Dodaj do ulubionych

Wizz air miejsca obok siebie

• alicjamagdalena Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 12:10
      Z powrotem też lecieliśmy razem ja z synem koło siebie, M miał miejsce rząd dalej. Roszady rodziców byływink w drodze powrotnej M zamienił się z babką bo b.prosila by być z dziećmi.
      • alicjamagdalena Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 12:11
        A i jeśli chodzi o bagaż obsługa miała w d...Co wnosimy. Syn plecak, torba i piłka, pani wpuszczała wszystkich jak leci.
      • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 12:48
        Czyli potwierdzasz że rozsądzano nawet małymi dziećmi?

I to panie z biura tak Bookowaly wow
        A cóż to za biuro żeby go unikać?
        • emateczka Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 12:51
          Sądzisz, że biuro podróży cały samolot zabukowalo? 🤔
          • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 12:59
            Tak twierdziła wcześniej autorka chyba albo ktoś inny
          • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 12:59
            Sam fakt że pani z biura która bookowala im bilety złośliwie ich rozsadziła to mi się aż nie chce komentować
            • alicjamagdalena Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 13:11
              Kto posal że,został rozsadzony. My siedzieliśmy razem z synem- ja i dziecko. Mąż trochę dalej ważne że dziecko obok mnie. Nikt nikogo nie rozsadzał
              • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 13:53
                Przecież są trzy miejsca obok siebie
                dlaczego nie mogłaś siedzieć z mężem ???
                bo jakieś wredne babsko w biurze podróży was rozdzieliło????
                W restauracji też lubisz siedzieć z obcymi przy jednym stoliku?

O to mi chodzi ze rozumiem że jest duża rodzina że jest więcej niż trzy osoby no to siłą rzeczy nie usiądą razem
                ale jak są trzy osoby to przecież co za głupota dawać im Osobne miejsca to jest tylko po prostu czysta złośliwość
                Skoro z tego co twierdziłaś nie miałaś możliwości żeby sobie sama zapłacić za miejsce

• alicjamagdalena Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 14:13
                  Myślę że jednak linie lotnicze sadzają dziecko plus rodzic razem.
                  Wytkumacz mi dlaczego czepiasz się mnie? Jesteś jakaś dziwna, piszesz agresywnie, dopisujesz sie pod kazdym moim postem wink wyluzuj to tylko forum.
                  • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 14:33
                    Pytam się normalnie żeby uniknąć takiej sytuacji gdybym rezerwowała z biurem

Ale ty chyba nie rozumiesz pytania ja wiem że ty siedziałaś razem z dzieckiem ale ja się pytam o męża skoro są trzy miejsca dlaczego nie siedzieliście jako jedna rodzina tylko on siedział z jakimiś obcymi babami a ty z czyimś dzieckiem?

Czy to takie trudne pytanie żeby odpowiedzieć i komuś pomóc?
        • alicjamagdalena Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 12:52
          My byliśmy razem tzn ja z synem koło siebie mąż rząd dalej.
          Nie wiem czy inne osoby podróżowały z biura czy indywidualnie ale rozsadzane dzieci były z większych rodzin więc może poprostu nie mogli być razem ze względów 3 siedzenia w rzędzie. Obok nas był chłopiec około 8 letni a rodzinę i rodzeństwo rząd za nim.
          • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 13.08.23, 13:01
            Ale dziwna rodzina
            zwykle jak jest duża rodzina to jednak wszystkie dzieci siedzą przy rodzicu na drugi rodzic się przesiada gdzieś indziej a nie że dziecko wysyłają do innego rzędu

Ale dobrze wiedzieć że trzeba rezerwować sobie te miejsca i dopłacać żeby uniknąć takich cyrków jak obce dziecko samo tuż obok
            • wkswks Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 13:42
              Mój syn sam sie wyniósł do innego rzędu i siedział z jakimiś holenderskimi nastolatkami. Zamienił się na miejsca z mężem.
              • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 14:05
                Rozumiemy że syn nie ma pięć lat
    • wkswks Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 13:40
      Dziecko do ukończenia 12 rz bedzie siedzieć przy którymś z rodziców z automatu. Drugi moze sobie wykupić miejsce obok nich. Ale tez nie musi. Moze delektować sie spokojem z daleka od rodziny.
      • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 14:06
        Jak ktoś woli siedzieć z obcymi chrum kając y mi spoconymi ludźmi niż z własna rodzina to chyba ma jakiś problem
        • wkswks Re: Wizz air miejsca obok siebie 17.08.23, 14:41
          Ja nie mam z tym nigdy problemu! Za to rozterki moich dzieci pod tytułem „jednak nie chce coli w kubeczku, chce ją z powrotem w puszce” pozostawiam mojemu mężowi. Wystarczy jego wpisać jako pierwszego przy zakupie
    • krulevna32 Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 14:18
      Ja nigdy nie dopłacam z zasady i zawsze siedzimy obok siebie (tzn w jednym rzędzie). Podróżuje zazwyczaj z 2 dzieci i mężem. Choć ostatnio lecieliśmy z przyjaciółmi i dostali 2 miejsca obok (dorosły plus dziecko) a drugi dorosły oddzielnie.
      • samaasma Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 14:20
        Ten środkowy z rząd czterema miejscami jest beznadziejny
        „Nie umiem” lecieć bez okna
    • geez_louise Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 16:11
      Właśnie odprawiliśmy się kilkoma rodzinami na dwugodzinny lot. Samolot z większością miejsc po 3 fotele po dwóch stronach przejścia. Rodzinę 2+3 (5lat, 7 lat, 12 lat) bez dopłaty rozsadzili na matka z najmłodszym dzieckiem z tylu samolotu, ojciec z dwójka starszych z przodu. Z dopłatą proponowali sąsiednie rzędy.

My (z 14-latkiem) albo mieliśmy wybór (losowe miejsca) albo siedzenie razem z dopłatą, wybrałam dopłatę ale system się zawiesił podczas wybierania metody płatności. Jak strona została przywrócona, mam komunikat, ze jesteśmy już po odprawie, mam karty pokładowe do wydruku z przydzielonymi miejscami obok siebie, ale opłaty nie wniosłam. Teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Na infolinię dzwonię już 3 godzinę.
      • geez_louise Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 16:40
        Na infolinii dowiedziałam się, że wszystko ok. Najwyraźniej jak system im się psuje, to za darmo dają miejsca obok siebie 🙄
        • geez_louise Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 16:55
          Ale i tak orzneli nas na drobnej opłacie, wykupiłam automatyczną odprawę (bo rok temu na wakacjach mieliśmy słaby internet i był z tym problem), 10 godzin po jej terminie wykonałam ją ręcznie. I nikt nie wie o co chodzi, mam pisać reklamację. Ale nie wiem ile zapłaciłam za tę automatyczną odprawę i mi się nie chce użerać z reklamacjami, bo o ile pamietam to było mało 🤣
      • alicjamagdalena Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 19:33
        A może to jest tak że komunikat o losowych a finalnie dają obok siebie ? Chyba że tak jak ktoś pisał ta granicą to 13 lat i dlatego siedzieliśmy razem
        • geez_louise Re: Wizz air miejsca obok siebie 16.08.23, 22:39
          Nie, są kropki do zaznaczenia. Można zaznaczyć, że chcesz losowe za darmo, albo wybrane, za dopłatą i wtedy dalej masz wpisać dane karty kredytowej. Zaznaczyłam miejsca za dopłatą, system padł, i mimo tego, że byłam w formularzach odprawy chyba na kroku 3 z 6 czy coś podobnego, to pokazało mi od razu, że odprawa wykonana i pokazało do pobrania PDF kart pokładowych z „płatnymi” miejscami, a opłaty ode mnie nikt nie wziął.

Ciekawa jestem jak miała działać ta automatyczna odprawa i dlaczego jej nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka