chococaffe 12.10.23, 05:54 Dostałam własnie bladym switem. Głosuj na PiS bo dla emerytów zrobimy pogrzeby za darmo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwles Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 06:11 Może ktoś Ci kawał zrobił? Chociaż takie czasy, człowiek nie wie, co jest żartem, a co pisowskim pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 06:17 Nadawca "Info" (czyli tak jak przychodzi czasami grupowa reklama/informacja), bez numeru telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 06:22 Dokładny tekst: Głosuj na PiS! Przywróciliśmy seniorom prawo do godnej starości i zrobimy też pogrzeby emerytów za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 06:54 "Info" mnie wkręca? (pomijając już cel) Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 07:54 Normalna beka wyborcza, jakich wiele. Ośmieszanie rywala, tylko po co jak ten ośmiesza się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 07:58 No to zobacz ile uwierzyło. Dobrze im idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 11:33 Beka średnia, ale uchachaną buźkę w tytule wstawiłaś 🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 07:09 Ale emeryt będzie grzebany czy emeryt będzie chował kogoś? Bo jak to pierwsze, to ulgę finansową może odczuć osoba pracująca zawodowo. Poza tym nie ma czegoś takiego jak darmowy pogrzeb, ktoś tę pracę wykona i materiały zakupi i trzeba za to zapłacić. Czyli państwo będzie płaciło prywatnym firmom albo powstaną państwowe zakłady pogrzebowe? Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 07:48 mama-ola napisała: > albo powstaną państwowe zakłady pogrzebowe? Wyobraźmy sobie Orlen Pogrzeby. Skoro grzebią w ziemi, żeby wydobyć stamtąd ropę to mogą coś czasem wrzucić, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 08:09 To jest myśl! Z lasów państwowych się wytnie drewno na trumny. Wszystko się da, tylko trzeba chcieć! Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 08:25 I od razu się kościół podepnie, jakiegoś kapelana się na etat zawezwie żeby nie trzeba było szukać świeckich MC. Kompleksowo i sprawnie. A ze spalania jeszcze się energię odzyska. Można? Można! Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 16:43 A to o to chodzi! Kościół w końcu zauważył spadek frekwencji wśród młodych i się wystraszył że mu ucieknie kasa za ostatnią posługę u swoich ostatnich wiernych? Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 18:12 bulzemba napisała: > A to o to chodzi! Kościół w końcu zauważył spadek frekwencji wśród młodych i si > ę wystraszył że mu ucieknie kasa za ostatnią posługę u swoich ostatnich wiernyc > h? Takie czasy, pani. Nie zarobią na chrztach, to przynajmniej z pogrzebów wpadnie conieco. W ciężkich czasach liczy się każdy grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 10:10 mama-ola napisała: > > Poza tym nie ma czegoś takiego jak darmowy pogrzeb, ktoś tę pracę wykona i mate riały zakupi i trzeba za to zapłacić. Czyli państwo będzie płaciło prywatnym firmom albo powstaną państwowe zakłady pogrzebowe? Ale lepszy sort tego nie wie. Tak jest przecież z całym pisowskim rozdawnictwem. 13, 14 emerytura spada z nieba, albo PiS daje ze swoich, 500+ jest na kredyt, to kto o tym wie?, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 08:22 Ja dostałam wczoraj maila, że PiS = bezpieczeństwo. A dalej, że nakłady na zapewnienie tego bezpieczeństwa będą pochodzić z obcięcia świadczeń socjalnych. Całość okraszona zdjęciem Błaszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 08:27 Nie wiem w jakiej sieci macie numery, bo u mnie spokój ). 3 telefony bez propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 08:48 Na twitterze też ludzie piszą, ze dostali takie smsy. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 08:40 U mnie cisza. Żadnych takich. No, ale PiS nie ma mojego numeru Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 10:00 Ciekawe czy to trolling czy faktyczny pomysł na kampanie wyborczą Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 10:11 podejrzewam, że w kolejnej kadencji zajmą się reformą służby zdrowia, po której ich wyborcom trzeba będzie organizować pogrzeby. Taniej pogrzebać raz a dobrze, niż leczyć kilka lat, wiec to sie będzi oplacalo zwyczjnie, a zyski pojda do kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 10:40 Skoro w spółkach Skarbu Państwa ludzie dostawali polecenia, żeby wspierać hojną ręką kampanie pisiorów, za stołki, o czym ci ludzie mówią pod swoimi nazwiskami, to w sumie nie zdziwiłoby mnie to, że jakieś farmy trolli agitują za pisiorami. Całe forum gazety jest przejęte przez pisiokonfiarską szurię. Wystarczy kliknąć w post mamy zaraz 30 łapek w górę dla pisiokonfiarskich wypocin. Brexit też tak wyglądał, duża ilość trollkont w sm agitowała za wyjściem z Unii. Skoro w tv, Polska Press cenzurują opozycję, podsłuchują ludzi Pegasusem, to w sumie nie byłabym zdziwiona tego rodzaju działalnością, choć poczekam na opinię CERT. Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 11:17 chococaffe napisała: > Dostałam własnie bladym switem. > > Głosuj na PiS bo dla emerytów zrobimy pogrzeby za darmo Ale pewnie nie doczytałaś, co było dopisane małym druczkiem: Pod warunkiem, że emeryt zdąży do przyszłego czwartku.. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Pogrzeb+ :D 22.10.23, 22:34 W polskim, zasiłek pogrzebowy może pokryć koszta pogrzebów Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 13:24 stasi1 napisał: > Ale w zasadzie to pogrzeby są za darmo You mean dla glownego zainteresowanego ... truchla? Sure, dla nieboszczyka sa w jakims sensie za darmo, niemniej "ktos" koszty pogrzebu jednak ponosi nie wspominajac, ze funeral industry to wlasciwie najpewniejszy buisness - zawsze, nawet w najgorszych czasach, w najubozszej okolicy da sie zarobic PiS swoje wie Choco - no i pojawil Ci se dylemat na kogo oddac glos, eh Jeden text a tyle radosci Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 13:04 No to bum! twitter.com/PollackJohnny/status/1712335276771614981?s=19 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 16:49 Ale, że tak od razu ? Wraz z nabyciem tytułu emeryta ? Odpowiedz Link Zgłoś
silenta Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 16:51 A nie dostałyście ostrzeżenia z Alertu RBC pt. "Uważaj na podszywające się pod komitety wyborcze fałszywe SMSy i maile rozsyłane do użytkowników w Polsce"? Ja dostałam godzinę temu. To do tego teraz służy Alert RBC? Do obrony d.py PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 16:55 też dostałam alert rbc, ale bez sms agitującego za pis bezsęsu sorki, ale mam głupawkę z tego Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 18:48 Przed chwilą dostałam. Widać miłościwie nam panujących strach obleciał. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 23:07 silenta napisała: > A nie dostałyście ostrzeżenia z Alertu RBC pt. "Uważaj na podszywające się pod > komitety wyborcze fałszywe SMSy i maile rozsyłane do użytkowników w Polsce"? Ja > dostałam godzinę temu. > To do tego teraz służy Alert RBC? Do obrony d.py PiS-u? SMS-y podszywające się pod komitety wyborcze? Do czego to, pani, dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 17:06 Jest na Gazecie w jaki sposób wysyłane są te SMS -y Wybory 2023 i "działania dezinformacyjne" W ostatnich dniach eksperci CERT Polska otrzymali informacje o trwających w cyberprzestrzeni działaniach dezinformacyjnych. Kampanie, które zostały zidentyfikowane przez ekspertów, polegają na rozsyłaniu przez dezinformatorów podszywających się pod Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość fałszywych wiadomości e-mail oraz SMS-ów zawierających nieprawdziwe propozycje programowe. Do rozsyłania takich wiadomości wykorzystano między innymi niezabezpieczone domeny o nazwach podobnych do domen wykorzystywanych przez komitet wyborczy oraz bramki SMS służące do masowej wysyłki wiadomości. Całość tutaj; Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
czere-mcha Re: Pogrzeb+ :D 12.10.23, 18:17 chococaffe napisała: > Dostałam własnie bladym switem. > > Głosuj na PiS bo dla emerytów zrobimy pogrzeby za darmo Tzn. jeśli ktoś umrze jako nie - emeryt, to pogrzeb nie będzie darmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
falofilia.falofilia1 Re: Pogrzeb+ :D 23.10.23, 08:08 to koniec PiS , odejdż --------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś