, 08:44
        kachaa17 napisała:

> Skoro dziś był telefon to musiałaś już coś powiedzieć

A jeśli telefon był 3 dni temu, to czy dzisiaj wypada oddzwaniać?
        • kachaa17 Re: Jak odmówić? 20.07.23, 09:40
          Zależy co powiedziałaś i czego chcesz. Trochę nie rozumiem sytuacji. Chcesz tam iść czy nie, jakich mostów nie chcesz palić? To że ktoś chciał Cię zaprosić na rozmowę nie oznacza, że byś dostała tę pracę. Jeśli powiedziałaś prawdę, że już pracujesz to nie ma co dzwonić bo i po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka