alicjamagdalena 27.09.23, 08:43 Szukam sofy z f.spania dla seniora który ma problem ze wstawaniem. Sofa z siedziskiem wyższym niż standardowe. Może ktoś przerabial temat i mógłby coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Sofa dla seniora 27.09.23, 08:46 Wyższe niż standardowe są te wszystkie rozkładane z ikei - spokojnie senior da radę spać na nierozlozonej one są szerokie jak lozka. Ja miałam chyba Hemnesa Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Sofa dla seniora 27.09.23, 08:47 O te www.ikea.com/at/de/p/hemnes-tagesbettgestell-3-schubladen-weiss-90349326/ Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sofa dla seniora 27.09.23, 08:56 Nie wiem czy to o to chodzi ale mój tata (85l) w zeszłym roku zamienił rozkładaną kanapę na łóżko Voxa. Takie niby młodzieżowe z szufladą u dołu. Wydaje mi się, że to jest ta: www.vox.pl/produkt-kanapa-116791.html On nie ma dużych problemów ze wstawaniem ale w przyszłości może go czekać operacja kolana no i miał już dosyć rozkładania kanapy Jest bardzo zadowolony właśnie dlatego, że jest wyżej i wygodnie się wstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjamagdalena Re: Sofa dla seniora 27.09.23, 11:18 Chodzi o sofę z funkcją spania. Żeby stał trzeba mu pomóc tzn pociągnąć. Łatwiej jest to zrobić z wyższego poziomu...jest opcja podwyższenia jakaś belką aktualnej sofy ale to wizualnie może średnio wyglądać, jeśli znalazłabym coś wyższego to chętnie bym wymieniła tacie tą sofę. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Sofa dla seniora 27.09.23, 14:02 musi być sofa? wygodniejsze mogłoby być normalne łóżko z dodatkowym materacem Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sofa dla seniora 27.09.23, 14:11 Wiesz mój ojciec też nie chciał aby to na co dzień wyglądało jak po prostu łóżko w pokoju. Dokupił więc w Voxie oparcia gąbkowe i podłokietniki. I rano chowa sobie pościel, przykrywa kocykiem, stawia te poduchy i ma taką wysoką kanapę Minusem jest mały wybór oklein. Jeśli masz sytuację, że starszy człowiek już potrzebuje pomocy aby wstać to znaczy, że niestety lepiej nie będzie. I nie ma co kombinować z kanapą jak do dziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Sofa dla seniora 27.09.23, 19:12 A senior będzie miał silę tę sofę rozłożyć i złożyć? One dość ciężkie są. Odpowiedz Link Zgłoś