Dodaj do ulubionych

Czy panuje tu obyczaj

28.08.23, 10:38
Wrzucania swiadectw/ chwalenia się wynikami dzieciątek?
Czy wrecz przeciwnie- opcją stop czerwonym paskom?
Bo ja nie wiem, co zrobić? A jestem w sytuacji, że najbardziej na świecie chce mi się pokazać kosmosowi, że drugorodny roztrzaskał egzaminy gcse i że jestem.Bardzo Dumną Mamą.
Plus mamą zdziwioną, bo miłośników fizyki i matematyki jakoś w rodzinie nie ma. A on kocha rozwiązywać, roztrząsać i analizować.
To proszę, kochani moi. Mama wrzuca- z silnym przeświadczeniem, że zaraz mi się dostanie BO TAK.
Ale ( jak wielokrotnie wspominałam, bedac zresztą nazwana poszukiwaczka atencji) tak beznadziejnie w moim życiu nie było od śmierci matki czyli grubo ponad siedem lat. Więc jak dzieciak przytargal wyniki, rzucił na stół żze slowami: Ja jestem szczęśliwy, to i ty będziesz, po czym pognał do kolesi na te ich gry strategiczne, to po prostu zrobiło mi się błogo.
Nie żałujcie mi dobrej energii- niczego bardziej teraz nie potrzebuję...
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 10:41
      No i super.
    • heca7 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 10:42
      Kompletnie się na tym nie znam ale podziwiam szczerze każdego kto rozumie fizykę i chemię wink Tak że gratulacje!
    • daniela34 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 10:43
      Już gratulowałam, ale jeszcze raz pogratuluję. Mam nadzieję, że nikt ci tego wątku i tej twojej autentycznej radości nie zepsuje.
    • iwles Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 10:43

Ścisły umysł - gratulacje smile
    • barbibarbi Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 10:45
      Pięknie, mądre dzieciątko.
    • ga-ti Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 10:55
      Się nie znam, ale gratuluję! Cieszę się razem z Tobą!

Bo niby czemu mamy się nie cieszyć z sukcesów naszych dzieci? Czyli jak pracowałam ciężko i zostałam doceniona w robocie, awansowana, czy przyznano mi nagrodę, uśmiech kierownika, to mąż ma tylko wzruszyć ramionami? Przecież cieszy się razem ze mną. Tak samo cieszymy się z dziećmi.
    • berdebul Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 10:57
      Bąbelek e-matki musi być prymusem, inaczej musiałabyś szukać okna życia. tongue_out
      Gratki!
    • em_em71 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:05
      O jak bardzo rozumiem i podzielam podziw. My z mężem też upośledzeni w naukach ścisłych, a młody takie wyniki wykręcił na maturze, zwłaszcza z fizyki, że kłanialiśmy się w pas 😀
    • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:07
      Dziękuję.
      Nie wrzuciłam najwazniejszego- 9 to.maksymalna ocena smile
      • little_fish Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:52
        No właśnie! Bo już chciałam pisać, że nic nie rozumiem, ale mimo wszystko gratuluję. A tak to po prostu gratuluję 😊!!!
    • tairo Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:10
      No nieźle, nieźle.
      Niech gra, zasłużył.
      • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:13
        Ja nie będę się wypowiadać na temat grania, czasu przed kompem, etc. Masakra.
        Ale syneczek.aktualnie oracuje nad stworzeniem klawiatury doskonałej. Jestem pierwszym testerem próbek, które zalewają nasz dom. Rodzinnie musimy oceniać (w skali 1-10) przyjemność klików i lekkość naduszen
        • tairo Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:19
          Przynajmniej w strategie, a nie jakieś durne fify.
          Na wyniki w nauce nie zaszkodziło, więc zluzuj, matka smile i pokaż tę klawiaturę, jak coś ciekawego wymyśli.
          • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:21
            Luzuje.
            Pokaze smile
      • daniela34 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:30
        Z tymi grami mi się skojarzyło: oglądałam reportaż z frontu i wypowiadał się żołnierz ukraiński - operator drona kamikadze (bardzo sobie dobrze z nimi radzą Ukraińcy podobno, trafiają bardzo precyzyjnie). Więc siedzi ten chłopak w mundurze i mówi tak: "Za każdym razem kiedy udaje mi się trafić, przypominam sobie moją mamę, ktora mi powtarzała, że z tego mojego grania (w gry komputerowe- przyp.mój) to nic dobrego nigdy nie będzie."
        Nie życzę żadnemu bombelkowi, brońcie wszyscy Bogowie, tego, żeby operował dronami na wojnie. Ale niesamowicie mnie to uderzyło, bo faktycznie, coraz więcej many tego komputerowo sterowanego sprzętu, z którym nasze ręce już by sobie chyba tak precyzyjnie nie poradziły.
        • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:36
          Daniela, mnie.macierzynstwo - już mocno orzejrzale- nauczyło jednego. Nigdy nie mówię, że coś tam to głupoty. Nigdy nie wiesz, co dzieciną przekuje na kasę, wiedzę, pasję.
        • zalogujesieaco Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:08
          To nie jest do końca przypadek, część gier czy ich interfejsów powstała dokładnie w tym celu: żeby oswoić ludzi z ich obsługą. Klasycznym przykładem jest soliter, którego wsadzono defoltowo w Windows, żeby ludzi nauczyć i oswoić funkcjonalności drag and drop. Ludzie którzy projektują broń projektują ją ze świadomością że używać jej będą osoby które teraz są dziećmi. Niestety gdybym ja miała bronić rodziny joystickiem to źle by było.
          • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 15:10
            Niestety gdybym ja miała bronić rodziny joystickiem to źle by było.
            Nie mow
            Jak próbowali mnie nauczyć iść w jakieś wyścigi, to nie udało.mi się w ogóle ruszyć bezwyoadkowo
            • jana111 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 22:31
              Moi mają kierownicę. Przez wszystkie tysiące przejechanych kilometrów nie spowodowałam tylu stłuczek i wypadków ile przez 10 sekund jazdy w Forzie. O sterowaniu padem to nawet nie mówię.
          • daniela34 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:20
            Ja ani joystickiem ani bronią. Mam zerową umiejętność trafienia w cel a w gry nigdy nie grałam.
    • gama2003 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:14
      E no !
      Co to za cykanie się ze 😉 chwaleniem się !!!

Masz być dumna i skakać z radości.
      Nawet jeśli bombelek wyrodek matematyczny i fizyczny 😉. Po mamusi i tatusiu taki, znaczy to że geny takie macie. Uśpione z sobie znanych powodów a może zwyczajnie nauczycieli do kitu !

Ogromne gratulacje, dzieciątko niech dalej rozwala system i wprowadza Cię w błogie wzruszenia. Wyściskaj, wycałuj i oszalej z dumy❤

Brawo Dolinowy Liliowy Bombelku !
      • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:17
        Oj, wprowadza smile
    • extereso Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:16
      GRATULACJE!!!
    • princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:22
      Gratulacje, umysl scisly ci rosnie.

A tak z ciekawosci - dlaczego kolo RE jest Route B? Co to znaczy? Jest tez jakas Route A?
    • frntta666 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:24
      ❤ a wiesz, ze inteligencje sie podobno po matce dziedziczy? Gratki! kiss
    • princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:24
      A i powiedz wiecej cos o j. polskim. Gdzie musieliscie jechac na egzamin? Jak w ogole zdaja Polacy w sensie jaka jest srednia? Trudny byl egzamin? Tak z ciekawosci pytam
      • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:31
        Wynajęli egzaminatora na język polski. Był traktowany jak każdy inny język obcy ( egzamin, nie egzaminator). Wcześniej dostaliśmy zestaw zagadnień, które trzeba opisać, opowiedzieć, zanalizować . Byłam w szoku, jak syn mi.powiedxial że na egzaminie były zdania z Nad Niemnem indifferent
        • princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:41
          O to duzo bylo zapewne Polakow w szkole skoro wynajeli egzaminatora bo slyszalam, ze normalnie gdzies sie jedzie, A syn chodzil do polskiej szkoly w sobote? U nas w sob szkole jest kurs przygotowywujacy do GCSE

A chcialam sie jeszcze zapytac o jezyki. Bo liczac ilosc przedmiotow to chyba wystarczyłoby gdyby zdawal jeden język obcy. Czy jakos sie oplaca wziac drugi? jest z tego jakas korzysc w punktach itd? Sorry jesli bredze
          • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:47
            Nie chodził do polskich szkół. Zadziałałam swoim nauczycielskim autorytetem tongue_out
            On wybrał ten język jako over, co.pewnie mogło.miec wpływa ogólne postrzeganie ucznia przy rekrutacji. Różne rzeczy się tu liczą - choćby przynależność do skautów cz fakt realiziwania pasji w szkole muzycznej (mój akurat chodzi na zajęcia z oerkusji)
            • princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:51
              Uu moje dziecko to niestety ani Scout ani muzyk ale z jezykow jest dobry i matka posyla na korepetycje z French bo jak wiadomo jezyki w primary sa beznadziejne.

O dobrze wiedziec ze dodatkowe przedmioty maja dobry wplyw na wynik.

A czy English Literature oznacza esej czy Reading comprehension tudziez jakis multiple choice?

Dziubdzius ma exceeding z Comprehension ale pisze jak kura pazurem i nikt nie wie co napisal. Juz sie o to martwie.
              • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:56
                Ja wiązałam nadzieję z mandarynskim, który pojawił się w jego szkole. Niestety, tylko na rok.
                Generalnie poziom języków...hm...
                Esej byłsmile
                • princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:19
                  Lojezu esej...
      • yuka12 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 12:32
        W szkole mojego syna pojawiła się pani, która jest egzaminatorem i zaproponowała, żeby syn przystąpił do egzaminu. Pani pojawiła się pod koniec kwietnia, egzamin był w czerwcu w szkole syna.
        Mieliśmy sobie poszukać na stronach internetowych pytania z lat poprzednich. Pomęczyłam syna, żeby choć trochę się przygotował. Ale po 3 próbach dałam spokój.
        Też dostał 8.
    • alex_vause35 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:24
      Gratulacje!!! 😊
    • princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:29
      A przepraszam,ze jeszcze zapytam

Twoje dziecko wzielo Triple Science- prawda?
      Ja myslalam ze to bedzie jedna ocena za Triple a teraz widze ze jest rozbite to na konkretne przedmioty.

Czyli PE nie wpisuja na wyniku? Dzieki bogu.

Podobno Computer Science bylo trudne w tym roku, tak czytalam na innym forum.

• lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:33
        On ogólnie wiąże przyszłość z comp science, więc zanurzał się w to z rozkoszą. Przy czym widziałam go ze dwa razy nad książkami z tego przedmiotu uncertain.
        Pe nie big_grin
        • princesswhitewolf Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:43
          Ja tez mam takiego komputerowego stwora ale lat 10, do 6 klasy idzie. Teraz czyta jakas ksiazke o algorytmach, Bolean etc. Planuje go wyslac na korepetycje z Computer Science bo w szkole sie nic nie nauczy juz. Panie nauczycielki nazywaja go Technical Support i jak nie potrafia czegos zrobic wolaja go
    • homohominilupus Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:32
      Gratulacje!
    • kk345 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:39
      Oceny wspaniałe, ale najważniejsze twoje osiągnięcie macierzyńskie widać tu: Ja jestem szczęśliwy, to i ty będziesz
      Wykonałaś doskonałą robotę!
      • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:44
        Wykonałaś doskonałą robotę!
        Pacz smile No faktycznie fajne to smile
    • paskudek1 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:39
      Gratuluję z całego serducha.
    • andallthat_jazz Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:46
      🥳🥳🥳 Gratulacje! Pekaj z dumy!
    • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:49
      Dziewczyny - dziękujęsmile
      Cudowna energia smile
      Tak zwyczajnie, po.ludzku - jest mi tu teraz dobrze. Wasze slowa są w niewymuszony sposób kojące i serdeczne. A ja to.wyciskam. każdy post smile
    • beznickova Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:50
      Gratulacje – przezdolny dziubdziuś i przesłuszna duma!!! smile
    • asia_i_p Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:52
      Ależ nabrał rozszerzeń!
      Piękne wyniki.
      • lilia.z.doliny Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 11:59
        No też byłam przestraszona tymi rozszerzeniami. Ale on się czuł cholernie pewnie. Ja generalnie ufam decyzyjności swoich dzieci.
        BTW sporo przejęłam od ciebie ( w kwestii macierzyńskiego spokoju). Tzn tkalam sobie takie kodeksy z różnych źródeł. Pamiętam, że część twoich postów ( których nawet nie kojarzysz zaoewne) była mocno.inspirujaca.
        • rosapulchra-0 Re: Czy panuje tu obyczaj 28.08.23, 16:08
          A ja znowu obserwując twoje zachowanie byłam pod wielkim wrażeniem.
          Gratuluję i nie umniejszaj swojej zasługi w tym całym przedsięwzięciu jakim są egzaminy GCSE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka