13.10.23, 13:44
Czy któraś z emam korzysta? Jak ocenia? I porównuje z Legimi czy z Empik go? Warto wykupić abonament?
Z tego, co widzę, to tam dużo audiobooków, a ja zdecydowanie wolę czytać niż słuchać, a nie zorientowałam się jeszcze jaka jest oferta e-bookowa? Podpowiedzcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • hummorek Re: Storytel 13.10.23, 14:08
      Ja korzystam i lubię. Też wolę czytać, ale czasu brakuje, a ze Storytel mam od początku roku odsłuchanych ok. 30-40 książek, przeczytanych dużo mniej uncertain Sprzątam - słucham, jadę autem - słucham, ćwiczę, lecę samolotem - też. Najbardziej mi się przydaje przy ćwiczeniach wink
      Niektóre pozycje na Storytel też można czytać, ale fakt, mniej.
      • rosapulchra-0 Re: Storytel 13.10.23, 16:23
        Z audiobookami mam ten problem, że po jakimś czasie wyłączam słuchanie i po prostu jestem myslami gdzie indziej, a przez to tracę wątek. A jak czytam, to muszę się skupić na słowie pisanym i znacznie lepiej mi taka książka "wchodzi" smile
        • iberka Re: Storytel 13.10.23, 18:31
          To prawda i przez to często wracam do wątku
      • iberka Re: Storytel 13.10.23, 18:29
        Aż zachciałam sprawdzić swoje statystyki i....."storytel zrezygnował ze Statystyk 30 września" 😏
        • iberka Re: Storytel 13.10.23, 18:30
          *zechciałam
    • tilijka123 Re: Storytel 13.10.23, 14:21
      Mam i storytel i legimi.

Na legimi tylko czytam, wybór książek jest moim zdaniem lepszy niż na storytelu - ale wiadomo, że każdy ma inne zainteresowania. Audiobooki też są ale nigdy nie słuchałam.

Storytel mam w wersji Family. W ramach jednego konta słucham ja, mąż i starsza sąsiadka, której oczy nie pozwalają już czytać tyle co kiedyś. Słucham głównie w samochodzie, czasem przy gotowaniu ale zdecydowanie wolę czytanie. Nie kojarzę, żeby na storytelu były dostępne ebooki.

EmikGo - kilka razy wzięłam abonament biblioteczny ale jakoś nie przekonało mnie do stałego korzystania. Przeczytałam kilka księżek na czytniku, z audiobooków nie korzystałam.

Jakbym miała wybierać jeden to wybrałabym Legimi w wersji na ebooki i audiobooki.
      • rosapulchra-0 Re: Storytel 13.10.23, 17:00
        Też mi zdaje, że na Legimi wybór jest większy i lepszy. Od wczoraj przeglądam sobie ofertę Storytela, no i nie wiem - ślepa jestem albo co - nie znalazłam jeszcze niczego, co by mnie zainteresowało. Z Empik go mam podobnie, tytuły się pokrywają z Legimi, z którego zresztą korzystam od kilku lat, ceny podobne, ale raczej na korzyść Legimi. Szczerze mówiąc to myślałam, że korzystając z Empik go czy ze Storytela będę mieć większy wybór, ale okazało się, że nie. Pomyślałam sobie, że może ja nie potrafię szukać i któraś z was mi podpowie, co ciekawszego i lepszego jest w ich ofertach od Legimi, a tu się okazuje, że jednak Legimi jest najlepsze.
    • hanusinamama Re: Storytel 13.10.23, 14:30
      Moim zdaniem na Legimi wybór książek do czytania lepszy. Plus wielki za to, ze Legimi bardzo rzetelnie rozlicza się z wydawnictwami (czego o takim empiku np powiedzieć nie można).
    • madame_edith Re: Storytel 13.10.23, 14:36
      Miałam jakiś czas, ale większości interesujących mnie tytułów nie było. Porzuciłam bez żalu. Legimi moim zdaniem lepsze.
    • magia Re: Storytel 13.10.23, 14:56
      mialam wszystkie 3 i Legimi na tym tle wyglada najlepiej, ale oceniam tylko pod kątem audiobooków, ebookow malo czytam (ok 30%) i oferta wszystkich 3 mnoe pod tym katem zadowalała.
      Najlepsze wrażenia mialam korzystajac z Audioteki, ale jest tez chyba najdrozsza
      • rosapulchra-0 Re: Storytel 13.10.23, 17:06
        No tak, tylko że mnie audiobooki nie interesują w zasadzie.
        A kilka dni temu kupiłam sobie czytnik, nie pamiętam jak się nazywa, ale polskiej firmy z Wrocławia smile przede wszystkim dlatego, że nie ma problemu ze sciąganiem e-booków z Legimi.
    • samanta1010 Re: Storytel 13.10.23, 17:06
      ja mam audioteka i super
    • a-bara Re: Storytel 13.10.23, 17:10
      Miałam i byłam bardzo zadowolona. Do czasu...

Zrezygnowałam, kiedy wyłączyli możliwość równoczesnego słuchania "dorosłego" i kids mode. Miałam taki abonament 2 szt dorosłe plus 2 sztuki kids mode. Wygodne przy dzieciach. Wkurzało strasznie jak nie mogłam słuchac bo akurat dziecko sobie cos włączyło.

Potem miałam empik. Ale tam średnio z tytułami i najmłodsze dziecko marudziło i dzisiaj zrezygnowałam.

Będę sprawdzac legimi
      • iberka Re: Storytel 13.10.23, 18:24
        Empik jest bardzo słaby uncertain
    • iberka Re: Storytel 13.10.23, 18:24
      Storytel tylko słucham i w tym jest bezkonkurencyjny. Czytam tylko wersje papierowe zatem w tym zakresie nie pomogę
    • szybki-lisek Re: Storytel 13.10.23, 19:54
      Mialam storytel a teraz mam empik i jest o wiele lepszy. Słucham tylko audiobooków, na empik jest ich dużo więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka