Dodaj do ulubionych

CD. urlopu

10.09.23, 21:03
Wiele w poprzednim wątku uwag,że za tą cenę mam co mam ,i trudno.
Mogę jeść jak świnia, być w smrodzie ale grunt że mam piękne widoki,basen,morze.
Na szczęście uwielbiamy z mężem chodzić i codziennie zwiedzamy okoliczne miasto, od rana ruszany do 12, zaś trochę basen i ok.17 ruszamy znów na miasto. Sama droga 40mia,ale jest tak piękna że daje nam wiele przyjemności. Ciepły posiłek jemy na mieście, w hotelu tylko pieczywo na śniadanie. Mniejsza z tym. Najważniejsze, że wyciągamy z tego wyjazdu ile się da, I jesteśmy razem.
Ale...
Czy w tym przypadku (zaraz opiszę) też wszystko jest ok?
Wczoraj od 22 do 4 rano pod naszymi oknami układano stoły i krzesła. Szuranie,stukanie,Krzyki,hałas nieziemski,noc z głowy.
Nie robiono tego w dzień bo za mało obsługi. Mimo zamkniętych okien nie szło spać.
Dziś mamy pod oknem wesele na 500 osób, kolejna noc z głowy 😔
Niestety nie jestem typem który umie odespać w dzień.
Czy to jest w porządku na takich wczasach?
A nie ma możliwości zmiany pokoju bo wszystkie są zajęte (gości hotelowi i weselni).
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: CD. urlopu 10.09.23, 21:17
      Jak mieszkałem w UK to manager mieszkający nad pubem ze stoickim spokojem stwierdził, że jak nie można kogoś pokonać to się należy przyłączyć tongue_out
      • midge_m Re: CD. urlopu 10.09.23, 21:25
        To samo pomyślałam, plus udział w tureckim, o ile się nie mylę, weselu może być niezłym wspomnieniem.
    • imponderabilia22 Re: CD. urlopu 10.09.23, 21:19
      Pozostaje tylko wbić na to wesele. Jest szansa, że jedzenie będzie dobre.
    • berdebul Re: CD. urlopu 10.09.23, 22:26
      Idź życz młodym wszystkiego dobrego i baw się do rana.
      Zawsze mam słuchawki wyciszające, zatyczki do uszu i parę innych gadżetów bo jestem nadwrażliwa na dźwięki, wiec moglby tam tańczyć cały hotel i miałabym w 🍑.
    • brenya78 Re: CD. urlopu 10.09.23, 22:33
      Ja w zeszłym roku byłam w 5* hotelu w ktorym slychac było sasiedni hotel i animacje do pozna w nocy - cholera nie wiem, wiatr tak niósł że jakby to było zaraz za drzwiami. Miałam pisać reklamacje żeby mi hotel przenieśli?

Wesela w hotelach się zdarzają, ale mo,esz reklamować jak ci siw chce. W każdym razie współczuję.
    • brenya78 Re: CD. urlopu 10.09.23, 22:35
      Napiszesz jaki to hotel?
    • nostalgia81 Re: CD. urlopu 10.09.23, 22:47
      Oczywiście, że wyciągnelas z watku to co chcialas.
      Tam byly tylko informacje, ze wybralas tania oferte z biura, nie zrobilas rozeznania. Tak, biura maja "budzetowe" wyjazdy. A jak juz zrobilas, to nie zaufalas komentarzom, bo mialas nadzieje ze sie nie sprawdza. No i sie sprawdzily, klops. Zepsulas sobie urlop, ale tak szczerze to troche na wlasne zyczenie. Ciagle nie napisalas nam jaki to hotel, ani czy skladalas skarge do rezydenta. Zawsze, ale to zawsze prawo daje ci prawo do reklamacji - to nie podlega zadnej dyskusji. Ale biura nie sa debilami i tez mowia "sprawdzam".

Co do twojego zapytania, na pewno to kijowe. W duzej czesci hoteli w tygodniu sa imprezzy firmowe a w weekendy wesela, takze w Polsce.

Animacje tez potrafia trwac do 23-24 uncertain i bylam w Hiszpanii z mloda, gdzie hotel mial wielkiie, glosne animacje a do nas docieral glowny bas. Niestety to tez wasz pech. Mozecie sprobowac isc do sadu, jak wam odrzuca reklamacje, bo tzw "nieudany urlop" jak najbardziej pod to podlega. Ale nie reklamacja w biurze, ale sprawa sadowa.
      www.rp.pl/konsumenci/art608111-na-nieudanym-urlopie-mozna-zarobic-wyrok-sadu-rejonowego
      • nostalgia81 Re: CD. urlopu 10.09.23, 22:49
        a w tym roku hotel rodzinny, spokojny w miare i trafilam na grupe pijanej mlodziezy, co o 4 wracali z miasta i daarli ryje do 6 (spiewali, nabijali sie, rzucali czyms nie wiem). Po 2 nocy poszlam blagac ich o litosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka