Dodaj do ulubionych

All inclusive koszty

07.08.23, 11:08
Nigdy nie korzystałam, ale zamarzyło mi się po tegorocznych wakacjach z dwójką dzieci tongue_out

Zdradzicie, ile Wam wyszło w tym roku za taką przyjemność? Rodzina 2+2, lipiec lub sierpień. Kierunek obojętny (no, może tyle, żeby to jednak było mniej niż 35 stopni). Chodzi mi o wypoczynek z dziećmi, czyli blisko do plaży, na miejscu baseny i inne bajery typu place zabaw. Żeby to wszystko po prostu bylo na miejscu, a nie z wybieraniem się, pakowaniem, dojazdem itd.

PS oczywiście mogłabym przejrzeć oferty biur, ale jest tego mnóstwo, więc może tu ktoś powie, ile kosztował pobyt w hotelu, który był fajnym miejscem dla dzieci. Chcę się zorientować, jakie to są (czy raczej były w tym roku) koszty.
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:22
      Stawiasz sprawę trochę na głowie. Przecież to ty masz swój budżet i się w nim poruszasz. Poza tym, dla każdego coś innego jest interesujące. Ze swojej strony, dla dzieci polecam zainteresować się kompleksem Eftalia w Turcji. Znajomi z dziećmi zachwyceni. Dla nas to by było piekło na ziemi. 😉
      • trut_u Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:23
        Nie na głowie, tylko chce się zorientować w kosztach i zastanowić się, czy to opcja dla mnie.
        • gulcia77 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:10
          Przecież to jest bardzo elastyczne. Szukając czegoś na a przyszły rok znaleźliśmy, dla czterech dorosłych osób, zarówno opcję za 16 tysięcy, jak i za 138 tysięcy. W większości wyszukiwarek filtrujesz sobie ilość osób, dostępność atrakcji (typu aquapark) czy budżet maksymalny.
          My zawsze mamy tylko jeden filterek, czyli pierwsza linia brzegowa. A potem zaczynamy negocjacje rodzinne. Czyli wybieramy 3/4 hotele i przedstawiamy argumenty za i przeciw. Każdy nasz wyjazd był inny, z każdego wróciliśmy bardzo zadowoleni. Mamy zasadę, że każdy ma prawo do swoich preferencji. I stąd był w zeszłym roku Svet Vlas. My dorośli lubimy niewielkie hotele, za to młody lubi bliskość tłumu. Dało się to pogodzić - niewielka miejscowość, ale rzut beretem do Słonecznego Brzegu, gdzie młody mógł szaleć do woli.
        • gulcia77 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:14
          A co do samych kosztów, tegoroczny wyjazd, cztery dorosłe osoby, ultra All, apartament z dwiema sypialniami, wyszło 19 tysięcy w first minute. Jedziemy na przełomie września i października. Niedawno sprawdzałam stawki teraz - koszt około 24 tysiące.
          • zbytomia100 Re: All inclusive koszty 24.03.26, 18:26
            No, to nie jest oferta dla rodzin z dziecmi, bo dzieci maja niestety wakacje w szczycie sezonu, wiec ceny sa minimum raz tyle.
        • kurt.wallander Re: All inclusive koszty 24.03.26, 23:57
          trut_u napisał(a):

> Nie na głowie, tylko chce się zorientować w kosztach i zastanowić się, czy to o
          > pcja dla mnie.

Ale koszty mogą być bardzo różne. Przy okazji wątku o podróżowaniu sprawdziłam, ile teraz zapłaciłabym za AI w hotelu, w którym byłam kiedys z rodziną, a z którego byłam zadowolona. Okazało się, że ok. 50 tys. za 2 tygodnie (z tym, że sprawdzałam opcję na 5 osób, w tym jedno dziecko poniżej 2 lat).
    • krwawy.lolo Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:24
      Lipiec lub sierpień poniżej 35°C przy All Inclusive? Mało prawdopodobne.
      • grey_delphinum Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:33
        Wiesz, my też mamy rodzinę 2+2, ale "dzieci" mają 17 i 23 lata i pewnie zupełnie inne oczekiwania niż kilkulatki 😉, więc bez podania wieku dzieci nikt Ci sensownie nie doradzi.

PS mój post to trochę żarcik, bo dla nas opcja, o której piszesz, rozmija się z wizją udanych wakacji.
        • niemcyy Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:43
          Skoro chce bajery typu place zabaw to raczej znaczy, ze dzieciom w przyszlym roku jeszcze bedzie troche brakowalo do 17. urodzin.
          • trut_u Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:00
            Rok i pięć lat.
            • mikawi Re: All inclusive koszty 07.08.23, 19:13
              Dla tak małych dzieci szczerze polecam Turcję na All Inclusive. Moim zdaniem mają najlepszy stosunek jakosci do ceny, oczywiście mając na uwadze potrzeby takich maluchów. W Turcji znajdziesz najlepsze kompleksy basenowe z aquaparkami dla dzieci w każdym wieku. Do tego dobre jedzenie, świetne zaplecze hotelowe dla dzieci, animacje w ciągu dnia i fajne Mini Disco wieczorem dla dzieci. Z takimi maluchami nastaw się na 5 gwiazdkowy dobry hotel z aquaparkiem i wesołym miasteczkiem, niektóre maja tez różne dodatkowe atrakcje (w jednym z hoteli w Bodrum mieli mega kulkownię pod dachem i park dinozaurów). Wiadomo, że to nie wiek na zwiedzanie i objazdówkę po okolicach. Bardzo sobie chwaliłam All dopóki mój syn był mały, teraz nadszedł czas na wakacje bardziej nastawione na podróże i zwiedzanie i to ma sens. Nie chodzi o zarżnięcie się rodzicow i malucha.
              Co do kosztów sprawdzaj konkrety w biurze podróży. Szukaj hoteli z w miarę bliskim transferem z lotniska, żeby nie tłuc się autokarem niewiadomo ile (ja obstawiałam do 30-40 min Max). Na cenę oferty duży wpływ ma rodzaj zakwaterowania - najdroższe będą suity, pokoje rodzinne, czyli większe mieszkania z dwoma pokojami, ale moim zdaniem warto i zawsze takie braliśmy.
              • shellyanna Re: All inclusive koszty 07.08.23, 19:54
                Podpisze się pod tym.
              • trut_u Re: All inclusive koszty 07.08.23, 23:25
                Super rady, dzięki!
                • kamire12 Re: All inclusive koszty 11.08.23, 08:13
                  za dziecko roczne raczej nie zapłacisz. 5 latek płaci zwykle za bilet na samolot. W takim wieku z dziećmi, to była wieki temu, więc nie powiemsmile teraz mam nastolatki i już płace za nich pełne kwoty. zwykle jeździmy na 11-12 dni. polecam Egipt, Turcje-Bodrum (tu bardziej jest chłodno niż w głębi lądu), ewentualnie Kretę (też jest przyjemny wiaterek). Raczej na żadne wycieczki jeździć nie będziecie, bo dzieci małe. a Wy przy roczniaku zmęczeni. Więc na serio będziecie siedzieć w hotelu, chodzić pomiędzy plażą a basenem. Ze zjeżdżalni nie wiem czy 5 latek skorzysta. Więc raczej patrzeć na te mniejsze. Przy 4 już dużych osobach to są koszty od 15 tyś. w górę. tyle płaciliśmy z 3 lata temu. W tym roku widziałam, że hotele w których byliśmy to już ceny od 24 tyś. w górę. Dla mnie dużo. Zależy też czy kupuje się np. na początku roku. Najtaniej wyjdzie Egipt, potem ta Turcja. Grecja będzie droga.
            • wyprawa32768 Re: All inclusive koszty 24.03.26, 16:11
              dla takich maluchów jechać za granicę to głupota. Jedźcie w Polskę. Taniej i bez męczącej podróży, więc wypoczęci moglibyście sie zająć maluchami. Chyba po to zostaliście rodzicami, a nie po to żeby biedne maluchy męczyć długą podróżą ?
              • miki.20105 Re: All inclusive koszty 24.03.26, 19:53
                I po to odgrzebujesz stary wątek sprzed 3 lat żeby to napisać?
                • mocca26 Re: All inclusive koszty 24.03.26, 19:58
                  On jest z opcji, która zamierza pozbawić możliwości podróżowania. Teraz jeszcze "po dobroci"smile
              • mizantropka65 Re: All inclusive koszty 28.03.26, 10:24
                >>>Taniej i bez męczącej podróży
                za to pisiorstwa pod korek
      • astomi25 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:34
        Mhh. A all-in to tylko Turcja czy Egipt?

Mysle, ze na jakis dobry hotel z rodzina 2+2 jakies 20 tys musisz liczyc.
        Ale pewna nie jestem, tak se strzelam wink
        • krwawy.lolo Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:37
          Wydawało mi się, że w Europie raczej tej opcji nie oferują. Oczywiście mogę się mylić.
          • niemcyy Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:41
            Czy przyszliscie z watku n/t dlaczego ludzie sie wypowiadaja nie znajac odpowiedzi na zadane pytanie?
            • ichi51e Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:55
              Tez mnie to zastanawia. Jak na razie ani jedna osoba nie podała ile taka przyjemność ja kosztowala
          • memphis90 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:42
            W Grecji, Hiszpanii, Portugalii, Francji itd nie ma hoteli all incl?
            • zwyczajnamatka Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:58
              Na pewno są. Widziałam ofertę takiego dzieciowego hotelu na Zakynthos chyba. Dokładnie to, czego szuka autorka. Zjeżdżalnie, baseny I inne atrakcje pod dzieci, czyli dla mnie koszmar. Nie wiem jakie były ceny, bo jak mi się otworzyło zdjęcie z tymi basenami i zjeżdżalniami to czym prędzej zamknęłam.
              Autorko, nikt ci nie poda ceny, ustal budżet i szukaj w nim ofert.
              Byliśmy w tym roku all inclusive na Maderze, koszt dla rodziny 2+1 to 20 tyś. Plus inne wydatki, bo nie siedzieliśmy w hotelu i jedliśmy obiady tam gdzie aktualnie zeiedzalismy. No i to był hotel absolutnie nie dzieciowy.
            • krisdevalnor Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:27
              memphis90 napisała:

> W Grecji, Hiszpanii, Portugalii, Francji itd nie ma hoteli all incl?
              >
              W Portugalii bardzo rzadko sie spotyka
              • nutella_fan Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:39
                Rok temu byłam w Portugalii na all z Tui.
                • krisdevalnor Re: All inclusive koszty 07.08.23, 15:41
                  nutella_fan napisała:

> Rok temu byłam w Portugalii na all z Tui.
                  Możliwe, nie napisalam przeciez, ze nigdzie absolutnie nie ma ale ze są rzadkością.
              • memphis90 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 17:33
                Na wakacje.pl wyskoczyły mi od ręki 94propozycje AI w Portugalii…
            • krwawy.lolo Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:43
              Pambuk, pisałem o + 35°C w lipcu i sierpniu. Wątkodawczyni chciałaby w tym czasie zamieszkać w hotelu z opcją All Inclusive. Niech jedzie do Norwegii. Może tam mają taką opcję. Nie wiem.
          • wuchtaludzi Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:52
            Na kanarach trudniej znaleźć opcje bez AI przez biuro, a 35 stopni raczej nie bedzie
          • arwena_111 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:53
            Ależ oczywiście, że oferują - kwestia ceny
        • wuchtaludzi Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:54
          Myślę, że co najmniej 20tys, mój znajomy tyle płacił przed pandemia za wyjazd 2+2 z bajerami dla dzieci.
      • triss_merigold6 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:53
        Wyspy Kanaryjskie, Madera, Cabo Verde, Bułgaria...
    • zanetka.x Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:40
      Bułgaria ma temperatury do 30 stopni i ma all inclusive.
    • sol_13 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:41
      Nie napisałaś długości pobytu.
    • sandy_cheeks Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:52
      Byliśmy z dzieciakami 2x na all inclusive.
      2 lata temu - jedna z greckich wysp za 6100, all inclusive w pandemii, bardzo mało ludzi, praktycznie żadnych restrykcji oprócz maseczek u personelu i w transporcie publicznym. Duży basen na miejscu, do morza 10-15 min. w zależności od tempa.
      W zeszłym roku w kompleksie hotelowym na Teneryfie za 2+2 płaciliśmy 11000. Dużo większe obłożenie, do morza tez z 10 min. spacerem. W tym roku ten sam hotel w tym samym terminie był już powyżej 14000 w zależności od biura podróży.
      Budżetowo wybraliśmy mały pensjonat na jednej z greckich wysp za 6000, z transferem i ubezpieczeniem trochę ponad 6600, basen na miejscu, do morza 550m w dół, z powrotem trzeba ciąć pod górę. Na każdy dzień pobytu mamy po 100 eur, wiec całość wyjdzie nam jakieś 10 tys. Place zabaw są wszędzie, choć my w zasadzie nie korzystaliśmy. Naszym dzieciakom wystarcza basen, morze i wszędobylskie koty…
      • sandy_cheeks Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:57
        Btw, tu gdzie jestem temperatury lekko poniżej 30, choć muszę przyznać ze trochę pali. Nie jestem akurat w tej miejscowości, ale stamtąd łapie mi pogodę…
      • sol_13 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:01
        Jaka długość pobytu? Bo po cenach wnioskuję, że wyjazdy chyba 7-dniowe czyli 5-6 dni na miejscu w zależności od godzin lotów.
        Ostatni nasz wyjazd all incl w 2018 roku dla 2+2 kosztował 14 tys (Rodos 4* na 11 czy 12 dni). Rok wcześniej Bułgaria 5* tyle samo. Teraz jest o wiele drożej, jeździmy już tylko na własną rękę.
        • sandy_cheeks Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:21
          7 dni, tym razem nie all incl
    • palacinka2020 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 11:57
      1 tys euro za osobe na tydzien.
    • trut_u Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:27
      Dzięki za wszelkie konkrety. Kiedyś bym powiedziała, że to opcja po moim trupie... Moje wymarzone wakacje to leśna głusza w górach. Teraz z dwójką maluchów poważnie myślę, czy nie pojechać na kilka dni, żeby dzieci się wyszalały, a my żebyśmy nie lecieli z językami do ziemi przez cały urlop. Do hotelu z atrakcjami dla dzieci (basen, sala zabaw, sprzęt sportowy) pojechaliśmy weekendowo i było fajnie.
      • igge Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:51
        Ja z dziećmi w tym wieku ( szczególnie Twoje młodsze autorko) miałabym lekkie obawy jak zniosą podróż. Lot w niekorzystnych godzinach i transfer.
        Widziałam w tym roku maluchy mające serdecznie dosyć podróży, lotniska itp . Płaczące, śpiące, marudzące, krzyczące. Jaki to wypoczynek dla nich czy rodziców. Nie wiem czy dla max 5 dni na miejscu warto.
        Już zapomniałam ile takie maluchy odpoczywać muszą po podróży i aklimatyzować się. I czy upał przeszkadza czy luz.

My jechaliśmy w lipcu. 2 osoby dorosłe tylko i chyba dlatego, że decydowaliśmy się ok 3 dni przed wylotem cenę AI mieliśmy bardzo korzystną. Połowę tego co powinniśmy byli zapłacić gdybyśmy wybrali ofertę z innym późniejszym terminem w tym samym hotelu.
        Wylot jednak był z innego miasta i wręcz kraju więc z małymi dziećmi odpada.
        • igge Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:58
          Wybieraliśmy między Grecją, Turcją i Albanią. Cena miała zdecydowanie znaczenie bo chciałam pojechać jeszcze zaraz potem na kolejny wymarzony urlop w Polsce. Tylko oferta Albania miała wylot z bliskiego lotniska. No i nie można było zastanawiać się długo bo wybierane przez nas pobyty błyskawicznie znikały.
        • trut_u Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:07
          igge napisał:

> Ja z dziećmi w tym wieku ( szczególnie Twoje młodsze autorko) miałabym lekkie o
          > bawy jak zniosą podróż. Lot w niekorzystnych godzinach i transfer.
          > Widziałam w tym roku maluchy mające serdecznie dosyć podróży, lotniska itp . Pł
          > aczące, śpiące, marudzące, krzyczące. Jaki to wypoczynek dla nich czy rodziców.
          > Nie wiem czy dla max 5 dni na miejscu warto.
          > Już zapomniałam ile takie maluchy odpoczywać muszą po podróży i aklimatyzować s
          > ię. I czy upał przeszkadza czy luz.
          >
          Tak, tego się obawiam. Zwłaszcza te dzikie godziny, typu wylot o 3 rano.
          • em_em71 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:27
            Zależy jakie dziecko. Moje młodsze 1 urodziny świętowało w Turcji, a drugie na Krecie. Egzemplarz bezproblemowy w podróży. Z jego starszym bratem gdy miał rok ledwo dojeżdżaliśmy nad Bałtyk /ok. 100 km/
    • nutella_fan Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:35
      Kilkanaście tysięcy co najmniej, zależy od destynacji, hotelu i innych rzeczy.
      • sol_13 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:47
        Dokładnie, istotna jest też długość pobytu i wiek dzieci.
        Z grubsza rzecz biorąc przedział 12-30 tys.
    • jkl13 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:46
      Ja nie jeżdżę, więc dokładnych cen nie znam, ale znajomi jeżdżą często, głównie do Turcji. W zeszłym roku wyjazd 2+2 na 7 dni, dwupoziomowy apartament, z wypasionym aquaparkiem na terenie hotelu i dostępem do plaży płacili 24000 za 8 dni. W tym roku ten sam hotel, ten sam apartament 32000, w lipcu.
      Szwagier z kolei był tydzień na początku czerwca, też trucja, ale jedno dziecko lat 5, pokój jeden, standardowy, do morza 300 metrów, płacił 7000 zł, z tym że biuro i wylot z UK.
      • jkl13 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 12:47
        Reszta znajomych rodzin 2+2 mieści się zwykle w cenie ok.15000 za tydzień.
      • igge Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:06
        Znajoma pojechała do Turcji. Z UK płaci zdaje się 2 tys funtów za 3 os. Za tydzień.

Inna za AI Bułgarię najtańszy tygodniowy pobyt spełniający kilka warunków ( np plaża morze bez konieczności dojścia, tuż przy hotelu) zapłaciła 9 tys za 3 osoby.
        ( 2 pokoje, 2 dwójki bo jeszcze była z nimi kolejną osobą sama płacącą za siebie).
    • oczypiwne2 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:11
      ciek.wąt.
    • magdallenac Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:31
      Wszystkie wyjazdy robię przez Expedia. Wybierasz packages, wpisujesz skąd dokąd, daty i w filtrach zaznaczasz jaka opcja Cię interesuje - przy plaży, all inclusive, itd. Wybierasz hotel, transport z lotniska, samolot i gotowe. Sprawdziłam z ciekawości Warszawa - Kreta tydzień w sierpniu - mnóstwo super ofert. Ceny za 3 osoby od 20 000 po sky is the limit.
      • sol_13 Re: All inclusive koszty 11.08.23, 10:03
        magdallenac napisała:

> Sprawdziła
        > m z ciekawości Warszawa - Kreta tydzień w sierpniu - mnóstwo super ofert. Ceny
        > za 3 osoby od 20 000 po sky is the limit.

Pamiętam, jak byliśmy na Krecie 2 tygodnie (fakt, że w maju) w 3 osoby za 5k w 4* all incl. Chyba 8 lat temu.
    • koronka2012 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 13:50
      Zastanawiam się nad sensem tego typu pytań skoro:
      - ludzie dopasowują wyjazd do swoich możliwości cenowych
      - ceny zależą m.in od wieku dzieci
      - ceny zmieniają się czasem z godziny na godzinę
      a poza tym wystarczy kliknąć i zobaczyć - sporo ofert AL od 11 000 za cztery osoby na tydzień
    • wiosennedni5 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 16:18
      Kurcze patrzę na następne lato np. Grecja 7 noclegów, trzy posiłki, nie all inclusive, 2+2 i ceny są ponad 20 tys. Najtańsza 17 tys.
    • zanetka.x Re: All inclusive koszty 07.08.23, 18:08
      Szukajcie też hoteli gdzie są animacje z klubu Itaki. Dzieci bardzo je lubią.
      • wiosennedni5 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 19:12
        A jak znaleźć hotel bez animacji?
    • ciri_77 Re: All inclusive koszty 07.08.23, 20:27
      Pytanie - po co przy tak małych dzieciach celować koniecznie w lipiec/sierpień ( najdroższe miesiące)? W zeszłym roku byłam na Majorce w połowie maja 2+3, tydzień, ok 8, 5 tys W tym roku jadę przełom sierpnia wrzesień do Bułgarii, cena za tydzień 7 tyś. ( ale 2+2) . Poza szczytem ceny lepsze, pogoda przyjemniejsza, mniej ludzi.
      • niemcyy Re: All inclusive koszty 07.08.23, 23:28
        Bo to wakacje, a nie urlop.
    • zanetka.x Re: All inclusive koszty 11.08.23, 08:32
      Bułgaria z TUI do ogarnięcia do 10k za tydzień.
    • hanusinamama Re: All inclusive koszty 24.03.26, 16:26
      Jezdze co roku w maju ( w czasie E8). Ładujemy baterię, nie jest jeszcze upał. Pływamy do oporu w basenach i w morzu...w lipcu to chyba tylko na północ w takiej wersji bym pojechała
    • palacinka2020 Re: All inclusive koszty 24.03.26, 16:52
      Ok 20 tys. Dla mnie to za duzo, jesli nastawiam sie na hotelowe atrakcje to wole wypasiony hotel w Polsce. Sa takie z milionem atrakcji dla dzieci, i wbrew artykulom jak to taniej poleciec do Hiszpanii niz spedzic wakacje w Polsce- zawsze wychodzi mi taniej. Zawsze rezerwuje wczesniej i wybieram hotel ktory ma tez duz atrakcji i anmacji pod dachem. Nie musze wowczas placic dodatkowo za figloraje gdy pada. A i bardziej zadowolona jestem, bo krotsza podroz.
    • dwa_kubki_herbaty Re: All inclusive koszty 24.03.26, 18:36
      My jeździmy po taniosci po europie, 2+1, przeważnie na 8 dni, opcja sniadania i obiadokolacje.
      Płacilismy za wycieczkę 7,6 tyś i na miejscu na zwiedzanie i włócznie się wydalismy drugie 7,5 tysia.
      Rok wcześniej z tysiak taniej nam wyszło.
      My zawsze wydawaliśmy sporo na miejscu więc przestaliśmy wykupować all, bo w hotelu nie siedzimy, mąż nie pływa, dziecko tylko jak musi i też nie w basenie tylko w morzu więc te wypasione hotele z wielkimi terenami nie dla nas. Wybieramy małe w centrum większych miast, ale z okien widać morze +-500m.
      Czyli w sumie na 8 dni 15 tysi. Spokojnie ogarniesz 2+2 w all.
    • anek-dotka Re: All inclusive koszty 24.03.26, 19:15
      Jeśli Twój odpoczynek to las, to obawiam się, że na All inclusive i to jeszcze w najwyższym sezonie się zmęczysz i to jeszcze za dosyć duże pieniądze. My też kiedyś wpadliśmy na taki pomysł, licząc, że starsze dzieci będą miały zajęcie, a najmłodsze ogarniemy i odpoczniemy, mając wszystko podane. To były najgorsze wakacje w naszym życiu. Przebodźcowane małe dziecko to przepis na koszmar.
      • engine8t Re: All inclusive koszty 25.03.26, 00:52
        anek-dotka napisała:

> Jeśli Twój odpoczynek to las, to obawiam się, że na All inclusive i to jeszcze
        > w najwyższym sezonie się zmęczysz i to jeszcze za dosyć duże pieniądze. My też
        > kiedyś wpadliśmy na taki pomysł, licząc, że starsze dzieci będą miały zajęcie,
        > a najmłodsze ogarniemy i odpoczniemy, mając wszystko podane. To były najgorsze
        > wakacje w naszym życiu. Przebodźcowane małe dziecko to przepis na koszmar.

Ktos odgrzebal 3 letni watek..smile
    • maly_fiolek Re: All inclusive koszty 25.03.26, 11:53
      Uważaj na oferty 'All inclusive' na stronie, z potężnymi limitami we właściwej umowie big_grin, bo okazuje się że all inclusive nie zawiera posiłków big_grin.
      Czytanie umów krytycznie i ze zrozumieniem dobra rzecz smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka