oldroadtobarr 31.10.23, 14:34 Ktoś budował tą metodą dom i może się wypowiedzieć, jak się mieszka po paru latach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldroadtobarr Re: Dom z keramzytu 31.10.23, 16:56 No co Wy?? Nikt, nic? Może znajomi?? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Dom z keramzytu 31.10.23, 19:24 Naprawdę sądzisz, że ktoś mieszkający w wybudowanym przez siebie domu, po paru latach stwierdzi "och, jak cudownie się tu mieszka, to wszystko dzięki keramzytowi" albo "o nieee, wyprowadzam się, wyliczyłem, że 27,15% mojego rachunku za ogrzewanie to wina keramzytu"?? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Dom z keramzytu 31.10.23, 19:50 majenkirr napisała: > To jest to samo co do doniczek? Jeśli na dno, to faktycznie to samo. W ścianach, w mieszance z betonem, więc już nie tak rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Dom z keramzytu 31.10.23, 19:48 oldroadtobarr napisała: > Ktoś budował tą metodą dom i może się wypowiedzieć, jak się mieszka po paru lat > ach? Keramzyt to coś do wypełnień, nie element konstrukcyjny. Więc stropy i ściany, izolacja trochę wyższa, ale bez szaleństwa, wygłuszenie trochę lepsze, niż izolacja. Cudów nie oczekuj Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dom z keramzytu 31.10.23, 21:56 Co to jest keramzyt i co oznacza "barr"? Odpowiedz Link Zgłoś
oldroadtobarr Re: Dom z keramzytu 01.11.23, 08:55 Myślałam, ze macie jakieś doświadczenia w temacie, ew Wasi znajomi. Znam zalety budowy domu ta metoda i są bardzo zachęcające, czytam tez o wadach. Samo powstanie domu w 90 dni jest bardzo zachęcające. Myśle o budowie w jakiejś tam przyszłości i rozważam keramzyt. Czytam jednak, ze niektórzy wspominają o niezwykłej kruchości bloczka, przez co istnieje potem problem z powieszeniem czegokolwiek na ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Dom z keramzytu 01.11.23, 09:09 Widziałam jak budowali w okolicy - budowa bardzo szybka, dom wizualnie ładny, ale jak się im mieszka nie wiem bo nie znam tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Dom z keramzytu 01.11.23, 09:17 Wybraliśmy dom kanadyjski i polecamy, błyskawiczna budowa, ciepły, cichy, wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Dom z keramzytu 01.11.23, 17:45 Z bloczków keramzytowych? Sasiad ma taki dom, po ociepleniu, otynkowaniu z zewnatrz i wewnatrz wyglada jak z porothermu. Budowaliśmy w 2008-2010 r. oba domy stoją ;P Odpowiedz Link Zgłoś