Dodaj do ulubionych

Jestem maDka 😀

04.08.23, 12:51
I okazało się, jestem maDka i uważam , że jestem pępkiem świata.
Poszłam sobie z córką do kina. Wcześniej kupiłam bilety na dwuosobowa kanapę. Na miejscu okazało się, że na naszym miejscu siedzi dziewczynka 8-11 lat z ręką na temblaku. Powiedzial że to nasze miejsca i poprosiłam aby się przesiadła. I zaczęło się... Odezwała się kobieta z kanapy obok ( siedziała z kilkulatkem) . Otóż mam się przesiąść, ja albo moja córka. Bo oni mają trzecie miejsce w czwartym rzędzie a nie będą siedzieć osobno. Odmówiłam. Ja też nie zostawię córki i nie pójdę pod ekran. Kobieta wycedziła, że może nie zauważyłam, ale jej córka ma złamana rękę i jej będzie niewygodnie na pojedynczym krześle. Powiedziałam , że w takim razie powinna jej wykupić kanapę, życzymy sobie usiąść na swoich miejscach albo idę po obsługę. I wtedy usłyszałam. Jestem typową maDka bez empatii i uważam że mi się wszystko należy.
Dziewczynka wstała od razu jak poprosiłam, matka kazała jej siadać z powrotem. Dziecko ewidentnie się wstydziło. Koniec końców dosiadła się do matki i siostry i tak siedziały do końca.
Przesiadlynyscie się na moim miejscu? Gdyby to nie było miejsce w czwartym rzędzie ( skąd g
Widać) pewnie bym się przesiadła dla świętego spokoju. Z drugiej strony nie po to robimy sobie z córką babskie wyjście aby siedzieć osobno. Taka ze mnie maDka
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 12:54
      A w życiu.
      • ichi51e Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 12:55
        Powiedziałabym ze mogę jej miejsce odsprzedać jak jej zależy. 100 wydaje się ładna i okrągła
    • abecadlowa1 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 12:56
      W ogóle bym nie dyskutowała, tylko od razu zgłosiła problem obsłudze.
    • miss_fahrenheit Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 12:56
      bukietlisci napisał(a):

> Przesiadlynyscie się na moim miejscu?

Nie.
    • grey_delphinum Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 12:57
      No cóż, zrobiłabym tak samo. Co innego, gdyby pani grzecznie wcześniej poprosiła. Wtedy mogłabym się zastanowić nad zamianą.
    • 1matka-polka Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 13:39
      Nie, gdyż nie negocjuję z terrorystami.
      • alewcale Re: Jestem maDka 😀 06.08.23, 18:23
        tak, nie negocjuje się z nimi 🤔
    • auksencja15 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 13:42
      W życiu. Po to się wybiera miejsca w kinie. Wyganiam ;P
    • nick_z_desperacji Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 13:48
      Nie zamieniam się na miejsca tam, gdzie te miejsca można było wcześniej zarezerwować, szczególnie, jeśli rezerwacja wiąże się z dopłatą. Wyjątkami są sytuacje losowe, np. ktoś z nogą w gipsie, w sytuacji kiedy mam miejsce z większą przestrzenią na nogi.
    • wkswks Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 13:49
      Chyba kogoś mocno pokręciło, żeby się przesiadać! Jej dziecko ze złamana ręka- jej problem. Mogła zostawić córki na kanapie i sama iść do 4. Rzędu
    • martishia7 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 14:01
      > I wtedy usłyszałam. Jestem typową maDka bez empatii i uważam że mi się wszystko należy.

Belka, oko, drzazga, te sprawy.
      • qwirkle Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 19:41
        martishia7 napisała:

> > I wtedy usłyszałam. Jestem typową maDka bez empatii i uważam że mi się ws
        > zystko należy.
        >
        > Belka, oko, drzazga, te sprawy.

Źdźbło, kochana, Źdźbło.

A w temacie: nie, nie przesiadłabym się. Nie po to sobie kupowałam bilet na kanapę, żeby potem siedzieć gdzie indziej

Miałam kiedyś podobną sytuację we Flixbusie. Tam, przy zakupie biletów na daną trasę i dzień można było wybrać sobie miejsce. Wybrane miejsca, tam gdzie więcej miejsca na nogi, za dopłatą. Ponieważ jechałam z dziećmi na i z zawodów sportowych, zależało mi na ich wygodzie. Więc kupiłam nam miejsca z większą ilością miejsca na nogi. Kilka pasażerek próbowało wymusić ustąpienie im naszych miejsc, nawet interweniowały u kierowców, którzy po sprawdzeniu biletów odesłali na ich miejsce
    • hippolina Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 14:03
      Mamusia mogła wykupić dziecku wygodniejsze miejsce. Tyle, że ja w pyskówki się nie wdaję, tylko od razu idę po obsługę. Przeżyłam ostatnio podobną sytuację w kinie studyjnym - państwo przyszli na film od 16 lat z dwójką maluchów i nastolatkiem, młodsze dzieciaki łaziły po kinie i darły się, nie dając spokojnie oglądać filmu. Na moją prośbę, że może któreś z rodziców wyprowadziłoby dzieci usłyszałam, że starsze dziecko chce obejrzeć film, oni też a z maluchami nie mają co zrobić. Przypomniałam, że istnieje coś takiego jak instytucja niani, a ludzie mają prawo obejrzeć w spokoju i poszłam po obsługę.
      • jasnoklarowna Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:59
        A obsługa jakoś te dzieci spacyfikowała czy olała sprawę?
      • kira_03 Re: Jestem maDka 😀 07.08.23, 00:29
        Totalnie bez sensu. Przecież jedno z rodziców mogło zostać w domu z maluchami, a innego dnia isc osobno obejrzeć film.
    • kaki11 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 14:04
      Nie przesiadła bym się. Jak chce iść do kina to po pierwsze celuje tak aby zarezerwować sobie sensowne miejsce, po drugie idę do tego kina z kimś po to aby spędzić czas z tym kimś. I trochę nie widzę powodu aby któreś z nas miało siedzieć w jakimś ciulowym miejscu i jeszcze osobno od siebie, bo komuś nie chciało się samemu tak kupić biletów. Tym bardziej jeśli nie jest wstanie nawet poprosić. I tym bardziej jeśli (obstawiam,że to może być ta opcja) kupił sobie pewnie tańsze miejsce a ja zapłaciłam więcej za komfortowy seans.
    • taje Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 14:11
      O takich sytuacjach czytuję tylko na forum. Uwielbiam takie wątki, to moja guilty pleasure smile
      • lajtova Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:37
        Miałam sytuację z zajętymi fotelami w kinie.
    • la_bonne_cusine Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:22
      Ona jest madką, a nie Ty
    • no_name33 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:31
      W życiu. Szczególnie za takie zachowanie.

Gdyby była grzeczna i miła, to hym się zastanowiła.
    • ga-ti Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:34
      Nie, nie przesiadłabym się. O ile dziecku współczuję kontuzji ręki i dyskomfortu o tyle moje dziecko jest dla mnie ważniejsze. Tym bardziej, że jak mi się wydaje to nie jest jedyna kanapa w sali i dostęp do niej nie był udostępniony tylko Wam. Troskliwa mamusia mogła wcześniej pomyśleć o swoim dziecku.

Jestem w stanie pójść na wiele ustępstw, ale zajmowanie nie swoich miejsc w kinie i pociągu mnie wkurza bardzo.
    • iwoniaw Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:40
      No bez przesady. Nikt nie jest w kinie z powodu wyższej konieczności, wszyscy przyszli tam dla rozrywki, miejsca rezerwuje się wcześniej. Jeśli mi nie pasuje dostepna opcja (bo chcę koniecznie mieć x miejsc obok siebie dla osób towarzyszacych, bo nie bedę siedzieć w rzędzie x, bo cokolwiek), to wybieram seans w innym czasie/rezygnuję, jeśli oocji pożądanej brak. Nawet bym nie rozważała rezygnacji ze swoich wybranych miejsc. Jedyna sytuacja, gdy bylabym skłonna się zamienić, to gdybym przyszla sama i miala miejsce dokładnie pomiędzy jakimiś ludżmi chcącymi siedzieć razem lub coś równie mało robiącego różnicę
    • princesswhitewolf Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:42
      >Przesiadlynyscie się na moim miejscu?

Nie i mam nadzieje ze poszlas po obsluge.

Tu sie takie rzeczy praktycznie nie zdarzaja chyba ze emigranci odwalaja taka akcje.
    • black.emma Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 15:51
      Odmówiłabym nawet grzecznej prośbie. Kino to nie jest sprawa pierwszej potrzeby. Nie odpowiadają jej miejsca to niech wyjdzie. Uprzejmości to ja mogę uskuteczniać u lekarza czy w komunikacji miejskiej.
    • kanna Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:00
      Ręka na temblaku nie przeszkadza z korzystania z pojedynczego miejsca.
      Poza wszystkim - matka z dwójką dzieci bez problemu zmieści się na kanapie.
      (przynajmniej w Kinie Wisła, gdzie z takowych korzystałam).

Stop terroryzmowi!
    • runny.babbit Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:05
      Pytanie z prowincji, co to jest dwuosobowa kanapa w kinie? Dwa fotele razem bez poręczy pomiędzy? Droższe to jest niż dwa bilety? Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
      • taje Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:07
        Nie wiem jak w Polsce ale u nas to są dwa szersze siedzenia z podnoszonym między nimi podłokietnikiem (więc można zrobić z tego sofę) a po bokach mają dwa duże stoliki. Takie dwa siedzenia zajmują dużo więcej miejsca niż zwykłe siedzenia i do tego są trochę oddalone od innych więc kosztują odpowiednio więcej.
      • little_fish Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:14
        U mnie na prowincji to właśnie taka mała kanapa, wielkości dwóch foteli, bez poręczy pomiędzy. Jest w normalnej cenie (jak za dwa bilety). Mniej więcej coś takiego:
        • runny.babbit Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 19:00
          Zapewne masz kino inne nic CC🙂
          • little_fish Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 19:44
            Oczywiście, CC na prowincji nie posiadamy 😁 kanapy (może i skromne 😉) owszem.
        • taki-sobie-nick Re: Jestem maDka 😀 05.08.23, 23:37
          U nas w mieście identyczne.
      • sarah_black38 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 18:53
        runny.babbit napisał(a):

> Pytanie z prowincji, co to jest dwuosobowa kanapa w kinie? Dwa fotele razem bez
        > poręczy pomiędzy? Droższe to jest niż dwa bilety? Pierwszy raz o czymś takim
        > słyszę.

Ja też z prowincji, na mojej wiosce nie ma czegos takiego : bluecity.helios.pl/podwojne-kanapy-dla-par
        • runny.babbit Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 19:01
          To już wygląda luksusowo. Idealne na dłuższe seanse 😏
      • kk345 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 22:03
        My mamy kanapy 😊Tekst linku
        • little_fish Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 22:06
          Ale fajne 😊
    • lauren6 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:06
      A nie współczuła twoim dziecią? To jesteś taką maDką połowiczną.
      • wkswks Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:28
        Jeszcze powinna powiedzieć przy proszeniu: dobro wraca; a przy odmowie: karma cię dopadnie
    • pade Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:41
      Nie jesteś. Trafiłaś na madkę.
    • eliszka25 Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:43
      Nie przesiadłabym się. Zawsze wykupujemy w kinie konkretne miejsca żeby mieć jak największy komfort oglądania filmu. To nie jest opcja dla wybrańców. Przy zakupie biletów obsługa pyta każdego, czy i gdzie chce wybrać miejsca. Nie ma najmniejszego problemu, żeby matka z dwójką dzieci wybrała 3 miejsca obok siebie. Na twoim miejscu nie dyskutowałabym tylko wezwała obsługę.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Jestem maDka 😀 04.08.23, 16:47
      Nie, jestem twarda nie miętka.
      Zawsze wykupuje miejsca na jakich mi zależy, czy samolot, pociag czy kino.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka