faustine 30.09.23, 10:45 Hej, wykopałam wątek o mięśniakach bo jestem ciekawa, czy dziewczyny które tam się kiedyś wpisały, mają obecnie problem ze zrostami. Jeśli tak, to napiszcie też proszę, jaką metodą miałyście usuwane mięśniaki. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika_1985 Re: mięśniaki a zrosty 30.09.23, 10:51 Ja monitoruje się bardzo często,ale nic nie mam i oby tak się utrzymalo Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: mięśniaki a zrosty 30.09.23, 11:09 Zrosty otrzewnowe mam na 100% - miałam laparotomię, bo mięśniak był jeden i duży. Uważam również, że trzy operacje brzuszne bardzo osłabiły mi mięśnie dołu brzucha i tak naprawdę nie wiem, czy tu wiele jeszcze zdziałam ćwiczeniami - trochę pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: mięśniaki a zrosty 30.09.23, 19:04 Nie mam zrostów, problemów pooperacyjnych, jeden duży mięśniak w 2018 - próba laparoskopowo, ale podczas niej lekarz podjął decyzję o otwarciu brzucha. Mięśniaki odrosły. Kolejnych operacji nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: mięśniaki a zrosty 30.09.23, 19:28 Zrostów po CC nie mam a przynajmniej nie odczuwam. Gorzej po laparoskopii, przepuklina pępkowa i to taka która daje o sobie znać. Muszę mieć ponownie operację. Odpowiedz Link Zgłoś