Dodaj do ulubionych

Kowalska, wyjebiemy ci macicę

25.09.23, 12:25
Nie kojarzę, by na forum było o liście powiedzonek doktora Dubiela z Bydgoszczy? Ostatnio było o nim głośno przy okazji aborcji. Teraz na światło dzienne wypłynęła lista powiedzonek doktorka, sporządzona w sekrecie przez innych lekarzy z tego szpitala. Są tam np. takie rzeczy: "Ale się spasłaś, babo/Kowalska, wyjebiemy ci macicę/ Dzidziuś odpali wrotki/Ta pacjentka to jakaś ćpunka/Ta pacjentka jest pojebana (pierdolnięta)". Co to za kosmos! Więcej tutaj:

bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,30225393,odrazajaca-lista-profesora-ginekologii-z-bydgoszczy-glos-zabieraja.html?_gl=1*69midj*_gcl_au*MjAwOTE1NjM5Mi4xNjkzMTI3MjIz#S.TD-K.C-B.1-L.2.duzy
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 12:36
      Starcze rozhamowanie karmione pozycją ordynatora.
      • obrus_w_paski Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 13:06
        od hamowania czy od chama? Serio pytam.

Takie leśne dziadki doprowadzają mnie do szewskiej pasji, najgorsze ze tacy są zupełnie już niereformowalni
        • iwoniaw Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 13:46
          obrus_w_paski napisała:

> od hamowania czy od chama? Serio pytam.
          >
          > Takie leśne dziadki doprowadzają mnie do szewskiej pasji, najgorsze ze tacy są
          > zupełnie już niereformowalni

Od hamowania. Hamulce wpojone za młodu nie są wystarczajaco zinternalizowane, to wtedy rozhamowanie nastepuje szybciej; przy mocnym wdrukowaniu i przyjęciu poglądu/zwyczaju za autentycznie swój jednakże może sie on mocno trzymac nawet u demencyjnych osób do śmierci. W wiekszosci przypadków, no cóż, pozlotka wychowania jest cienka i starcze rozhamowanie nie jest jakieś rzadkie, niestety.
    • bei Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 12:36
      Słów brak. Ciekawe, czy pan profesor miałby odwagę mówić w tym wulgarnym, poniżającym stylu, gdyby był np urologiem i miał pacjentów mężczyzn.
      • runny.babbit Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 12:45
        On tak mówi do wszystkich, pacjentek, lekarzy, chyba nie boi się nikogo, za to wszyscy drżą przed nim.
      • lauren6 Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 13:54
        Kobiety też się leczą u urologów.
        • reinadelafiesta Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 14:32
          Nikt nie przeczy. Chodzi raczej o to, że pan profesor będąc ginekologiem pacjentów mężczyzn raczej nie ma. I sadząc kobietom takie teksty czuje się pewniej, bo w zęby od żadnego pacjenta mężczyzny, którego obrazi, nie dostanie.
    • aguha Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 14:03
      Jak widać, ryba psuję się od głowy. To nie tylko prof. Dubiel tak "kulturalnie" traktował pacjentki. Parę lat temu miałam styczność z dwoma ginekologami z tego oddziału (jeden już dawno nie pracuje w Bizielu). U jednego z nich byłam tylko raz i sobie podarowałam. Kulturalny może i był, ale ewidentnie to nie było w jego naturze. Widać, że się zmuszał. 😂🧛‍♀ Drugi prowadził moją ciążę i niestety byłam świadkiem chamskiego traktowania pacjentek.
      Obydwaj w zbliżonym wieku do prof. Dubiela i jak widać, ten sam brak kultury.
      • katecat1 Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 15:03
        Generalnie chamstwo i brak szacunku do pacjentek są normą na oddziałach ginekologicznych i położniczych, tylko nikt dotąd nie zorganizował akcji "Leczyć kobiety po ludzku" . Dubiel nie jest żadnym wyjątkiem. Panowie bywają mili dla "swoich" prywatnych pacjentek, ale tylko dla swoich. Byłam świadkiem rozmowy dziewczyny która leżała na patologii ciąży z lekarzem na obchodzie:
        - Kiedy mogę wyjść?
        -Pani jest pacjentką doktora X? On ma dyżur w czwartek, to panią wypisze.
        Był poniedziałek. Tam to był standard - jak płaciłaś koledze, to niech on się Tobą zajmie. Ja miałam cesarkę ratującą życie dziecka w ostatniej chwili, 5 godziny po wystąpieniu spadku tętna dziecka do 40, bo mój lekarz dopiero wtedy przychodził na dyżur, a wcześniejszy dyżurny miał poród "swojej" pacjentki. Byłam na sali operacyjnej w 10 minut od objęcia dyżuru przez mojego prowadzącego. Młody 5 pkt, zielone wody. Też Bydgoszcz, ale szpital dwójka.
    • anilorak174 Re: Kowalska, wyjebiemy ci macicę 25.09.23, 14:27
      To tekst "dupa niżej" uslyszany od babki ginekologa w szpitalu to lajcik jest.
      Nie znoszę takich oblesnych starych dziadów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka