Dodaj do ulubionych

Ból ucha po przekłuciu

24.07.23, 11:28
Dziewczyny, może pomożecie - pół roku temu przekułam sobie chrząstkę w uchu (conch) - oczywiście nie sama, byłam u piercerki.
Dziurka goiła się w miarę dobrze, po 4 miesiącach zagojona więc wymieniłam kolczyk tytanowy na złoty.
No i mnie więcej w tym czasie ucho zaczęło mnie boleć, myślałam, że to jakieś nadkażenie po wymianie ale nie - dziurka cały czas wygląda ładnie, nic się nie sączy.
Pomyślałam, że może uczulenie na złoto i wymieniałam z powrotem na tytan. Piercerka twierdzi, że wszystko wygląda dobrze.
No ale boli - ból taki jak przy siniaku czyli boli tylko przy dotyku, nie mogę też spać na tym boku - to mnie najbardziej wkurza.
Szkoda mi wyciągnąć tego kolczyka, dam mu jeszcze trochę czasu. Macie jakieś pomysły od czego może boleć ?
Byłam też u innej piercerki, wg niej nic się nie dzieje, nie wie dlaczego boli
Obserwuj wątek
    • eriu Re: Ból ucha po przekłuciu 24.07.23, 11:42
      A czemu nie byłaś u lekarza? Tyle miesięcy minęło.
    • taki-sobie-nick Re: Ból ucha po przekłuciu 24.07.23, 21:15
      No i na co ci to było?
    • dwa_kubki_herbaty Re: Ból ucha po przekłuciu 24.07.23, 21:33
      Może masz to miejsce wrażliwej, ja nie mogę nosić opasek do wlosów, jak mnie coś cisnie za uszami to mnie głowa zaczyna boleć.
      Lubie opaski mam kilka, wszystkie miękkie, nie uciskające, w teorii, bo po godzinie, czy dwóch zaczyna kazda mie uciskać.
      Wyobrażam sobie twój ból chrząstki, przy opisie wręcz go czułam.
      • eriu Re: Ból ucha po przekłuciu 24.07.23, 23:42
        Niekoniecznie. Chrząstka się bardzo źle goi. Ludzie wiele miesięcy ją goją i nie mogą dogoić. Trzeba iść do lekarza żeby zobaczył co się dzieje. Moja koleżanka w szkole średniej goiła 6 miesięcy i się nie wygoiło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka