Dodaj do ulubionych

Co u Was dobrego? Weekendowego?

01.10.23, 10:35
U mnie przeziebienie, ktore sprawilo, ze od piatku sie bycze. Pogoda oszalala na calego i np. we wtorek ma byc 27 stopni. Ogolmie letnie ciuchy caly czas w uzyciu a dookola wszyscy bardziej lub mniej chorzy. Ja ze zwolnienia bardzo happy, bo zobacze sie jutro z terapeuta, ktory wyczarowal termin na poczekaniu. Szkola to masakra pod wzgledem nauki (niech mi ktos cos zlego powie na pielegniarzy, to nie recze za siebie 😉 Serio dajemy z siebie wszystko i niezaleznie od wieku padamy na ryjki). Grupe w szkole mam mega swietna. Ogolnie to brak powodow do narzekan 🙂, no poza katarem itp. U was? Co fajnego?
Obserwuj wątek
    • joana012 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 10:43
      Rower po południu z koleżanką, z którą dawno nie pogadałyśmy sam na sam. Przy okazji kawka czy lody. Mam tylko nadzieję że nie będzie padać bo pochmurno za oknem
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 10:52
        🙂 brzmi super.
    • gaskama Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 10:45
      Tak. Zaraz lecimy do zoo. Z moimi znajomymi, z męża znajomymi, przyłącza się dosrosly syn i jego kumple. A takie dorosłe chłopaki niełatwo namówić nacwspolny wypad do zoo. Dziś sami zaproponowali, że pójdą z nami.
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 10:55
        Znam, bylam i doceniam. 🙂 super! Ja sie ciesze, ze 17-latki z grupy uznaly mnie za swoja i to nie ciotke. 😂 Zartuja, zagaduja i sa bardzo fajne.
        • panna.nasturcja Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:28
          Gdzie niby byłaś? Bo chyba nie w zoo, o którym pisze Gąskama.
        • kruszysia Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:48
          W Wiedniu też mogłaś dzisiaj pójść do zoo (o dwunastej na Grabenie). Była nas całkiem spora grupa.
    • kropkacom Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 10:52
      Właśnie się zorientowałam, że miałam na wczoraj kupiony bilet do kina...
      • senin1 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 10:59
        Eee..., to to przecie nic wielkiego wink.

Ja sie kiedys zorientowalam, ze 'na wczoraj' byl kupiony moj bilet na samolot (na Bali)
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:00
        🤪 wiesz, ze ja sie raz zorientowalam, ze wczoraj byl koncert Bad seeds a ja marzylam by raz zobaczyc na zywo nicka? Ta bilet (nie tani) siedzial w szufladzie. A ja (po zorientowaniu sie) wylam. 😂🤦‍♀️ Znam, wspolczuje.
        • kropkacom Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:06
          Wygrałaś.
    • kotejka Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:03
      Cudowna leniwa niedziela, przez zajetym jak zawsze tygodniem
      Byłam z koleżanki na porannych kijkach 10 km, las najpiękniejszy o tej porze roku, znalazlysmy jakieś rydze, ale robaczywe
      Grzybow nie ma.bo miałyśmy ludzi z pustymi koszami
      Obiad na tarasie będzie - łapiemy ostatnie promienie słońca - tradycyjnie, rosół i schabowe 😄
      • kropkacom Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:07
        Mąż zrobił leniwe pierogi. Pycha. Potem idę do pracy.
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:47
        Zazdroszcze. Brzmi pieknie.
    • turbinkamalinka Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:04
      Czyli nic się nie zmieniło. Nadal latasz za terapeutą?
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:51
        Taaak i jakos mi dobrze z tym. Jemu tez.
        • turbinkamalinka Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 12:22
          To znaczy że zakończyłaś terapię (super) i się z nim "legalnie" spotykasz? Dziwne zachowanie z jego strony i mocno nie profesjonalne. Ale jesli wam z tym dobrze...
          • panna.nasturcja Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:29
            Tam nie żasnej profesjonalnej terapii, to są wszystko bajki szkodzące ludziom, którzy rozważają psychoterapię i mają wątpliwości.
    • zerlinda Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:09
      Kilka dni w szkole i już tak ciężko? Strach się bać co będzie dalej.
      • kubek0802 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:15
        Czeski gulasz wołowy robimy z synem. Plus skończona blacha karpatki upieczonej wczoraj po 17. Prawie 2 kostki masła opędzlowalismy we dwójkę.
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:32
        Tak wiedzmo. 🙂 Uwierz, ze bys stekala. 😂 w 2 tygodnie system miesniowy, kostny (lacina, greka + niem. dla takich jak ja), higiena, historia, prawo, kinesestika, komunikacja (3 platformy). Odpytywania na biezaco. Egzaminy od listopada. W ramach integracji obowiazkowy 26 km spacerek. Ale fajnie jest.
        • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:43
          O ukladach zapomnialam... 😂 To tez. Mamy juz po kilkaset karteien. Kazdy skryp to co najmniej 50 stron. Po kazdych zajeciach. 😂
          • zerlinda Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 15:12
            Nie masz rodziny, nie pracujesz. Masz mnóstwo wolnego czasu żeby się uczyć.
          • panna.nasturcja Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:31
            Ty nic nie studiowalaś nigdy, prawda? Inaczej by Cię tak nauka nie szokowała.
            I to jeszcze u osoby, która nie ma żadnych innych zobowiązań, nawet pracy dorywczej.
            • simply_z Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 03.10.23, 16:59
              Z tego co pisala, to tak studiowala.
    • aniani7 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:36
      Jadę na manifestację, w autobusach tak ciasno, że czuje się jak sardynka, super!
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:45
        Co to?
        • bazia_morska Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 12:06
          Podroz do zoo.
          • aniani7 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 02.10.23, 10:54
            To zoo mnie przeturlało, ponieważ było aż tyle ludzi, milion lekko licząc, czuje, ze dużo więcej, to al. Jerozolimskie na początku były miejscem, gdzie stało się i robiło 1 krok co 20 minut.
    • gulcia77 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:41
      Wróciłam z hammam. Czuję się bosko. I mamy burzę. Ale jeden dzień bez temperatury 40 stopni też jest ok.
      • dominika9933 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:59
        Będę na hammamie za trzy tygodnie. Nie mogę się doczekać. A dziś leniwa niedziela po wczorajszym spotkaniu rodzinnym. Bardzo je lubię. Mam to szczęście, że nie przeziębiam się, i tym bardziej życzę zdrowia 😘. Nigdy nie miałam kataru, ostatni raz miałam grypę w 1997 roku i covid. Miłej niedzieli dziewczynysmile
        • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 12:13
          😘 Co to hemmamie, bo chyba chce... 😅
          • dominika9933 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 13:29
            Hammam to łaźnia turecka. A taki "cały" hammam to sauna, potem masaż w pianie, potem masaż zwykły, potem relaks przy herbacie z hibiskusa. Ok 2,5 godziny. Na pewno byś chciałasmile
            • jackowo-deluxe Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:38
              A taki "cały" hammam to sauna, potem masaż w pianie, potem masaż zwykły, potem relaks przy herbacie z hibiskusa. Ok 2,5 godziny.”

Mnie by sie cos takiego podobalo🙂 to brzmi kulturalnie jakos tak
              Bo mnie niestety nieraz podczas tzw. masazu zaorano plecy lokciem
              • kk345 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 03.10.23, 21:02
                Jak bierzesz masaż sportowy albo leczniczy, zamiast relaksacyjnego, to łokciami cię orają, nie dziwi nic.
    • wkswks Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:46
      Ehh, dodam, że dzieci chciały… nie my.
      • andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:54
        Autsch! 😂 Robia to tez na Praterze w Wiedniu. 😂😅
        • igge Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:33
          Na Praterze nie byłam. I nie chcę być. Fotka dzisiejsza z ładnego kościoła z miasta autorki.
          Secesja.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:53
      Pod wpływem smutnych rozważań o stanie moich finansów i tego, że trzeba zmienić pracę lub zdobyć dodatkową - nakupiłam głupot. Teraz dysponuję pluszową pandą czerwoną. Śpiącą.
      Oraz kociołkiem na pachnący wosk.

• andallthat_jazz Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:56
        I to jest sluszne podejscie! 😂
      • igge Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:15
        Gdzie tę pandziulę można kupić. Śliczna.
      • panna.nasturcja Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:32
        I dlatego Twój stan finansów jest jaki jest sciana
        • marusia_ogoniok_102 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 03.10.23, 20:03
          Tak, dokładnie to napisałam. Czemu po mnie powtarzasz?
        • kk345 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 03.10.23, 21:03
          Nasturcja, czy ty choć raz w roku masz śladowe poczucie humoru i rozluźniasz odrobinę gorset moralnej wyższości?
      • igge Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:42
        Czy to ta pandka? Chyba bingo. Znalazłam w Empiku.
        Mam miłe i liczne wspomnienia z pandziulami związane.

Pluszaka pandę ale biało czarną uwielbia też nosić w pysku z radości dla ukojenia emocji nasz największy pies Jasiek.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 03.10.23, 20:05
          Nie wiem Igge, niestety, ale chyba tak, wygląda, że ta sama smile ja kupiłam na Tsukimi w Chorzowie. Gdzie pojechałam celem nabycia czegoś zupełnie innego, ale pandzia jakoś najbardziej cieszy.
          • igge Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 03.10.23, 20:11
            Pandzia słodziak , zabierać ją możesz na wycieczki.
    • feniks_z_popiolu1 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 11:57
      Wlączyłam TVN24. Czekam na początek marszu, wysłucham przemówień i jak tylko ruszą dołączam do marszu gdy będzie przechodził obok mnie. Mąż ze znajomymi z różnych części Polski już tam jest.
    • em_em71 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 12:00
      Z racji tego, że jest to mój pierwszy od dawna niezakłocony niczym weekend, wczoraj sprzątałam dom, a dziś ogród. Słońce tak przyjemnie przygrzewa, że trochę czuję się rozleniwiona. Młody się odgrażal, że pomoże, ale specjalnie go nie wołam, upajam się ciszą 😀
    • leanne_paul_piper Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 14:41
      Ja wczoraj byłam na Zielonej Granicy, Holland, i jeszcze trawię. A sala wypełniona do ostatniego miejsca. Nie widziałam tylu ludzi w kinie, eee... nigdy? Gwoli sprawiedliwości, trzeba oddać, że wczoraj było święto kina i zniżkowe bilety, ale i tak to jest film, który ściąga tłumy do kina.
      A przeziębiona też jestem, bo wróciłam z Afryki, jeszcze rozgrzana słońcem i tu zmarzłam, a na dodatek buntuję się na myśl, że od jutra, po pół roku, znów po raz pierwszy mam założyć rajstopy.
      Ale trudno, kobyłka u płotu, schowałam letnie buty i wyciągnęłam botki, więc to już chyba naprawdę ten czas.
      A i byłam jeszcze na fajnej kolacji w The Alchemist, gdzie widziałam mnóóóóóóstwo ślicznych dziewczyn i ani trochę biedy. Zetki i klasa średnia bawią się na całego, jakby jutra miało nie być.
    • klaramara33 Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:28
      Na szkoleniu drugi dzień. Zaraz koniec, ledwo już uczestniczyć w tym mogę.
    • magda.z.bagien Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:35
      Powrót z wakacji. Pięknie było
    • leanne_paul_piper Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:40
      Aaaa, tak poza tym, zapomniałam się pochwalić, że wyprałam swój paszport. Mam plecak z pierdylionem przegródek i wszystkie sprawdziłam, oprócz tej jednej. Ale wygląda na to, że przeżyje, teraz się suszy. On i tak wygląda na paszport podróżnika, zmęczony i styrany życiem, jeszcze 2-3 wyjazdy i skończy się i tak miejsce na wizy.
    • princesswhitewolf Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 01.10.23, 16:44
      23C poszlismy nad podgrzewany otwarty basen z dziubdziusia psiaspi i jej matka. Obie klikamy w necie, ja na forum i robiac zakupy, ona czytajac cos
    • igge Re: Co u Was dobrego? Weekendowego? 03.10.23, 15:39
      smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka