Dodaj do ulubionych

U kogo już? 😁

28.08.23, 08:55
Zaczął się rok szkolny?
Ja odstawiłam młodą całą szczęśliwą i teraz siedzę i napawam się ciszą 😁
Zaraz idę pobiegać z psem, możemy wrócić do naszych starych przyzwyczajeń 😅
Inna sprawa, że wraz z początkiem roku szkolnego zrobiło się zimno, o 8 było 10 stopni 🙄

Wy jakie plany na ten cudowny poniedziałek?
Co na obiad? suspicious
Obserwuj wątek
    • alterego72 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:00
      Najbardziej z rozpoczęcia roku szkolnego cieszą się osoby niepracujące zawodowo lub pracujące zdalnie.
      Mają więcej spokoju i czasu na swoje sprawy.
      • szarmszejk123 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:05
        Jest tylko jeden warunek do spełnienia - muszą mieć dzieci, inaczej bez sensu się cieszą:p
    • primula.alpicola Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:00
      Jeszcze tydzień, zaczynam w następny poniedziałek.
      Nadal w łóżku, czytam sobie. Z planów tylko siłownia ale to później, i może nad jezioro skoczymy jak już moje dziewczęta wstaną.
      Na obiad upieknę piersi we frajerze, wczoraj zamarynowałam w jogurcie greckim z przyprawami, do tego jakiś stir fry z warzyw i makaronu chow mein.
      • alfa36 Re: U kogo już? 😁 29.08.23, 08:30
        Piersi we frajerze? Cuś to jest?
        • malaperspektywa Re: U kogo już? 😁 29.08.23, 09:45
          No takie tam, co smaży wiatrem.
    • daniela34 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:02
      W planach jest przetrwać. Mam nieprzyjemne spotkanie i początek okresu, w związku z czym umieram.
      Obiad robi dziś kto inny - kotlety drobiowe i kapusta, zupa jarzynowa. Na deser resztka mojego ciasta ze śliwkami, orzechami I czekoladą.
      Byle do wieczora!
      • szarmszejk123 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:08
        Ojojam!
      • extereso Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:22
        Niech przetrwanie biegnie szybko.
        • daniela34 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:30
          Dzięki, dziewczyny. Spotkanie przetrwałam. Czyli już z górki.
          • beznickova Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:50
            Brawo Ty! smile Czy rzucisz z tej okazji przepis? Połączenie śliwek, orzechów i czekolady brzmi intrygująco smile
            • daniela34 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 11:06
              Rzucę. To przepis z moich wypieków, wypróbowałam go w weekend i jestem zadowolona. W dodatku przekonał się do niego mój czekoladosceptyczny domownik:

mojewypieki.com/przepis/ciasto-z-orzechami-laskowymi-sliwkami-i-czekolada
              • beznickova Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 11:23
                Dzięki! Jak na początku to sobie wizualizowałam, to bałam się, czy to nie za dużo dobrego na raz (wyobrażałam sobie, że samo ciasto też czekoladowe i „przytłoczy” śliwki), ale patrzę i wygląda sensownie, spróbuję smile
    • kropkacom Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:03
      U nas pierwszy raz wrzesień bez początku roku szkolnego.
      • szarmszejk123 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:59
        Nie jest ci dziwnie?
        • em_em71 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:12
          Mnie się zrobi dziwnie dopiero od października, kiedy jedno z pacholąt wyjedzie na studia.
        • kropkacom Re: U kogo już? 😁 29.08.23, 08:37
          Jest. W wbrew pozorom to była jakaś stabilność big_grin Parszywa ale jednak.

Syn zaczyna studia w połowie września na politechnice a córka pracuje na pełen etat już i czeka na wyniki rekrutacji dodatkowej na studia. Moja głowa wciąż próbuje to ogarnąć.
      • gulcia77 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 23:08
        U nas też. 🙂
      • jieva1 Re: U kogo już? 😁 29.08.23, 07:55
        U mnie też pierwszy raz gez roku szkolnego
    • alpepe Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:04
      Moja dziś poszła.
    • princy-mincy Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:26
      U nas za tydzien
    • kasiaabing Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:29
      U mnie jeszcze tydzień ale jestem przerażona bo bombelka idzie do pierwszej klasy. Martwię się czy sobie poradzi. Nie będzie miała w klasie nikogo znajomego.
      • szarmszejk123 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:43
        Nie martw się na zapas, bo dziecko twój stres wyczuje i też się zacznie denerwować. Wszystko będzie dobrze, na pewno nie będzie jedyna która nikogo nie zna i raz-dwa sobie znajdzie nowe koleżanki i kolegów 😊
        • banicazarbuzem Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 09:56
          U nas jeszcze tydzień wakacji ale dzieć właśnie dzisiaj zalicza wyjazd, wraca w piątek.
          W weekend mamy gości.
          Jak patrzę na tegoroczne wakacje to dużo się działo, dzieć mało był w domu co w sumie dobrze mu zrobiło 😁
    • eliszka25 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:04
      U mnie już drugi tydzień roku szkolnego. Planów wielkich na dziś nie mam, bo do 13 jestem w pracy. Potem zakupy i do domu. Ponieważ pogoda u nas „pod psem”, cały czas leje i jest zimno, ma być max 12 stopni i deszcz non stop do środy, mam ambitny plan dokończyć szycie i montowanie firanki w kuchni oraz gaming room, czyli pokoju gościnnym, w którym jest tv i ps5 😄.

Dobrze, że upały się skończyły, ale czy musi być od razu listopad? Lata mi szkoda 😩
      • leyla76 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 23:04
        Prawda z ta pogoda. Pare dni temu narzekałam na upały, a teraz sie zastanawiam czy moze ogrzewania nie załączyć😁 Jeszcze w piatek było jakieś 36 stopni, obecnie 14 i leje.

A co do szkoły, to tak jak u Eliszki, juz drugi tydzień i zadania domowe sie zaczely.
        Dwoje starszych , studenci dalej wakacje.
    • 1.wetta.1 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:08
      U nas już trzeci tydzień szkoły. Ale na początku października znów dwa tygodnie ferii. Nie mogę się przyzwyczaić do tego systemu i tęsknię za zakończeniem wszelkiej edukacji bąbelków. Na myśl o zebraniach szkolnych mam odruch wymiotny.
    • ritual2019 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:09
      Tylko 10 st - bardzo chlodno jak na koniec sierpnia.
      U mnie jeszcze tydzien wakacji, choc niektore szkoly zaczynaja juz w tym tygodniu ale wiekszosc dopiero w przyszlym. Dla mnie bez znaczenia bo syn juz 16 lat wiec zaczyna juz inny rodzaj edukacji.
      A dzis zapowiada sie piekny dzien, slonce swieci wiec zrobie kawe i powiesze pranie. Pozniej spotykamy sie z moja przyjaciolka, zjemy cos na miescie i jutro do pracy. U nas dzis bank holiday czyli dzien wolny.
    • hippolina Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 10:26
      Jeszcze tydzień. Ale już bym chciała zacząć, najlepiej, jakby był już koniec września - syn idzie do liceum, nowa szkoła, nowe miejsce zamieszkania, ja mam nowe wyzwania w pracy. Ogólnie szykuje się bardzo, bardzo pracowite dziesięć miesięcy. Póki co jesteśmy w moim ulubionym mazurskim zakątku, robię ostatnie zakupy przed szkołą (online) popijam kawkę i zimną wodę z cytryną. Plan na dzień - świętowanie imienin (urodzin nie obchodzę, ponieważ odkąd się zestarzałam nie sprawiają mi radości ) czyli obiad i kolacja w knajpce, kąpiel w jeziorze, zamek i muzeum do odwiedzenia, wieczór na plażce (malutka plaża przylegająca do wynajmowanego domku, tylko dla nas) może skuszę się na kieliszek wina (chociaż mi nie wolno).
    • tairo Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 11:13
      U nas jeszcze ponad tydzień, dopiero w przyszłą środę, a dzisiaj luzik, bo bank holiday.
    • jkl13 Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 14:39
      U nas jeszcze tydzień wakacji. Syn zaczyna liceum bez stresu, zna wszystkich kolegów (klasa sportowa, większość przeszła z podstawówki, nowych poznał w trakcie wakacji na treningach), do rozpoczęcia podchodzi ja luzie, nawet nie ma jeszcze wszystkich podręczników. W ogóle nie przejmuje się szkołą, dzisiaj pojechał na ryby z kumplami...
    • mayaalex Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 20:29
      U nas w przyszla srode dopiero, ja zaczynam prace w poniedzialek, przed nami jeszcze tydzien w Turcji ale maz juz bedzie pracowal z domu od jutra.
      Jak wrocimy musze jeszcze kilka rzeczy do szkoly dokupic, dzieci juz stesknione za Bruksela i czekaja na szkole i kolegow/kolezanki. Nawet za belgijskim chlodkiem zaczeli tesknic i marudza, jak ich ciagne na basen (ja nie marudze, jutro specjalnie wstane przed wszystkimi, wezme ksiazke i ide poplywac/poczytac nad basenem, sama!)
    • forumologin Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 20:32
      bylam przkonana ze zapytasz u kogo grzeja. kurde czuje jesien🙄
    • abidja Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 21:04
      Ja,od zeszlego czwartku. Nauczycielem 5.klasy jest Simon i juz otrzymalam meila jaka moja corka jest wspaniala,madra,mila itp. Lubie goscia.
    • bywalec.hoteli Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 22:54
      U mnie do szkoły ida dopiero za tydzień, ale nadgorliwe mamuśki napieprzaja juz paplaninę na klasowym whatsappie przez co czuje sie prawie jakby rok szkolny juz sie zaczął. Życia własnego nie maja poza kieratem szkolno-pracowniczo-obowiązkowym?
    • livia.kalina Re: U kogo już? 😁 28.08.23, 23:06
      Myślałam, że zapytasz o ubrana choinkęwink
      • szarmszejk123 Re: U kogo już? 😁 29.08.23, 09:14
        🤣
        Nie no, poczekajmy do tego listopada z choinką:p
        Okna dla Jezusa można by już zacząć myć, ale pogoda pod psem więc też zaczekają. tongue_out
        • eliszka25 Re: U kogo już? 😁 29.08.23, 09:50
          Ja już nawet zaczęłam myć te okna, ale pogoda się popsuła i mam umyte tylko w jednej łazience, w kuchni i w salonie ramy od zewnątrz i żaluzje zewnętrzne. Pod koniec tygodnia ma się poprawić pogoda, to może uda się umyć resztę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka