taki-sobie-nick 13.09.23, 23:50 Kogo jeszcze wkurzają boty na wszelkich infoliniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 01:33 Boty na infoliniach, trolle na forach. Jak żyć panie premierze jak żyć 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Kurde, boty wszędzie 15.09.23, 02:21 Rozmienic na drobne i z jednego bota zrobic 2 botki? Odpowiedz Link Zgłoś
juztubylam Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 01:40 Ja się do nich nie odzywam. Kilka urzedow ju z si e nauczylo, że wtedy przełączają do człowieka, ale firmy-monopoliści niestety się rozłączają.. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 01:45 Ja od razu żądam człowieka, ale wtedy bot upiera się, że to on mi pomoże. Ostatnio był uprzejmy przełączyć do człowieka, kiedy uparłam się, że nie potrafię zrobić tego, co opisuje. No i buch, człowieka nie było, człowiek jest teraz tylko od 7.00 do 23.00, przynajmniej w tej firmie. Kartę płatniczą też musiałam zastrzec przez bota. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 09:39 Tylko? Chciałabyś siedzieć na infolinii w nocy, czekając na męczybułę, która nie była w stanie zadzwonić między 7 a 23? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 09:52 Prawda? Zwłaszcza po serii wpisów autorki: "chciałabym pracować zdalnie ale call center odpada". Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:01 Wątpliwe ale od paru miesięcy męczy temat. Nie ma pomocy w szukaniu pracy, nie ma pracy jaką by była zdolna zaakaceptować i nie wie jaka by to miała być. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:04 Czyli trochę taki Ferdek Kiepski ? Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:05 Tak, tylko on był wyluzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
shule_aroon Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 15:49 marta.graca napisała: > Ona by chciała pracować? > Jak już to mieć kasę i składki emerytalne. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:47 Ona nie chce pracować, ona chce za pomocą tych wątków "udowodnić", że obiektywnie nie ma takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:48 Chyba tylko ona w to wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:50 Ja też wierzę. Jestem wręcz totalnie pewna że z takim nastawieniem i fochem nigdy nic nie znajdzie ani nikt jej nie będzie chciał zatrudnić. Czyli: nie ma takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 11:25 Może źle sformułowałam. Ona próbuje udowodnić, że nie ma takich możliwości z przyczyn niezależnych od niej tj. całkowicie zewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 11:45 Może to moja szwagierka? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:47 Korzystałam z infolinii banku kilka razy w niecywilizowanych godzinach. Między północą a 3 nad ranem. Zawsze rozmawiałam z konsultantem. Z człowiekiem . Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:49 Ja dziś upewniałam się u konsultanta bankowego, czy w banku konsultanci są przez całą dobę. Są. Do 23. byli na infolinii telewizji kablowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zazou123 Re: Kurde, boty wszędzie 15.09.23, 02:13 Po co ma ktoś człowieka siedzieć na infolinii w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:29 W bankach są. Chociaż kartę to akurat można zastrzec w bankowości mobilnej lub internetowej, szybciej niż dodzwonić się na infolinię. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:35 Chyba, ze ktoś własnie ukradł ci i portfel i telefon... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:42 To jeszcze masz bankowość internetową, z telefonu można się tam zalogować przez przeglądarkę zamiast dzwonić. Ale ok rozumiem że większość ludzi woli dzwonić, ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 11:04 Ukradli ci własnie telefon. Serio zalogujesz się do banku z cudzego telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 11:20 Jeśli nie masz logowania przez SMS, to przecież można wejść przez stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 13:00 marta.graca napisała: > Jeśli nie masz logowania przez SMS, to przecież można wejść przez stronę. > Ja cały czas pytam o sytuację, kiedy przed chwilą cię okradziono- co będzie bezpieczniejsze: logowanie się do banku (nawet przez stronę) z cudzego telefonu hipotetycznego przechodnia, czy telefon na infolinię? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 21:45 W moim banku na infolinię od razu bez problemu dodzwaniasz się. Chyba, że zawsze mam farta Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:37 >Kartę płatniczą też musiałam zastrzec przez bota. Nie musiałaś- akurat banki mają na dyżurze ludzi przez 24 godziny na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 09:26 Okropność. Rozmawiając z botem czuję się jak głupia, normalnie uwłacza to mojej godności. Z resztą jaki z nich pożytek skoro i tak koniec końców trzeba rozmawiać z człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 09:54 Podobno trzeba powiedzieć coś, czego bot nie zrozumie, w stylu: bleblabla, a wtedy się przełączy do człowieka. Nie wiem, nie wypróbowałam tego jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 11:18 Na takie coś jest stosunkowo łatwo założyć algorytmy. Ale wystarczy sformułować sensowne, na temat, a przy tym dłuższe pytanie (wielokrotnie podrzędnie złożone) i bot wymięka. Odpowiedz Link Zgłoś
szczera.wiera Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:24 A dlaczego miałyby wkurzać, są milsze od ludzi, załatwiaja raz dwa sprawy i nie wciskają kredytów czy innych pierdol Odpowiedz Link Zgłoś
banicazarbuzem Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 10:55 Mi Pani na infolinii powiedziała, że to nie są boty tylko Maxy. Mają imiona więc nie są botami 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:31 Guzik załatwiają, tępe są niesłychanie i niczego nie kumają. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:51 I wolę człowieka nawet wtedy, kiedy nagranie wstępne informuje mnie o "najwyszej jakości obsugi" [wymowa oryginalna]. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 13:02 Masz niezwykle wysokie wymagania: ma być człowiek, ma być dostępny przez 24 godziny na dobę, ma mieć nienaganną dykcję i posługiwać się literacką polszczyzną.. a co ty dajesz od siebie społeczeństwu? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 11:22 Nie wkurzają mnie boty. Niejednokrotnie są bardziej kumate od ludzkich pracowników. Do zastrzeżenia karty o dowolnej godzinie naprawdę nie ma ani sensu, ani potrzeby rozmawiać z kimkolwiek, nawet z botem, no ale wiadomo, u ciebie niedasię. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:52 Jeśli cos ma załatwić software to po co gadać z botem. Niech bedzie zastrzeganie karty przez stronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:44 Mnie nie wkurzają jakoś nadmiarowo. Natomiast byłam świadkiem rozmowy mojej mamy z botem ( biedna zgubiła lub ukradli jej portfel z zawartością i chciała zastrzec kartę) I...choć sytuacja nie była do śmiechu...oboje z mężem nie mogliśmy nie zauważyć komicznego charakteru rozmowy starszej pani ze sztuczną inteligencją Mojej mamy sposób prowadzenia rozmowy, mega emocjonalny, przerósł bota. Już samo to, że zwracała się do niego per CZŁOWIEKU! CZŁOWIEKU, czy rozumiesz, że mnie okradziono??!!! Człowieku szybciej, nie pamiętam żadnych haseł, żądanych dat, imion czy co tam trzeba było podać na spokojne żądania automatu... Mama chciała sprawę załatwić z oczywistych względów jak najszybciej, niestety jej emocjonalny sposób prowadzenia konwersacji wykluczył szybkie zastrzeżenie tej nieszczęsnej karty. Miotała się i wkurzała na bota coraz bardziej. Bo bot nie empatyzował tylko rzeczowo prosił o info. A mama ze stresu nic nie pamiętała. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:47 No i to wcale nie jest śmieszne. Bota zresztą przerasta wiele kwestii. Osobiście stosuję metodę: z botem rozmawiać jak z osobą niepełnosprawną intelektualnie i próbować różnych wersji odpowiedzi aż załapie. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:48 Trochę straszne. Człowiek na planecie Ziemia nie może być człowiekiem, a za swoje ludzkie cechy dostaje po głowie. Przygnębiające Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:31 Też uważam, że nie śmieszne, starsza pani zdenerwowany a tu automat. Nie mogliście mamie zastrzec tej karty przez bankowość? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 11:59 Może mama nie ma bankowości internetowej. Tak, są tacy klienci 🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 21:55 Nie wiem czy ma. Raczej nie. Zapytam. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 21:54 Może mogliśmy. Ale ona w stresie jest jeszcze bardziej " zarządzająca" niż normalnie. Czyli robiła to, co sama chciała. Lepiej wtedy nie wchodzić jej w drogę. Wolę jak wkurza się na bota niż na mnie. Ona zawsze wie " lepiej". I wychodzę z założenia, że jest samodzielną osobą, ma prawo jak każdy dorosły do swojej decyzyjności. A konto było jej kontem. Ja korzystam z aplikacji mobilnej. Wszystko tam w 2 sekundy można załatwić. Zastrzeżenie kart też. I oczywiście dodatkowo można błyskawicznie połączyć się z infolinią i z kompetentnym, cierpliwym, uprzejmym konsultantem. Człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 13:36 Nie mogliście jej pomóc, a nie się śmiać? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 22:01 Pomagaliśmy jej. Pomoc polega na robieniu dla kogoś tego, co ten człowiek chciałby, żebyś dla niego zrobił. Pomóc nie oznacza NARZUCANIA komuś swoich pomysłów. Moja mama zdecydowanie zawszevrealuzuje SWOJE pomysły. Miałam siłą wyrwać jej telefon czy co? Nie wiem czemu starsze osoby uważa się za bezwolne i bezradne niemoty. Nasze seniorki są ogarnięte i samodzielne. I decyzyjne. Pomagamy im oczywiście ale one decydują JAKA Pomóc jest im potrzebna. Nie robimy czegoś czego sobie nie życzą. Zresztą zabiłyby śmiechem gdybyśmy próbowali. To silne, ogarnięte, inteligentne starsze panie. A sytuacja była zabawna obiektywnie choć akurat wtedy nie było nam do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_za_kolano Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 21:46 Mnie wkurzają. Szczególnie, jak muszę do nich coś powiedzieć wyraźnie i z pominięciem zasad gramatyki i logiki. Ja pie..lę, jak to mnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
longina84 Re: Kurde, boty wszędzie 14.09.23, 22:03 Jeśli dzwonią, że tak powiem same, żeby wcisnąć fotowoltaikę, dostaję szału. Ale jeśli ja dzwonię na infolinię i bot szybko załatwia sprawę, to się cieszę, że nie znoszę jajka w kolejce, słuchając Mozarta albo Harry'ego Stylesa. Tudzież reklamy z Adamczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Kurde, boty wszędzie 15.09.23, 09:33 Tu też są boty. Ciekawe czy boty mogą wkurzyć boty. Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: Kurde, boty wszędzie 15.09.23, 09:52 Mnie niesamowicie irytują, na szczęście jak się pomamle i pobełkocze to przełącza na człowieka. Ale pewnie i niedługo na to znajdą sposób Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:34 W ogóle nie dzwonie na infolinie. Jak już bardzo coś chcę od jakiejś firmy, to piszę im maila albo wiadomość z formularza kontaktowego. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:45 Mnie doprowadzają do szaleństwa. Najczęściej specjalnie mówię coś niewyraźnie lub całym zdaniem, nie tak/nie, żeby nie przedłużać przepytywanki lub na każde pytanie odpowiadam - konsultant. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 10:55 aniani7 napisała: > lub na każde p > ytanie odpowiadam - konsultant. Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 17:43 Ja od razu powtarzam (3 razy) - "poproszę konsultanta", o dziwo działa (przynajmniej na tej infolinii) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 15:44 Dobrze zrobiony serwis informacyjny i transakcyjny na stronach www jest więcej wart niż głupi bot. Odpowiedz Link Zgłoś
shule_aroon Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 15:47 I pisze to osoba, która srogo gardzi taką pracą, a na nocki (w której to porze wydzwania do obsługi klienta), to już w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 17:57 To jest problem pierwszego świata, oczywiście, ale jest na niego sposób. Albo dzwonić w mniej popularnych porach i dniach, albo wybrać opcję 'po angielsku', nawet jeśli się nie zna języka - bo siedzi tam Polak i się nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
shule_aroon Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 19:13 bene_gesserit napisała: > To jest problem pierwszego świata, oczywiście, ale jest na niego sposób. Albo d > zwonić w mniej popularnych porach i dniach, albo wybrać opcję 'po angielsku', n > awet jeśli się nie zna języka - bo siedzi tam Polak i się nudzi. > Skoro nie zatrudniaja żywych ludzi na nocki, to na obsługę obcojezyczna też nie. Skrypty dla bota w j ang nawet duzo latwiej stworzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kurde, boty wszędzie 16.09.23, 19:16 A ty dzwonisz na infolinię zeby sobie pogadać? Odpowiedz Link Zgłoś