lalkaika 09.11.23, 18:36 Sama ugotować i upiec. Strasznie mi się nie chce. Nie mam ohydnych zupek chińskich. Już po. Mam pełno warzyw,podgnilych, czasu nie było. Jakiś kawałek twardego sera i resztki śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalkaika Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 18:38 Żeby było jasne. Zupki chińskie byłe we wtorek..i środę Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 18:39 Idź na odwyk, warto. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 20:59 tylko nie od zupek vifon... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 18:39 Ale bym zjadła złotego kurczaka. .. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 18:47 tak, kurczak vifon na drugim miejscu po czerwonej innych zup chinskich nie przelkne, zeby nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 20:57 Ja też innych nie lubiłam, makaron zupełnie nie taki :p tylko ten z vifona jest odpowiedni, nawet na sucho 🤣 Od lat tego nie jadłam, ale smak pozostał w pamięci na zawsze :p nie było lepszego remedium na kaca:p Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 18:55 Zawsze groziłam mojemu owczarkowi niemieckiemu, że jak będzie niegrzeczny to go oddam do Vifona na "Złotego Kurczaka"... Acz nie zaobserwowałam, by się tym specjalnie przejmował. W dobrym zdrowiu dożył słusznych osiemnastu lat, co na ONka jest wiekiem nader zacnym. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 20:59 Oj, były kiedyś takie zupki Opycha o smaku słodko-kwaśnym... Też bym zjadła, ale już ni ma Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 21:00 a taka "kaczkowa" albo "krewetkowa"? pamiętam z czasów studenckich, to było niebo w gębie! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 21:03 Ja naj bardziej lubiłam złotego kurczaka, po nim czerwona a potem długo nic aż do sera w ziołach 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 21:33 Pamietam krwetkowa. Jadlam tylko krewetkowa i coś z kurczaka lagodne Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 18:46 czerwona zupka vifon to rarytas, przestan profanowac Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 19:07 pełno warzyw? podduś na patelni, dodaj starty ser i śmietanę. takie coś musi być smaczne, nie ma innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 19:07 znaczy, pokrój albo zetrzyj na tarce te warzywa wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 19:28 Są nadgnite, no nie wiem, nadgnite niby można wykroić, ale już nie brzmi apetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 19:30 zdecydowanie wykroić. i, jak mawia mój wuj mnich, każde jedzenie jest dobre, pod warunkiem, że doda się do niego sera. tego bym się trzymała. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 21:51 stephanie.plum > > i, jak mawia mój wuj mnich, każde jedzenie jest dobre, pod warunkiem, że doda s > ię do niego sera. tego bym się trzymała. > Masła, ciocia primula mawia że to chodzi o masło🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia_is_back Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 10.11.23, 20:59 Nieprawda, chodzi o boczek/bekon Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 10.11.23, 21:06 najlepiej wszystko na raz, plus śmietana! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 10.11.23, 21:05 masło, to na początek... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 19:25 Ja bym takich sytuacjach smażę sobie plastry cukinii (plus ciut chorizo, albo feta, albo nic. Albo pomidor z tuńczykiem ze słoiczka (do tego wszystko co wypadnie z lodówki). Albo szpinak z serem/jajkiem i warzywami. W twojej sytuacji podsmażyłabym warzywa+ ewentualnie dodała ser i śmietanę (zależy jakie warzywa). Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Cos' bym zjadła. Coś co muszę 09.11.23, 21:47 Vifon jest obrzydliwy. Kup sobie koreańskie zupki marki Nongshim - inny wymiar zupek instant Warzywa, jeśli są nadgniłe, a nie spleśniałe - możesz odkroić zepsute części, z zapasem, warzywa zetrzeć na grubej tarce, albo pokroić w zapałki, albo cienkie plasterki, przesmażyć, dodać śmietanę, posypać serem i już. Odpowiedz Link Zgłoś