12.08.23, 14:41
Kto oglada FIFA Women's World Cup? Bardzo lubie ogladac pilke
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: World Cup 12.08.23, 14:41
      nozna kobiet.
    • mika_p Re: World Cup 12.08.23, 14:45
      I która drużyna zrobiła na tobie wrażenie? Moim zdaniem, Angielki strzelają ładne bramki - zgrabna krótka akcja, zaczyna się daleko od bramki, dwa podania i gol. Nie lubię piętnastoosobowej kotłowaniny pod bramką, po której piłka w siatce jakby przypadkiem
      • ritual2019 Re: World Cup 12.08.23, 16:34
        England jest bardzo dobra druzyna. A oprocz tego podobala mi sie Szwecja.
    • 1012ja Re: World Cup 12.08.23, 15:41
      Po stosunku do tego turnieju widać gdzie wyborcza i jej środowisko ma kobiety. W czarnej d... .

Gdy wchodzę na bbc mnóstwo informacji o przebiegu turnieju. Relacje, wywiady, opinie. Bardzo ciekawe dla takiego laika jak ja. I porównuję to do tego co piszą o Mistrzostwach Kobiet na gazeta.pl. I co? Nic. Zero. Może gdzieś daleko w linkach ale tam nie zaglądam. Za to dużo miejsca poświęca się pierdnieciom różnych piłkarzy i ich wags.

Warto mieć świadomość, że miejsce kobiet ciągle jest daleko za murzynami.
      • kaka-llina Re: World Cup 12.08.23, 15:50
        Nie oszukuj się BBC pisze bo Angielki sobie świetnie daja radę i to jedyny powód. Wkażdym kraju zainteresowanie jakims sportem wzrasta jak odnosisz sukcesy. Kto sie w Polsce znał na skokach narciarskich i kto to ogladał przed Małyszem?
        Co nie zmienia mojej opinii, że kobiecy football jest jednak niedoceniany a dziewczyny słabo opłacane za takie samo latanie za piłka.A wiecie że kobiecy football był kiedys zakazany bo był bardziej popularny niż meski?
        • gulcia77 Re: World Cup 15.08.23, 13:17
          Yyy, ja się znałam przed Małyszem. Kibicowałam Espenowi Bredesenowi i Dieterowi Thomie. Tylko na skoki trzeba było wtedy polować.
      • koko8 Re: World Cup 15.08.23, 13:28
        1012ja napisała:

> Po stosunku do tego turnieju widać gdzie wyborcza i jej środowisko ma kobiety.
        > W czarnej d... .
        >
        Wež nie naginaj rzeczywistości. Bbc pisze o mistrzostwach, bo Anglia ma tam swoje zawodniczki.
        Ile artykułów i materiałów Bbc poświeciło obecnemu turniejowi Wta125 w Kozerkach?
    • bi_scotti Re: World Cup 12.08.23, 16:27
      Gdy odpadly (nie wyszly z grupy sad) moje dziewczyny, kibicowalam Morocco, teraz anybody but Australia wiec yes - Go England Go! wink Cheers.
      • kaka-llina Re: World Cup 12.08.23, 17:10
        Mieszkam tyle czasu w Anglii ale ichnim footballistom nigdy nie kibicowałam... zawsze mnie ta ich niczym nie poparta duma (w ogóle Anglicy tak mają) wkurzała ale dziewczynom kibicuje!!!!
        To jest ciagle bardzo szowinistyczne społeczeństwo i trzeba im pokazać, że to czego faceci nie potrafia zrobić od 1966 niech zrobia dziewczyny!!
        • ritual2019 Re: World Cup 12.08.23, 17:59
          kaka-llina napisała:

> Mieszkam tyle czasu w Anglii ale ichnim footballistom nigdy nie kibicowałam...
          > zawsze mnie ta ich niczym nie poparta duma (w ogóle Anglicy tak mają) wkurzała

Jakos mnie to nie dziwi.
          A watek jest z zalozenia lekki, przyjemny ale jak widac na polskim forum sie nie da.

Ps. Ja kibicuje, lokalnemu football team (premier league), jezdze na mecze bo lubie football porostu.
    • krwawy.lolo Re: World Cup 12.08.23, 17:13
      Copa del mundo brzmi dużo ładniej. A też nie po polsku.
    • bi_scotti Re: World Cup 15.08.23, 13:07
      Spain vs. Sweden - what a game! Czy ktos ogladal? Co za koncowka, wow smile Cheers.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka