nenia1 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:13 pękaj z dumy lilia i z radości, masz z czego Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:15 Bardzo gratuluję super wyników synowi i uważam, że jak najbardziej masz się czym chwalić, nawet jesli w kwestiach mat-fiz ograniczalas się we wsparciu do dawana jeść, żeby mózg miał na czym dzialać. 😉 A serio, to moja tesciowa powiedziała mi kiedyś, że sukcesy dzieci nie są bez związku z wkładem matki, która choćby się zapierała, to jednak zawsze daje dużo wiecej niz geny do tej puli - nie masz się więc co wypierać części zaslugi. Brawo Wy, jednym slowem! Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:20 A do jakiego typu szkoły dziubdzius chodzi? State comprehensive, grammar, selective private, private, catholic? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:30 Zwykłej, publicznej, dla plebsu Grammar... heh Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 13:52 No to grammar czy zwyklej publicznej Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 14:23 Grammar pozostała w sferze marzeń. Czesne nas rozsadziło od srodka Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 14:37 Grammar to szkoly panstwowe i nie ma w nich czesnego. Jest egzamin wstepny i jest rejonizacja/catchment. Czesne jest w prywatnych. Czy jestescie w state comprehensive. A jakie wyniki ma ogolnie szkola jako Progress 8, Attainment 8, GCSE ,7+ for Maths and English? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 14:57 Grammar obok nas opiewała na 1600 miesięcznie pięć kat remu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:43 >Grammar obok nas opiewała na 1600 miesięcznie pięć kat remu. To nie grammar ale prywatna ktora " ukradla " nazwe grammar bo prawdziwe grammar nie pobieraja pieniedzy bo to sa panstowe szkoly e.g. tu obok w Kingston upon Thames jest szkola ktora sie nazywa " Kingston Grammar" ale z grammar ma tylko nazwe bo to prywatna szkola czyli sporo sie za nia placi. Zreszta nie taka zla i znajduje sie na przeciwko faktycznej grammar: Tiffin Boys ktora... ostatnio podupadla Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:43 Ale tam aspirował mały Prince i co teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:22 >Ale tam aspirował mały Prince i co teraz ? Nic mi o tym nie wiadomo. Tu gdzie mieszkam jest jedna grammar i jest tylko dla chlopcow ( ooo nie!) oraz dostala Good czyli tylko czworke wystawiona przez Ministerstwo ( Ofsted). Bylam na dniu otwartym i uwazam ze sobie szkola jaja sobie robi bo ma taki zwis na odwiedzajacych Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:45 Czyli idzie do prywatnej z arystokracja ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:54 Przeciez prywatne sa rozne nie tylko Eton. Wiekszosc to nie arystokracja tylko np dziecko Pana Michala co nam robi z ekipa loft conversion 😂 Prywatne sa gorsze i lepsze a ja nie mam zamiaru dawac dziecka nie wiadomo jak daleko Nie wiem gdzie pojdzie bo to zalezy gdzie go przyjma a to zalezy od catchment albo egzaminow. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:02 No więc nas oszukano. I kazali sobie płacić za możliwość czytania harrego Pottera w starożytnej grece Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:17 U nas w ogóle nie ma grammar. W całym rejonie. Są za to prywatne szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:44 >U nas w ogóle nie ma grammar. W całym rejonie. Są za to prywatne szkoły. No wlasnie. W wielu czesciach kraju w ogole nie ma grammar. A w takim Bucks jest i to kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:26 Pytam z ciekawości, bo pewnie takie wyniki poza chwałą i wielką dumą to klucz do kolejnych drzwi ? Co dalej ? Co mu to otwiera ? Pojęcia nie mam o systemie edukacji brytyjskiej, ale głupia by była nie otwierając takiemu dziecku wszystkiego co ma o ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:46 Ale o co pytasz konkretnie? Czy pytasz co daje grammar school czy o co? Ja sie pytalam lily o wyniki szkoly bardziej bo to by swiadczylo dlaczego bez zbyt duzego sleczenia samodzielnie zdal b dobrze przedmioty scisle. Po prostu.nauczyciele.dobrze tlumaczyc moga na lekcji i wystarczy ze zdolny uczen slucha Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 17:10 GCSE to jakby egzamin dojrzalosci. Do gego momentu jest obowiazkowa edukacja a juz po GCSE to kazdy sobie inna sciezke wybieraja. Jedni ida na apprenticeship przyuczac sie do zawodu ( cos w kierunku zawodowka ale ....nie do konca), a inni ktorzy planuja studia wyzsze ida na tzw Six Forms. Moznaby to porownac do liceum ale w sumie to nie do konca bo krocej trwa. Konczy sie to odpowiednikiem matury A- levels. Ale na wyzszym poziomie nieco niz matura. Albo mozna tez zdawac IB mature i wtedy to juz bardzo przypomina polska mature acz wiecej przedmiotow zdaja chyba. Tylko ze popularnosc IB w stosunku do A- levels jest mala. Na Six forms uczysz sie dokladnie tych przedmiotow i z nich zdajesz A- levels jakie beda ci potrzebne na to by sie dostac na studia. GCSE jest wazne o tyle ze jesli zda sie bardzo dobrze do ma sie wieksze szanse dostac na selektywne, konkurencyjne Six forms. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 17:33 Nie do konca. Moja corka robila 4 przedmioty A-levels ale do obecnych studiow potrzebny byl jeden z nich. Do kierunku studiow bierze sie pod uwage zarowno GCSE jak i A-levels. To zupelnie inny system niz polski. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 18:11 >Do kierunku studiow bierze sie pod uwage zarowno GCSE jak i A-levels. No nie tak. Biora pod uwage wynik z A- levels ale jak jest duzo kandydatow i z danego przedmiotu ktory jest na te studia jest brany pod uwage wiecej ma 9 niz moga przyjac to patrza na GCSE. I chodzi o konkretny przedmiot czyli autorki watku syn gdyby chcial studiowac French Literature to pewno by mial male szanse ale juz na przedmioty scisle GCSE wynik by mogl pomoc przy duzej konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:01 princesswhitewolf napisała: > >Do kierunku studiow bierze sie pod uwage zarowno GCSE jak i A-levels. > > No nie tak. Biora pod uwage wynik z A- levels ale jak jest duzo kandydatow i z > danego przedmiotu ktory jest na te studia jest brany pod uwage wiecej ma 9 niz > moga przyjac to patrza na GCSE. > Masz bardzo duzo do powiedzenia zwlaszcza gdy masz male pojecie . Jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:19 No przeciez to jest powszechnie dostepna wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 18:12 > corka robila 4 przedmioty A-levels ale do obecnych studiow potrzebny byl jeden z nich A dlaczego az 4 skoro wymagane sa 3 do oferty....a jej byl potrzebny jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:00 Gdzie sa wymagane? Rozne kierunki studiow maja rozne wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:21 Maksymalnie 3. A moze byc mniej. Na np Computer Science with AI technology jest tylko matematyka+ matematyka rozszerzona wiec 2 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 17:35 gama2003 napisała: > Pytam z ciekawości, bo pewnie takie wyniki poza chwałą i wielką dumą to klucz d > o kolejnych drzwi ? > Co dalej ? Co mu to otwiera ? Takie wyniki otwieraja wszystkie drzwi w dalszej edukacji, bierze sie pod uwage GCSE jak i A-levels. Z tym ze A-levels robi sie 3-4 przedmioty. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:23 No nie wszystkie. Np na French literature by sie nie dostal ani Journalism itd. Wspieraja w otwarcie drzwi na kierunki scisle. ( A jeszcze dochodzi wynik z A- levels) Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:23 Gratuluję z całego serca. Młody świetny. Ale to też wasza, rodziców, zasługa, nie chodzi o geny lecz wsparcie w domu, zachętę, warunki. A 8 z polskiego też wysoko. Dodam nieśmiało, że mój synuś też tyle dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:30 Pewno ze 8 to bardzo duzo zwlaszcza jesli nie mial formalnego kursu z j. polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:30 Yuka Ale ty się nie chwaliłaś Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:41 Bo na końcowe wyniki jeszcze czekamy. Mają przyjść pocztą. Moje dziubdziusie skończyły 7 klas polskiej podstawówki online. Z tym że 2 ostatnie lata po prostu odbębniły i zbytnio nie chciało im się cokolwiek robić. 8 klasę w ogóle olały. Jednak do GCSE wystarczyło 🤷♀️. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:49 Poza tym ja jestem z nich dumna tak po prostu. Zwłaszcza z córy, która pomimo wielu przeszkód zrobiła A-levels i że chce dalej się uczyć. I chociaż nie ma A czy A* i tak doceniam jej bardzo ciężką pracę i determinację, by iść dalej choć bywało jej ch.. nie trudno. Ale syn też dał radę. Jest niesamowitym człowiekiem z niezwykłym spokojem i pasją. I ogromną miłością i troską. A też ma swoje problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:55 Bądź dumna. Ja tam też jestem z tych swoich dumna. A chyba najbardziej z tego, że są takimi dobrymi ludźmi. Wiem, że im przez to dodatkowo nie będzi łatwiej, ale cieszę się, że są tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 13:05 Mujer- wiem. Wiem.ile razem dokonaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 13:04 Poza tym ja jestem z nich dumna tak po prostu. Kurcze, ja też powinnam bez tego chwalstwa. Ale dostałam pozwolenie (nie że chętnie, raczej na zasadzie: dobra, matka, naści) Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:35 No tu sobie mogę pozwolić : To NOOOOORMALNE, przecież inteligencje dziedziczy się po matce 🙄 !!! (upewnij mnie że liliowy nie czyta ematki 🫣) Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:51 A chwal się Gratuluję i bardzo, ale to bardzo zazdroszczę, że syn ma umysł ścisły. U mnie w rodzinie wszyscy umysły ścisłe. Ja jedna niewydarzona. I niestety, ale synowie po mamusi "zdolni inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 22:11 Aby nie przesadzasz? Na jakie studia dostał się twój syn? Odpowiedz Link Zgłoś
hippolina Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 13:00 Gratuluję z serca! A co do pytania - ja nie mam w zwyczaju wrzucać na publiczne forum wyników syna, bo wiem, że on sobie tego nie życzy. Mój mąż wyniósł z domu zwyczaj chwalenia się świadectwami starszemu pokoleniu, czego syn nie znosi serdecznie, chociaż naprawdę ma powody do dumy że swojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 13:08 Co prawda nic a nic się nie orientuje o co w tym chodzi, ale skoro mówisz, ze super wyniki, to gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 13:21 Gratutuje! U mnie syn odebral resultaty, ani wiadomosci, ani telefonu. W koncu ok 10 nie wytrzymalam i zadzwonilam, okazuje sie ze bardzo dobre wyniki z tym ze u niego English Language, Literature, i generalnie humanistyczne mocne plus Geography, ale z reszty tez niezle. Nie ma nic ponizej 6. Z tym ze on nigdy nie byl academically strong, corka byla. Sam stwierdzil ze gdy otworzyl koperte to byl w szoku. Teraz A-levels. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:03 Gratki zatem U nas polski jest naturalny, więc wybrał jako didatek Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:53 U nas nie jest, syn by raczej mial problem z dostaniem 4. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:38 Najma ty calkiem niezle piszesz po polski i mowilas ze dzieci znaja polski. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:38 *polsku ( bo sie przyczepia🙄) Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:02 princesswhitewolf napisała: > Najma ty calkiem niezle piszesz po polski i mowilas ze dzieci znaja polski. ??? Wychowalam sie w pl I zdalam tam mature wiec oczywiste ze znam polski. Ale moje dzieci nie wychowaly sie ani nie edukowaly w Polsce, polski nie jest ich pierwszym jezykiem. Sa rozne poziomy znajomosci jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:08 Ale ten polski na GCSE to jest polski dla obcokrajowcow, tak jak zdawany francuski jest dla obcokrajowców. I jak popatrzysz na curriculum to łatwizna jest. Przeciez dla mojego syna polski tez nie jest przeciez jezykiem pierwszym zwlaszcza ze ojciec ani dudu po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:28 A z czym wlasciwie masz problem? Nie ma obowiazku zdawania jezyka polskiego. GCSE z kazdego jezyka obcego jest na okreslonych warunkach czyli speaking, listening, reading and writing. Wiem jak wygladaja bo jeszcze kilka lat temu bylam na takim egzaminie. Moja corka nie chciala zdawac bo nie interesowal jej grade nizszy niz 8 a na taki by nie zdala polskiego. Syn takze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:36 A czy ja napisalam ze jest obowiazek 🤦🏼♀️ Curriculum jest dostepne na stronach gov. Dla ludzi swobodnie rozmawiajacych po polsku to nie jest zaden problem bo to jest poziom second language. Duzo trudniej zdac Francuski, Hiszpanski czy Niemiecki jako second language bo zaczynaja dopiero w year 7 porzadniejsza nauke ( a i tak moim zdaniem byle jaka bo maja 2 godz tygodniowo tylko i dlatego moje dziecko ma French tutoring 2x week) Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:40 Jak juz napisalam wypowiadasz sie na tematy z poziomu ekspertki o ktorych masz mgliste pojecie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:43 Frazes by manipulowac danymi np nagle wprowadzajac grade 3 Poza tym nie jestem zadna ekspertka i wyobraz sobie ze ty tez nie. Wow. Odkrycie! Wszelakie gadanie o ekspertyzie to idiotyzm. Jesli kaka- llina pisze ze szkola gdzie sa akceptuje 4 to z czym wlasciwie dyskutujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:44 Z niczym, szkoda czasu na dyskusje z toba. To kosmos jakis. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 14:21 Wspaniale, gratuluję, ściskam i cały czas życzę Ci poprawy losu. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 14:24 Wspaniale! Błogość w pełni zasłużoba! <po cichutku i dyskretnie - zazdroszczę!> 🤗☺ Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 14:24 Zasłużona, cholera. Paluchy za grube do klawiatury 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 14:53 Nie wiem, czy obyczaj panuje, ale moze zapanowac ! tempora mutantur i obyczaje wraz z temporami a ty sie chwal, bo masz czym, cieszymy sie razem z toba Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:04 Mówisz, że nowa świecka tradycja? Dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 22:49 Już kilka lat temu chwaliłam się wynikami najstarszej, dzięki którym bez trudu najmniejszego dostała się do dwóch uni. Jeden daleko, ambitny, drugi miejscowy, bo już poznała swojego ówczesnego chłopaka, który dziś jest jej mężem. I dlatego męża została w mieście. Studia skończyła już dawno, wyszła za mąż, urodziła dziecko, zrobiła kursy uprawniające ją do wykonywania dobrego i niezależnego zawodu, dzięki czemu pracuje w domu i spokojnie może zajmować się dzieckiem, a pieniądze wpływają na konto. Średnia i najmłodsza wolą pracować u kogoś na razie, choć najmłodsza też się teraz edukuje, ale w kompletnie różnej branży, która jest jej pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:56 Nie mam pojęcia, jaki panuje tutaj obyczaj, ale chwal się dziewczyno! Super wyniki! Wielkie gratulacje dla bombelka i dla ciebie! Podziwiam ludzi, którzy mają talent do matematyki, fizyki i w ogóle przedmiotów ścisłych. To jest ogromny powód do dumy i masz być dumna bez skrępowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:05 Aż sprawdziłam co to za egzamin . Gratuluję mądrego bombelka ( w sumie po e-matce innego się nikt nie spodziewa ). Podziwiam wyniki z chemii - to dla mnie zawsze była czarna magia. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:54 Dla mnie też. A byłam w biol-chem 😅😭 Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:16 Gratulacje! Nie wiem co to za uczucie, bo moje dzieci były w szkole przeciętne, ale pewnie musi być miło 😉. Ciesz się, bo masz czym! Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:30 Gratulacje!! 9 z Further Maths to niebywałe osiągnięcie - z tego co wiem, jest na poziomie A-levels. I to jeszcze w roku, kiedy wszyscy narzekają na surowe kryteria ocen (ponoć wróciło wszystko do sytuacji przedcovidowej). Zazdroszczę zdolnego bombelka. Mój w tym roku będzie zdawać GCSEs i już się stresuję (też zdaje Further Maths). Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 18:09 to jeszcze w roku, kiedy wszyscy narzekają na surowe Dziękujemy z serca Nie stresujcie się. Ja swojego zabrakam do Porto na krótki wypad, na koncert fado, dobre jedzenie. Potem ruszyliśmy w egzaminacyjny szał. Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 18:21 WOW!!!!! Gratulacje i zazdroszczę, moja starsza za dwa lata zdaje i czarno to widzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 18:59 Nie przesadzaj. Jest w Y7? Ma mase czasu. Zreszta to bardzo okreslona wiedza co moze byc na GCSE. A w Polsce na takiej maturze to moga zapytac o wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:04 Teraz bedzie w Y10 . Ja matematyki u niej w ogóle nie widzę, a w rodzinie tradycje matematyczne duże, ona sie jakoś wyrodziła... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:17 No ale to ze nie jest dobra akurat w matematyce nie oznacza ze musisz cos ciemno widziec. To nie jest tak ze jedynym powolaniem zyciowym jest matematyka. Wazne by na GCSE wybrala wlasciwe przedmioty dodatkowe. I naset jesli dostanie z matematyki nizsza ocene to moze z angielskiego bedzie suoer. Na A levels wybierze takie przedmioty jakie chcialaby potem wiwzac ze studiami. Dbaj o to by sie w czyms wyspecjalizowala i wyslij na odpowiednie tutoring z tym związane Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:22 Wiem, ze chcesz mnie pocieszyć i dziękuje.. Ale ja po prostu nie widzę, żeby ona dała radę 4 z matmy dostać. No cóż jest wiele ścieżek zyciowych, zawsze może ta matme później zrobić, bedę ją cisnąć może sama w końcu zroumie, że to ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:11 princesswhitewolf napisała: > No ale to ze nie jest dobra akurat w matematyce nie oznacza ze musisz cos ciemn > o widziec. To nie jest tak ze jedynym powolaniem zyciowym jest matematyka. Wazn > e by na GCSE wybrala wlasciwe przedmioty dodatkowe. I naset jesli dostanie z ma > tematyki nizsza ocene to moze z angielskiego bedzie suoer. Na A levels wybierze > takie przedmioty jakie chcialaby potem wiwzac ze studiami. Milo ze chcesz ja pocieszyc ale problem w tym ze na wiele courses, zwlascza A-levels sa okreslone entry requirements z core subjects a matematyka do takich nalezy. Wiec akurat to jest bardzo wazne. Grade 4 to jest pass ale nie zawsze wystarczy, czesto wymagane jest 5, z tym ze 5 mozna uzyskac robiac foundation papers. Zgadzam sie ze dobrym pomyslem bylyby korepetycje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:26 Pewnie bedę musiała tak zrobić, chociaz spokojnie sama bym ja nauczyła ale odmawia wspólpracy. Jej njwiększym problem jest to, że kompletnie nie potrafi sie sama uczyć. No mamy jezcze sporo czasu, moze sie ocknie. Na A-levels w jej szkole wystarcza 4. Syn jest z matmy bardzo dobry. Ja zrobiłam odpowiednik gsce praktycznie z ulicy 18 lat temu, co mi sie przydaję w innych kursach. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 07:40 Kiedys GCSE byly o wielr latwiejsze, od kilku lat to zupelnie inny poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 07:42 kaka-llina napisała: >Jej njwiększym problem jest to, że kompletnie nie potrafi sie sama uczyć. No mamy jezcze sporo czasu, moze sie ocknie. > Na A-levels w jej szkole wystarcza 4. Jesli ma problem z uczeniem sie samodzielnie to w sixth form latwiej nie bedzie. Jest w year 10? To faktycznie jeszcze sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:50 Internety mowia ze 4 wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 07:37 I jak zwykle princess nawet nie potrafisz znalezc ogolnych imformacji: Here are the grades you need to study A-Levels: At least five GCSEs in grades 4-9 (or A* to C according to the old grading system), including the English Language. A minimum of grade 6 in the specific subject(s) you want to study at the university of your choice. Note that: for competitive study programs, you must try to get higher grades in your GCSE to have realistic chances of admission. Minimum to 4 bo wszystko co ponizej czyli 3, 2 , 1 to jest nie zdane. Wiele sixth forms czy konkretne przedmioty, kursy Minimum maja 5 lub powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 08:07 Czyli co, nie umiem znalezc a to co znalazlam to co ...klamia w tym co ja wkleilam? Dlaczego nie wkleilas zrodla? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 08:25 princesswhitewolf napisała: > Czyli co, nie umiem znalezc a to co znalazlam to co ...klamia w tym co ja wklei > lam? Dlaczego nie wkleilas zrodla? Ale czego ty wlasciwie nie rozumiesz? To, ze 4 to zdany egzamin, nie oznacza, że z taka oceną uczelnia zechce przyjąć kandydata. Podobnie jak w Pl, aby zdać maturę wystarczy z podstawy 30%, a rozszerzenie mozesz mieć w ogóle na 1% - co nie zmienia faktu, że progi przyjecia na studia, zwlaszcza na oblegane kierunki, są dużo wyższe. I trzeba wybrać konkretne przedmioty w rozszerzeniach i zdać je dobrze, bo nawet świetne zdanie innych, nie branych pod uwagę na danym kierunku, nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:00 iwonia czy w ogole wiesz o czym mowa? Przeczytaj co napisala kaka-llina. Mowimy o przyjeciu jej na Six Form by mogla zdawac A levels. I napisala wyraznie ze wystarczy 4. A co do uczelni to Uniwersytetow i uczelni wyzszych w UK jest multum i osoba z nizszymi wynikami nie musi startowac na Russel group. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:16 Oczywiście, ze nie musi. W ogóle nie ma obowiązku zdawania gdziekolwiek. Tylko mowa jest o tym, jakie są minimalne wymagania, gdy ktoś jednak myśli o konkretnej ścieżce edukacji, gdzie od kandydatów wymaga się więcej niż minimalny próg zaliczenia i zaliczeń konkretnych przedmiotów, a nie o załapaniu się gdziekolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:23 Iwonia z kim i o czym ty w ogole dyskutujesz? My mowimy o Six forms. Kursie przygotowawczym do A levels, cos jak matura. Czyli ile wymaganych ocen i przedmiotow by spelnil warunki. Nawet sie nie da zdawac mniej niz 5 GCSE bo np tu gdzie mieszkam wszystkie szkoly maja 4 obowiazkowe ( mat, Eng, Sci, RE) i bierze sie minimum jeden dodatkowy obowiązkowo a pozostale dwa jesli chca. Potem sa zmienne rozszerzone i nie A kwestia ocen to juz co akceptuje dane Six Forms..kaka- llina napisala wyraznie ze 4 zaakceptuja u niej. Wiec z czym dyskusja? Ze nie, nie zaakceptowaliby jej? bo? No chyba kaka- llina wie jakie sa warunki w szkole wybranej przez jej dziecko. To nie jest tak ze kazda jedna szkola jest superkonkurencyjna Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 11:01 princesswhitewolf napisała: > Iwonia z kim i o czym ty w ogole dyskutujesz? Już z nikim o niczym. Zepsulaś wątek Lilii swoimi egocentrycznymi wywodami, a i tak do ciebie nie docierają najprostsze kwestie, które ci wszysy próbują wytlumaczyć. 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 11:06 To moze mnie zabanuj za to przestepstwo. Malo razy to ty sciagalas watem na inny temat? To ty wpadłaś nawet nie rozumiejac o czym mowa i vadajac o uniwersity acceptance jak mowa o Six form, a teraz nie rozumiesz ze najma wie lepiej niz kakallina jakie sa warunki six form w jej szkole W dodatku niby moderatorka a nie widzisz ze najma za mna lazi. W innej czesci tego watku wtracila sie wlasnie w moja rozmowe z asma i tez miesza i wymysla nie odróżniając appeal od wait list. Wbijaj sobie szpile ile chcesz- ty masz problem. I wtracasz sie plotac od rzeczy porownujac dostawanie sie na program porownywalny do maturalnego w UK z akceptacja na studia w Polsce. No copy. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 11:13 iwoniaw napisała: > princesswhitewolf napisała: > > > Iwonia z kim i o czym ty w ogole dyskutujesz? > > Już z nikim o niczym. Zepsulaś wątek Lilii swoimi egocentrycznymi wywodami, a i > tak do ciebie nie docierają najprostsze kwestie, które ci wszysy próbują wytlu > maczyć. 🤦♀️ No niestety, pisze duzo, podaje nieprawdziwe imformacje, probowalam wyprostowac te bzdury, ale dalam spokoj. Szkoda energii. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 11:17 Sama piszesz bzdury. Prosze. Napisala wyraznie ze wystarcza jej 4 ry. Ty wiesz lepiej bo wiesz jaka to szkola taaa Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 08:07 Kakalina ci napisała ze wystarczy 4 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:04 >At least five GCSEs in grades 4-9 (or A* to C according to the old grading system), including the English Language. A minimum of grade 6 in the specific subject(s) you want to study at the university of your choice. Note that: for competitive study programs, you must try to get higher grades in your GCSE to have realistic chances of admission. To jest z UCAS strony i o ilosci GCSE wymaganych, a ja wyzej mowilam o ilosci przedmiotow na kursie A-levels Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:24 Nie, to nie jest UCAS. Grade 3 to jest niezdany, jesli wiec college na niektore kursy A-levels akceptuje grade 3 to zapewniam ze z jendego core subject i uczen musi wtedy robic rownolegle GCSE z tego przedmiotu zeby zaliczyc na grade 4. Z tym ze wtedy A-levels wydluzaja sie do 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:32 Ale kakallina napisala ze aby przyjeli jej corke na Six forms wystarczy 4. No chyba wie co mowi. No trudno ze sie wydluza... Zreszta to hipotetyczna rozmowa bo raz ze ma sporo czasu dwa moze tutoring wezma Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:38 Twoje zrodlo z ktorego wycielas to co istotne mowi co innego niz to co faktycznie w nim napisano: If you have not achieved a GCSE grade 4 in both English and Maths will not be able to study A Levels with us, but may be able to study our Access to Level 3 programme. Typical requirements for this are 5 GCSEs at grade 3. It is useful to have at least one GCSE Pass - Grade 4 or above, as this will help you to meet the minimum requirements of 5 GCSEs which most colleges and employers look for. You must resit Maths and English if you do not have at least a grade 4 in these subjects. Czyli jesli corka kaka-llina nie otrzyma grade 4 z Maths to nie bedzie mogla robic kursu A-levels. Bedzie miala inne opcje poprostu. Do A-levels minimum to grade 4 z core subjects zwlaszcza Maths and English. Wiekszosc kursow A-levels wymaga jednak 5 GCSE na minimum grade 4. Minimum moze jednak nie zapewnic przyjecia ma kurs A-levels ktory sie wybralo. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:51 Ale moje zrodlo to nie szkola kaka- lliny 🤦🏼♀️. I ja wycielam moje zrodlo w innym kontekscie..nie mieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:19 princesswhitewolf napisała: > Ale moje zrodlo to nie szkola kaka- lliny 🤦🏼♀️. I ja wycielam moje zrodlo w > innym kontekscie..nie mieszaj. To ty mieszasz. To ze to nie szkola kaka-llina bylo oczywiste. W przeciwienstwie do ciebie ja wkleilam wpasciwe ogolne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:33 Powtorze: w jej szkole jak napisala wystarczy ocena 4 by zaakceptowali na Six form. Z czym wlsciwie dyskutujesz? No to co ze wydluzy to A levels? Przeciez jej córka nie idzie na egzamin by zdsc na 4 i bedzie sie starala na 5. Jeszcze nie dostala 4. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:40 kaka-llina Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:22 Wiem, ze chcesz mnie pocieszyć i dziękuje.. Ale ja po prostu nie widzę, żeby ona dała radę 4 z matmy dostać. No cóż jest wiele ścieżek zyciowych, zawsze może ta matme później zrobić, bedę ją cisnąć może sama w końcu zroumie, że to ważne. Ty masz problem z pamiecia? Jesli tak to przeczytaj post jeszcze raz zanim napiszesz to co sie ubzdura. Poza tym kaka-llina nie napisala o jakich przedmiotach na A-levels jej corka mysli, i nie dziwie sie skoro zaczyna year 10 to ma jeszcze sporo czasu. Tak czy inaczej bedzie musiala miec ten grade 4 jako minimum a jesli nie bedzie miala to ma mnostwo alternatywnych opcji. Rodzice sie czesto martwia na zapas, kaka-llina zobaczy jak pojda mock exams w year 10, na tym etapie jest zbyt wczesnie chyba ze jej corka faktycznie jest bardzo slabiutka z matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:43 Nie to ty nie doczytalas bo czytac nie umiesz i masz problemy ze wzrokiem ( sorry ale odpowiadam w twoim stylu). W innym miejscu wyraznie napisala ze jej szkola akceptuje ocene:4. Moze poczytaj uwazniej Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 [...] 29.08.23, 10:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf [...] 29.08.23, 11:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 11:13 Super trzeba o tej sprawiedliwosci moderatorki napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf [...] 29.08.23, 11:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:38 Zreszta nagle najma mowi o grade 3. Kto tu mowi o grade3? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:48 princesswhitewolf napisała: > Zreszta nagle najma mowi o grade 3. Kto tu mowi o grade3? Twoje zrodlo z ktorego wycielas istotne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:25 Nic z tego nie rozumiem ale gratulacje rozumiem że mieszkasz za granicą???? Niestety jest taki słaby punkt czy te szkoły zagraniczne w ogóle nie „doceniają rodziców” tak jak polskie szkoły. Nosz kurna w tych Zagranicznych nie ma się w ogóle gdzie lansować jak się ma zdolne dziecko bo tam nie ma żadnych uroczystości…. Dlatego cieszę się że chodzimy do polskiej weekendowej szkoły wtedy mogę brylować jako matka na konkursach i na zakończeniu roku jak dziecko Zbiera nagrody)) Jak masz możliwość to wciśnij go do polskiej szkoły no to jest bardzo fajne Coś mi z tego że nauczyciel zagranicznej szkole mi powie na osobności że dziecko zdolne jak nikt tego nie słyszy Hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:32 No jak nie ma uroczystosci? Sa apele w primary i secondary i wymieniaja kto i co osiagnal i publikuja liste. Konkursy w polskiej szkole to na najsmacznieksze ciasto i Wierszowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:36 Aha Ale to w państwowych ? U nas uczą za to że oceny nie są najważniejsze i nie ma takiego epatowania czujecie, peszysko dla matek zdolnych I mogą być rodzice na tych apelach ? Konkursy w polskiej oficjalnej szkole te międzynarodowe organizowane przez ministerstwa i ambasady Na ciasto byśmy nie wygrały A mały Prince miał dobre oceny? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:17 W kazdych szkolach. Prywatnych i państwowych >A mały Prince miał dobre oceny? Z matmy, science, angielskiego, geografii, historii ma above expected ale z wfu, muzyki i arts ma ponizej przecietnej. Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:44 Ale pytałam o polskie świadectwo Na angielskim to wiadomo ze po tacie wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:56 A dlaczego po tacie? Ja tez musialam zdac GMAT by sie dostac na studia Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:57 Aa z polskiego no pewno ze same bardzo dobre ale on ma świetną wymowe a my codziennie czytamy po polsku tzn on czyta mi Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:06 Ale najwyższa ocena w polsce to celujący I są u was nagrody dla trójki najlepszych ? Szkoda kurczę że w tych szkołach nie ma świadectwo z czerwonym paskiem Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:09 Nie oceny sa bardzo dobry, dobry, dostateczny, niedostateczny i wszyscy dostaja bardzo dobry i dobry Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:24 Dziwne ze nie maja takiego świadectwa jak w polskiej szkole Dostają w ogole takie urzędowe niebieskie świadectwa skoro to nie szkoła przy ambasadzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 21:45 Jutro zobacze czy to niebieskie czy jakie Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:44 Ale dziwnie Przykro dla zdolnych dzieci i i h rodziców którzy nie mogą brylować Nawet jak ja chodziłam do szkoły to były A gdzie w końcu on pójdzie do szkoły w brytyjskim systemie ? Chyba nie do tej szemranej geammar? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 09:54 Asma, jak mowilam jeszcze nie wiadomo gdzie pojdzie. Aplikuje sie wybierajac 10 szkol w kolejnosci jaka pasuje rodzicom i dziecku. A potem jest to przyznawane w zaleznosci od odleglosci i innych kryteriow. Na to wszystko dochodzi opcja prywatnych szkol. Wiadomo bedzie na poczatku kwietnia,. No przynajmniej z grubsza bo jeszcze sa listy oczekujących potem Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:18 princesswhitewolf napisała: >Aplikuje sie wybierajac 10 > szkol w kolejnosci jaka pasuje rodzicom i dziecku. You can apply to any school located in any borough, up to a maximum of six schools. U princess uroslo do 10 szkol. > Wiadomo bedzie na poczatku kwietnia,. Nie, do secondary schools 1 marca. No przynajmniej z grubsza bo jeszcze sa l > isty oczekujących potem To jest zupelnie odrebna rzecz, jesli dziecko nie dostalo sie do secondary school zgodnie z oczekiwaniami rodzicow to maja prawo appealing. Jednak ten proces trwa i appealing moze nie byc successful a wtedy dziecko musi pojsc do szkoly w ktorej zostalo ulokowane. Chyba ze rodzic wysle dziecko do szkoly prywatnej lub zdecyduje sie na home schooling Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:37 >U princess uroslo do 10 szkol. Mozesz Aplikowac do wiecej niz 10 w tym prywatne poza systemem councilow. 6 to panstwowych >Nie, do secondary schools 1 marca. Dopiero w kwietniu wiadomo bo wiekszosc jest na waiting list i decyduje sie uwalniajac inne miejsca. Tu jest duzo szkol gdzie mieszkam. Wybor wiekszy niz u ciebie. >No przynajmniej z grubsza bo jeszcze sa l > isty oczekujących potem >To jest zupelnie odrebna rzecz, jesli dziecko nie dostalo sie do secondary school O o. Znowu klasyka mieszania przez ekspertke najme. Lol ja mowie o waiting lists a nie appealing ktore i tak rzadko sa successful Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:43 princesswhitewolf napisała: > >U princess uroslo do 10 szkol. > > Mozesz Aplikowac do wiecej niz 10 w tym prywatne poza systemem councilow. 6 to > panstwowych Prywatne to jest zupelnie co innego. Wypelniajac aplikacje na stronie Council wpisujesz 6 szkol a nie 10. > Dopiero w kwietniu wiadomo bo wiekszosc jest na waiting list i decyduje sie uwa > lniajac inne miejsca. Tu jest duzo szkol gdzie mieszkam. Wybor wiekszy niz u ci > ebie. OJP 🤣🤐🤔 Ty nie masz nawet mglistego pojecia. Co najgorsze, ty nie potrafisz przyswoic prostych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:48 >OJP 🤣🤐🤔 Ty nie masz nawet mglistego pojecia. Co najgorsze, ty nie potrafisz przyswoic prostych informacji. A ty masz kompleksy jak stad do Moskwy i ciagle usilujesz ludziom szpile wbic by podkreślić swoja cudownosc i madrosc. Tu gdzie mieszkam jest bardzo bardzo duzo movement po tej dacie bo ludzie akceptuja albo nie akceptuja Sama nie wiesz o czym mowisz i nie odrozniasz applea od waiting list, ekspertko Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:49 Princess, to nie jest Twój wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:50 Ani nie jest to watek najmy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:49 Automatically- podkresle. Wiec waiting list to nie to samo co appeal process. Z Appeal bardzo malo dzieci sie dostaje. Z waiting list calkiem sporo Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:51 princesswhitewolf napisała: > Automatically- podkresle. Wiec waiting list to nie to samo co appeal process. Z > Appeal bardzo malo dzieci sie dostaje. Z waiting list calkiem sporo W twoim swiecie. 🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:56 W moim swiecie dzieci sa dodawane automatycznie na waiting list i wkleilam Ci informacje o ty . A appeal to proces gdzie musisz miec sensowne grounds dlaczego mieliby cie przyjac. Specjalne circumstances jak np przeoczenie jakiegos dokumentu czy zasady przyjmowania np: blad ze nie zauwazyli ze dziecko ma sibling co stawia wg kryteriow dane szkoly na przyklad dziecko wyzej niz cala reszte. Ale nie masz pojecia i nie odrozniasz appeal.od waiting lists. 😆😆🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 10:57 W niektorych szkolach trzeba poprosic o dodanie na waitlists w wiekszosci idzie to tu automatycznie, ekspertko lol Odpowiedz Link Zgłoś
samaasma Re: Czy panuje tu obyczaj 29.08.23, 12:42 No ale decydujesz sue na lepsze prywatne szkoły czy będziesz ryzykować z ta grammar ? Ależ macie rodzicielskie dylematy , szok Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 19:45 Gratuluję Syneczkowi świetnych wyników, i cudownej Mamy😘😘😘 Życzę Ci jeszcze mrowia a mrowia sukcesów Synka jako katalizatorów do zaszczytnego, wzruszającego i jakże miłego puchnięcia z dumy Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 20:28 Wspaniale! Ciesz się z synem 🥰 supergraty!!! Odpowiedz Link Zgłoś