Dodaj do ulubionych

Vichy Dercos ampułki

01.08.23, 21:11
Hej kobitki, z racji że chce ratować swoje wypadające przerzedzające się coraz bardziej włosy kupiłam ostatnio Dercos aminexil ampułki.
Zastosowałam jedna..i jest masakra. Włosy niby nie mają być tłuste a u mnie tłustość jest taka,że az strach nakładać bo przecież nie mogę wyjść tam do ludzi. Czy któraś też stosowała? Jakiś efekt?
Stosuje już wszystko..od tabletek po wcierki,szampony i te drogie i te tanie. I nie wiem..włosów kiedyś miałam dużo, był gruby kucyk a teraz mizerota;/ badania tarczycowe tez zrobiłam.
Myślę że może trzeba hormonalne..
Jakieś rady? Chętnie posłucham i wciele je w życie bo tylko wydaje pieniądze na kosmetyki a efekt jest mizerny.
Obserwuj wątek
    • migafka357 Re: Vichy Dercos ampułki 01.08.23, 21:18
      Ale przecież z tym nie wychodzisz do ludzi, tylko wcierasz wieczorem, a rano myjesz włosy. Niestety, nie pocieszę, mi to nie pomogło, ale ja zawsze miałam kiepskie włosy, więc trudno oczekiwać cudu.
      • nika_1985 Re: Vichy Dercos ampułki 01.08.23, 21:29
        No wlasnie nie myjesz. Tzn ja to normalnie wcieram w dzień czy na wieczor i idę spać. Ja nie myje włosów codziennie rano tylko jakoś co 2-3 dni.
        Jak inne specyfiki dawałam na włosy typu spray..to również dawałam sobie dwa X dziennie,ale włosy były super. Wcale nie były tłuste. Rano psikalam spray i po 5 min robiłam koka rano i szłam do pracy. A to Vichy kupiłam i u mnie jakaś masakra.
        • kira_03 Re: Vichy Dercos ampułki 01.08.23, 21:38
          To jest pewnie bardzo indywidualne, u mnie ampułki nie powodowały przetłuszczania włosów. Natomiast mogę Ci polecić szampon dermedic, wcierke Banfi. Ale to i tak wspomagajaco, najważniejsze, to odkryć przyczynę wypadania. U mnie to był miks: ogromny stres +zbyt wysoka insulina i jej ciągłe wyrzuty.
    • ania357 Re: Vichy Dercos ampułki 01.08.23, 21:58
      Zanim zaczniesz inwestowac we wcierki/ampulki i przypadkowe suplementy, warto zrobic kompleksowe badania.
      Wklejam linka do artykulu, w ktorym, w ktorym sa wymienione badania, ktore warto zrobic (dodatkowo robilam jeszcze kawas foliowy i witamine b12):

qchenne-inspiracje.pl/wypadanie-wlosow-jak-znalezc-przyczyne/

Jesli wyjda Ci jakies niedobory (zwroc uwage na poziom ferrytyny; nawet jesli bedzie w normie, ale blizej dolnej granicy, wlosy moga leciec), to warto zaczac od celowanej suplementacji.

Jesli to nie pomoze lub w badaniach wszystko wyjdzie ok, mozna rozwazyc wizyte u sensownego trychologa (nie mylic z fryzjerem po krotkim kursie nastawionym na wciskanie kosmetykow konkretnej marki), zeby ocenic stan skory glowy, wykluczyc lysienie androgenowe i ustalic jakis sensowny plan dzialania.

Wiekszosc trychologow zaleca wszystkim wlaczenie do pielegnacji peelingow trychologicznych raz w tygodniu, wiec jesli jeszcze ich nie stosujesz, to moze warto zaczac.

Jesli chodzi o wcierki, to ja stosuje (z polecenia trychologa) koncentrat energetyzujacy monrin (drozszy niz wcierki drogeryjne, ale vichy dercos chyba tez nie jest szczegolnie tani; jest na bazie alkoholu; w ogole nie tlusci wlosow i w widoczny sposob pobudza krazenie (jak tylko mi kapnie na czolo lub policzek, robia mi sie gigantyczne czerowne plamy, wiec widze, ze rzeczywiscie cos robi; przy zwyklych drogeryjnych nigdy nie mialam takiego efektu, a przetestowalam ich mnostwo).

• leyla76 Re: Vichy Dercos ampułki 01.08.23, 22:21
      Vichy dercos są świetne wg mnie. Zawsze jak dopada mnie wzmożone wypadanie, te kapsułki je hamują.
      A wcieram zaraz po umyciu włosów, kiedy są jeszcze mokre. 2-3 wrzucę tygodniu. Włosy nie są tluste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka